Pudderdåsernes Julekalender 2014: Glædelig 7. december

07.12.14
Laboratory Perfumes Amber

Laboratory Perfumes Amber

I dagens pakke fra den stor gavepose, skal vinderen selv være med til at bestemme… Gaven er nemlig en af de meget unikke dufte fra Laboratory Perfumes… Hvor lækkert er det?
Min egen historie med Laboratory Perfumes er lidt morsom… Det hele startede med en samtale med den skønne mand, som står bag mærket i Danmark… Han fortalte om de tre dufte, fordi han ville sende mig en. De lød virkelig lækre lige på nær en… For han fortalte, at den duftede af kokos. Bare tanken om kokos giver mig nervøse trækninger og kvalme på stedet. Det er en af de dufte, som jeg bare altid undgår. ”Men”… sagde han, ”den er ikke som andre kokosdufte”. Derefter fik jeg ham til at sværge, at der ikke ville havne noget kokosduftende i min postkasse.
Da jeg så en dag stod hos det PR Bureau, som havde duftene, blev jeg alligevel overmandet af nysgerrighed. Der oplevede jeg for første gang at få lyst til at prøve noget, der dufter af kokos. Nu er jeg vild med GORSE… Allerede sidste år tog jeg et virkelig pænt billede af de tre dufte… Jeg har imidlertid været så utrolig fjollet at slette den mappe, som billedet lå i, hvorfor jeg kun har et billede af en af duftene i billedebibloteket.

Laboratory Perfumes
Det meget unge engelske mærke har indtil videre tre unisexdufte: Amber, Gorse and Samphire. Inspirationen til de tre dufte er hentet i den omkringliggende natur. Emballagen er meget enkel, og de enkle flakoner og glas er inspireret af udstyr fra et klassisk duftlaboratorium.
Selvom duftene egentlig er enkle, udvikler de sig meget forskelligt på bæreren, og resultatet er meget elegante og komplekse duftoplevelser.

Duftene
De tre dufte finder du som Eau De Toilette i 100 ml. flakoner, og det er en af dem, du kan vinde! Her har jeg holdt mig til beskrivelserne, som Laboratory Perfumes selv bruger.

  • AMBER: Noter af træ og ambergris med krydrede grønne topnoter.
  • GORSE: Sofistikerede noter af kardemomme og friske topnoter af citrus.
  • SAMPHIRE: Dybe noter af enebær, citrus og jernurt er blandet med lavendel, basilikum og rosmarin. Duften bliver afrundet af lys rav og slåenlav.

Af de tre dufte er det afgjort den kokosduftende GORSE, som er den af dem, jeg absolut ikke ville eje, jeg har brugt mest. AMBER elsker jeg på andre og som duftlys, men den passer ikke så godt til mig. Og så har jeg lige opdaget SAMPHIRE, som jeg ellers havde afskrevet som maskulin… Den dufter rent og sæbet på mig.

Smashing Pumpkins
I 1989 købte jeg en speciel julegave til mig selv… det var et bootleg fra et på det tidspunkt ukendt band… Smashing Pumpkins. Det er vildt at tænke på, at man var overladt til albumcovers og små selvstændige musikbutikker, for at opdage noget nyt…Hvordan i alverden, jeg levede uden google, er jo ikke til at forstå… Nå men her femogtyve år senere, har jeg igen købt et Smashing Pumpkins album til mig selv i julegave, og siden tidligt fredag morgen har albummet Monuments to an Elegy nærmest kørt på repeat.
Det er ikke så tit, jeg deler en af mine andre kæmpe passioner her på bloggen. Når jeg gør det i dag, er det, fordi jeg er vældig begejstret og derfor vil jeg gerne læse, hvorfor du synes, at jeg skal lytte til din favorit musik i øjeblikket… Vinderchancen afhænger ikke af, om jeg kan lide det eller ej!!! Husk at læse reglerne, så du er sikker på et lod i konkurrencen.
Smashing Pumpkins hjalp også til, da jeg skulle finde de to vindere fra fredag og lørdag.
En heldig veninde
Vinderen af de to flotte gaveæsker fra Benefit er samme nummer som resultatet af tracks på Smashing Pumpkins to første studiealbums. Det er de to albums mine sønner valgte, at vi skulle tælle.
Gish fra 1991 indeholder ti tracks (ikke medregnet det irriterende bonus track som ligger cirka 13 sekunder efter Daydream) og Siamese Dream fra 1993 indeholder tretten tracks. Kommentar nummer 23 er skrevet af Katrine Jakobsen (6. december 2014 kl. 14:29)

  • Sjovt at denne konkurrence der hylder veninder lige netop er i dag. Jeg får alt for sjældent fortalt min veninde Katja Petersen hvor meget hun betyder. Det gjorde jeg i dag. Da min moster døde i et tragisk uheld sidste fredag, stod hun der med det samme. Hun har skrevet til mig hver dag den sidste og spurgt hvordan jeg havde det, så jeg aldrig var i tvivl om at hun var der. I dag har der så været begravelse, og hun har det svært ved begravelser efter at hun for nogle år siden satte sin far i jorden. Alligevel kunne jeg ikke overskue denne dag og måtte i torsdags foretage det opkald hvor jeg spurgte om hun ikke nok ville tage med. Hun smed alt hvad hun havde i hænderne og tog med mig i dag på trods af lang aftenvagt i går aftes og lang aftenvagt i dag. Tilbage hvorfor det er så sjovt at denne kommer lige i dag. Jeg har for 5 min siden skrevet på hendes væg og sagt tak og hvad det betyder for mig. Lige efter så jeg denne konkurrence og var ikke i tvivl om at jeg måtte skrive dette indlæg. Vi har gået igennem så meget og hun har været der i de sværeste tider. Hun har ikke haft det nemt, men man er ikke i tvivl om at hun ville prioritere mig lige meget hvad. Hun er det mest uselviske menneske jeg kender og jeg er så taknemmelig for at hun er min bedste veninde og ikke en andens. Hun er min familie da vi begge i forvejen ikke har så meget familie og hun er mit hjerte, vi har delt alt sammen og hun er nok den i hele verden der egentlig kender mig bedst og omvendt. Hun er fantastisk og jeg ville gå igennem ild og vand for hende. Tak Katja fordi du er der og du er min bedste veninde. Jeg kan slet ikke beskrive med ord hvad du betyder for mig. Elsker dig til stjernerne og tilbage <3 <3 <3

Stort tillykke til Katrine især for at have en dejlig veninde som Katja og så selvfølgelig med præmien. Du hører fra mig snarest.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
194 kommentarer
Anna

Jeg synes du skal lytte til Taylor swift fearless, da den altid er hyggelig at høre på og afslappende<3

Lærke Bjorholm

jeg er ikke så meget til enkelte numre, men mere til en hel plade af gangen, og Days Are Gone med Haim, er fantastisk fleetwood mac rock med et moderne twist

Mette Glerup Kristensen

Mit yndlingsnummer er Aura’s I Will Love You Monday <3

Baysen

Jeg er lidt kedelig med musik for tiden… Jeg lytter mest til det, når jeg træner. Pt er Linkin Park favoritten – nyt som gammelt 🙂

Trine Rasmussen

årh jeg har ikke som Så’n noget ynglings musik, jeg er sådan en person som bare lytter til hvad der nu end er i radioen 🙂

Sofie

Lige i øjeblikket spiller juleklassikererne som “Last Christmas”, “Driving home for Christmas” og “All I want for Christmas is you” på repeat. Der er intet som julemusik, der kan bringe ægte julestemning frem : )

Freja Hansen

Feeling good med mikael buble er fantastisk!

Lea Petersen

Tina Dickow, da hun simpelthen er en fantastisk sangerinde. Man kan ikke andet end at få det rart af at lytte til hende 🙂

Trine Nielsen

My only wish med Britney Spears 🙂

Gitte Thomsen

Jeg er egentlig ikke normalt nogen større poptøs, men joey moes “milllon” formår at få mig i godt humør hver gang jeg hører den 🙂

Din kommentar