Månedens favoritter: Maj 2014

21.08.14
Månedens favoritter: Maj 2014

Månedens favoritter: Maj 2014

Så er vi nået til den næstsidste af de forsinkede favoritter, det er simpelthen så skønt at dele alle de lækre produkter med jer!
Der var mange spændende lanceringer i maj, særligt nogle af dem glæder jeg mig virkelig til at dele med jer. For eksempel har jeg mødt et krøllejern, som kan få krøllerne til at holde selv i mit sindssygt glatte hår, så er der en ”gammel og meget respekteret dame”, som tager over, der hvor MD Formulations har sluppet, og så har en af de bedste og mest holdbare eyelinere og en der til hørende makeupfjerner set dagens lys.…
Er du spændt? Det er jeg… nogle af dem er allerede i butikkerne, andre er på vej, og jeg kan godt røbe, at det bliver godt.
I maj var der mange fester, så det gav god mening at finde den mere farverige makeup frem. Duften var lettere, og så faldt jeg pladask for en ny hårbørste. I mellemtiden er der kommet hele tre af denne type her hjemme, vi er nemlig alle sammen helt vilde med den og her flere måneder senere, kan vi også både se og mærke forskel på håret.
Månedens favoritter: Maj 2014 er ikke nødvendigvis noget af det nyeste, det kan være produkter, som først lige er landet i min bevidsthed, eller som atter har fået en skattet plads på hylden. Der er også enkelte helt nye bekendtskaber og nogle få produkter på intenst visit.

1. The Body Shop Honeymania Cream Body Scrub
For noget tid siden konstaterede min ældste søn, at det godt nok er en hel del forskellige scrubs, vi har været igennem her hjemme. Og vi grinede af, at det nok er et af de eneste produkter, som kan overgå vores forbrug af hårkur, selvom de to nok står ret lige, når det kommer til stykket.
Honeymania Cream Body Scrub er sådan en sej creme med meget blide skrubbekorn. Jeg bruger den altid på våd hud i badet, og det fungerer rigtig godt, hvordan The Body Shop egentlig anbefaler, at man bruger den, har jeg faktisk ikke sat mig ind i… men den kan sikkert også bruges på tør hud. Selvom det nok vil betyde et større forbrug af scrub. Efter brug er huden naturligvis fantastisk blød og meget velduftende.
Hvert eneste produkt i Honeymania serien indeholder en stor mængde honning, og da jeg er lidt besat af honning og alle dens gode egenskaber, var jeg selvfølgelig meget nysgerrig da serien landede i The Body Shop. Serien har på ingen måde skuffet mig, faktisk er den nok nærmere blevet en ny favorit.

Honeymania Cream Body Scrub koster 175 kroner. Du finder den i The Body Shops butikker i hele landet eller i The Body Shop Webshop.

2. Garnier The Miracle Skin Cream
Til præsentationen af The Miracle Skin Cream, testede jeg den mod alle forskrifter på hånden… fald endelig ikke for den fristelse, så snyder du nemlig dig selv for en rigtig god oplevelse. Min test på hånden var nær skyld i, at cremen aldrig kom i ansigtet. På min hånd bliver de indkapslede pigmenter nemlig af en eller anden sær grund en nuance af orange. Og det er selvfølgelig ikke en farve, jeg har lyst til at være i ansigtet.
Selve konsistensen er let og fin, den er nem at fordele, og det indkapslede pigment tilpasser sig fint hudens farve uden fare for kanter. På grund af testen på hånden var jeg selvfølgelig vildt nervøs for at få samme kulør som Sidney Lee, men i ansigtet blev den bare fin og lys.
Der er masser af gode sager i cremen, og huden får en meget fin og frisk glød. Det er det meget fine perlemor, som får huden til at syne både friskere og mere strålende, men der er selvfølgelig også risiko for at den fremhæver linjer og ujævnheder. Derfor er det vigtigt at sørge for at mængden er nøje tilpasset ansigtet.

The Miracle Skin Cream finder du i større supermarkeder, i Matas og i Magasin, hvor den koster 119,95 kroner. I øjeblikket finder du The Miracle Skin Cream på tilbud til 74,95 kroner i Matas.

3. Chloé See By Chloé Eau Fraiche Eau de Toilette
Det var på ingen måde kærlighed ved første snif, da jeg duftede til See By Chloé Eau Fraiche… nok nærmere tværtimod. Min veninde har altid talt utrolig varmt om See By Chloé, men jeg har alligevel aldrig rigtig bidt mærke i duften. Det er heller ikke rigtig oplagt, at vi skulle blive venner, for duften har tendens til at give mig hovedpine.
Når den alligevel er blevet en favorit skyldes det simpelthen min venindes rosende ord. Det var nemlig dem, som fik mig til at prøve duften på igen og give den en chance. Det hele handler jo om kemi, og der er stadig dage, hvor jeg tager låget af den og næsten kyler den tilbage i skabet. Og så er de andre dage… hvor den uendelig sarte duft er som sendt fra himlen.
Det er den meget pudrede note af vetiver, som driller min næse. Vetiver er en skæg størrelse, som ofte giver en følelse af nyfalden regn, mos og rødder. Sammen med æbleblomser, jasmin og vandhyacint, bliver den pludselig pudret og meget blomstret på en tung og sød måde.

See By Chloé Eau Fraiche Eau de Toilette findes i to størrelser 50 ml. og 75 ml. til henholdsvis 475 kroner og 615 kroner. Du finder duften i Matas, i parfumerier og i Magasin.

4. Shiseido Luminizing Satin Eye Color Trio i farven GR412
De tre skønne turkis nuancer har udgjort mange looks, og paletten bliver igen og igen hevet frem fra tasken, fordi farverne bare klæder min øjenfarve rigtig godt.
Den helt mørke grønne nuance er simpelthen så utrolig smuk, og så er den perfekt til et rigtig mørkt smokey eye. Jeg bruger den især sammen med en matchende mat skygge i globelinjen, for at minimere den meget glitrende perlemorseffekt og give looket lidt mere dybde.
Den helt lyse turkis nuance er genial til at hente opmærksomhed til midten af øjenlåget og alene er den fin med en mat skygge i globelinjen og med den mørkegrønne som eyeliner.
Det er den trio, jeg har brugt mest i løbet af sommeren, fordi der både er muligheder for afdæmpede looks til hverdag og mere intense looks til aften og fest. Kombinerer du med et par matte skygger, er du virkelig godt kørende.
Selvom du ikke lige er til farverne i denne trio, er der et hav af smukke trioer at vælge mellem hos Shiseido. Fælles for de smukke trioer er anvendelighed. Farverne er nøje afstemte og perfekte både sammen og hver for sig.

Shiseido Luminizing Satin Eye Color Trio koster 330 kroner, og du finder Shiseido i udvalgte Matas, i Sephora og i Magasin. Online er det både Matas og Magasin Webshop du kan finde dem i.

5. Lernberger & Stafsing Small Dressing Brush
Da den lå der på reolen, tog jeg den mest, fordi jeg synes den ser sjov ud. Da jeg så kom hjem, fandt ældsten den i posen og spurgte, om han måtte rede håret med den om aftenen.
Han har en meget dårlig vane, med at trække hårbørstningen i langdrag, og det sætter ærligt talt både min og mandens tålmodighed på prøve… Den aften tog det til hans egen store overraskelse kun et øjeblik, siden da har han ikke lagt den fra sig. Det vil sige han har fået en større version, som passer bedre til hans meget lange og kraftige hår.
Så troede jeg, at jeg måtte få min hårbørste i fred, men så stjal mindstemanden den… han har en meget sart hovedbund, og hårbørstning har været hadet, fra han var helt lille, og nu bliver håret børstet flere gange om dagen, ”fordi det er så rart”. Sådan fik vi på ganske kort tid tre forskellige versioner af denne børste.
Selv ham den langhårede har prøvet børsten og ønsket sin egen, og jeg kan godt love, at min mand på ingen måde er let at imponere.

Small Dressing Brush koster 280 kroner, og du kan købe den i udvalgte saloner, i Magasin og hos Stylebox, hvor den endda er på tilbud i øjeblikket. Du kan også købe den online i webshoppen I Love Shampoo.

6. Butter London 3 Free Nail Lacquer i farverne Tart With A Heart og Lady Muck
Det var gået fuldstændig hen over hovedet på mig, at Butter London var kommet til Danmark. Da jeg så fik lov til at vælge nogle lakker fra det store udvalg, var det næsten mere, end jeg kunne overskue… Derfor gik jeg efter de sikre favoritter, og valget faldt på en smuk lysegrøn med holografiskeffekt (Trustafarian), en lys blågrå med masser af sølv perlemor (Lady Muck) og en transparent guld lak med transparent holografisk glitter i (Tart With A Heart). Alle tre er meget fine og super anvendelige.
De to på billedet har jeg oftest brugt sammen, effekten af den transparente guld lak oven på den kølige grå nuance er simpelthen så smuk. Faktisk er jeg blevet spurgt om, hvilken lak det er, hver eneste gang jeg har haft dem på sammen. Så det er altså ikke bare noget, jeg siger!
Tart With A Heart indeholder meget og temmelig groft glitter, og derfor bliver overfladen temmelig ru, medmindre den får mere end et lag overlak. Selv er jeg glad for teksturlakker, så jeg synes det er cool, men vil du hellere have en glat overflade, så må du have gang i overlakken.

I forbindelse med at jeg skriver dette, har jeg selvfølgelig undersøgt, hvor lakkerne er blevet af, for jeg ledte efter dem i Magasin Webshop, hvor de indtil sidste uge kunne købes til halv pris. Dog har min søgen været forgæves, og grunden er at Butter London ikke længere er tilgængeligt i Danmark. Derfor er vi nu atter overladt til de udenlandske webshops, du kan blandt andet finde Butter London 3 Free Nail Lacquer hos Lookfantastic, hvor de koster £ 12.

7. Tromborg Blush i farven Vintage
Når selveste Marianne Tromborg kalder en blush for ”kindben på dåse”, så er det meget svært ikke at blive bare en lille smule begejstret. Det fine kælenavn er meget passende, for du kan virkelig understrege ansigtets konturer med denne smukke matte blush.
Personligt bliver jeg nok aldrig rigtig overbevist om, at ”contouring” er noget for alle, alligevel bugner alle de sociale medier med billeder af, hvordan du skal gøre. Og de skræmmende resultater toner klart frem i gadebilledet. En ting er sikkert, den smukke Kim Kardashian bærer det godt… på billederne.
En hvilken som helst skuespiller kan alle trickene med at lege med lys og skygge… men gider du ligne en som er på vej ind på de skrå brædder på en helt almindelig hverdag?
Når alt det er sagt, er Vintage Blush produktet, du skal vælge, hvis du alligevel vil gøre forsøget. Farven er nemlig tilpas lys til, at resultatet kan gå hen og blive helt vellykket. Det fine pudder virker næsten helt cremet i konsistensen, og det betyder at Tromborg Blush lægger sig så fint på huden. Både på kinderne og de gange jeg har brugt den som øjenskygge.

Tromborg Blush koster 170 kroner, og du finder Tromborg i udvalgte Matas, i Magasin og i Self Care Shop, som alle har tilhørende webshop, derudover kan du finde produkterne i Tromborgs egen webshop.

8. African Botanics Marula Shimmering Gold Oil
Det der med glimmer bliver jeg vist aldrig rigtig for gammel til, min indre krage danser på bordene og klapper i hænderne, ligeså snart jeg får de fine glitrende produkter i hænderne. Marula Shimmering Gold Oil er ingen undtagelse, og så er den samtidig en drøm at bruge.
Til festlige lejligheder kan du være sikker på, at selv det mindste stykke synlige hud er blevet smurt med denne skønne olie. Den giver simpelthen huden den smukkeste glitrende glød, samtidig med at huden er velplejet og dufter vidunderligt.
Duften af magnolie, neroli og vanilje klæder den lækre marulaolie rigtig godt, og så er den nem at kombinere med de fleste andre dufte på hylden.
Selvom den umiddelbart virker rigtig dyr, så er den så drøj i brug, at jeg sagtens kan forsvare at forkæle mig selv med sådan en flaske, de 100 ml holder simpelthen en evighed, i hvert fald kan man nærmest ikke se, at jeg har brugt min, trods heftig indsmøring hele sommeren… man kan nemlig sagtens glitre på en helt almindelig onsdag aften.

African Botanics Marula Shimmering Gold Oil koster 825 kroner, og du finder den blandt andet på hylderne og online hos Magasin, øvrige forhandlere finder du på Pure Elements eget site.

9. Idun Minerals Lipgloss i farven Mary
Det første, jeg så til mærket Idun Minerals, var hos den søde og meget smukke blogger Viola. Idun Minerals er svensk produceret, og da jeg blev præsenteret for det fine mærke sidste år, blev jeg hurtigt fan. Det bedste ved, at mærket er svensk, er selvfølgelig muligheden for rent faktisk at finde en kridtfarvet foundation, hvilket også er en af grundende til, at Viola er fan.
Her skal det dog handle om mærkets lipgloss, for Mary havde pludselig sneget sig med i tasken og lå der fast i flere uger. På farten er jeg ellers ikke særlig fan af lipgloss, fordi håret sætter sig fast og trækker uheldige streger fra mundvigene og ud på kinderne… Grunden til at jeg alligevel godt kan tilgive Mary, er den skønne koral nuance, som samtidig er fuld af masser af pink perlemor. Det er en helt sikker kombination, og hos mig vinder den hver eneste gang.
Der er tolv forskellige farver af de fine pigmenterede og meget lækre lipglosser, det er et gennemført produkt, alle farverne er nemlig opkaldt efter forskellige roser, og selve glossen dufter selvfølgelig også af rose. Det, synes jeg, er så fint.

Idun Minerals finder du på udvalgte apoteker, hvor en lipgloss koster 170 kroner. Når du tjekker Idun Minerals ud, må du ikke glemme at kigge på deres super fine og virkelig gode pensler, som oven i købet sælges til nogle yderst rimelige priser.
Online fandt jeg Idun Minerals på Webapoteket.dk.

10. MAC Pigment i farven Ever So Yellow
Playland kollektionen var både sjov og fin, særligt Ever So Yellow fangede min opmærksomhed, fordi jeg længe har ønsket mig et gult pigment med en smule shimmer i. Ever So Yellow er præcis den nuance, jeg ledte efter, så den røg direkte ned i kurven, da kollektionen blev præsenteret i slutningen af april.
Nu er gul ikke den farve, jeg bruger mest i min makeup, alligevel har Ever So Yellow fået en del mere facetime, end jeg umiddelbart forventede.
Måske kan du huske videoen til Christina Aguileras track ”Not Myself Tonight”. Den smukke sangfugl er ikke kendt for kedelige looks, og i denne video viser hun et look med kraftig gul øjenmakeup (cirka 1:44). Hvordan og hvorfor lige netop det look har printet sig ind i min bevidsthed, aner jeg ikke, men faktum er, at det præcis var det look, jeg gik efter, da pigmentet var kommet med hjem. Det kræver en sikker hånd, når eyelineren skal lægges, men hold op hvor har det været sjovt og festligt med sådan et knaldgult look.

Ever So Yellow Pigment koster 195 kroner, og du finder det i MAC FSS på Købmagergade, som er den eneste fysiske butik, som havde fornøjelse af Playland kollektionen. Du kan også finde kollektionen i MAC’s egen webshop.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
5 kommentarer
Maiken

Hej Dåser 🙂
Jeg forstår ikke anbefalingen af Garnier Miracle cream?
Den er fyldt med alkohol, og parfume! Begge dele står blandt de første 4-5 ingredienser i produktet….
Det var normalt noget, der ville få jer til at fraråde brug!
Forstår ikke hvorfor i pludselig anbefaler et produkt, fyldt med alt det i normalt fraråder!!!
Det eneste gode ved den creme, er at den er i tube!!

Helene Randløv

Hej Maiken
Jeg ved ikke hvilken INCI, du har kigget på?
På min creme står alkohol på niende pladsen og parfume endnu længere nede.
Der er mange gode ingredienser i, og ja hvis jeg kunne få en parfumefri variant, så købte jeg selvfølgelig den.
Kh. Helene

Katja Moikjær

Hej Maiken.
Det må være en anden creme du kigger på?
Alkohol står som nummer 9 på listen, hvilket vil sige at der er så lidt i, at det ikke er et problem.
Parfume – ja den er parfumeret, men det står dog også nederst på listen, ikke blandt de første 4-5. Jeg tror aldrig du har hørt os fraråde parfume – andet end til allergikere selvfølgelig? Der er flere æteriske olier, vi plejer at fraråde. Det er lidt noget andet. Parfume er et personligt valg, jeg bruger selv mange parfumerede produkter inkl. alm parfume.
Kh. Katja

Maiken

Kiggede lige igen….
Jeg må have læst noget andet, for da jeg kiggede efter, kunne jeg heller ikke finde alkohol så højt på listen!
Jeg fravalgt den selv, pga. parfumen. Nok fordi jeg har vænnet mig til, ikke at putte noget i ansigtet med parfume. Æteriske olier eller almindelig parfume – det er sådan set underordnet for mig.
Så jeg undskylder……

Helene Randløv

No sweat! Du skal sandelig ikke undskylde, det er da kun dejligt, at du prikker os på skulderen, når vi er “out of character” 😀
Det sætter jeg faktisk stor pris på!
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *