Wella SP Luxeoil og Oil Reflections – hårolier næsten uden olie

27.01.14
Wella hårolier

Wella hårolier

Når man ser nærmere på, hvad “hårolier” egentlig indeholder, så er det lidt samme følelse, som at kigge efter rejer i rejeosten.

De indeholder som regel mest silikone tilsat lidt parfume og en anelse reel olie. Wella Professionels nyeste hårolier er et af de værste eksempler, jeg længe har set på dette.

Wella hårolier ingredienslister

Se her på ingredienslisten. De to første er silikoner. Dernæst kommer alkohol, så parfumestofferne og til sidst kommer den smule reel olie, de indeholder. Husk at en ingrediensliste altid skal læses som at det, der står først, er der mest i, det der står til sidst er der mindst i.

På olien til højre kommer første olie med “Argania Spinosa Kernel Oil”. Til venste er det Persea Gratissima Oil, igen først efter alle parfumestofferne. Det siger temmelig meget om, hvor lidt olie, der må være brugt.

Mit problem med Wellas hårolier er baseret på to ting:

1) Når man sælger et produkt under navnet “oil”, så synes jeg ikke det er rimeligt med mængder, der står efter parfumen på ingredienslisten (). Jeg er stor fan af silikone i hårprodukter. Silikone er super til tørt og genstridigt hår – men olie er det ikke!

Der findes masser af supervelegnede silikonebaserede hårolier derude (hvad enten de så indeholder olie eller ej), som er gode til at udglatte hår. For eksempel Moroccanoil, Orofluido, Matas, Tresemmé, L’Oreal mfl. Det er grund nummer to, der gør, at jeg vil decideret fraråde Wellas:

2) I alle disse produkter står alkohol som nummer 3 på ingredienslisten (lige efter de to former for silikone). Set i forhold til den minimale mængde olie, vil jeg tvivle på, om dette produkt vil pleje, mere end det udtørrer.

Der er masser af hårprodukter, hvor alkohol er en nødvendighed, for eksempel i hårspray. Men så store mængder udtørrende alkohol i et produkt, der påstås at kunne pleje håret, er ikke i orden. Wella Luxeoil og Wella Oil Reflections vil umiddelbart føles udglattende på håret på grund af silikonen, men på sigt er der nok større sandsynlighed for udtørring på grund af alkoholen.

Her kan du købe det
Wella SP Luxeoil og  Wella Professionals Oil Reflections hører til Wella Professional og kan kun købes hos frisører og på nettet. De koster cirka 239 kroner.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
11 kommentarer
Jette

Tangerer det ikke næsten til at være en overskridelse af markedsføringsloven? Til den pris ville de fleste af os vel forvente et rigtigt godt PLEJEprodukt

L

Kan du/i anbefale en olie – som indeholder noget mere olie end ovennævnte? Evt. Kokosolie, synes virkelig det er svært at finde. Mindes jeg har set elvital’s hårolie indeholde kokosolie, men ved ikle hvor store mængder.
Hilsen en som bruger meget hår”olie”, til mine krøller (og tiltider krusset hår) 🙂

H

Hej L
Jeg har hørt om en ny Diamond oil fra Redken med bl.a. kokosolie, men uden silikone. Har dog ikke prøvet den, men synes at den lyder interessant hvis man gerne vil have et mere olieholdigt produkt. Men Pudderdåserne har sikkert også et godt forslag 🙂

Katja Moikjær

Jeg spekulerer på, om den er magen til L’Oreals? https://pudderdaaserne.dk/2013/04/24/harolie-med-kokos-loreal-elvital-extraordinary-oil/ L’Oreal ejer Redken

Helene Randløv

Det er den ikke 😉

Katja Moikjær

Nej, jeg kan se at Redken er uden silikone i hvert fald. Det er så et spørgsmål om, hvad man foretrækker 🙂

Lulle

Kan du ikke bare bruge ren kokosolie? 🙂 – Jeg bruger det som hårkur inden jeg skal i bad og det fungere fint 🙂

Helene Randløv

Vi bruger MEGET kokosolie 🙂 Personligt synes jeg nu også, at det er noget nas 🙂 Men jeg elsker det alligevel. TRESemmé og L’Oréal laver silikoneolier med kokosolie i
Kh. Helene

Camilla

Tak endnu en gang for at informere os uvidende! Vidste ikke rækkefølgen havde noget at sige, men har ofte tænkt over, hvorfor man ikke kan finde procentdelene. Tak tak tak! 🙂
Har i prøvet Elvital Extraordinary Oil? Der er kokosolie i, som jeg ved i har anbefalet, men jeg synes duften er noget ekstrem og konsistensen meget vandet!

Betina

Tak for tippet! Jeg er alt for dårlig til at kigge på ingredienslisterne. Godt vi har pudderdåserne 🙂

Helene Randløv

Tak Betina <3
Godt vi har jer :-*
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *