Er der noget om hypen om Mason Pearson Hair Brush?

08.01.15
Mason Pearson Popular BN1

Mason Pearson Popular BN1

Overskriften er et ofte stillet spørgsmål på bloggen, vi har da også spurgt hinanden, vores respektive veninder, og så har jeg debatteret emnet flittigt med mig selv… For alle, der ikke har prøvet dette næsten mytiske redskab, kan jo ikke tale med om lyksalighederne ved at eje eller bruge den. Og jeg ved, at du har siddet og vendt øjne, når endnu frisør, redaktør eller blogger er faldet i svime over Mason Pearson Hair Brush … Jeg har selv siddet der foran skærmen med misbilligende blik og tænkt: ”Så tag dig dog sammen, det er bare en børste for h……!!!”

Tilløb
Det er en dyr sag sådan en Mason Pearson Hair Brush, og det er bestemt prisen, der har holdt mig tilbage. Selvom jeg rask væk giver mellem en tredjedel eller halvdelen for en pensel, så er der altså et eller andet der stopper mig… Om det er tanken om, hvad en børste koster nede i Matas, der for ram på mig, ved jeg egentlig ikke. Men hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved nu for ti år siden, så havde der sikkert været flere af børsterne i samlingen.

Testperiode
Det har naturligvis været nødvendigt at teste et hav af børster af denne type, for at jeg har kunnet danne mig et fuldendt indtryk af Mason Pearson Hair Brush, og det har taget ret lang tid. I mellemtiden har jeg skiftet hårprodukter masser af gange, blevet klippet, farvet og begyndt at vinterbade igen. Det gør jeg jo altid, og derfor er det ikke rigtig en mulighed at teste på helt samme grundlag hver eneste dag. Men der er stadig de shampooer, som står fast i badet, og de produkter, som jeg bare kender ud og end både på de gode og bestemt også de mindre gode hår dage.

Så forskellige
Det er børster i helt forskellige prisklasser, jeg har testet, fælles for alle børsterne er, at de ligner hinanden mere eller mindre af udseende. Det kan godt være, at jeg har været meget naiv før hen… Men det er altså ret bemærkelsesværdigt, hvor kæmpestor forskel der er på de forskellige børster. Og her handler det overhovedet ikke om hverken navn eller udseende. Min første indskydelse var at forberede en blindtest, men det var desværre ikke muligt, fordi jeg nemt kunne mærke forskel på dem, efter min søde mand møjsommeligt havde pakket dem ind i stof og gaffa for mig…

Hundrede tag med børsten
Vi kender vist alle sammen det gamle råd om hundrede daglige tag med børsten. Det gælder naturligvis ikke, hvis børsten har tænder af plast og metaldippedutter… Det skal være naturhår, hvis du skal fordele fedtet fra hovedbunden i hele håret… Ja det lyder megaklamt, men det er jo det, man faktisk gør. Og det virker! Selv jeg som hellere end gerne vasker hver eneste dag, fordi jeg er langt mere bekymret for fedtet hår end tørt og slidt hår. Når håret bliver børstet regelmæssigt og gerne dagligt, så er det faktisk muligt for mig at springe en hårvask (eller to over). Ulempen er selvfølgelig, at håret alligevel kræver en hel del arbejde, fordi jeg jo stadig ligner en, der har haft ualmindelig travlt på lagnerne, når jeg står op om morgenen…
Det med de hundrede tag daglige tag med børsten klarer de fleste af de børster, jeg har testet. Det er ikke så meget prisen, som gør forskellen, det er mere længden på naturhårene eller den øvrige udformning af børsterne. Og der er ingen tvivl om at Mason Pearson Hair Brush klarer sig rigtig godt trods en ret trængt mållinje.

Den lille og meget store forskel
Der hvor Mason Pearson Hair Brush tager føringen markant er på effekten på min hovedbund. Detaljerne har du hørt cirka hundrede gange før, hvor ordene irriteret, kløende, skællende og bare virkelig træls går igen og igen.
Mason Pearson Hair Brush findes i mange varianter og farver, den børste, jeg omtaler her, hedder: Popular BN1 og den er altså et miks af vindsvinehår og nylon. Den lille og alligevel så store forskel er længden på de nylon tænder, hår eller hvad det hedder, som stikker langt op over vildsvinehåret i børsten. Det er helt uden tvivl dem, der har gjort den helt store forskel på hovedbunden i hvert fald.

Konklusionen på min test
Som sagt har jeg testet børster i mange måneder efterhånden. Børsterne jeg testede er:

MOROCCANOIL har mig bekendt ikke en børste med både den ene og den anden type børster, og oplevelsen med en børste med vildsvinebørster alene er en helt anden. Nu regnede jeg jo med, at den store forskel ville ligge i hårets udseende, men det der gør den store forskel for mig er altså nylonbørsterne. Og det er her, grunden til, at jeg altså gerne giver det ekstra for en Mason Pearson Hair Brush, skal findes.
En veltilpas hovedbund er meget værd for mig, og selvom oplevelsen af de andre børster i testen er god, så ER Mason Pearson Hair Brush bare bedre, lækrere og mere gennemført. Det er også virkelig smart at der er en særlig rensebørste med, det gør virkelig en stor forskel, når man skal holde sin børste ren.

Mason Pearson Popular BN1 koster 1080 kroner, og her hjemme finder du den hos Barnholdts. Husk at tjekke de andre børster, så du er sikker på at vælge den, der er bedst til dig og dit hår.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
60 kommentarer
Camilla Kirstin

Er der nogen der har erfaring med ‘The wet brush’?

Helene Randløv

Hej Camilla
Det håber jeg andre af vore læsere har, for der kan jeg desværre ikke hjælpe :-/
kh. Helene

Louise

Det har jeg. Jeg har brugt The Wet Brush i ca. 1½ år nu, og jeg er virkelig glad for den. Jeg bruger shampoo uden SLS, så mit hår kan godt blive lidt genstridigt, når jeg har været i bad, hvis ikke jeg bruger balsam. Men det klare The Wet Brush helt fint. Det føles ikke som om, at den reder håret, for det gør ikke ondt, og den “hiver” ikke i håret med ond i hovedbunden til følge. Men den er super effektiv, og jeg er virkelig, virkelig glad for min. Jeg har en Wet Brush paddle brush – sådan en stor firkantet sag – og den er meget skånsom mod min sarte hovedbund. Det er bare fedt, at jeg kan slippe for at bruge balsam eller lignende, når jeg har været i bad.

Helene Randløv

Fedt med svar og erfaringer Louise!
Har du prøvet Tangle Teezer eller lignende og sammenlignet?
Kh. Helene

Maria Berger

Jeg har ligesom så mange andre gået dyrenes vej, og fundet min MP-børste her: http://www.tholo.dk/boerster
– og jeg er KÆMPE fan 🙂
Tak for en dejlig blog!

Helene Randløv

Tak for link Maria :-*

Nico

Hej alle
Jeg har også købt min i en dyreforretning http://www.pitstoppets.dk/shop/mason-pearson-320c1.html
Jeg har virkelig tykt og langt hår og kan både bruge Popular og Pocket…
Tangletezzer har jeg prøvet, ikke den største succes
Wet Brush har jeg også prøve, slet ingen succes…
Yentoen er ok, MEN ikke på højde med Mason… 🙂
Men masonen holder, og har også købt en Guld børste fra Chris Christensen som også er til hunde men den kan bare rede hvad som helst ud…. Så den bruger jeg når jeg har mega filter… 🙂
Tak for en god blog..

Helene Randløv

Hej Nico
Tak for dine erfaringer, det er også mere eller mindre det samme vi er kommet frem til her hjemme.
Kh. Helene

Julie

Kære Helene. Jeg håber, at du har tid til at svare på min besked. Jeg var så heldig, at få en mason pearson popular BN1 i julegave af min kæreste. Børsten har imidlertid den uheldige sideeffekt, at den gør mit hår HELT vildt elektrisk. Jeg har ret tykt og langt hår, så det er normalt ikke noget jeg døjer med, men med den nye børste ligner jeg en der har fået stød… Hvilket hverken min kæreste eller jeg er helt tilfredse med 🙂 Har du en ide om, hvad det kan skyldes og /eller hvad jeg kan gøre ved problemet? Tak for en god blog. Mvh. Julie

Helene Randløv

Hej Julie
Det er da træls! Prøv at læse her:
https://pudderdaaserne.dk/2014/12/02/tirsdagstip-saadan-undgaar-du-elektrisk-haar/
Det er mine bedste råd.
Kh. Helene

Signe G

Til min fødselsdag havde jeg ønsket mig en Mason Pearson børste, med både svinehår og de normale.
Jeg fik så Lonic Paddle Brush fra M cosmetics som du også har testet. Jeg ved så ikke om jeg skal få pengene tilbage fra den børste, og selv betale resten af pengene for at få en MP børste.
Er MP børsten meget bedre, eller synes du at jeg skal beholde dem fra M cosmetics?

Katja Moikjær

Nu har jeg brugt begge skiftevis i en periode. Jeg kan virkelig godt lide begge, og jeg synes egentlig at prisforskellen afspejler forskellen i produkterne meget godt. Begge produkter er gode – Mason Pearson er lige den tand bedre. Jeg kan absolut anbefale dem begge, så hvad du vil gøre er op til dig 🙂

Signe

Jeg har fået en M.COSMETICS børste, og er i tvivl om jeg skal bytte den og bare få penge tilbage, og så betale resten selv, da jeg ønskede mig en Mason Pearson børste.
Så derfor vil jeg spørge om MP børsten er meget bedre, eller om du synes at jeg skal beholde den jeg har fået?

Christine

Hej! Kan se indlægget ikke er super nyt. Men jeg er simpelthen sådan i tvivl om det kan betale sig at købe en M. P.? Jeg har først for nylig anskaffet mig en M. Cosmetics med 100% naturværdier. Jeg har ufatteligt fint hår og så anbefales jo 100% svin. Men selv om denne har det, så bliver mit hår hamrende elektrisk af at blive børstet! Ved du eller nogen om det evt er naturgummi på Mason Pearson børsten? Og ville det mindske risikoen for elektrisk hår? Jeg ligner seriøst en skør videnskabsmand hvis jeg tager 100 strøg med min ellers fine m.cosmetics børste. Håret stritter i alle mulige og umulige retninger. Så… skal jeg tage det (mega dyre) spring og få en Mason Pearson? Uanset hvad skal det jo være 100% naturhår.

Helene Randløv

Hej Christine
Uanset om en børste er billig eller dyr, så er 100% natur hår den sikre vej til elektrisk hår. Prøv at læse min vejledning til at undgå elektrisk hår:
https://pudderdaaserne.dk/2014/12/02/tirsdagstip-saadan-undgaar-du-elektrisk-haar/ og behold din M.Cosmetics børste.
Kh. Helene

Christina

Kender I mon til børsten af samme type fra Hershesons, der kan købes hos Sephora?

Helene Randløv

Hej Christina
Jeg har kigget på den og prøvet den? Og den minder om dem jeg lister i dette indlæg, men kan som de andre overhovedet ikke sammenlignes med Mason Pearson.
Kh. Helene

Henriette

Kære Pudderdåser, jeg har fået mp børsten, den store med vildsvinebørster og har brugt den længe nu, da jeg virkelig gerne vil at den skulle gøre noget godt for mit hår. Jeg er så skuffet over den og overvejer at sælge den. Mit hår bliver slidt, kruset og elektrisk af den og jeg gør alt det man skal med hårkur og olie og den slags i håret. Den er sikkert fin til glat hår men ikke til mit som ellers krøller pænt hvis jeg bruger en kam. Tak for en skøn blog😊

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *