Risici ved eyelash extensions

15.01.14

Eyelash extensions er blevet voldsomt populære, og i den forbindelse synes jeg, der mangler lidt realisme omkring de risici, der er forbundet ved det.

Mange får lavet kunstige vipper og er glade for det, men der er efter min mening for mange med den holdning, at hvis du får problemer med at dine egne vipper falder ud, så er det kun fordi, du har valgt en dårlig vippetekniker.

I så fald er Danmarks bedste vippeteknikere ikke gode til deres job! For Pudderdåserne har været hos de allerbedste og alligevel mistet vipper, fået allergiske reaktioner osv. Og vi er bestemt ikke alene.

1. Allergiske reaktioner
Den lim, der bliver brugt til extensions, kommer med en ikke ubetydelig risiko for allergiske reaktioner. Det er selvfølgelig langt fra alle, der får det, og det er desværre ikke lykkedes op mig at finde mere præcise tal. Men det er bestemt ikke nogen ualmindelig reaktion.

2. Egne vipper der falder ud
Uanset hvad man siger om, at det alene skyldes dårlig teknik, hvis ens egne vipper falder af, så er det en skrøne. Der er altid en relativ stor risiko for, at det går ud over dine egne vipper – uanset valg af sted og materialer. Helene havde selv et par måneder med daglig brug af almindelige løse kunstige vipper efter vores forsøg med eyelash extensions. Vel at nærke foretaget af nogle af de bedste folk på området.

Så skal man nødvendigvis holde sig fra det? Nej, men man skal været indstillet på at blive ved i lange perioder, du vil ikke nødvendigvis kunne gå tilbage til din egne vipper med det samme. Det tager et par måneder for de naturlige vipper at vokse helt ud igen. Og man skal i hver fald være bevidst om, at der altid er den risiko – uanset klinik.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
45 kommentarer
Buurhoff@mail.dk

Jeg har gennem et år fået lavet eyelash extensions hos lady Nails.
Jeg har to gange oplevet svien i halsen da jeg var under behandling men ignoreret det -det skulle jeg ikke have gjort i sidste uge skulle jeg have lavet opfyldning og reagerede på samme måde. Jeg begyndte dog at hoste kraftigt og tiltagende var det svært at få luft-det endte med en ambulance og en tur på hospitalet. Hvor jeg måtte blive i et døgn og fik al mulig medicin.
Jeg er øv over hele oplevelsen -og ikke mindst at stedet bruger lim som er så giftigt at det næsten kostede mig livet.
Jeg ville gerne fortsætte med smukke vipper men kun hvis det er muligt med en garanti for limen ikke er farlig.
Er der nogle som kan anbefale et sted hvor de ikke bruger farlig lim ? -og hvor jeg trygt kan få det lavet..

Katja Moikjær

Det er – så vidt jeg kan læse mig frem til – ofte konserveringsmidlet, som folk reagerer allergisk på. Du kan prøve at finde ud af præcis hvilken lim de bruger og hvad der er i den. Det ville være en hjælp.

Joannas

Katja det er ikke rigtig at det er konserveringsmidler.
Buurhoff, du har reageret på cyanoacrylaten som er i alle lime til eyelash extensions. Det var behandlers fejl at hun har ikke reageret på når du har inforemet hende at det svier i halsen.
Limen var sikkert OK, ligesom nødder er OK og andre ting som kan give allergi.
Du kan desvlærre ikke få extensions på, fordi du har allergi over for den hovedet indgradiansen som er i alle eyelash extensions lime.
Hilsen Joanna

Birgitte Raaby

Er det stadig jeres erfaring, at det ikke handler om hvilken teknikker man vælger der er stadig risiko for at miste sine egne vipper og de tager skade?

Helene Randløv

Hej Birgitte
Ja, det er både vores og mange andres erfaring.
Kh. Helene

Laura

Hejsa, er ny i det her forum. Jeg har fået vipper på og i starten fungerede det fint og jeg reagerede ikke dårligt på det. Efter 5 gang med opfyldning, fik jeg røde øjne (inde i selve øjet), hævede øjenlåg og rødme ved øjenlågskanten det ledte til kløe og derefter ekstrem tørhed.
Helt sikkert det er en allergisk reaktion, men limen var den samme som i starten? Derfor har jeg lidt spg. nogen der ved følgende
1) Hvorfor sådan en reaktion først kommer så “sent” i forløbet
2) Er det så helt umuligt for mig, at tåle dette igen. Eller er det ligesom I skriver måske muligt at der blot er nogle lime jeg ikke tåler. Har I nogle erfaringer med at have skiftet lim med godt resultat ?
Håber nogen har erfaringer med dette, da jeg er lidt nysgerrig på det. Har været super glad for vipperne.

Helene Randløv

Hej Laura
Det er bestemt ikke noget, jeg ville eksperimentere med. Prøv at læse om allergiske reaktioner, dit forløb er helt almindeligt. Jeg har prvet flere forskellige slags lim, og jeg ligner en med seriøs øjnebetændelse hver gang.
Kh. Helene

Stine

Dårligt formuleret og misvisende indlæg, for selvfølgelig falder ens egne vipper af, ligesom almindeligt hår? Grunden til en eyelash extension falder af, er fordi naturvippen har levet sin tid og falder af og der vokser en ny ud bagefter 🙂

Helene Randløv

Hej Stine
Jeg kan forsikrer dig om at mine vipper ikke faldt af, de blev hevet ud. Det var smertefuldt og virkelig ikke ret pænt.
Mvh. Helene

Rikke

Helene..
Som Stine siger ødelægger det ikke dine egne vipper hvis arbejdet udføres korrekt.
For selvfølgelig falder dine egne vipper også af, det betyder dens levetid er slut og der vokser nye ud.
Det at dine er blevet revet af, er fordi arbejdet ikke er gjort korrekt. Teknikeren har ikke isoleret dine vipper korrekt, og har derved limet flere af dine natur vipper sammen.
Det gør, at når dine natur vipper ikke gror lige hurtigt, så vil den ene natur hår, rive den anden med ud, fordi den ene extention er limet på 2 af dine naturlige vipper.
De giver irritation og kløe, men det er grundet at arbejdet ikke er gjort korrekt og er sjusket 🙂
Mvh. En vippe teknikker

Helene Randløv

Hej Rikke
Der er slet ingen tvivl om, at arbejdet var uanstændigt og virkelig dårligt udført, første gang jeg fik sat extensions på. Hun havde ikke bare limet flere af mine vipper sammen, hun havde limet mine øjenlåg sammen. Det er heldigvis rigtig mange år siden nu, men med den erindring i kufferten er det ikke noget, jeg uden videre vil anbefale andre. Ligesom med alle andre behandlinger skal man virkelig undersøge markedet grundigt, inden man får sat extensions på.
Kh. Helene

Malene

Kender en allergi venlig
vippelim til selv at påsætte kunstige øjenvipper?

Helene Randløv

Hej Malene
Jeg er glad for den Duff har.
Kh. Helene

Katrine Nielsen

Skal man blive bekymret over at ens vipper er blevet helt lige efter et år med lash extentions? Hvis man bruger serum og afventer en ny vippecyklus, mon de nye kommer til at bue igen?

Helene Randløv

Kære Katrine
Der er så mange ting, der kan spille ind, at jeg slet ikke vil begynde at gætte på årsagen eller en eventuel løsning.

Kh. Helene

Mette

Hej
Er der kommer noget allergi venligt lim på marked for nyligt – jeg savner virkelig mine vippe exstension men de kløet kort efter jeg havde fået dem lavet

Helene Randløv

Hej Mette
Ikke mig bekendt, men altså jeg har ikke prøvet i hundrede år. Jeg skal ikke nyde noget. Har du prøvet Duffs vipper? De har lavet sådan nogle, du selv sætter på, og det ser ikke svært ud. De holder vist en til to uger, der står sikkert mere præcis info på deres shop.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *