CND Vinylux Flora & Fauna

25.02.15
CND Vinylux Flora & Fauna

CND Vinylux Flora & Fauna

Da de første billeder af CNDs forårskollektion blev vist rundt omkring, var det lidt svært at se, alle de detaljer, som gør Flora & Fauna så fin og unik. Farverne bliver beskrevet som ”solblegede toner og drømmeagtige vandfarver” og det er en meget passende beskrivelse, da de fleste af nuancerne er let støvede. De sidste par dage har alle otte farver prydet mine negle i et design inspireret af et særligt design fra CND. Det har vakt ret meget opsigt, og alle har spurgt om, hvordan man gør… Så her finder du vejledningen til min version af designet.

Flora & Fauna
Vinylux holder godt, men grunden til, at jeg er fan af lakkerne, er især sortimentet, og så er det den virkelig korte tørretid. Hvis du vil vide mere om CND Vinylux kan du læse anmeldelsen. I CND Vinylux Flora & Fauna kollektionen er der otte nye farver at vælge mellem, og jeg synes bestemt, at de er værd at kigge nærmere på. På billedet er det fra venstre mod højre:

 • Wild Moss: Navnet er en meget nøjagtig beskrivelse, da nuancen mest af alt ligner islandsk mos med masser af guld og sølv glitter.
 • Creekside: Det er den fineste sarte lyseblå nuance.
 • Thistle Thicket: Det er en helt lys grå nuance med et hint af lilla.
 • Field Fox: Det er en fin lys gråbrun nuance.
 • Blush Teddy: Det er en helt lys gammelrosa nuance med masser af pink og blå perlemor.
 • Fragrant Freesia: Det er en lys støvet beige nuance med et hint af lilla og masser af lyslilla og pink perlemor og små sølv flager.
 • Dandelion: Det er en lys orange nuance med masser af transparent perlemor.
 • Salmon Run: Her er igen et navn, som er meget beskrivende. Det er en lys koral nuance med en god del orange.

Farverne matcher ret fint, og de er gode at kombinere. Jeg faldt over noget nail art på CND’s eget site, det er ikke lavet med Vinylux, men jeg har været nysgerrig efter at prøve ”acid wash”-teknikken i ret lang tid. Og derfor prøvede jeg alligevel at genskabe looket.

Design inspireret af Dewdrops med CND Vinylux Flora & Fauna

Inspireret af Dewdrops
Teknikken “acid wash”, som jeg nævner ovenfor, bruges oftest med blå lakker, fordi det skal ligne jeans fra firserne. Teknikken går ud på, at man lægger flere lag lak i forskellige farver, og derefter fjerner de øverste lag pletvis eller hvad man nu foretrækker.
Det er selvfølgelig meget lettere at fjerne noget af det øverste lag, når man har hærdet det nederste lag lak i en lampe. Men teknikken er nu heller ikke svær med almindelig lak, selvom det hurtigt viste sig at erfaring er en fordel. Det handler naturligvis om, hvor hårdt man presser med penslen, når man fjerner de øverste lag lak, så de nederste lag skinner igennem.

 • Først lakerede jeg neglene i helt tilfældig rækkefølge med Dandelion, Salmon Run, Field Fox og Blush Teddy. Hver negl fik to lag, så lakken dækkede.
 • Derefter lagde jeg igen i helt tilfældig rækkefølge Wild Moss, Fragrant Freesia og Blush Teddy, som dog ikke blev lagt på de negle, hvor denne lak også var brugt som base. I langt de fleste tilfælde var et enkelt lag lak nok til at dække, men du skal selvfølgelig være omhyggelig og sørge for, at der er lak netop der, hvor du vil have mønstret.
 • Øverst lagde jeg Creekside på venstre hånds ring- og langfinger og på højre hånds tommel-, ring- og lillefinger. Og Thistle Thicket på de resterende fem fingre. Alle negle fik igen to lag lak, for at farven ikke fremstod grumset eller ujævn. Da det jo tager noget tid at lægge så mange lag lak, så kan du sagtens begynde på designet med det samme. Start med den finger, hvor du også startede med at lægge det øverste lag lak.
 • Dyp din pensel i neglelakfjerner (sørg for at den ikke indeholder olie eller er blevet farvet af andre lakker) og fjern så de øverste lag lak i det ønskede mønster. Det er lettest at arbejde i små strøg, sådan at du har kontrol over, hvor meget neglelak du fjerner og hvor. Sørg for at have et stykke køkkenrulle ved hånden, så du kan tørre penslen af undervejs.
  Som sagt er erfaring en fordel, men jeg synes hurtigt, at man fanger teknikken. Som nævnt er dette første gang, jeg afprøver denne teknik, og selvom det sædvanligvis er en del sværere at slippe af sted med designs på højre hånd, så gik det forbløffende godt.
 • Til sidst lægger du et eller to lag overlak for at udjævne og beskytte dit design.

Min søn fnisede, da han så mine negle, for han synes mest, at designet lignede en smitsom sygdom, og jeg kan godt se, hvad han mener. På den anden side kan jeg også sagtens se muligheder i denne teknik, og det har virkelig fået meget opmærksomhed. Derfor er det ikke sidste gang, jeg leger med neglelakfjerner…

Husk at købe CND Vinylux Weekly Top Coat, da det er den, der sørger for at Vinylux tørrer på bare otte minutter og holder længe.
Du finder CND Vinylux i udvalgte negleklinikker, hvor de koster 125 kroner, og i Stylebox, hvor du også finder lakkerne online. Du kan også finde Vinylux hos BeautyPower.dk.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Anne F.

Ha ha – tænkte på hvad det var for nogen ‘fancy’ negle du flashede på dit Instagram billed med Dove. 🙂
Now I know. 🙂

Helene Randløv

Yes, det var nemlig dem :-*
Kh. Helene

Castor

Jeg er dybt desperat !
Ved I noget om Avene Cleance K cremen, den siges at blive udfaset!?
Hvad så nu? Kommer de med en “erstatning”?
Jeg står lige pt uden, hvad ville være jeres bedste bud på en billige replacement af avene K cremen?

Helene Randløv

Hej Castor
Ja, det er den, og erstatningen Clenance Expert er allerede kommet 🙂
Det er dog ikke det samme, der er i.
Et alternativ er jo vores egne cremer, men de er selvfølgelig lidt dyrere 🙂
Kh. Helene

Amanda

Hvad for en skal jeg bruge hvis det skal se meget naturlig ud ???

Helene Randløv

Hej Amanda
Jeg beklager, men jeg forstår ikke rigtig spørgsmålet. Ingen af disse lakker ser særligt naturlige ud.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *