Fredagsfavorit: Oh-Lief Natural Olive Insect Balm

20.06.14
Oh-Lief Natural Olive Insect Balm

Oh-Lief Natural Olive Insect Balm

Hold nu op, hvor er jeg træt af myg. Nogle vil måske mene, at jeg er heldig, fordi jeg ikke har fået et eneste myggestik i rigtig mange år… I år derimod er jeg blevet stukket så mange gange og mest på benene, at jeg på ingen måde kan gå med andet end lange bukser. Det har været ret så varmt, skulle jeg hilse at sige.
Under normale omstændigheder kan jeg sagtens holde fingrene fra knopper, stik og den slags, men den ene dag fik jeg kløet i stikkene i søvne, og da jeg vågnede, var jeg simpelthen ved at blive vanvittig!

Reaktionen
Min krop er i det hele taget ikke glad for dette herrens år 2014, de rimelig heftige pollental gør, at jeg skal passe på, hvad jeg spiser og immunforsvaret kører på højtryk, og anti-histamin er en nødvendighed, som gør hverdagen tålelig. Allergi er ellers ikke noget, jeg lider af, så jeg er ret dårlig til at håndtere denne for mig nye tilstand.
Den pels, jeg efterhånden har på benene efter de her uger, afslører, hvor galt det har været. Hvor vildt er det også, at myggene har hygget sig så meget, at jeg ikke engang kan barberer dem uden at skære mig?

Ny kærlighed
Oh-Lief er et ret nyt mærke i Danmark, og jeg har i løbet af foråret testet flere af produkterne. Uden undtagelse har jeg været rigtig glad og godt tilfreds, og især derfor irriterer det mig, at jeg ikke tænkte på denne balm, før jeg var blevet ædt af de forbandede blodsugende bæster. Heldigvis blev jeg mindet om den og siden har jeg ikke fået nye myggestik. Og de eksisterende stik, som var meget hævede og ekstremt kløende, er faldet til ro, når jeg har smurt balmen på.

I gamle dage…
Citrongræs- og citronellaolie (som sådan set også stammer fra citrongræs) er kendt for at have en afskrækkende effekt på særligt myg, og selvom der er lavet undersøgelser, som viser at effekten nok er temmelig ringe. Så har jeg altså oplevet mange gange, at netop den stærke duft af citrongræs holder myggene på afstand. Derfor giver det god mening for mig at bruge den skønne oliebaserede (oliven- og avokadoolie) balm.

Oh-Lief Natural Olive Insect Balm koster 125 kroner, og du finder den i den danske webshop Pureday.dk, hvor du også finder nærmeste forhandler.

Hvad gør du for at undgå at blive et stort myggestik?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
11 kommentarer
Yvonne i

Min datter har altid været plaget af myggestik. Temmelig kraftig reaktion. Fik det råd at spise B vitaminer. Tro mig … Det har virkelig hjulpet hende, får kun ganske få stik og ikke så voldsom reaktion. 1 pille året rundt.

Anne Sofie Arildsen

Hej. Ang. Myg har du prøvet B vitamin Myggomax, hjælper mig, der arbejder et sted nordpå m. masser af myg. Held og lykke

Helene Randløv

Hej Anne Sofie
Nope, den har jeg ikke prøvet. Tak for tip <3
Kh. Helene

L.A.

Min mor har anbefalet mig hvidløg – og masser af det. Så det vil jeg forsøge mig med, når jeg tager i sommerhus i Sverige om en måneds tid. Når skaden er sket har jeg til gengæld virkelig god erfaring med apotekets Relief Spray fra Faaborg, som også kan bruges efter brændenælder. To sprøjt i løbet af dagen, og vupti! Myggestikkene stoppede med at klø og forsvandt på få dage 🙂

Helene Randløv

Hej L.A.
Jeg spiser rigtig meget hvidløg i forvejen, men lugter sjældent af det. Og jeg ved heller ikke, om jeg får familien med på mere hvidløg 😛
Men jeg har hørt det samme, så jeg krydser fingre for at det virker.
Kh. Helene

Simone

Autan-spray virker oftest rigtig godt som afskrækning og skulle uheldet alligevel være ude er jeg glad for mepyramin i cremeform. Går det helt over gevind, må jeg også ty til antihistaminer. Men det er ikke altid til at regne ud med de myg! Nogle år er jeg plaget – andre får jeg ikke et eneste stik. Det er altså underligt.

Line

De sidste par år har jeg fået 1 forebyggende akupunkturbehandling inden myggesæsonen starter – det har virkelig hjulpet helt vildt!! Plejer normalt at få vildt mange stik, men efter akupunkturen bliver jeg ikke stukket…..

Helene Randløv

Hej Line
Hvor lyder det spændende, jeg har aldrig selv prøvet akupunktur, men er bestemt ikke afvisende overfor det 🙂
Tak for tippet!
Kh. Helene

Line

Hej Helene
Jeg havde heller aldrig prøvet akupunktur inden min første forebyggende behandling, så jeg var ret skeptisk omkring akupunktur og om det rent faktisk kunne have en effekt, men jeg må som nævnt bare konstatere at det har virket.

Helene Randløv

Hej Line
Når det kommer til alternative behandlingsmetoder, er jeg overraskende nok meget lidt skeptisk 😀 Min egen virkelig gode og dygtige læge udøver selv akupunktur, så det har jeg slet ingen problemer med. Du ved: whatever works :-*
Kh. Helene

Nanna

For ca. 100 år siden hørte jeg noget i radioen om en test: det eneste middel, der for alvor virker afskræmmende på myg, er Autan. Det er til gengæld også ret giftigt. Jeg har altid været plaget voldsomt af myg, får mange stik og hæver voldsomt op, så når jeg skal være et sted, hvor eg erfaringsmæssigt ved, der er mange myg, griber jeg til Autan. Er skaden sket, er antihistamin (jeg tager Benadryl for høfeber indimellem) også fint – det tager hævelsen og den værste kløe. Men det er jo medicin, så jeg griber kun til det, når jeg har meget store, hævede stik.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *