Tirsdagstip: Væk med poserne

10.06.14
Foto: Kevin Saff
Foto: Kevin Saff

Katja kommer helt sikkert til at drage et lettelsens suk, når hun læser titlen, for jeg er stor fan af fryseposer, når det gælder den hurtige opbevaring af makeup. Jo, den er god nok… Det er der selvfølgelig en grund til, men da det slet ikke er emnet i dag, må du få den en anden gang.
I dag skal det nemlig handle om hævede øjenomgivelser, poser under øjnene, puffy eyes… forbandet barn har åbenbart også mange navne.

Du kender tricket…
Der er mange tricks til at reducere hævelsen. Du har sikkert både hørt om agurkeskiver, kamilleteposer fra køleskabet, vatrondeller vredet op i koldt mælk, teskeer og diverse øjencremer. Der er også kølende øjenkompresser eller masker, som ligger i køleskab eller fryser, og så er der engangs gelépuder fra rigtig mange mærker. Mine favoritter har jeg skrevet om flere gange, mest fordi Skyn Iceland Hydro Cool Firming Eye Gels også fugter huden, og er en gave, når man bare trænger til forkælelse.

Får du det gjort?
For nogle er de hævede øjenomgivelser hverdag og de fleste vil med garanti gerne gøre noget ved det. Desværre har de færreste af os ubegrænset tid om morgenen, og derfor er tiden ikke til 10-15 minutters afslapning, hvor du kan ligge med en af ovennævnte muligheder på øjnene. Men tror du ikke, at du ville gøre det, hvis nu du kunne lave morgenmad, bade, læse avis eller give børnene tøj på samtidig?

Tip ved et tilfælde
Det, der kendetegner de andre tips, er, at du enten skal bruge hænderne, eller i hvert fald sidde eller ligge stille med lukkede øjne. Det er selvfølgelig fantastisk med en ekstra stund på langs, men det er MEGET sjældent noget jeg har tid til. Derfor blev jeg simpelthen så glad, da jeg helt tilfældigt fandt et meget billigt og tilmed utrolig effektivt middel mod hævede øjne.
Da jeg vågnede søndag var mit ene øjenlåg temmelig hævet, fordi jeg rev mig på øverste vippekant aftenen inden. Det var selvfølgelig ret irriterende, for det så rigtig træls ud, og det var heller ikke videre behageligt.

Zimzalabim
Det var et par timer siden, at jeg var vågnet, og jeg havde det varmt… Derfor hentede jeg en isterning i fryseren, som jeg kunne have i munden, mens jeg badede. Inden da kiggede jeg på mit hævede øje og overvejede, om der skulle gøres noget ved det.
Det tager mig ikke mange minutter at bade, og efterfølgende kiggede jeg mig igen i spejlet, og nu var mit hævede øje helt almindeligt. Det var naturligvis stadig lidt ømt på grund af riften, men hævelsen var fuldstændig væk.

Frossen hjerne
Vi har med garanti alle sammen prøvet at indtage kolde ting så hurtigt, at den kendte smerte i panden kommer. Det, der sker, er, at den bløde del af ganen bliver afkølet, og det kan altså tydeligt mærkes i resten af hovedet. Efter min opdagelse måtte jeg naturligvis finde ud af, om der var en sammenhæng, og det er der. En isterning presset op i ganen er virkelig en effektiv og kendt metode til at mindske hævede øjenomgivelser.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Ann-Katrine

Og hvilke Niod produkter kan I ellers anbefale til 42 årig hud? ☺️

Helene Randløv Hansson

Hej Ann-Katrine
Det er generelt et ret interessant mærke. Prøv at søge på bloggen.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *