Vichy Idéalia Skin Sleep

10.08.15
Vichy Idealia Skin Sleep

Vichy Idealia Skin Sleep

“Din hud vil se veludhvilet ud, selvom du ikke er det.”

Det er god markedsføring ikke? Vi kender alle til at få alt for lidt søvn. Jeg har tilbragt hele weekenden i selskab med en tvilling med astmatisk bronkitis. Jeg ved alt om søvnmangel. Man ligner en hængt kat mandag morgen trods kaffe i litervis og køber hvad som helst, der kan give en illusion af overskud og udhvilethed.

Vichy balancerer på en knivsæg i markedsføringen af deres lyserøde natcreme Idéalia Skin Sleep.

De vil gerne associeres med en god nats søvn og hashtagget #wakeupbeautiful. Men får man en bedre nats søvn med den lyserøde creme? Nej selvfølgelig ikke. Og det påstår Vichy naturligvis heller ikke.

Vichy påstår tilgengæld at:

“Huden strammes op og fornys, så du har en frisk hudtone, når du vågner, selv hvis du sover dårligt.”

Altså virker ingredienserne i cremen også selvom du sover dårligt. Tjah – det gælder sgu nok de fleste produkter derude. Hvordan du sover om natten er altafgørende for din sundhed. Det du smører i ansigtet skal nok virke lige gyldigt hvad.

De ingredienser Vichy bruger i Skin Sleep er da heller ikke unikke for hverken Vichy eller L’Oreal koncernen, som Vichy er ejet af.

Niacinamid spiller hovedrollen
Hovedingrediensen i Skin Sleep (udover alkohol) er niacinamid (B3 vitamin). Og det er i sandhed en suveræn ingrediens at vælge som stjerne i sit hudplejeprodukt. Olay bruger det, Pudderdåserne bruger det  og rigtig mange andre bruger det.

Med god grund. Det er en meget veldokumenteret og effektiv ingrediens, der har effekt på alt lige fra rynker, over hudtone og hyperpigmentering til akne og ar. Koncentrationen er altafgørende, og den kender vi desværre ikke i Vichys produkt.

Hyaluronsyre, adenosine og LHA
Vichy har også valgt at bruge hyaluronsyre, som binder fugt i huden. Der er LHA i produktet, hvilket er en variant af salicylsyre, men koncentrationen (baseret på placeringen på ingredienslisten) er desværre mikroskopisk lille. Det vil være nødvendigt for de fleste at supplere med et andet produkt, hvis man vil opnå kemisk eksfoliering.

Vichy bruger også stoffet adenosin, og jeg ved ikke, om det måske er der hele den her søvnhistorie kommer fra? I så fald er det ren volapyk.

Adenosin er et vigtigt signalstof, der spiller en rolle for en lang række processer i kroppen. Sammenhængen mellem adenosin og søvn vil jeg overlade til Videnskab.dk at forklare.

Adenosin bruger man også som medicin, og det har også fundet vej til hudpleje, hvor det virker som en effektiv antiage-ingrediens. Men når det er kommet ned i en creme, så er sammenhængen med søvn altså for længst forsvundet.

Gode ingredienser, men få nu noget søvn!
Der er nogle gode ingredienser i Vichy Idéalia Skin Sleep, der helt sikkert har en forbedrende effekt på huden.

Desværre har jeg ikke kunnet teste det på min egen hud over en længere periode. Vichy er alt for glade for alkohol i deres produkter, og min tørre hud reagerer meget hurtigt på det. Og altså også på denne.

Vichy bruger en blanding af vand, alkohol og glycerin til at lave en let geléagtig lotion. Nogle elsker den lette gelé – min hud gør ikke. For det første er fedtindholdet alt for lavt til min tørre hud, for det andet bidrager alkoholindholdet yderligere til udtørring.

Hvis din hud ikke er tør, og du gerne vil prøve hvad adenosin og niacinamid kan gøre for din hud, så er den et forsøg værd. Men særligt sensitiv hud skal være opmærksom på indholdet af ikke blot alkohol, men også parfume og farvestoffer (den pæne lyserøde farve).

Og hvis dit problem er, at du ikke sover nok om natten, så få noget søvn! Din hud og dit gode udseende er nemlig dit mindste problem, hvis du ikke får nok søvn.

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Susanne Nørrelykke Petersen

Jeg fik en lille gratis prøve, og den forbedrer ihvertfald hverken søvn eller hud hos mig, for jeg reagerer også allergisk på den, især mine øjne, som hæver og bliver røde – så ligner jeg jo endnu mere den søvnmangel ramte zombie, som jeg i forvejen er ;).

Maria

Stakkels dig :sweat Hader når produkter slår mig ud. Er der meget parfume? Jeg overvejede at købe den, men har sart hud, så…

Rikke Flensted

Fik en prøve, og jeg kunne godt se forskel, at huden blev pænere, tildusket mig flere end en prøve, så fik det prøvet lidt mere af, også elsker min hud bare de geleagtige cremer, jeg hader følelses af greme på min hud, så det den trænger hurtigt ind er et kæmpe plus, og indholdet er jeg osse tosset med, alkohol er et minus, men alt i alt er jeg glad 🙂

Blue Ducklings

Giver dig ret i, at hvis man ikke får søvn nok (Hvilket der nok er en grund til), så er din hud ikke dit største problem 🙂
Knus

Simone

Er det på grund af konsistensen, at cremen skal være i en krukke? Det ligner ikke jer ikke at kommentere på det 🙂

Katja Moikjær

Hehehehe…. Du har helt ret. Jeg må være faldet helt af på den. Man bliver bare så træt af at sige det om og om og om igen…
Konsistensen kunne sagtens være i en tube.
Jeg vil dog sige at lige i dette tilfælde gør det ikke så frygtelig meget. Niacinamid er nemlig en meget stabil ingrediens, som ikke bliver påvirket ret meget (i sammenligning med så meget andet). Så HVIS man partout vil lave en creme i krukke, så er niacinamid ikke et dårligt valg af ingrediens til det. Men hvorfor dog gøre det? (og tak for reminderen 😀 )

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *