Produkter til mænd vs. kvinder – den MEGET lille forskel

10.01.15
AXE X-MEN

AXE X-MENGiver I jeres mænd, fædre, brødre og andre mænd i jeres liv hudplejeprodukter i gaver?  Markedet mangler bestemt ikke produkter markedsført specifikt til mænd. .

Men det er en meningsløs opdeling. Mænd og kvinders hud har nemlig ikke behov for forskellige produkter. Det svarer til at lave en slags Panodil til mænd og en anden til kvinder. Hvad der er effektiv hudpleje til kvinder er det også til mænd og vice versa. Den gode antiage-creme virker uanset køn, den gode syrepeeling virker lige godt, uanset hvilke kromosomer man er født med og ja, det samme gælder egentlig også vores barberskum. Så hvordan skal en stakkels producent så markedsføre produkter til mænd?

Det problem har vi også selv haft, siden vi lancerede vores egen meget lyserøde serie. Vi har fået mange mails fra mænd, der spurgte, hvornår vi ville lave produkter til dem. Og så har vi heldigvis hørt fra endnu flere mænd, der godt har kunne ignorere den (indrømmet) temmelig feminine emballage. (Tak Jan <3)

Design og duft
For det er netop forskellen på produkter til mænd og kvinder: Design. Og så duften. For at lave et produkt til mænd tager man de (forhåbentlig) samme gode aktive ingredienser, laver en maskulint udseende emballage, tilsætter rigelige mængder maskulint duftende æteriske olier og voila – så har man et herreprodukt.

Overparfumerede herreprodukter
I en verden uden design og uden parfume ville alle produkter være unisex. Og desværre er hovedparten af produkter markedsført til mænd så forbandet overparfumerede, at vi ikke kan anbefale dem, selvom jeg udemærket forstår trangen til at have lækkert maskulint design på badeværelseshylden.

De bedste serier til mænd er derfor de gode unisex-serier uden feminine dufte eller emballager. For eksempel:

  • Bio Effect
  • LING
  • MD Formulations
  • Akademikliniken
  • Exuviance
  • Restylane
  • Clinique
  • Filorga
  • Estée Lauder synes jeg har en feminin emballage, men mange produkter er uparfumerede og så effektive, at de fleste mænd nok vil bære over med det.

Og så er der Pudderdåsernes Musthave… Hvis vi skulle lave en serie til mænd, ville den jo have præcis samme indhold i et andet design. Lidt fjollet, ikke? Hvis man nu sætter et klistermærke henover eller noget? Gode idéer er velkomne!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
23 kommentarer
Dorte

virkelig interesant indlæg. Min kæreste bruger biotherm for men til fedtet hud, og siger noget med at mænds hud er tykkere og derfor køber han til mænd istedet for til kvinder som jeg synes tiere er på tilbud, end mænds…

Katja Moikjær

Der er selvfølgelig forskel på kvinder og mænd, men selv hvis vi antager at huden har forskellig tykkelse, så betyder det ikke, at man kan lave et produkt til en bestemt “tykkelse” hud. Det findes ikke 🙂 Men jeg ved godt det er en udbredt opfattelse.

Dorte

det siger jeg videre:) måske han en dag vil vælge unisex produkter 🙂

Katja Moikjær

Hils ham fra mig 😀

Sara

Min kæreste har sine egne herre produkter fra vichy i øjeblikket, men når han løber tør køber han ikke nyt. Nej, han venter til at vi giver ham noget nyt.
I de perioder stikker jeg ham oftest noget af mit, og stikker jeg ham noget der er uparfumeret, ja så brokker han sig. Han vil nemlig have den der dufter godt, hvilket senest har været en fra origins. Tror vidst han har en guilty pleasure der

Katja Moikjær

Origins dufte er også lækre og produkterne har en unisex feel. De grønne farver og citrus-duftene… Jo det forstår jeg godt 🙂

Bodil P

Ja kunne I ikke skifte den lyserøde farve på jeres musthave ud med en hvid, lysegul. lysegrå eller anden neutral farve, da jeg kender adskillige single mænd som nægter at have jeres serie stående på badeværelset p.g.a. farven!

Katja Moikjær

Vi veeeed det. Men det er jo nu engang den farve vi har jo…

Baysen

Den værste gave, jeg kunne give min kæreste, er noget, der er skønhedsrelateret. Han er så cremeforskrækket, det interesserer ham ikke, og han synes, det er spild af penge…
Shampoo, showergel og deo er det eneste, han bruger. Mærke, duft og emballage er han egentlig ligeglad med. Det behøver ikke være produkter til mænd, men det skal være neutralt. Blomsterdufte og lyserød emballage kan han altså ikke arbejde med 😉

Helene Randløv

Hej Baysen
Sådan er der vist mange mænd, der har det.
Min mand er i hvert fald også sådan 😛
Kh. Helene

Stinne

høhø, i skal da bare lave en lækker mørkeblå indpakning “for men” og putte samme gode sager i..

Helene Randløv

Hej Stinne
Det er desværre ikke “bare”… Vi er ellers helt enige.
Kh. Helene

camilla

Åh vi griner altid herhjemme når jeg smøre ham ind med en lyserød creme fra Pudderdåserne-men den er jo god

Helene Randløv

Hej Camilla
Min gode ven tager bare klistermærkerne uden på emballagen af 😛 Problem solved!
Kh. Helene

Sasha

Hej Pudderdåser. Undskyld jeg skriver her, men jeg kan af uforklarlige årsager ikke få lov at sende jer en mail.
Hvad gør man hvis man har ret fedtet hud men godt kunne tænke sig at give den noget fugt? Jeg har nemlig på fornemmelsen at min hud, under fedtet, er lidt tør og “sart”, men hvis jeg smører almindelig ansigtscreme på så bliver den simpelthen så uudholdeligt fedtet. Er serum løsningen? Eller hvad siger i? Hvordan tilfører man en fedtet hud lidt fugt uden at den bliver ENDNU mere fedtet?
Tusind tak for jeres blog!

Helene Randløv

Hej Sasha
Personligt ville jeg vælge en daglig kemisk eksfoliering, som vores egen T-zone Peeling. Den vil med stor sandsynlighed være nok og hvis ikke den er det, kan du bruge en let creme for eksempel Alt i et cremen 😀 rigtig mange har stor glæde af den kombination.
Kh. helene

Nina Grove

Min kæreste bruger jeres t-zone peeling og anti age creme. Han har ikke noget problem med farven og produkterne dufter jo heller ikke feminint. Han har mere et “problem” med, at der både på jeres og Biodermas rensevand står make-up fjerner… så bliver han sådan lidt brokken og ‘jeg bruger jo ikke make-up’ agtig… han bruger det nu alligevel 🙂

Helene Randløv

Hej Nina
Det forstår jeg egentlig godt, men ansigtsvand eller rens er det heller ikke rigtig, og den er dælme effektiv til at fjerne makeup 😛
Håber han overlever, ellers må han fjerne etiketten 😀
kh. Helene

henrik

Hej 🙂
Syntes nu også paulas choice har nogle pæne produkter i flotte men neutrale farver 🙂
De har også produkter til mænd.
Det er de samme gode produkter som til kvinderne, emballagen er bare lavet til mænd 🙂

Helene Randløv

Hej Henrik
Helt generelt synes jeg faktisk slet ikke, at Paula’s Choice produkterne er særlig feminine 😀
kh. Helene

Henrik Boysen

Det syntes jeg heller ikke 🙂
MEN JEG SYNTES DE ER FLOTTE 🙂

Marie

Nej. Man godt sige, hudpleje ikke er mere kønsspecifikt end medicin. Og så alligevel, siger jeg, efter at have arbejdet med mænds hud som speciale i 24 år. Udover åbenlyse forskelle som at mænds hud er fra naturen mere robust, ældes lidt anderledes, har påvirkning fra testosteron og har mere af alting fra talg over generel øget hudtykkelse og barberingsissues til svedtendens, har mænd en anden måde at anvende hudpleje på. Lige der er den mest signifikante forskel, for mænd kan sagtens bruge de gode produkter fra Pudderdåserne og de professionelle brands, men de er ikke udviklet med mænds præferencer, vaner og lyst for øje. Mænd foretrækker en simpel rutine med så få produkter som muligt og skal ikke tage højde for hverken make-up eller månedlige hormonelle udsving. Og de bruger typisk kun de produkter, der passer ind i deres vaner. Dvs. ting, der skal bruges en til to gange ugentligt, kommer ofte slet ikke til at blive brugt. Glem alt om dobbeltafrens morgen og aften for de fleste mænd. Man kan tale om, man skal effektivisere rutinen ned i få meget effektive produkter, der dækker flest mulige behov, for at få givet mænd pæn hud. Over en bred kam er mænd nogenlunde ligeså optaget af hudpleje, som kvinder er for kileremme og motorolie. De vil gerne have noget, der virker, men de vil ikke ofre meget opmærksomhed eller tid på sagen. Derfor kan det være godt med hjemmepleje tænkt til det. Desuden føler mænd sig ofte lidt på fremmed og feminin grund i hudpleje, og lige dér er de tydeligt mere åbne overfor produkter, der er målrettet mænd. Ville lige perspektivere (og foreslå Helene at overveje at sætte by Men’s Room på listen over gode muligheder ;-)) Derudover, er jeg som altid fuldstændigt enig med pudderdåserne i alt.

Helene Randløv Hansson

Hej Marie
Det er et gammelt indlæg, og derfor retter jeg ikke i det… det er jo også bare eksempler, men jeg skal nok huske jer til en anden gang.
Lige det med præferencer, vaner og lyst i forhold til gode produkter, er jeg slet ikke enig i. Selvfølgelig må jeg se mig slået i forhold til din erfaring, det kan slet ikke diskuteres. Det er vel også en særlig mand, der vælger at gå på klinik? Min erfaring med mine egne mænd er, at de er langt mere tilbøjelige til at benytte sig af den tilgængelige hudpleje. De synes dog sjældent, at det er lige så skægt at eksperimentere, som jeg gør.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *