Billig vs dyr: Lancôme Vissionaire og Vichy Idealia

14.02.14
Vichy Idealia og Lancôme Vissionaire

Vichy Idealia og Lancôme Vissionaire

L’Oreal-koncernen er glad for genbrug. På hudplejeområdet ejer kæmpe-koncernen mærkerne:

  • L’Oreal Paris
  • YSL
  • Lancôme
  • Vichy
  • La Roche-Posay
  • The Body Shop
  • Kiehl’s
  • Biotherm
  • Helena Rubinstein

Du kan være så sikke som amen i kirken på, at et par år efter en ny fancy ingrediens er lanceret hos Lancôme, YSL eller Helena Rubinstein, så ser vi den spredt ud over alle de billigere mærker.

Det er bestemt ikke en dårlig ting, for det handler om, at L’Oreal har så meget succes med deres forskning, at de rent faktisk finder noget, der virker. Og så giver det alle os andre muligheden for at finde vores dyre favoritprodukter både billigere og måske endda bedre.

Det mest oplagte eksempel på dette er Lancôme Genifique/L’Oreal Youth Code, men ellers så er de ret gode til lige at mikse ingredienserne på en ny måde, så der alligevel er en slags forskel. Ingredienser, der går igen, er LHA, LR2412, Pro-Xylane, Rhamnose, bifida ferment lysate mfl. som alle er opfundet og ejet af L’Oreal-koncernen. Alle går de igen på tværs af brands i forskellige kombinationer og koncentrationer.

Den nye Idealia serie fra Vichy er sådan en. Den indeholder LR2412, hvilket Lancôme lancerede i deres (dobbelt så dyre) Vissionaire serum for et par år tilbage, og giver dermed en billigere måde for forbrugeren at afprøve LR2412 på.

Så hvad er LR2412? Det er en form for jasmonic acid, som hedder tetra-hydro-jasmonic acid. Jasmonic acid er et plantehormon, der regulerer planters vækst og hjælper dem med at reagere på sår.

Har det så nogen effekt på menneske-hud? Ikke i sin oprindelige form, men L’Oreals forskere har (ifølge deres egen forskning) lavet en version (LR2412), som kan have en ganske positiv effekt på huden.

De publicerede forskningsresultater viser, at LR2412 kan booste hudens egen produktion af hyaluronsyre. Det er interessant, fordi vi kan godt lide hyaluronsyre, der får vores hud til at se fyldig, velfugtet og glattere ud.

Et andet studie (også stadig betalt af L’Oreal selv) viser, at LR2412 efter 3 måneders brug reducerede rynker omkring øjnene.

Jeg har kun to forbehold overfor dette: Dels er det ikke uafhængig forskning (men den er publiceret), dels findes der massevis af andre ingredienser, der kan påvirke rynker omkring øjnene. Vi ved ikke, om denne er mere effektiv end peptider, retinol osv.

MEN når det så er sagt, så er LR2412 uhyrlig interessant. Det giver netop følelsen af fugt, fylde og glød tilbage til huden på lidt samme måde som hyaluronsyre. Men i modsætning til hyaluronsyre tilført udefra, så sætter den gang i hudens egen produktion. Du skal derfor også give produktet flere uger, før du kan se nogen effekt af LR2412.

Min egen oplevelse med Vichy Idealia er nogle lidt diffuse, men ikke desto mindre positive oplevelser af mere fugt, mere glød og mere fylde til huden. Jeg har ikke brugt det længe nok til at kunne se nogen form for anti-age effekt, og min egen fornemmelse af produktet er da også at, man hovedsageligt skal forvente at se en effekt på fugt og glød i træt hud. Der er andre langt mere oplagte bud til deciderede rynker.

Forskellene på Vissionaire og Idealia
Der er flere forskelle på den dyre Vissionaire fra Lancôme og den billigere Idealia fra Vichy, der ikke nødvendigvis taler til Lancômes fordel. Først og fremmest indeholder Vissionaire alkohol i ret store mængder. Det gør Vichy ikke (en anelse som er uden praktisk betydning).

Lancôme Vissionaire indeholder heller ikke LHA, som absolut er et ekstra plus til Vichy. LHA er L’Oreals egen form for salicylsyre, der virker som en meget blid og let daglig kemisk eksfoliering.

Vissionaire indeholder til gengæld dobbelt så meget LR2412 – 4 procent mod 2 procent i Vichy. Gør det nogen forskel? Pas. Vi har ingen publiceret forskning, der siger noget om, hvor stor koncentration er optimalt. Det kan muligvis gøre en forskel, men vi ved det faktisk ikke.

Begge produkter er pakket i stort set identiske lufttætte pumper, der kun ser forskellige ud på overfladen.

Her kan du købe det
Vichy Idealia Life Serum koster 339 for 30 ml. Lancôme Vissionaire Serum koster 555 for 30 ml. Vichy forhandles på apoteket, mens Lancôme forhandles i Matas og stormagasiner.

Du kan købe Vichy billigere hos Escentual.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Evelinasfina Skönhetsblogg

HAde ingen aning om att Loreal låg bakom alla dessa märken 🙂

Chanie

Fedt indlæg, vildt at Loreal står bag så mange brands. Havde heller ingen idé om det, før jeg for første gang så, at i havde skrevet om det. 🙂 Tak pudderdåser! I er herlige!

Anette

Fedt indlæg, var ikke klar over at L’oreal ejede alle disse mærker. Gælder det også deres makeup?

Katja Moikjær

Jep. Jeg blev lige inspireret til dette indlæg: https://pudderdaaserne.dk/2014/02/15/hvem-ejer-hvem-skonhedsbranchen/

Min redning: Vichy Idéalia Life Serum | Sarthud

[…] for ofte, så her får I også mit bud. Jeg synes dog, at I skal tjekke Pudderdåsernes indlæg ud her, hvor de sammenligner det med et dyrere serum fra Lancôme og fortæller om en masse stoffer, som […]

Baysen

Jeg kan slet ikke med Vichy Idelia Life Serum. Ikke pga. fugten, for min hud er ret fugtglad for tiden. Hvad problemet er, ved jeg ikke, men den må indeholde noget, som min hud ikke er glad for. Den bliver nemlig mere ujævn, uren og tør. På samme tid.
Har det også lidt svært med Beaute Pacifique Serum Paradoxe, som gør min hud mere ujævn. Til gengæld giver den en tilpas mængde fugt.
Umiddelbart er det kun Organic Boost Face Oil og Nilens Jord Face Oil, som jeg har gode erfaringer med.

NH

Kære Dåser.
Skrev for nyligt en mail om hudplejerutine, hvorefter i postede et indlæg omhandlende dette! Mange tak 🙂 Mit spørgsmål går nu ud på, hvis man køber Vichy serum, som i skriver har en let daglig kemisk eksfolierende virkning, vil det så være for meget at bruge yderligere et produkt, fra Paulas Choice for eksempel, der også virker eksfolierende? Tænker bare om det vil blive for skrapt for huden.
Mvh Nikke

Marie

Hej, jeg fik for nylig en prøve på Dior Dreamskin i Capture Totale serien. Fik anvist, at man skulle bruge den over sin dagcreme og under makeup. Det har jeg så gjort, og jeg synes, min Foundation ligger noget pænere, end den ellers gør. Er Vichys produkt at sammenligne med Diors i den forstand? På forhånd tak.

Katja Moikjær

Kære Marie
Jeg har aldrig haft Dreamskin i hænderne, så det tør jeg ikke sige. Men Dior er et helt andet firma, så jeg tvivler på, at der skulle være nogle særlige ligheder der.
Kh. Katja

Rebecca

Nu er Vichy Idealia heller ikke tiltænkt som et anti-age produkt. det er mest en produkt til at give glød og udjævne pigmentforandringer.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *