Fredagsfavorit: I.C.O.N. Energy Detoxifying Shampoo og Free Moisturizing Conditioner

15.08.14
I.C.O.N. Energy Detoxifying Shampoo og Free Moisturizing Conditioner

I.C.O.N. Energy Detoxifying Shampoo og Free Moisturizing Conditioner

En stor del af sommeren har jeg brugt én speciel shampoo. Og hvor har det bare været skønt! Når du hælder lidt af shampooen ud i hånden, er du ikke et sekund i tvivl om, at du har fat i en opfriskende shampoo, den dufter virkelig kraftigt af mentol, og det skal man selvfølgelig være til…
Balsam er noget, jeg efterhånden er blevet helt god til at bruge. Free Moisturizing Conditioner har belønnet mig med hår, som ikke er knastørt efter sommerens ekstremt solrige dage. Sammen har de to produkter fra I.C.O.N. på hver deres måde beriget min sommer med gode oplevelser.

Sol, blæst, sand og vand
Livet om sommeren byder oftest på masser af sol og vand (både pool og hav), og derfor kan håret godt blive temmelig tørt.
En stor del af min tid går med at hoppe i bølgen blå. Så længe jeg kan huske, har jeg nydt strandture, som betød at jeg kunne svømme, pjaske, slå kolbøtter, dykke, spille bold og alt mulig andet. Dog har det været en del lettere, efter jeg er blevet voksen og selv har bestemt, hvornår og hvor længe det er okay at være i vandet.

Frisk hovedbund
Den kølende shampoo, som selv efter en dukkert i havet frisker hovedbunden op, har vasket håret knitrende rent. Det skal på ingen måde læses negativt, det, jeg mener med knitrende rent, er bare den fornemmelse af, at hår og hovedbund bliver befriet for sved og fedt fra de lange, varme dage. Den kølende fornemmelse fra mentol er sindssygt behagelig, og den friske og rene fornemmelse holder længe uden at irritere hovedbunden (min hovedbund bliver ellers ret hurtigt irriteret).
Shampooen indeholder en betragtelig del aloe vera, og så er den sulfatfri og PH-neutral.

God fugt
Førstehånds indtrykket, da jeg smed Free Moisturizing Conditioner i håret, var ellers ikke særlig positivt. Faktisk tog det mig et par dage at acceptere duften. Den dufter egentlig bare af sådan en rigtig gammeldags håndsæbe… Duften er altså slet ikke ubehagelig, min reservation mod den var nok mere baseret på forskelligheden af duftene på de to produkter.
Da jeg var kommet mig over det, blev jeg ret glad, for balsammen er let og lækker, samtidig med at den tilfører masser af fugt og god glans til håret. Håret fremstår mere blankt og sundt, selvom det er ALT for lang tid siden, jeg er blevet klippet.

I.C.O.N. Energy Detoxifying Shampoo og Free Moisturizing Conditioner finder du hos udvalgte frisører og hos Stylebox, hvor de koster henholdsvis 120 og 136 kroner.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
8 kommentarer
Sara

Den der friske mentolduft – indeholder den så rent faktisk mentol, eller er det et andet stof? For er det ikke noget med, at mentol kan være irriterende for huden? Jeg spørger bare af nysgerrighed, for jeg leder selv efter gode shampooer uden sulfater, men der skal selvfølgelig heller ikke være andre ting i, som potentielt kan irritere huden. Jeg døjer af og til med sådan en rød, kløende hud efter bad, og mistænker lidt shampoo for at være den skyldige. Hvad mener I om mentol i shampoo?

Helene Randløv

Hej Sara
Jo, mentol kan virke irriterende og kan næsten sidestilles med andre æteriske olier. Personligt er jeg ret stor fan af konceptet, men det er selvfølgelig, fordi jeg ikke reagerer på denne type olie… hvorimod høje koncentrationer af æteriske olier kan give reaktioner.
Nu er det denne shampoo fra I.C.O.N. jeg har testet, INCI’en på andre af shampooer ser måske bedre ud 🙂
Kh. Helene

Christina-Mia

Den lyder spændende. Er selv ret vild med sulfatfri shampooer så den skal da helt sikkert prøves og så syntes jeg det lyder som en duft for mig hvis den dufter af gammeldags håndsæbe 🙂

Helene Randløv

Hej Christina-Mia
Shampooen dufter ikke i nærheden af håndsæbe, det er kun Conditioner’en, der gør det. Muligvis dufter shampooen i Free serien sådan, men det må du huske at tjekke, inden du køber :-*
Kh. Helene

Marie Paulsen

Jeg har fulgt med i jeres tråd ang. sulfatfri shampoo. I nævner både Sodium Lauryl Sulfat og Sodium Laureth Sulfat, med hvad med Sodium Coco-Sulfate, er den så ‘farlig’ som de andre? Den syntes jeg også tit man finder i shampoo der er f.eks. er svanemærket.

Katja Moikjær

Coco sulfaten er markant mildere. Det er en sulfat, men den er meget, meget mildere og derfor at anbefale. Det er lauryl og laureth sulfat, man taler om, når man vil undgå sulfater.
Der er også masser af lauryl og laureth sulfat i svanemærkede produkter. Og astma og allergimærkede for den sags skyld. Det er ikke et spørgsmål, de interesserer sig for.

Marie Paulsen

Tak for svaret og tak for en rigtig fin blog i øjenhøjde!

Helene Randløv

Hej Marie
Velbekomme og mange tak :-*
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *