Tirsdagstip: Læs reklamerne mellem linjerne

15.04.14
Nioxin

Nioxin

Store kosmetik-producenter er faktisk meget varsomme med, hvad de påstår om deres produkter. Reglerne er klare, og straffen er dyr, hvis de kommer til at lave vildledende markedsføring og skrive noget, som produktet ikke kan leve op til.

At læse reklamer, hjemmesider og emballage kan derfor være et godt studie ud i sproglige spidsfindigheder. Og hvis du giver dig selv et øjeblik til at se efter, hvad producenterne rent faktisk selv tør påstå, så kan man blive en del klogere på, hvad et produkt rent faktisk vil være i stand til.

Hører du til en af dem, der tror, at Nioxin er et middel mod hårtab? Så tro om igen. Her er hvad de selv skriver om deres nye Diabooster på forsiden af Nioxin.com:

NIOXIN Diaboost™ with HTX™ technology is a cosmetic Thickening Xtrafusion Treatment, scientifically designed and tested to increase the thickness of each of your existing hair strands for visibly, fuller looking hair.

De skriver altså, at du får tykkere hårstrå. Ikke et ord om nye hår. Der er altså i bund og grund tale om et volumenprodukt.

På billedet ovenfor kan du se noget lignende. Nioxin lover tykkere hår der SER tættere ud. Heller ingen nye hår her.

Her kan du finde Nioxins egen forklaring på, hvordan deres produkt virker. Hvis du kan finde et sted, hvor de lover flere hår eller nye hår, så giver jeg et påskeæg.

Og ja, jeg ved godt, at man kan høre en masse andre tale om, at Nioxin kan danne nye hår. Men hvis ikke engang Nioxin selv tør påstå det, så passer det jo nok ikke.

Vichys Liftactiv Serum 10 Eyes & Lashes er et andet godt eksempel på, at det kan betale sig at læse, hvad Vichy selv skriver.

Da produktet hedder noget med “lashes”, så er det nærliggende for kunden at tro, at det kan give længere eller tykkere vipper på samme måde som mange andre vippe-serum.

“Kraftfuld anti-age effekt til øjenomgivelserne og vipperne. Forvandler og åbner blikket til yderste øjenvippespids,” skriver Vichy selv om Vichys Liftactiv Serum 10 Eyes & Lashes.

Står der noget der om længere eller tykkere vipper? Vichys egne ord om produktets evner i forhold til vipperne handler om at “styrke” vipperen og få et mere “strålende blik”. Hvad det så end betyder. Jeg kan ikke se Vichy på noget tidspunkt love længere vipper. Og hvis man kunne få det af produktet, så ville jeg de nok sørge for at fortælle det.

Har du andre eksempler?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *