Tirsdagstip: Sådan undgår du elektrisk hår

02.12.14
INK_Vinterlook2011-2
INK_Vinterlook2011-2
Foto: INK by Dennis Knudsen

Så er det den tid igen… håret står som en strålekrans om hovedet, hver gang du tager din nye lækre hue af… Har du prøvet det? Og er du tilpas træt af det, så har du enten lært at se på mærket, hvad huen er strikket af, eller også har du lært altid at have nogle produkter i tasken. Eller måske har du aldrig tænkt over sammenhængen?
Det er der en del af vores læsere, der har, for i løbet af weekenden tikkede der omkring tyve mails ind, som netop handlede om elektrisk hår, i stedet for at svare individuelt svarer jeg på spørgsmålene et for et herunder… For bare to uger siden skrev jeg også om hår, det handler mere om plejen til det tørre hår.

Hvorfor er det nu…
Håret bliver oftest elektrisk, fordi det er koldt, hvilket også betyder at luftfugtigheden er lav. Er den også gal med slimhinderne? Så kan en god gammeldags luftfugter godt løse noget af problemet. Det kræver selvfølgelig, at du er ekstra opmærksom på indeklimaet! Det er i det hele taget en god idé at tænke indeklima, hvis du har udfordringer med hud og hår.

Tilfør fugt
Håret kan nemt blive tørt, hvis du ikke passer godt på det. Det er alt fra vask til styling, som udfordrer håret. Hold på fugten ved at spare på hårvasken, og bruge god og nærende pleje med en hårkur, og sørg for at lukke hårets skællag efter vask med en balsam. Varmebeskyttelse er også en selvfølgelighed!
Er det gået galt, så er det rart med en form for leave-in produkt i tasken, der skal kun ganske lidt til, men det gør en kæmpe forskel. Hårserum, hårolie og helt almindelig creme kan lægge det strittende hår ned, men pas på mængden! Bruger du bare en smule for meget, klasker håret helt sammen.

Børst håret
Mange får elektrisk hår af deres hårbørste, især hvis den er produceret af naturmaterialer. Min egen erfaring med denne type børster er, at så længe der samtidig er plastikbørster blandt hårene, så går det fint. Det en børste af for eksempel svinebørster kan, som en almindelig børste ikke kan, det er at fordele fedtet fra hårbunden og det i sig selv kan gøre en stor forskel for det elektriske hår.

Det med huen
Ovenfor skrev jeg, at der kunne være problemer med huen… Faktisk gælder det alt dit tøj. Alle kunstmaterialer knitrer ved synet af dit hår og omvendt. Undgå derfor bluser, trøjer, huer, tørklæder og alt mulig andet som indeholder eksempelvis nylon og polyester.

Hvad gør du, når håret er elektrisk?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Camilla - Cfashion

Jeg gør ikke nok for at afhjælpe det, jeg sætter blot håret op i en knold 😉

Laila Madsen

K.style Glow Defining Pomade fra Lakme gør, at jeg aldrig har elektrisk hår.

Kian

En lille smule vand på hænderne kan for det meste lægge det lidt ned….

Louise BE

Sørger for at give mit hår hårkur een til to gange om ugen og bruger ellers altid balsam især efter hårkur, derefter kommer jeg enten en smule hårcreme eller hårolie i det våde hår. Så gør det meste af det I anbefaler 🙂 Fik også af vide af min frisør for lang tid siden at hvis ens hår er elektrisk så er det tegn på håret mangler fugt, som giver fin mening.

Louise Støy

Vil i ikke være skide søde at lave en guide med hvordan man bruger et produkt som so Susan wonderlight, luminizer + brightening base? Jeg har modtaget den med månedens goodiebox og aner ikke hvordan den skal anvendes. Den er nærmest lyserød og med skinnende effekt?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *