Tirsdagstip: Hold duften frisk hele dagen

17.03.15
Rexona kollage
Rexona kollage
Begge billeder er fra Rexona.
Det gamle er i virkeligheden fra en sæbereklame, men jeg elsker bare det slogan!

I går tikkede der en mail ind i indbakken om stress-sved… Det har jeg skrevet om før, og det er stadig et meget relevant og desværre også tabubelagt emne. I det hele taget er det der med at svede ikke et særlig populært samtaleemne, selvom det er noget, vi alle sammen gør i et eller andet omfang. Hold duften frisk hele dagen er selvfølgelig ikke en opfordring til at bade i diverse dufte regelmæssigt, det er bare et par tips til at undgå de dufte, som du sikkert helst vil undgå.
Resultatet af en undersøgelse, Rexona har fået foretaget, viser blandt andet, at særligt stress-sveden påvirker måden, vi opfatter os selv. Og så er der jo lugten… Jeg ved snart ikke, hvad der er værst?

Lugter jeg?
I min venindekreds er der sådan et par hemmelige koder, og jeg tvivler virkelig på, at de koder er vores alene, mon ikke de nærmest er universelle? Det er de der tegn, hvor man helt diskret beder veninden om at kigge efter birkes mellem tænderne, tjekke ånden eller måske duften fra armhulen… Det er især de mere intime ting som for eksempel kropslugte, som jeg i hvert fald er vildt genert omkring. Fornemmelsen af at lugte af sved gør mig så vanvittig dårlig tilpas, at det kan få mig til at trække mig fra samtaler, samvær og andre sociale aktiviteter.

Kampen mod sveden
Som nævnt er der ikke noget som helst sært i at svede, vi gør det alle sammen og ja, nogen gange lugter det. Hold duften frisk hele dagen er som sagt et par tip, som du måske ikke lige har overvejet som løsning af problemet. Faktisk lugter stress-sved kraftigere end den mere accepterede termiske sved, som pibler frem under fysisk aktivitet, eller når du har det varmt. Stress-sved starter med en hormonpåvirkning, og ligeså snart det har noget med hormoner at gøre, så er der temmelig ofte knyttet en lugt på.
Det er heldigvis ret nemt at blive lugten kvit eller i det mindste minimere omfanget af den. Det er alt sammen noget jeg har skrevet før, men det skader ikke at blive mindet om, at man ikke er alene om en så almindelig hverdagsudfordring…

  • Sørg for god hygiejne, sveden lugter først rigtig slemt, når den kommer i forbindelse med bakterierne på huden.
  • Tænk over hvad du spiser og drikker, selvom krydret mad smager dejligt, så er det en fordel at undgå denne type retter op til vigtige samtaler, møder eller eksaminer. Da netop stærk og krydret mad kan påvirke din kropslugt i flere dage.
  • Vælg den rigtige beskyttelse… her taler jeg naturligvis om en ordentlig antiperspirant! Sådan en kan nemlig modsat en almindelig deodorant reducere svedproduktionen. Og det er nu altså rart at have tørre armhuler… eller hvor du ellers oplever sveden som et problem.

Det med hygiejnen og beskyttelsen er ikke et problem overhovedet, men jeg dumper, når det kommer til krydderierne… Dem kan jeg nemlig virkelig godt lide, og de er flittigt brugt i vores køkken!

Hvad er dine bedste tip til at undgå både sveden og lugten?

Selvom jeg før har skrevet om min foretrukne antiperspirant Rexona Maximum Protection, så nævner jeg den gerne igen. Det gør jeg både fordi, den er en kæmpe hjælp i min hverdag, men også fordi jeg lige siden den uge, hvor den var fredagsfavorit har fået mails med et ”tak for hjælpen”.
Der er lige blevet lanceret en ny i serien, som jeg vil prøve næste gang. Den hedder Rexona Maximum Protection Stress Control, og den skulle, som navnet antyder netop angribe stress-sved.
Rexona finder du i supermarkeder og i Matas, som også har den online i Matas Webshop, hvor den koster 89,95 kroner.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Anette S.

Jeg kan meget varmt anbefale Vichys roll-on deodoranter. De har fuldt mig gennem tykt og tyndt og sved i mange år efterhånden. De holder mig lugtfri hele dagen.

Jane

Hej
Jeg kan anbefale Do2. Den kan fås i Matas og er både i spray og stickform. Den er naturlig og har ingen duft. Jeg bruger den hver dag og er så glad for den.
Prøv den, det vil du ikke fortryde!
Rigtig god blog piger!!
Vh. Jane

Lærke

Jeg begyndte at bruge Rexona Maximum Protection efter I anbefalede den, og det er virkelig den eneste deodorant jeg har prøvet, der holder armhulerne velduftende næsten lige meget, hvad jeg udsætter dem for. Det eneste minus er de meget grimme hvide mærker, den sætter på tøjet. Ved godt den skal på om aftenen, men det passer ikke altid ind i rutinen. Men ellers en virkelig god deo 🙂

Helene Randløv

Hej Lærke
Selv om jeg tager den på lige før jeg tager tøj på, får jeg ingen hvide mærker på tøjet. Hvor meget bruger du?
Kh. Helene

Kathrine W

Efter alle de gode råd jeg har fået fra jer, har jeg flere gange overvejet at sende jer en mail om dette emne – her har jeg nemlig selv et lille fif, der dog ikke handler om at være velduftende, men om at komme sveden til livs.
Jeg plejede at være hende med store svedpletter ved armhulerne. Hver gang jeg prøvede nyt tøj, måtte jeg altid hælde lidt vand på stoffet for at se, om mine svedpletter ville være meget tydelige. Lad os bare sige, at det ikke var fedt altid at være “pigen med svedpletterne”. En dag læste jeg om en aluminiumklorid-deo (20 %) fra apoteket, og den har forandret mit liv – jeg har kun svedpletter under armene efter sport eller under en hedebølge! Jeg ved godt, at aluminiumsklorid er et politisk ukorrekt middel i denne tid, men det virker altså 😀 I begyndelsen brugte jeg den 1 gang om ugen, nu kan jeg nøjes med 1 gang om måneden. Da deoen kan virke sviende, er det vigtigt, at man ikke bruger den på nybarberet hud… Jeg plejer at vaske armhulerne, smøre dem med parfumefri creme og give dem et par lag af deoen inden jeg går i seng. Vær opmærksom på, at deoen kan smitte af på nattøjet og give det en anden farve.
P.S. Er det mig, der husker dårligt, eller blev der aldrig udtrukket en vinder af den lækre toilettaske op til nytår?

Rikke

Hej.
Jeg er også rigtig glad for rexona maximum protaction. Og har længe brugt den det hedder sensitiv dry. Nu har jeg prøvet den der hedder stress control og den fungere også perfekt men syns måske den dufter hen af mand, eller er det bare mig?
Lod godt mærke til at der ikke stod women på, som der gør på sensitiv dry. Er det fordi det er en unisex deo??

Helene Randløv

Hej Rikke
Ligesom dig er jeg stor fan af Rexona Maximum Protection, og jeg må også give dig ret med hensyn til den nye variant… Mand synes jeg ikke den lugter af, men det er ikke en særlig frisk duft heller.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *