Tirsdagstip: Brug nok hårfarve

03.03.15
Sanotint
Sanotint
Foto: Sanotint

I vinterferien var jeg på besøg hos Schwarzkopf, og det var en aha-oplevelse ud over det sædvanlige. Selvom hårfarve til hjemmebrug ikke kræver den helt store uddannelse, så er der faktisk en del ting, som sædvanligvis går galt, når vi kommer hjem på badeværelset. Det handler til dels om, at vi måske har lidt travlt, men det handler også om, at vi generelt er ret dårlige til at følge vejledningen på produktet og forberede os ordentligt.
Når jeg har valgt et billede af Sanotint, er det fordi, det er det eneste mærke, jeg selv har prøvet til hjemmefarvning i over tyve år.

Kig på håret
Når du farver hår, er det virkelig vigtigt, at du kigger med kritiske øjne på dit hår, inden du går ned og køber hårfarven.. Hvor langt er håret? Hvor tykt er det, og hvor hærget er det? Alt dette kan du med fordel gøre, allerede når du overvejer, om håret skal farves.
Det er ved dette kritiske syn på dit hår, at du kan finde ud af, hvor meget hårfarve du egentlig skal bruge. Det er nemlig rigtig fjollet at bruge for lidt hårfarve, da det naturligvis resulterer i et ujævnt og i bedste fald ret trist resultat.

Hellere en for meget
En pakke hårfarve er fint, hvis du har tyndt hår til skuldrene, men er håret bare en smule kraftigt, skal du allerede der bruge to pakker. I et længere hår skal du sandsynligvis op i tre og måske endda fire pakker, hvis dit hår både er langt og samtidig meget kraftigt.
Når du køber hårfarven, er det en rigtig god idé at købe en pakke ekstra. Du skal blot sørge for at få den plomberet og selvfølgelig lade være med at åbne den, hvis du alligevel ikke får brug for den, så den kan byttes. Det er i hvert fald langt bedre at stå med en pakke for meget, end det er at få en sær farve, fordi du brugte for lidt farve.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Else

Halløjsa, dette er ikke en kommentar til tippet, men et shoppetip:
Jeg var i matas i FrederiksbergCenteret i går, og der sælger de pt den blå HTH lotion (som desværre ikke er til at få i føtex længere), 400 ml (altså dobbeltstørrelse), mht august 2017, for dejlige 40 kroner:)

Bettina

i den forbindelse vil jeg godt anbefale de nye hårmascara. Jeg plejede at farve mit hår hver 5-6 uge pga. pænt mange grå hår. Hvis man bruger hårmascara på udvoksningen, kan man trække den helt op til en måned mere, før man farver manken

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *