Vasker dit barn hænder?

29.12.14
Yves Rocher Håndsæbe
Yves Rocher Håndsæbe
Foto: Yves Rocher

Katja spørger mig regelmæssigt, om jeg har det ene eller det andet sæbeprodukt med (frugt)duft i, fordi det er faldet i god jord hos den seks årige, og det nu er en leg at få barnet til at vaske hænder.
Om det er fordi, jeg er en særligt hysterisk race eller bare ”skadet” af en fortid i sundhedssektoren, skal jeg ikke kunne sige. Faktum er at det der med håndhygiejne aldrig har været et problem herhjemme. Mine drenge har altid vasket hænder inden måltider, inden de går fra daginstitutionen, når de kommer hjem og selvfølgelig efter toiletbesøg og andre potentielt ”forurenende” aktiviteter.

Gode vaner
Fra drengene var små eller rettere sagt, da ældsten var lille, har vi altid vasket hænderne sammen. Vi havde selvfølgelig en skammel, han kunne stå på ude ved vasken, og så tog vi den tid, som det tager at vaske hænderne ordentligt og derefter tørre dem ordentligt. For tørringen er som bekendt ofte mere effektiv end selve vasken, og våd hud bliver lynhurtigt udsat for angreb fra både det ene og det andet. Faktisk kan ubehageligt tørre hænder godt stamme fra en ineffektiv tørring.

Fordelen ved duftende sæber
Det med dufte er jeg lidt hys med, jeg kan helt klart bedst lide, at min shampoo, sæbe og så videre dufter, men vi er heldigvis også så heldige, at allergi ikke er inde i billedet. Med hensyn til håndsæbe vil jeg helst have, at hænderne dufter rene, efter de er vasket.
Fordelen ved en duftende sæbe er også, at du nemt kan dufte om børnene har vasket hænderne. Mine veninder har gang på gang hældt æteriske olier i de fine allergivenlige sæber, det er effektivt, om end allergivenligheden, i de tilfælde jeg taler om, er helt og aldeles væk!

Gør det selv…
Er du klar over, om det er de 26 allergene duftstoffer, du eller barnet reagerer på? Måske er der stadig råd for det.
Selvfølgelig opfordrer jeg til stor forsigtighed, når du blander selv! Især er doseringen VIGTIG! Men der er faktisk æteriske olier, aromaer og duftstoffer, som mange godt kan tåle. Desværre lykkedes det mig ikke at finde den liste, som jeg mindes at have læst, men de få jeg kan huske er:

  • Kamille blå (Chamomilla Recutita Oil): Olien farver emnet blåt og har en kraftig duft, som er svær at beskrive… Den skal ikke forveksles med romersk kamille eller andre kamille sorter, som kan indeholde limone.
  • Patchouli: Det er en kendt bundnote i mange dufte, den har en lidt særpræget orientalsk duft.
  • Vanilje: Den duft enten elsker eller hader man. Blandet med patchouli kan duften sagtens blive rigtig rar, også selvom du ikke umiddelbart synes om nogen af delene.

Som sagt er det dem jeg lige kan komme i tanke om, der er sikkert andre, som er undsluppet min hukommelse. Vælg altid de olier, med en rigtig INCI, så du er HELT sikker på at undgå allergenerne. Og fald endelig ikke for fristelsen og vælg en af de skønne friske citrusolier! De er dejlige, og de dufter skønt, men de er også meget allergifremkaldende!

En lang historie kort…
Inspirationen til dette indlæg kom, da jeg faldt over The Body Shops showergels i megastørrelserne, som af og til kan findes til stærkt nedsatte priser både i butikkerne og online. Det er ikke den billigeste sæbe, du kan finde, og allergivenlig er den heller ikke, men den er ekstremt børnevenlig, og særligt de store børnehavebørn og de mindre skolebørn vil med stor sandsynlighed synes, at det er en fest at vaske hænder.

Som sagt er det Katjas frugtduftelskende seks årige, jeg havde i tankerne, og derfor linker jeg her til The Body Shops Strawberry Shower Gel, som i øjeblikket kun koster 115 kroner for 750 ml. Varianterne Moringa, Satsuma, Olive og Pink Grapefruit kan du også finde i kæmpestørrelse.
Yves Rocher har også en masse frugtdufte i deres Plaisirs Nature serie. Der er både duft af blandt andet vilde brombær, fersken, vanille, kokos eller hindbær, 400 ml koster cirka 59 kroner.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *