Risici ved eyelash extensions

15.01.14

Eyelash extensions er blevet voldsomt populære, og i den forbindelse synes jeg, der mangler lidt realisme omkring de risici, der er forbundet ved det.

Mange får lavet kunstige vipper og er glade for det, men der er efter min mening for mange med den holdning, at hvis du får problemer med at dine egne vipper falder ud, så er det kun fordi, du har valgt en dårlig vippetekniker.

I så fald er Danmarks bedste vippeteknikere ikke gode til deres job! For Pudderdåserne har været hos de allerbedste og alligevel mistet vipper, fået allergiske reaktioner osv. Og vi er bestemt ikke alene.

1. Allergiske reaktioner
Den lim, der bliver brugt til extensions, kommer med en ikke ubetydelig risiko for allergiske reaktioner. Det er selvfølgelig langt fra alle, der får det, og det er desværre ikke lykkedes op mig at finde mere præcise tal. Men det er bestemt ikke nogen ualmindelig reaktion.

2. Egne vipper der falder ud
Uanset hvad man siger om, at det alene skyldes dårlig teknik, hvis ens egne vipper falder af, så er det en skrøne. Der er altid en relativ stor risiko for, at det går ud over dine egne vipper – uanset valg af sted og materialer. Helene havde selv et par måneder med daglig brug af almindelige løse kunstige vipper efter vores forsøg med eyelash extensions. Vel at nærke foretaget af nogle af de bedste folk på området.

Så skal man nødvendigvis holde sig fra det? Nej, men man skal været indstillet på at blive ved i lange perioder, du vil ikke nødvendigvis kunne gå tilbage til din egne vipper med det samme. Det tager et par måneder for de naturlige vipper at vokse helt ud igen. Og man skal i hver fald være bevidst om, at der altid er den risiko – uanset klinik.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
45 kommentarer
Rikke Hundal

Hej Katja!!
Helt enig… Jeg selv er uddannet vippetekniker fra StarLash og bruger Minkey’s ligesom de gør. Jeg kan fortælle dig at én ud af 100 cirka oplever allergiske reaktioner med Minkey’s lim. 🙂
Håber det går godt med det nye hjem…
Rikke 😉

Inge Haagensen

Hvad gør man når man oplaver allergisk reaktion. Min datter fik dem taget af pga. opsvulmede øjne, men øjnene svulmer stadig og sviger? Nogen gode råd?

Helene Randløv

Ja, skynd jer til lægen! Det er sikkert akrylaterne i limen hun reagerer på. God bedring med hende!
Kh. Helene

Chanie

Dejligt at i bringer det på bane, har ikke selv turde at få det lavet af samme årsager. 🙂

Angelqueen

Helt enig. Jeg er også først begyndt på eyelash exstentions nu hvor mine øjnlåg har givet mig behovet Til gengæld er jeg meget glad for det, det betyder jeg stadig ser frisk ud, at mine øjnlåg ikke ser tunge ud.
ILYG

Jannie

Hej
Har i nogle erfaringer med lash lift?
Jeg har hørt det skulle være bedre end at bruge vippe bukker hver dag.
Knus

Katja Moikjær

Ikke personlige, nej. Men jeg har fået det frarådet af flere profesionelle, så jeg har aldrig turdet kaste mig over det.

Betina

Jeg har prøvet øjenvippepermanent en gang – eller lash lift som de kalder det nu. Haha. Det er så også 1.000 år siden, og dengang blev mine vipper ligesom rullet op med en eller anden form for fikseringsvækse. Det var meget pænt, men var jo væk igen efter en månedstid. Har kun prøvet det den ene gang, og synes egentlig ikke det er pengene værd.

Jannie

Hej begge.
Tak for svar. 🙂 Det er meget rart at vide hvordan andre oplever det 🙂

Joannna

Det er forskel på om man lave øjenvipperpermanent eller Lash Lift.
Skabaloner til Lash Lift er meget bedre og giver flotter resultater.
Ved Lash Lift kan du samtid få mYscara behandling(mascara som holder sig ca.2 uger).
Lash Lift og permanent holder ca.4-8 uger afhænge fra hvor huritige hårvækst man har 🙂

Helene Randløv

Tak for tips Joanna
Kh. Helene

Pauline

Dejligt med opmærksomhed på lige netop dette emne. Jeg har selv haft eyelash extensions, og jeg vil desværre ikke anbefale det til nogen! Mine vipper faldt af og knak, og fra at have ok lange naturlige vipper før jeg fik de kunstige påsat, var der nu tydelige huller mellem vipperne og dem der var tilbage var knækkede. Jeg fik dem lavet et af de bedste steder i Kbh. Så jeg er meget enig med jer “dåser”. Det ser fantastisk ud men man skal være klar på at ens egne kan blive hårdt medtaget.
Til gengæld vil jeg stærkt anbefale Revitalash serum :)! Mine vipper er nu bambi lange og alle spørger om de er kunstige – dejligt at kunne sige at det er mine helt egne ☺️

Tina K.

Har oplevet præcis det samme og kunne aldrig finde på det igen. Synes også det er dyrt.
Jeg bruger neulash serum, og er vildt glad for dette alternativ 🙂 Mine vipper er blevet længere, tykkere og det er sjældent at jeg taber en vippe. Markant forskel på allerede 2 måneder og så er det meget billiger 🙂

Marie

Jeg har arbejdet på forskellige eyelash extenshions lime, først på Minkey fra SL, begafter på blink, men det har givet rigtig mange allergiske reaktioner. Efterhånden mistede jeg mine kunder. Hldigvis fandt jeg lim fra Joannas Lashes, bedste lim ever!

Helene Randløv

Hej Marie
Det er virkelig godt at vide, mange tak for info :-*
Mine øjne kan virkelig ikke lide de typer lim, jeg har prøvet…
Kh. Helene

Anna

Har i erfaringer med hvordan man skal fjerne extentions igen? Er det bedst at lade dem falde af naturligt eller få den fjernet hos en vippe tekniker. Mistede mine vipper ved kemoterapi og kunne ikke vente før de blev lange igen, men gjorde det lidt for tidligt tror jeg.

Helene Randløv

Hej Anna
Det er afgjort mest fornuftigt at få dem fjernet hos en vippetekniker :-*
Det tager desværre også lang tid, før de gror ud :-/ Jeg håber, at du er blevet rask, og at vipperne snart er sig selv igen <3
Kh. Helene

Joannna

Eller hvis din eyelash extensions er godt lavet så kan du begynde at bruge mascara. Du vil få lidt mere volume på dine vipper og de kunstige vipper falder hurtige af.
Men eller jeg er helt enig med Helene- går til din vippetkeniker og fjern dine vipper hos hende:)

Sandra

Hej.
Jeg har haft vipper på i et år. Og nu har jeg så valgt at tage dem af fordi jeg er bange for at jeg er blevet overfølsom overfor limen. Mine øjne er meget røde flere dage efter og kan gøre lidt ondt og så synes jeg at mine øjne er kronisk tørre. Tyder det på en allergisk reaktion? Var nemlig super glad for mine vipper og vil super gerne have forsat. Men skal jeg være nervøse for at det skader mine øjne?

Helene Randløv

Hej Sandra
Det kan meget vel være en allergisk reaktion… Jeg ville smutte forbi vippedamen og få en lim (Eller æske hvor alle ingredienser står på). Når du har den, kan du bestille en tid hos øjenlægen. Jeg har ingen mulighed for at udtale mig om det reelt er en allergisk reaktion eller om det vil skade dine øjne.
Mvh. Helene

Joannna

Hej Sandra,
det er helt sikkert allergi over for dampe fra limen.
Og der er ingen grund til at spørge din vippetekniker om ingradianser liste, fordi ALLE lime til eyelash extensions er baseret på cyanoakrylate og du fik allergi over for dampe. Du skal fjerne eyelash extensions og nu når dine øjne er sart og øjenlåge kløe, skal du tage callcium og antihistamine. Allergi over for limen er ikke farlige hvis du stoppe med at lave eyelash extensions 😉 Du kan også spørge om sensitiv lim der giver mindre dampe men holder sig kun i 2-3 uger.

Helene Randløv

Hej Joanna
Det er dejligt, at du har kendskab til produkterne og tager dig tid til at svare. Men diagnosticering og behandling er ikke et job for hverken vippeteknikkere eller skønhedsbloggere!
Mvh. Helene

Åse

Hej
Har nogen af jer haft eyelash extensions på selvom I har høfeber om sommeren?
Jeg er bange for at ødelægge dem, da jeg klør mine øjne meget om natten 🙁 jeg har verdens korteste øjenvipper xD og jeg ønsker sådan at få eyelash extensions, da jeg skal op kl. 5 om morgen og synes at mascara og extensions med lim tager et stykke tid for mig :/

Katja Moikjær

Jeg har aldrig prøvet og tør ikke. Men måske andre kan hjælpe?

Bettina

Hej.
Jeg er én af dem, som har haft eyelash påsat hver 4 uge gennem de sidste 4 år.Da jeg synes det efterhånden er blevet for dyrt i længde, så vil jeg stoppe med det. Da jeg jo er klar over at miste en del af egne øjenvipper, så vil jeg høre hvilke kunstige øjenvipper som I kan anbefale i overgangsfasen?
KH Bettina

Helene Randløv

Hej Bettina
Jeg er selv glad for vipper fra Kiss og Eyelure, Begge mærker kan du finde i Matas :-*
Kh. Helene

Joannas Lashes

Hej Betinna,
Jeg vil anbefale at du købe en eyelash serum før du stopper med extensions.
En af de bedste er Revitalash.
Så du får kraftige og lange vipper af det i løbne af seks uger.
Efter ca.6/7 uger kan du fjerne dine extensions og blive glade for dine naturlige lange vipper 😉

Helene Randløv

Hej Joanna
Serum er desværre ikke for alle. Det er en god løsning, hvis man kan tåle det, men det er dyrt at finde ud af, om man kan :-/
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *