Swiss Eyes til tørre og irriterede øjne

08.02.15
Swiss Eyes

Swiss Eyes

Sponsoreret indlæg

Da jeg så, at SwissClinic har øjendråberne Swiss Eyes, blev jeg nødt til at teste dem. Sæsonen for tørre øjne er nemlig over os. For mit eget vedkommende sker det hvert eneste år, når det begynder at blive køligere, og luftfugtigheden falder. Det er selvfølgelig meget ubehageligt og derfor har jeg prøvet et hav af øjendråber gennem tiden. Øjendråber er det eneste, der kan lindre ubehaget, og dem bruger jeg naturligvis flittigt især i vinterhalvåret netop for at undgå både rødme og irritation af øjnene. Derfor har det slet ikke været svært at få testet Swiss Eyes.

Tørre øjne
Hvis man læser lidt om årsagerne til tørre øjne, kan jeg sætte et flueben ud en del af dem. Der er også andre årsager, end dem jeg lister herunder. Hvis du lider af tørre og irriterede øjne, er det selvfølgelig nødvendigt, at du finder årsagen til det, og derfor kan det være smart at slå et smut forbi lægen. Det kan nemlig både være allergi eller en bivirkning ved forskellige typer af medicin, og det skal naturligvis undersøges og udelukkes.
De årsager til tørre øjne, som jeg og rigtig mange andre kan nikke genkendende til, er:

  • For lidt søvn
  • Meget tid foran computeren
  • Hormonel ubalance
  • Mange timer udendørs
  • Varme radiatorer

Det er klart, at der er nogle af tingene, som jeg kan og burde ændre… Det er bare ikke altid så let, og selv om jeg for eksempel dagligt arbejder på at komme bare lidt tidligere i seng, så har jeg arbejdet om natten i tæt ved tyve år, og det er altså ikke sådan at lave om på trods ihærdige forsøg. Søvnen kommer ikke så let, og så er det desværre meget lettere at stå op og få udrettet noget. Derfor er jeg fan af øjendråber, som smører slimhinderne i øjet og det gør Swiss Eyes.

God form
Det er ualmindelig upraktisk at være skønhedsblogger, når man ikke kan teste noget som helst, fordi øjnene er irriterede og røde. Det er ikke bare virkelig ubehageligt og lidet flatterende, det ender oftest med, at jeg ikke kan have makeup på i flere dage, hvis øjnene først er flippet ud. Tårevæsken beskytter øjet, og når den ikke rigtig magter opgaven, er irritation og i værste fald infektion øjets råb om hjælp.
Da jeg naturligvis er ret afhængig af at kunne teste diverse makeupprodukter, søger jeg altid for at mine øjne er i god form.  Og i øjeblikket er det altså Swiss Eyes, som sørger for, at mine øjne kan stå distancen.

Swiss Eyes
Som nævnt tidligere har jeg prøvet et hav af øjendråber, måske er der nogle af vores læsere, som stadig kan huske de vidunderlige blå dråber, som på få sekunder gjorde øjnene hvide igen, uanset hvor røde de var til at starte med. De blev meget pludseligt trukket tilbage og er aldrig set siden. På et tidspunkt spurgte jeg en øjenlæge, om han kunne hjælpe mig med nogle øjendråber, som kunne det samme, og han forklarede, at den aktive ingrediens er meget effektiv til at få blodkarrene til at trække sig sammen. Det, synes jeg alligevel, var lidt voldsomt. Siden da er jeg gået uden om øjendråber med mere eller mindre potente medikamenter.
Swiss Eyes indeholder dog en anden ingrediens, nemlig polyhexamethylene biguanide, som virker desinficerende og antiseptisk, men jeg har skønnet at med 0,0001 procent, er koncentrationen så lav, at jeg er villig til at tage det med. For der er ingen tvivl om, at Swiss Eyes øjendråberne er effektive både som smørelse til tørre øjne, og så virker dråberne også fortræffeligt både mod rødme, irritation og ubehag.
Oftest bruger jeg drypper jeg øjnene en eller to gange i løbet af dagen og altid inden jeg går i seng. Swiss Clinic anbefaler, at man bruger øjendråberne op til fire gange dagligt eller efter behov.

God smørelse
Hvis du kender til ubehaget ved tørre og røde øjne, så ved du, at man gør alt for at undgå det. Derfor har jeg heldigvis ikke kunnet fremvise et sæt røde øjne, før og efter behandling med Swiss Eyes. Og der er alligevel grænser for, hvor meget jeg vil ofre mig for sagen. For er mine øjne først røde, så er det ikke bare ubehageligt, det gør virkelig ondt. Og det vil jeg ikke udsætte mig selv for. Så jeg håber på forståelse for de manglende før og efter billeder.
Derimod kan jeg varmt anbefale Swiss Eyes til alle med tørre og irriterede øjne, for det er her, øjendråberne gør en stor forskel for mig. De smører øjets slimhinde fortræffeligt og sørger netop for, at jeg ikke får røde øjne på grund af irritation.
Swiss Clinic siger god for at anvende dem samtidig med kontaktlinser, hvis du har brug for det. Her kan det dog være en fordel at dryppe med en eller to dråber ekstra.

Swiss Eyes koster 250 kroner for en flaske med 15 ml. Ved køb af to får du rabat, så prisen er 349 kroner.

Sponsoreret indlæg skrevet i samarbejde med Swiss Clinic.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
17 kommentarer
Karin V Sørensen

kære Helene:-)
Ved du om man kan bruge dem når man bruger linser?
Kh
Karin

Helene Randløv

Hej Karin
Yep, det skriver de, at man trygt kan:
“Virker Swiss Eyes, hvis jeg bruger kontaktlinser?
Ja, Swiss Eyes virker også godt, selv om du bruger kontaktlinser. Du kan dog med fordel dryppe øjet med 1 eller 2 dråber ekstra, så du er sikker på, de er fugtige og ikke tørrer ud.”
Kh. Helene

J.

Åh, dem vil jeg glæde mig til at prøve. Jeg lider, ligesom Katja, af Sjøgrens Syndrom – hvilket alt for ofte medfører meeeget tørre, irriterede og røde øjne!
Hvor tit anbefales, at man bruger disse øjendråber?

Helene Randløv

Hej J
Ups… det beklager jeg, at jeg ikke fik oplyst… Jeg skriver lige en tilføjelse med det samme! Du kan bruge dem op til fire gange om dagen.
Kh. Helene

J.

Må jeg også lige høre, hvad polyhexamethylene biguanide er? Er det det stof, som fandtes i de der “blå dråber”, som ikke findes længere? Jeg brugte nemlig sådanne dråber en del (læs: meget!) for 6-7 år siden, da jeg boede i USA og min værtsmor købte nogle til mig pga. min irriterede, røde øjne! Nu bliver jeg lidt bekymret over, om det mon har forværret noget eller hvilken effekt de har haft! Ups!

Helene Randløv

Hej J
Polyhexamethylene biguanide virker, som jeg skriver desinficerende og antiseptisk. Det er altså ikke noget, du behøver at bekymre dig om, med mindre du selvfølgelig ved, at du ikke kan tåle det.
I de blå øjendråber, som jeg taler om, var den aktive ingrediens en forholdsvis høj koncentration af Tetrahydrozoline Hydrochloride, som altså virker sammentrækkende på blodkarrende. Her hjemme er denne type øjendråber receptpligtige.
Da jeg ikke er læge, vil jeg ikke svare på, hvilken indvirkning eller bivirkning de dråber, du har brugt, eventuelt kan have haft. 🙂
Kh. Helene

Bodil P

Jubii. Der er 20% på hele Gosh sortimentet og altså også Jeres Must haves…..på http://www.gosh.dk

Helene Randløv

Ja, der er det er så cooool!
Kh. Helene

Gitte

Orv, det er dyrt.. Til de af jer, der har sjøgrens el lign kroniske udfordringer; gå til lægen og få recept og bed lægen sætte flueben ved tilskud til feks oculac og viscotears. Og bed om at få engangspipetter, der er nemlig ikke konserveringsmidler i.

Katja Moikjær

Kan det ikke passe, at man ikke længere få tilskud over sygesikringen til øjendråber. Jeg har selv Sjøgrens og mener at have hørt det.

Gitte Helt

Jeg får tilskud? Men det er ikke alle øjendråber man kan få det til. Oculac, artelac og viscotears er dem, jeg skifter imellem. Men lægen skal sætte flueben ved tilskud, ellers får man det ikke 🙂

Annette Aarre Dalsgaard

Dejligt du tester flere produkter fra swissclinic. Hvad er jeres holdning til deres dermaroller og Lashes produkt?

Helene Randløv

Hej Annette
Jeg skal til at teste Swiss Skin Roller meget snart. Lashes kan jeg desværre ikke teste, fordi mine øjne virkelig ikke bryder sig om den type sera. Jeg har prøvet MANGE forskellige mærker, og jeg får så stort ubehag af det. Så det kan jeg ikke fortælle så meget om, andet end at jeg kan læse mig frem til, at det virker ved at styrke og pleje vipperne. Så det skal nok have en effekt 😀
Kh. Helene

Morten

Du nævnte øjendråber fra øjenlægen du undgik.
Ka du huske hvad de hedder

Helene Randløv

Hej Morten
Nej, det kan jeg desværre ikke huske, men jeg viste ham ingredienserne fra Eyelite, som jeg var kæmpe fan af. Men den blev pludselig trukket tilbage og er aldrig dukket op siden. Så vidt jeg kan finde frem til var den aktive ingrediens Tetrahydrozoline Hydrochloride, så det er det, du skal spørge efter.
Kh. Helene

Lone Mehlby

Hvor forhandles Swiis Ryes

Helene Randløv

Hej Lone
Følg et af de links, du finder i teksten.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *