Tirsdagstip: Sådan får du flotte ben

23.06.15
Sådan får du flotte ben

Sådan får du flotte ben

I forbindelse med de sponsorerede indlæg om Braun har jeg selv tænkt tanken… men så kom der også en kommentar med spørgsmålet: Har I et indlæg, der handler om, hvordan man kan få flotte sommerben? Og det nedslående svar til det spørgsmål er… eller var et nej. Da jeg sad og skrev hverdagstips i går, kredsede tankerne om spørgsmålet, og da jeg tidligere på aftenen holdt inspirationspause, puslede spørgsmålet stadig i min bevidsthed. Det relevante spørgsmål blev inspirationen til tirsdagstippet: Sådan får du flotte ben.

Hvid som kridt…
Selvom vi alle sammen ved, at det der med at stege i solen, mildest talt ikke er så smart, så har jeg selv uendelig svært ved at blive helt dus med tanken om kridhvide ben… Og det er mine ben! Derfor kigger jeg med stor beundring på den fine farve, mine knægte altid får. Desværre har pigmentet på mine egne ben besluttet sig for at leve en helt hemmelig tilværelse… Suk! Uanset hvilken farve benene har, så hjælper det gevaldigt, når huden er lækker og velplejet… Og skal farven justeres er der heldigvis hjælp at hente.

Sådan får du flotte ben
Selve formen på benene må du arbejde på resten af året, men der er da nogle ting, som kan hjælpe på benenes udseende her og nu:

  • Venepumpeøvelser: Har du bøvl med hævede ben eller måske åreknuder, så er det blodomløbet, du skal arbejde på. Selvfølgelig fjerner øvelserne ikke åreknuder, men de kan hjælpe med til at forebygge både hævelser og det ringe tilbageløb. Hvis du er i tvivl om øvelserne eller fremgangsmåde, kan jeg anbefale en konsultation hos en fysioterapeut, men jeg fandt også en patientvejledning fra Aarhus Universitetshospital, som du i hvert fald kan starte med.
  • Hårfjerning: Nu vil jeg ikke gøre mig til dommer over metoden, frekvensen eller om du overhovedet fjerner hår. Min præference er bare glatte ben, og heldigvis er der utallige metoder til at blive pelsen kvit… Epilering, sugaring, voks, shaver, skraber eller hårfjerningscreme er nogle af mulighederne. Så er det op til dig at finde den metode, du har det bedst med.
  • Peeling: For mit vedkommende er en god peeling alfa og omega. Alle steder hvor jeg fjerner hår, sørger jeg for at bruge en god peeling, og det har betydet, at indgroede hår er en saga blot. Igen er der masser af metoder at vælge mellem, du kan gøre det med en handske, creme, børste eller en hjemmegjort blanding af hvad køkkenskabet byder på af olie, salt, sukker eller havregryn. Uanset hvad du vælger skal det foregå med respekt for huden. Du skal ikke ligne en nyskoldet krebs efterfølgende, faktisk er det ganske effektivt, selvom du bare er helt forsigtig.
  • Selvbruner: Der er efterhånden så mange virkelig gode og let anvendelige selvbrunere på markedet. Desværre kan jeg ikke rigtig prale af at have erfaring med dem. En af de ting, der står på min to-do liste er netop test af selvbruner. Det punkt er jeg dog ikke rigtig nået til, så jeg kan kun anbefale de par stykker, som jeg rent faktisk har forsøgt mig med i de sidste par år. Ellers er min foretrukne metode at bruge en selvbruner, der kun bruner ganske lidt ad gangen. På den måde er det lettere at undgå streger, pletter og misfarvninger, når man er nybegynder.
  • Creme: Hvis du har godt styr på alt det andet, så ser det bare rigtig træls ud, hvis dine ben er tørre. En af de cremer, som jeg selv er afsindig glad for, er Vichy Ideal Body Balm. Det er helt vildt hvor stor en forskel den har gjort for min hud…

De fem punkter ovenfor er hurtigt klaret, faktisk er det ret simpelt, at få dem passet ind i de daglige rutiner. På den måde får du meget hurtigt flotte ben, som er i topform til sommerens lettere påklædning.

Her og nu
Hvis de flotte ben ikke er blevet flotte nok, eller du bare ikke har tid til at vente, så kan man heldigvis snyde. Selvom det måske kan virke helt uoverskueligt, så er kropsmakeup bare ikke helt så tosset, som det måske lyder. Der er en del produkter, som giver dig en håndsrækning, og som på et øjeblik kan give benene liv, glød og farve. Der er creme eller olie med lysreflekterende pigment eller glitter i. Der er farvede cremer, der giver huden en flot farve her og nu, der er lige til at vaske af igen. Og så er der selvfølgelig helt almindelig foundation… Måske er det lidt utraditionelt, på den anden side, hvis det er det, der skal til, for at du viser benene frem, så mener jeg, at det er dét værd!

Husk nu SPF!
Selvfølgelig håber jeg ikke, at der hersker tvivl om, at du naturligvis skal beskytte huden mod solen. Selvbruner og makeup kan ikke gøre det ud for SPF, og selvom du ikke synes, at benene tager nogen som helst farve, så skal de altså stadig beskyttes!

Hvordan gør du benene klar til sommer, sol og strand?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
18 kommentarer
Cecilia

Har i lang tid gerne ville prøve Vichy Ideale serum til kroppen, som er fra samme linje som body cremen.
Ved du om ingredienserne er lige så gode i body cremen?
Kan self også købe body cremen, men tænker at den tyndere konsistens er god til om sommeren 😉

Katja Moikjær

Du mener deres serum-bodylotion? http://www.webapoteket.dk/personlig-pleje/kropspleje/vichy-ideal-body-serum-bodylotion-p-216207
De er begge gode. Der er ret præcis de samme ingredienser i, men som du siger en tyndere konsistens. 🙂

Cecilia

Ja det var den jeg mente 😉
Mange tak for svar, Katja. Den skal jeg have fat i på et tidspunkt, så må jeg lige se hvilken en af det to det skal være.

Susanne

Jeg er med på, at peeling er et must, men jeg har altid været i tvivl om, hvor i processen peelingen bør ligge. Og nu ligger det lige til højrebenet at spørge. 😉
Skal det være lige før hårfjerning, umiddelbart efter eller mellem hårfjerningerne?

Helene Randløv

Hej Susanne
Jeg gør det altid inden og mellem hårfjerning. Om det er det “rigtige” ved jeg faktisk ikke, det afhænger ret meget af, hvem der svarer på spørgsmålet.
Kh. Helene

Puk

Har du en anbefaling til peeling af benene? Jeg er lidt lost omkring det 😀

Helene Randløv

Hej Puk
Hvad foretrækker du at bruge? Skal det være med olie eller foretrækker du at det skummer?
Kh. Helene

Line

Jeg kan ikke lige klikke mig ind på dit link til selvbruner, så jeg ved ikke om du har anbefalet den før 🙂
Men i hvert fald et lille tip til selvbruner: Dove summer glow. Virkelig billig (ofte på tilbud til 20 kr). Jeg plejer at blande den lidt med en bodylotion. Der er aldrig grimme streger eller underlig hudfarve.
Mvh 🙂

Helene Randløv

Hej Line
Det var da mærkeligt… det er et link til kategorien af artikler med tagget selvbruner. Den kan du også finde under fanen “produkter” under vores header.
Det er det samme jeg anbefalede vores søde læse og det har jeg selvfølgelig lige tilføjet i teksten. Det er bare så meget lettere at have med de produkter, der bruner gradvis at gøre. Dem er jeg helt klart fan af!
Kh. Helene

Caja

Kære Pudderdåser
Jeg har brugt en epilator i en del år efterhånden, men nu synger den vist på sidste vers… I den forbindelse har jeg kigget på Braun Silk Epil 9, som både I og twinpeaks.dk anbefaler og på Braun Silk Epil 7… Men ved I, hvad forskellen er – udover prisen? 🙂
Kh Caja

Helene Randløv

Hej Caja
Der er flere modeller af hver, så det afhænger helt af hvilke modeller vi taler om.
Du kan læse mere her:
http://www.braun.com/nordic/female-grooming/silk-epil-epilators/silk-epil-7.html
http://www.braun.com/nordic/female-grooming/silk-epil-epilators/silk-epil-epilators-comparison.html
:-*
Kh. Helene

Caja

Hej Helene
1000 tak for dit svar! :-* Af en eller anden grund havde jeg ikke set, at der var en sammenligningsfunktion på Brauns hjemmeside…
Jeg har også lagt mærke til, at (affiliate?)linket fører til Wuptis hjemmeside -hvor den er udsolgt, og de får ikke Silk Epil 9 igen (spurgte dem på facebook)… Man kan dog får både 7’eren og 9’eren i Skin Spa-udgaverne hos Elgiganten – hvor der ca 50kr. prisforskel på de to modeller – blot til info, hvis der er andre interesserede… 🙂
Kh Caja

Helene Randløv

Hej Caja
Desværre er det et krav fra kunden, at der bliver linket til Wupti, det er ret ærgerligt, når nu de ikke har maskinen :-/ Allerede da jeg skrev indlægget, spurgte jeg, om jeg måtte rette, fordi det ikke er så læservenligt at linke til en shop, som ikke har produktet.
Tak fordi du gør opmærksom på det :-*
Kh. Helene

Teresa

Hej dåser 🙂 har I evt nogle konkrete forslag til en af de der “her og nu”-løsninger med olie og glimmer? Jeg er selv på jagt, men ved ikke hvor jeg skal starte.

Helene Randløv

Hej Teresa
Jeg havde faktisk skrevet et indlæg, men så kom jeg til at holde ferie og glemte alt om det :-/
Jeg udgiver det med stor sandsynlighed i løbet af november :-*
Kh. Helene

Marie

Hej Dåser 🙂
Vejret er jo fantastisk og det er skønt at ku vise ben 🙂 Desværre har jeg sjusket med peeling i forbindelse med epilering og har nu problemer med indgroede hår. Jeg holder derfor pause og barbere dem istedet, mens jeg venter på de bliver pæne og glatte igen. Jeg peeler og bruger bodylotion men jeg syntes dælme det trækker ud 😛 Jeg læste et andet sted at man skulle bruge frugtsyrer også (plus peeling og lotion) for at få de pæneste sommerben. Vil i anbefale det? og hvis ja har i så (gerne et budgetvenligt) forslag til hvad det kunne være?
Med Venlig Hilsen
Marie

Katja Moikjær

Ja – afgjort. Det allerbilligste er at smutte i Normal og købe en HTH creme. Lidt dyrere er et produkt med glykolsyre: https://pudderdaaserne.dk/vores-egne-produkter/aha-serum/

Marie

Den må jeg afsted efter, 1000 tak for svar 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *