Verso: En anden slags retinol

06.04.15
Verso Skincare

Verso Skincare

Det er nemt at elske svenske Verso. Det sort-hvide design, den skarpe profil og ikke mindst fordi Verso arbejder med en af de første, bedste og mest gennemtestede anti-age ingredienser, der findes: Retinol.

Retinol betyder bare A-vitamin, og A-vitamin er en sand superhelt indenfor hudpleje. Alt afhængig af hvilken form den tager, kan A-vitamin modvirker rynker, akne, eksem, solskader, hyperpigmentering, store porer og mere eller mindre enhver form for dårlig opførsel fra hudens side. Dokumentationen er overvældende og jeg kan liste studier op herfra og til nytår.

A-vitamin i form af retinol kan findes i kosmetik. De kraftige retinoider, som man i Danmark bruger primært mod akne, fåes kun på recept.

Verso bruger en ny form for retinol, der hedder retinyl retinoate, som stammer fra forskere i Korea. Lige så effektivt både retinol og retinoider kan være, kan der også være bivirkninger: Irritation, rødme osv. Retinyl retinoate har samme egenskaber som retinol, men med færre bivirkninger.

Udover retinol er Verso glade for gurkemeje, der har en dokumenteret effekt på hyperpigmentering og for at være en kraftig antioxidant m.m., niacinamid/B3 vitamin der er en ingrediens med en bred vifte af positive effekter på huden og peptider. Ingredienser der får pudderdåser til at klappe i hænderne af begejstring.

Jeg kastede mig selv over Verso, efter jeg havde født og min hud i den grad trængte til akut første hjælp. Og Verso har virket. Alt lige fra hyperpigmentering til porestørrelse er blevet mindre.

Serien består af 7 produkter:

  1. Verso Foaming Cleanser
  2. Verso Day Cream
  3. Verso Night Cream
  4. Verso Super Facial Serum
  5. Verso Super Eye Serum
  6. Verso Dark Spot Fix
  7. Verso Super Facial Oil

Renseproduktet indeholder ikke retinol som det eneste. Alle øvrige produkter indeholder retinyl retinoate i forskellige koncentrationer og en lang række andre effektive aktive ingredienser. Dark Spot Fix indeholder mest retinol, og dernæst kommer Super Facial Serum.

Jeg har selv brug Verso Night Cream og Verso Super Facial Serum og som sagt med fremragende resultater.

Forvirrende solfiltre
Hvad der overraskede mig, da jeg fik Dark Spot Fix i hånden, var, at den indeholder solfaktor i store mængder. Det er selvfølgelig en god ting i behandlingen af hyperpigmentering, men det er svært at arbejde med, når vi ikke kender SPF, og når det ikke står i beskrivelsen på pakken. Det samme gælder Verso Day Cream. I dagtimerne bruger jeg helst kun solfaktor, hvor jeg kender SPF, og om aftenen undgår jeg solfilter for at mindske risiko for irritation og allergi. Og cremer med solfiltre uden SPF-angivelse passer ikke ind i det billede.

Facial Serum indeholder en høj koncentration af retinyl retinoate. Kombineret med andre aktive ingredienser som niacinamid og gurkemeje kan Verso Facial Serum både mindske rynker og ujævn pigmentering. Huden bliver generelt pænere og friskere at se på.

Det samme gælder Night Cream, der indeholder de samme vigtigste aktive ingredienser, men i en federe konsistens primært på grund af sheasmør.

Verso er alt i alt en serie effektive produkter, der holder, hvad de lover, uden nogle dikkedarer pakket i pæn lys- og lufttæt emballage. Produkterne er parfumerede.

Her kan du købe det
Verso Skincare koster mellem 295 og 1095 i Magasin og på Magasin.dk.

Du kan også købe Verso på Beauty Bay, men prisen er den samme.

Du kan finde studier af retinyl retinoate her:

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
21 kommentarer
Kathrine

Hm Beauté Pacifique har vist også solfaktor i op til flere af deres formuleringer sammen med A-vit derivater…?
Er det ikke noget med at retinol produkter er bedst anvendelige om natten?Hvorfor finder de så på at komme solfaktor i 😀

Bettina

Hej,
Kan den serum bruges med jeres t-zone?
På forhånd tak;-)

Mette

Sad og tænkte, at det måtte jeg da prøve. Alderen er begyndt at indhente min hud.
Men hvorfor skal gode produkter være så dyre?? 795,- for en serum. Øv, siger jeg bare!!

Lise

Når I udråber A-vitamin til den store helt i forbindelse med bl.a. Acne og rynker, har jeg et opklarende spørgsmål: Efter jeg er begyndt at bruge Beauté Pacifics a-vitamin creme Metamorphique, har jeg fået en hel del acne. Skal jeg mon vente længere end de to måneder jeg allerede har ventet på at huden “vænner” sig til det – eller er det bare ikke godt til min hud så? Og hvad kan man bruge i stedet som effektiv og affordable anti-age? Jeg har i flere pr brugt A-dermed Express creme, og den er fin fin. Det er først efter mødet med A-vitaminen at huden spasser helt ud….

Katja Moikjær

Beauté Pacifique bruger ikke en mildere form for a-vitamin. De bruger retinyl palmitate og retinyl acetate i Metamorphique. Begge er sådan meget uvidenskabeligt forklaret mere in-aktive og mildere former for A-vitamin end retinol er. Jeg tvivler på, at det er A-vitaminen, der er skyld i dine problemer. Metamorphique er derimod en meget fed creme med en del solfilter i. Hvis den får din hud til at slå ud, så stop med den med det samme. Det bliver ikke bedre nu.

Anne Sofie

Har prøvet Verso`s dagcreme og undrede mig også over solfaktor mængder, man må jo nok konkludere at det ikke er det bedste. Kunne du/i ikke tage fat på sollotion til face, kender i Nimue og hvad med Rudolf serien, der skulle være en ny til ansigtet.
Jeg leder efter en helst over spf 30 og om trækker mat op ikke bliver hvidt fedtet.

Katja Moikjær

Vi har skrevet om mange mange solcremer: https://pudderdaaserne.dk/category/anmeldelser/solcreme/
Og vi skal nok skrive om endnu flere snart 🙂

Jytte Malmberg

Hej Anne Sofie.
Kom lige til at læse dit gamle indlæg. Jeg har fundet en solfaktorcreme 50 som jeg varmt kan anbefale. Det er af mærket Coola

Mai

Jeg har testet dagkrem og nattkrem fra Verso, og liker egentlig produktene godt. Men jeg lurer på om det er noen forskjell i hvor stor andel retinolkompleks det er i henholdsvis nattkremen og serumet? Normalt ville jeg helst gått for serumet, og brukt en annen krem over, men om nattkremen har like høy andel aktive virkestoffer, er den jo billigere i innkjøp?

Helene Randløv

Hej Mai
Indholdet er med garanti højere i Verso Facial Serum end det er i Night Cream, som også har en anden konsistens.
Kh. Helene

Ivalu

Hej Pudderdåserne.
Jeg har brugt Rudolph Care i lang tid nu- de føles rare men de ændrer ikke min hud. Jeg er 36 år, min hud er tør og deraf sart, hudorme på næsen :-/
Så jeg vil skifte hudpleje, tænker:
Olierens eller rensebalm.
Morgen: Amly silvermist+ Vintners daughter serum/olie+ creme+ sofaktor fra Elisabeth Arden Prevage City Smart
Aften: jeres Tzone peeling+ herefter enten Hybenkerneolie eller en A-vitamin creme.
Lyder det som iorden hudplejerutiner/mangler der noget
Hvilket mærke vil I anbefale af cremer; Muti, Verso,Ecooking eller Xellence face and eye creme?

Helene Randløv

Hej Ivalu
Altså det lyder dyrt og meget parfumeret? Er der nogen af produkterne du har i forvejen? Eller skal du ud og købe det hele?
Kh. Helene

Ivalu

Hej pudderdåserne.
Jeg har allerede Amly silver mist, Vintners daughter og hybenkerneolie fra Pai.
Jeg betaler gerne prisen hvis det godt, og det er altid dyrt at skifte sine hudplejeprodukter 🙂 Men jeg er bare træt af at have tør hud, det har jeg altid haft. Lige pt overvejer jeg mest xellence, som både kan bruges nat/dag/øjne. Men gad vide om retinol indholdet er højt nok til at gøre en forskel for min hud.
Mvh Ivalu

Helene Randløv

Hej Ivalu
Hvor sart er din hud? Tror du, at den vil kunne tåle AHA? Om ikke andet, synes jeg , at du skal få en prøve på vores egen AHA-Serum i Matas, Magasin eller Salling afhængigt af, hvor du bor. Den skal du starte med at bruge om aftenen, og derefter måske trappe op til både morgen og aften. Det giver ikke mening at bekæmpe hudorme, så længe din hud er så tør. Du bliver nødt til at have huden i balance først. Jeg har ikke erfaringer med VD serum og Amly mist, men til så tør hud ville jeg ikke bruge så parfumeret en olie. A-Vitaminen i Xellence, mener jeg ikke, vil kunne klare jobbet alene.
Kh. Helene

Ivalu

Tak for svar! Jeg har forsøgt jeres aha serum, min hud kunne sagtens tåle den, men den gjorde ikke den store ændring i huden. Jeg tror jeg prøver igen. Hvis du ikke anbefaler xellence- hvilken vil du så anbefale? Giver det mening med en A vitamin creme? Og hvad med hybenkerneolie?
Endnu engang tak 😉

Helene Randløv

Hej Ivalu
Vil du fortælle, hvordan og hvor længe du brugte den?
Det er ikke fordi jeg IKKE anbefaler Xellence, men hvis det er Vitamin A du går efter, ville jeg vælge noget andet. AHA og Retinol er rigtig fint sammen. Hybenkerneolie er fin, men du har prøvet så meget, og den alene kan ikke løse dit problem.
Prøv at læse her: Fokusér på tørheden
Min egen hud er ikke vanvittigt begejstret for Vitamin A, men Beauté Pacifique (både Métamorphique og Super3) kan jeg godt tåle.
Kh. Helene

Ivalu

Hej pudderdåserne.
Jeg bor på Grønland hvor luften er tør. Min hud føles tør på overfladen, den bliver nemt rød og irriteret, varm hvis jeg bruger for skrappe produkter.
Jeg prøver nu at bruge en balm som rens, har tidligere forsøgt med mandel og abrikoskerneolir, men de er for fede.
Om dagen herefter en fugtmist+serum( måske Ling??)+creme
Om aften hver anden aften aha+ A vitamin creme og de andre aftner hybenkerolie som jo også indeholder A vitamin?
Nej- jeg er nu ved at være helt forvirret…
Jeg orker ikke for meget parfume, men tåler det meget fint. Jeg går mere op i at der ikke indeholder hormon forstyrrende stoffer dom feks beaute pacifique. Jeg sidder nu og overvejer Verso eller Ecooking. Der er vigtigt for mig at der er en federe og lettere dagcreme i mærket, da temperaturen i Grønland svinger meget.
Tusind tak fordi du tager der tid til at svare mig!
Mvh Ivalu

Ickn

Hej
Jeg har et spørgsmål vedr Verso og solfiltre, så håber I stadig svarer på gamle indlæg.
Jeg har mailet med Verso og de siger at deres dagcreme indholder spf15. Men pga lovgivning i forskellige lande har de valgt at fjerne spf15 mærket fra pakningen.
Jeg elsker deres produkter, men kan ikke gennemskue deres ingrediensliste om deres solfiltre beskytter mod de lange UVA stråler. Kan I hjælpe?
Aqua, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Niacinamide, Butylene Glycol, C12-15 Alkyl Benzoate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Diethylhexyl Carbonate, Heptyl Undecylenate, Glycerin, Butyrospermum Parkii Oil, Cetearyl Olivate, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Sorbitan Olivate, Ethylhexyl Triazone, Jojoba Esters, Canola Oil, Retinyl Retinoate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Tetrahydrodiferuloylmethane, Tetrahydropiperine, Tocopheryl Acetate, Curcuma Longa Root Extract, Sodium Hyaluronate, Tocopherol, Cetyl Palmitate, Sorbitan Palmitate, Citric Acid, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide, Parfum.
Tak fra min hud & jeg 🙂

Helene Randløv

Hej Ickn
Umiddelbart er der virkelig ringe UVA beskyttelse (selv mod de korte UVA stråler) i produktet, og det er sandsynligvis derfor, mærkningen er blevet fjernet.
Kh. Helene

Lckn

Tusinde tak for svar. Det er virkelig skønt at kunne spørge her, når man går meget op i sin hud men har svært ved at gennemskue junglen.

Helene Randløv

Du er altid velkommen :-*

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *