Fodbad – godt for sjælen, skidt for huden

19.07.15
Fodbad

Fodbad

Der mange gode grunde til at tage fodbad. Det er hyggeligt, behageligt, lindrer trætte og ømme føder og kan føles afstressende efter en lang dag på tæerne.

Men hvis du gør det for at pleje dine fødder, så bør du genoverveje det. Dine fødder har nemlig ikke godt af fodbaddet.

Et langt fodbad, der rigtig kan opløse og blødgøre huden er ellers det første skridt i mange pedicure-ritualer, men det er ikke særlig hensigtsmæssigt af flere årsager.

1. Vand udtørrer huden
Først og fremmest har hud ikke godt af vand. Jo, vi skal holde huden ren, men det er ikke noget problem i dagens Danmark. Lange bade, der opbløder huden, udtørrer huden og efterlader den endnu tørrere end før, vi gik i bad. Det gælder alle former for iblødlægning af huden og lange bade.

Vand føles umiddelbart lindrende på tør hud men efter badet har din hud tabt sine naturlige beskyttende fedtstoffer. Et hurtigt brusebad er langt bedre for huden.

2. Hård hud skal ikke opblødes
Hvis du tager fodbad for at opbløde hård hud på fødderne og bagefter fjerne det med en fodfil, pimpsten eller tilsvarende, så skaber du på sigt endnu mere hård hud. Når du fjerner huden på den måde stimulerer du blot dannelsen af endnu mere hård hud. Den hårde hud er naturens svar på tryk på huden udefra, så det gælder om at mindske belastningen af huden. Ikke øge den. Læs mere om at behandle hård hud på fødderne her.

3. Negle kan ikke tåle at ligge i blød
Negle har heller ikke godt af ligge i vand. De mister deres naturlige olie og ender ud med at være endnu tørrere end før, du tog dit fodbad bad.

Hvis du alligevel vil tage fodbad
Jeg skal være den første til nyde et dejligt varmt fodbad til trætte føder. Og der er et par ting, du kan gøre for at minimere skadevirkningerne på hud og negle.

1. Undgå at bruge en fodfil, pimpsten eller lign.

2. Brug rigelige mængder olie i badet for at undgå udtørring.

3. Lad være at sidde med fødder i blød for længe eller for ofte.

4. Smør fødderne ind både før og efter.

5. Undgå fodbad når du har sår, revnede hæle mm. på fødderne. Tag aldrig fodbad, hvis du er diabetiker.

6. Brug en negleolie for at tilføre neglene noget af den olie, de har tabt i badet.

PS: Når du bruger olie i fodbadet så pas på, når du rejser dig op, ikke? Vi skal ikke have nogen faldulykker.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
wickie

åhh jeg bruger fodbad hver uge, fordi jeg døjer meget med mine ben og fødder der bliver meget stive pga. handicap så jeg vil straks følge disse tips 🙂 Badekar bruger jeg ikke så tit, da jeg ikke har et og det er måske meget godt for huden også for vandregningen 😉

Maria

Hej! Jeg prøver lige at skrive til jer igen! Jeg har lige opdager at I har produceret et produkt (T-zone peeling) der går ind og reducerer store porer. Jeg har en kombineret hud hvor jeg er fedtet i panden og ellers tør, og jeg lider desværre af store porer på især kinderne. Jeg har lige købt nogle produkter fra Mene and Moy med AHA i, så mit spørgsmål til jer, som jeg håber I vil svare på, er om jeg stadig godt kan øbe jeres peel, og anvende den om aftenen? Grunden til at jeg spørger er at jeg har læst mig fremt til, at man ikke skal blande AHA og BHA syre med hinanden? Jeg håber sødlig stadig jeg vil kunne bruge jeres peel i små doser, på trods af at jeg bruger produkter med AHA I.

Helene Randløv

Hej Maria
Du har læst helt rigtigt! De to syrer må under ingen omstændigheder blandes, bruges samtidig eller skiftevis. Du skal beslutte om du vil bruge den ene eller om du vil bruge den anden. Begge dele er simpelthen for hård kost for huden, samtidig med at det er helt unødvendigt at bruge dem begge.
Kh. Helene

Melanie

Brugbart indlæg! Men jeg bliver lidt nysgerrig – hvad med de der garra rufa fisk som spiser den hårde hud?? Er det ligeså dårligt som fodfil på længere sigt eller?..

Helene Randløv

Hej Melanie
Det er primært varmen ved den mekaniske filen, der giver grobund for hård hud. De dersens fisk har hverken Katja eller jeg prøvet… Personligt er jeg nok for bakterieforskrækket… Jeg kan ikke med tanken om det.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *