For et par år siden skrev jeg dette indlæg om Riemann P20, som dengang indeholdt aldeles utilstrækkelig UVA-beskyttelse. Og jeg kan med stor fornøjelse meddele, at situationen er helt anderledes i dag.
Dengang kunne man læse Riemann komme med påstande som “Den giver høj beskyttelse mod solens farlige UVB stråler, der brænder, men den mængde UVA stråler, der gør dig brun, kommer igennem.” De er i dag skiftet ud med fornuftige redegørelser om vigtigheden af at beskytte sig mod både UVA og UVB stråler.
Og det samme går heldigvis igen i de totalt reformulerede produkter. Alle produkterne i serien indeholder i dag filtre, der beskytter bredspektret mod både UVB og UVA stråler. Avobenzone sørger for beskyttelsen i den høje ende af UVA-spektret.
Samtidig har faktor-tallene ændret sig gevaldigt. Fra at byde på en SPF10 og en SPF20 kan du i dag kun få Riemanns P20 fra de anbefalede SPF15 og helt op til SPF50+.
Korte ingredienslister
Det gør på mange måder Riemanns P20 til et sympatisk og anbefalelesværdigt produkt i dag. Dels fordi det er dejligt at se, at firmaer kan blive klogere og tage konsekvensen af det, dels fordi Riemanns P20 indholdsmæssigt er nem at overskue.
Produkterne består kort fortalt af alkohol, solfiltre, lidt silikone og polymerer og ikke ret meget andet. Der er ingen parfume i eller konserveringsmidler i – hvilket næppe heller er nødvendigt på grund af det megen alkohol.
Mængden af alkohol gør også, at dette aldrig bliver min personlige favorit. Men det er nu engang alkoholen der gør det muligt at lave en superlet spray og en lige så let lotion, der hurtigt forsvinder fra huden igen, hvilket gjorde Riemann P20 så populær til at starte med. Og hvis det er det, der skal til for at få solcreme på de solcremeforskrækkede, så skal jeg være den sidste til at beklage mig.
Hvad synes du om Riemanns konsistenser? Kan du godt lide dem?
Her kan du købe det
Riemann P20 fåes som følgende i både 100 og 200 ml:
SPF 15 spray
SPF 20 lotion
SPF 30 spray
SPF 50 spray
Produkterne koster mellem 140 og 240 kroner i blandt andet Matas.
Den engelske priser er noget lavere hos blandt andet Chemist Direct og eChemist. Om du kan spare noget af betydning afhænger af fragten og hvor meget du køber.
Husk, du også kan købe Riemann P20 i Kastrup til lufthavnspriser, når du skal rejse.
Jeg har været heldig at fange det i Netto til 70,- her for nogle uger siden – jeg må indrømme, at jeg hamstrede 😉
Jeg er en af dem, der hader fornemmelse af solcreme på kroppen og springer derfor af og til over at smøre mig ind… Min hud er ikke så lys og sart (jeg er sydeuropæer) og jeg bliver aldrig rød. Men det er dumt ikke at beskytte sig alligevel- har jeg bl.a. fået at vide af de der kloge Pudderdåser ;). Jeg er derfor glad for Riemanns, for den føles rar på huden.
Har I for resten testet solcremerne fra Coola? Det virker til at de er noget hypede i blogland i år.
Ja, jeg har en af dem. Skal nok få skrevet om dem.
Det lyder dejligt, tak! Så venter jeg med at investere i den.
Jeg er store fan af solcremen, ikke mindst fordi min ellers ret sarte (og allergiramte) hud er glad, når jeg bruger det.
Jeg hader den! Den stinker simpelthen forfærdeligt – min personlige favorit er fra Vichy. Jeg kan ikke huske navnet præcist, men den er god. Har i egentlig lavet et indlæg om solcreme og misfarvning af tøj? Har set teasere for det, men et
Jeg havde en med Riemann faktor 20 med på ferie for et par uger siden. Jeg er vild ned konsistensen af den, lugten.. not so much… Og så fik jeg små røde knopper af den, min hud er ellers ikke sensitiv og jeg har aldrig oplevet at den reagerer på creme, men denne kunne den altså ikke lide.
Jeg har for nylig set dem i Føtex og kigget på deklarationen. P20 indeholder meget af solfilteret octocrylene, der er kendt for at give allergi. Indtil for fire år siden anede man det ikke, men pludselig fik masser af børn alvorlig kontaktallergi, når de brugte solcreme og efter en grundig gennemgang fandt man ud af, at det handlede om octocrylene. Så jeg ville ikke bruge P20 til daglig og slet ikke til børn.
I stedet ville jeg overveje at reducere forbruget af solcreme. Det kan man sagtens gøre og samtidig beskytte huden mod at udvikle kræft.
Og så husk lige at undgå spray! Mange nye produkter er på sprayform – det er tillokkende, men det ender i lungerne, og det er skidt.
Hej Karoline
Vi har skrevet om octocrylene problematikken en del gange 🙂
Som du siger er det naturligvis bedre at reducere forbruget, det er også den model vi benytter her hjemme.
Kh. Helene
Hej Helene,
Jeg vil bare lige tilføje, at det er en super effektiv solcreme (jeg har selv brugt den for nogle år siden), og hvis det er, hvad der er til rådighed på ferien under den brændende sol, så brug det.
Jeg synes heller ikke dem, der har købt et lager skal lade være med at bruge det – det er da spild.
Men det er den daglige indsmøring, jeg mener er problematisk, når cremerne indeholder dokumenterede allergifremkaldende stoffer. Så kan man lige så godt vælge noget andet.
Kh Karoline
Kære Karoline
Som sagt er jeg meget uenig med dig.
Alle solfiltre (især de absorberende) er allergifremkaldende. Og et af problemerne ved at lægge Octocrylene for had har jeg skrevet om her:
https://pudderdaaserne.dk/2014/03/20/miljo-og-allergimaerkede-solcremer-mangler-hoj-uva-beskyttelse/
Læg dertil de kedelige rekorder unge danske piger har i modernærkekræft og så er det nok en rigtig dårlig ide at skræmme folk fra at bruge solcreme.
Det er også vigtigt at have med i regnestykket at octocrylenes funktion er at stabilisere de øvrige UV-filtre hvilket samlet set giver en mere effektiv solcreme med en lavere mængde solfiltre i.
Vh Katja
Lad os nu komme hele vejen rundt o, de produkter I skriver om – Synes det er værd at nævne at P20 bruger Octyl methoxycinnamate aka Ethylhexyl methoxycinnamate i deres produkter, det er på EU liste over hormonforstyrrende stoffer og faktisk forstyrrende at I ikke nævner det I jeres “test” – om end som en fodnote, da testen går på en anden problematik.
Hvilken liste taler du om helt præcis? EUs egen vurdering af Octyl methoxycinnamate konkluderer:
“Based on the actual scientific knowledge, the SCCNFP is of the opinion that the organic UV-filters used in cosmetic sunscreen products, allowed in the EU market today, have no estrogenic effects that could potentially affect human health.”
http://ec.europa.eu/health/scientific_committees/consumer_safety/opinions/sccnfp_opinions_97_04/sccp_out145_en.htm
Octocrylene er også mistænkt for at være hormonforstyrrende.
Og mht forebyggelse af modermærkekræft, så er der ingen videnskabelig dokumentation for, at solcreme er vejen frem. Måske snarere tværtimod. På trods af massivt forbrug af solcreme, er der stadig flere unge, der får konstateret sygdommen.
Så ja, ind imellem kan vi ikke undvære det fx på sejltur eller lignende. Men hvis det er for at forlænge tiden i solen, er det en dårlig idé. Tøj og skygge er både sundere, billigere og mere miljøvenligt.
Jeg elsker den. Jeg er multi lys i huden, og er aldrig blevet skoldet med den på. Bruger kun den! Har brugt den både på rejser til Australien og til Afrika og jeg gentager.. aldrig blevet skoldet.
Tak for endnu et fedt indlæg i rækken!
Jeg er selv på jagt efter en vandfast solcreme til ansigtet, der ikke fedter (hader at have Nivea-fjæs!), og P20 er måske et meget godt bud. Kan I anbefale andre vandfaste solcremer, der ikke fedter?
Der er kommet en solcreme der er helt vildt pupolær, men jeg er i tvivl om den beskytter rigtigt imod solen. det er COOLA SUNSCREEN. Kan I hjælpe?
Jeg prøvede Riemann P20 for en måned siden, og det var ikke en rar fornemmelse. Den sved, så jeg fik den meget hurtigt af igen. Jeg har normalt ikke en sensitiv hud.