YSL Touche Éclat – en highlighter, IKKE en concealer

27.08.14

Yves_Saint_Laurent_Touche_eclat

YSL Touche Éclat er efter sigende den mest solgte concealer på verdensplan. Og rigtig mange kvinder bruger den til at dække mørke rande mmm. med. Problemet er bare, at det overhovedet ikke er en concealer, det er en highlighter. Og den vil hverken skjule eller dække noget, den vil tværtimod fremhæve. Det er ikke en concealer! Hold op med at bruge den til det, det fungerer ikke ret godt.

Lysner, fremhæver og trækker frem
YSL Touche Éclat kom oprindeligt i en enkelt lys farve tilsat en god portion glimmer. I dag kommer den i flere farver, men dens grundlæggende egenskaber er det samme. Den lysner, fremhæver og trækker frem. Yves Saint Laurent selv omtaler den som highlighter, IKKE concealer. Hvorfor ekspedienter så bliver ved med at sælge den som concealer overrasker mig gang på gang.

En concealer, der skal dække noget, er mat og i præcis samme farve som din hud. Hvis den skal dække mørke rande under øjnene, er det endda en fordel at den er en anelse mørkere og endnu bedre lidt orange eller ferskenfarvet i tonen.

At bruge YSL Touche Éclat på bumser eller mørke rande svarer til at putte hvid øjenskygge med glitter på dem. Kan du se det for dig? Ikke et kønt syn.

Det, Touche Éclat derimod kan, er at fremhæve de steder, du gerne vil fremhæve. Det drejer sig for eksempel om:

  • Kindbenene
  • Inderste øjenkrog
  • Amorbuen over læberne
  • Brynbenet

Altså steder, du gerne vil trække frem og fremhæve i stedet for at skjule.

Goss Makeup Artist har lavet en som altid fin guide til, hvor du skal lægge Touche Éclat her.

Hvis du derimod vil dække mørke rande, manglende nattesøvn, bumser og andet godt, så skal du have fat i en concealer. Find gode concealere og correctorer, der kan dække lidt af hvert, under vores anmeldelser her. Bare scroll godt tilbage, de bedste er ikke de nyeste.

Her kan du købe den
YSL Touche Éclat koster 290 kroner i Matas, stormagasiner mm. Du kan købe den online hos Magasin.

Den er billigere hos Feelunique. (Husk at Feelunique sender fra Guernsey – jeg har skrevet lidt om told og moms i dette indlæg)

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
14 kommentarer
Camilla A.

Hvorfor skal en concealer til mørke rande være mørkere?

Katja Moikjær

Det skal den heller ikke. Den skal være præcis samme farve som din hud. Men den skal hellere være en anelse mørkere end en anelse lysere. Det dækker bedre og ser mere naturligt ud.

Isabell

Det er sjovt at Matas siger det modsatte >. <
Jeg var selv nede i Matas fornyeligt for at finde en god consealer, og fandt en til billuge penge, nem at bruge og så matchede den næsten perfekt med min egen hudtone. Dog ville de ikke helt lade mig gå, før de fik gentagende gange fortalte at concealeren kun måtte bruges i forbindelse med foundation og at den skulle være så lys som muligt. Jeg er glad for jeg holdte ved mit valg farvemæssigt, for den var perfect, og nu bruger jeg kun concealer under øjne og andre små steder istedet for min foundation.

Katja Moikjær

Det er godt, du holder fast! Det er jeg glad for at høre

Christine

Jeg har kun altid holdt mig laaaangt væk fra concealer der var lidt gule i tonen. Jeg kan ikke se pointen. Min hud er meget meget lys, og jeg bryder mig ikke om at man kan se at jeg bruger makeup. En concealer med en gul tone får mig til at se syg ud.

Katja Moikjær

Det kommer også helt an på, hvad man skal bruge dem til. Tænk i komplementærfarver. Gul og orange undertoner i en corrector (concealer) er godt hvis man som jeg har blålilla toner i randene under øjnene. Hvis problemet er et andet kan det til gengæld se helt skævt ud. Man skal virkelig bruge correctorer i kontrastfarver med stor omtanke.

Cecilie

Jeg har de sidste 10 år brugt den som concealer til mine mørke rander under øjnene, og nu føler jeg mig da snydt/dum. Jeg ville jo ikke fremhæve dem 😉
Så nu må jeg vidst på opdagelse i jeres gamle anmeldelser af concealer så jeg kan finde et nyt læklert produkt 🙂

Helene Randløv

Kære Cecilie
Det er der ingen grund til, fejlen ligger i mine øjne hos dem, der aldrig har fortalt dig, hvad den rent faktisk er til. Der er så mange lækre concealere, men hvis dine rande er mørke, skal du måske ud i en corrector?
Kh. Helene

Onkel Anne

Jeg er egentligt blevet ret glad for Bobbi Browns corrector og concealer. Synes bare de kan være lidt svære at lægge helt korrekt. Men bruger nok ikke tid nok. Sjovt nok har jeg kun i Matas oplevet at ekspedienterne kalder YSL for concealer

Katrine

For pokker da! Købte den for nylig og ekspedienten gjorde meget ud af at finde den helt rette farve til at dække mine sorte rander. Og nej – jeg synes faktisk ikke, at det virker, men har bare tænkt, at det nok ikke kunne gøre bedre…! Føler mig også lidt snydt nu.. Og må på jagt efter alternativer. Og lære at bruge en highlighter, når den nu alligevel ligger skuffen… 😉

Helene Randløv

Hej Katrine
Det har vi heldigvis også skrevet om :-*
Kh. Helene

Charlotte G.N.

Ifølge YSL er den en highlighter og concealer..

Katja Moikjær

Det ved jeg godt de er 🙂 men de kalder den en highlighter! Læg mærke til navnet

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *