Hvorfor intet andet virker som Botox

16.05.15

Hudens opbygning

“Naturligt alternativ til Botox” –  “virker som Botox”. Botox er en kæmpe succes, og mange forsøger at sælge cremer og alternativ behandling med et prædikat om, at det virker som Botox. Men det er ikke muligt.

Botox virker på en helt bestemt type rynker, nemlig det man kalder dynamiske eller muskelafhængige rynker. Altså rynker, der skyldes bevægelser fra en bestemt muskel. Rynker på grund af solskader og aldring virker Botox ikke på.

En læge sprøjter Botox ind i musklen, der bliver afspændt, og de muskelafhængige rynker bliver derfor mindre. Læs mere omkring, hvordan botox virker her.

Der findes cremer og behandlinger uden brug af injektioner, der påstår de kan det samme. Prøv at se på tegningen. Det er en illustration af hudens lag helt ned til muskelvævet.

Epidermis er det yderste hudlag. På dansk kalder vi den for overhuden. Langt den meste hudpleje virker her. Renseprodukter, fugtighedscremer, peelinger osv. virker i epidermis. En hudplejeproducents vådeste drøm er at kunne påvirke dermis (læderhuden), som ligger lige under. Det er hernede vi finder collagen, elastin og alt det andet, som vi taber med alderen. Men det er en meget svær opgave. Overhuden er nemlig indrettet til at beskytte os og afvise alle udefrakommende påvirkninger.

Heller ikke peptider
Der er derfor få ingredienser, der har en dokumenteret effekt på dermis. For en ting er at få en ingrediens til at trænger gennem overhuden og ned i dermis, noget andet er at få den det rette sted hen og få den til at gøre det, den skal.

Det er som regel peptider, man bruger i cremer, som man påstår virker som Botox. Matrixyl 3000, som vi bruger i vores egen Antiage Ansigtscreme, har en dokumenteret effekt på dermis. Så ja, det virker på rynker. Men sgu fanden ikke noget i nærheden af Botox. Det har intet som helst med at lamme musklerne at gøre.

Peptider kan reparere UV-skader i dermis  og stimulere produktionen af elastin og collagen, men har absolut ingen effekt på muskler whatsoever.

Hvis du ser på ovenstående tegning igen så virker antiage ingredienser i det øverste lag af dermis, lige under epidermis. For at få en effekt som Botox skal du helt ned i musklen, og det kræver en injektionsnål.

Hvis du vil vide mere om Botox, brugen af Botox og mulige bivirkninger, så har den offentlige Sundhed.dk skrevet en meget fornuftig side her.

PS. Helene har god erfaring med at massere overspændte ansigtsmuskler selv. Mere om det en anden god gang.

Sponsoreret indlæg

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Karin V S

kære Katja 🙂
Tak for en spændende artikel.
Kender du Beaute Pacifiques Line Combat fluid? Den påståes at virke ‘ligesom botox’. Selv har jeg prøvet den og syntes den glattede lidt ud på kragetæerne omkring øjnene. Men det er måske mere den mekaniske massage der skal anvendes når cremen kommes på, der virker?
Knus Karin

Helene Randløv

Hej Karin
Der er rigtig mange virkelig gode ingredienser i Beauté Pacifiques Line Combat Fluid. En af de ting, som gør en markant forskel på rynker, er fugt, og dét kan den virkelig! Samtidig er der lidt “plastik” i, som får rynkerne til at syne langt mindre. Der er ingen tvivl om, at de fleste vil opleve en rigtig god virkelig effektiv creme.
Kh. Helene

Katja Moikjær

Som Helene også siger så kan cremer sagtens virke mod rynker. Men effekten er en helt anden end Botox. Den virker i hudlagene ved at stimulere fx kollagen og elastin. Cremer kan ikke lamme musklen.

Karin V S

kære Helene,
Uha hvilken slags “plastic” er det?
Kh
Karin

Helene Randløv

Hej Karin
No worries! Det er Polyvinylalcohol Crosspolymer. Og så er der selvfølgelig også silikone i. Det var ikke for at gøre dig bekymret :-*
Der er sandelig ingenting galt med produktet.
Kh. Helene

Christine

Jeg kan slet ikke forstå hvad i skriver om Line combat fluid. Jeg har lige købt den og brugt den i et par dage, fordi jeg har den der frygtelige bekymringsrynke mellem brynene. Jeg synes bestemt den får mine muskler til at afslappes og det er faktisk virkeligt lettende at slippe for at lave det sure ansigt automatisk i sol, ved koncentration osv. Har i prøvet den selv?

Tina thomas

Jeg har selv god erfaring med at massere på mine bekymringsrynker mellem øjne. Så så jeg bruger måske samme metode som Helene???

Emilia

Hejsa
Har også prøver botox 2 gange og var meget glad for resultatet, men syndes det er for dyrt for så kortvarigt effekt, 3 mdr. Jeg har en bekymrings rynke mellem brynene som får mig til at ligne en arrig hund, selvom jeg er glad og mild som en engel… De fleste dage

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *