Hybenkerneolie – den ultimative ansigtsolie

23.12.13
Hybenkerneolie fra Pai og Organic Pharmacy

Hybenkerneolie fra Pai og Organic Pharmacy

Hvis du er en af dem, der følger med i, hvilken skønhedsprodukter der er hypede blandt superstjener i Hollywood, så har du nok hørt om hybenkerneolie. Rosehip Seed Oil på engelsk.

Men i modsætning til mange andre tossede trends, så er der virkelig god grund til at kaste sig over hybenkerneolie. Dens unikke sammensætning gør den nemlig til noget helt særligt for huden.

For det første er en sprængfuld af både antioxidanter og fedtsyrer, der er særdeles gavnlige for huden (linoleic acid blandt andet).

Jeg er sjældent imponeret af almindelige blandede ansigtsolier, som man kan købe fra de fleste mærker. Hovedingredienserne i de fleste af dem er nogle temmelig kedelige olier, der er nødvendige for, at de ikke lægger sig som en fed hinde på huden. Ren hybenkerneolie føles overraskende let i sig selv og trænger hurtigt ind – set i forhold til, at det er en ren planteolie.

Rig på tretinoin
Det særligt interessante ved hybenkerneolie er, at den er naturligt rig på tretinoin.

Tretinoin kender vi fra receptpligtige lægemidler mod akne og det receptpligtige anti-age middel Retin-A. Det er en kraftig ingrediens, der kan genopbygge huden og løse mange former for problemer.

Hvad er så sker på huden, når vi tilfører hybenkerneolie på den? Kan man fjerne strækmærker, rynker og akne? Ja, det har selvfølgelig endnu ikke behaget nogen at lave et seriøst studie på.

Hybenkerneolie loves at kunne fjerne ar, rynker og løse næsten alle problemer. Og vi kan sige, at den indeholder mange af de rigtige ting – men vi har ikke nogle endelige beviser.

På nettet florerer der mange undersøgelser, men ingen af dem viser sjovt nok tilbage til de originale kilder, så jeg har endnu ikke kunnet finde noget ordentligt materiale.

Natcreme og strækmærker
Men min egen hud elsker det. Det er en genial antiage “natcreme” til tør hud, og jeg har også testet den på mine strækmærker. Har der været en dramatisk forskel? Nej – for forskellen er ikke stor nok til at man kan se på den på før- og efter- billeder. Men jeg kan afgjort selv se en – lille – forskel.

Så mens resten af Danmark lader til at være vild med arganolie, så holder jeg mig til hybenkerneolie. Ikke mindst på grund af lugten. Den dufter ikke af noget særligt, men heller ikke decideret dårligt som ren arganolie altså gør.

Her kan du købe det
Jeg har selv brugt hybenkerneolie fra henholdsvis Organic Pharmacy og Pai. Begge er økologiske og begge indeholder lidt andet også. Pai Rosehip BioGenerate Oil indeholder også E-vitamin, og Organic Pharmacy Virgin Cold Pressed Rose Hip Oil indeholder to andre planteekstrakter også.

Jeg kan ikke foretrække den ene fremfor den anden – de er dejlige begge to.

The Organic Pharmacy kosher 275 kroner for 30 ml. i blandt andet Magasin. Du kan også købe den fra Storbrittanien hos feelunique.com for circa 40 kroner mindre.

Pai Rosehip BioRegenaret Oil koster 230 kroner for 30 ml. også i Magasin. Den er lige nu på tilbud til 165 kroner på Beauty Bay. En rigtig fin pris.

Du kan også købe no-name hybenkerneolie i helsekostbutikker. I min lokale fandt jeg en ikke-økologisk til 78 kroner for 20 ml. Økologisk koster selvfølgelig mere, men kan stadig findes billigere i no-name varianter.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
57 kommentarer
Caroline

Hej 🙂 tak for en dejlig blog ! Jeg kan læse flere steder på nettet at olien ikke bør bruges til fedtet hud/ hud med akne… Er det noget i ved noget om, og evt. Hvorfor ikke?
Kh

Katja Moikjær

Olie på fedtet hud er generelt en dårlig ide. Hvis man selv producerer for meget fedt, er der sjældent grund til at tilføre ekstra.

Katja Mostgaard

Kære jer. Jeg bliver nødt til at kommenterepå jereskommentar vedr. at man ikke bør bruge olier på fedtet hud. Hvis overhuden er tør producerer underhuden mere talgog derved opstår der “bumser/urenheder”, som ikke kan trænge igennem den tørre overhud. Det handler om eksfoliering igen og igen. På den måde kan huden ånde og man kan komme ned til de lag hvor urenhederne opstår. I den forbindelse har især vindruekerneolie med eukalyptus og lavendeldråber en fantastisk virkning. Har haft en datter medmeget uren hud, og vi fulgte Ole Henriksens metode med helt vanvittige gode resultatet. Han er en tro tilhænger af olier OGSÅ til fedtet hud. Prøv at læge hans afsnit om urenheder samt acne i hans nyeste bog. Det er desværre en meget udbredt misforståelse, at man ikke må bruge olier til uren hud. Bedste hilsner Katja

Laura

jeg har olien fra pai. jeg fik af vide af min magasindame, ugen efter jeg havde købt den af en anden magasindame at jeg UHHH ikke måtte bruge den om dagen, pga e-vitaminen. men hende der solgte mig den, sagde at kunne bruges både dag og nat. hvad siger i? 🙂

Joan

Jeg kan anbefale Rosehip Oil fra Trilogy 🙂 Den findes også i en special edition med antioxidanter. Begge versioner er super! 161 kr på e-chemist.co.uk, som I også tit anbefaler. Glædelig jul!

Anita

Hej med jer og tak for at henlede opmærksomheden på rosehip oil, som jeg også finder rigtig skøn. Jeg har blandingshud, tørre kindpartier samt hage, resten fedtet, store porer, men min hud ELSKER en god ansigtsolie, skifter mellem den fra Trilogi og Spiezia organic rose and vanilla oil. Rigtig glædelig jul og et godt nytår til alle herinde ⛄️

Helene Randløv

Hej Anita
No probs, jeg satte lige kommentarerne sammen 😀
Glædelig jul til dig også <3
Kh. Helene

Henrik boysen

Hej god artikel som altid 🙂
Jeg har i flere helse butikker set at man kan få ren hybenkerneolie til ca 80 kr for 50 ml. Man kan også købe den her http://www.helsehelse.dk/produkter/1323-kropsolie/3542-hybenkerneolie-50-ml-fra-naturdrogeriet/
Hilsen Henrik 🙂

Astrid

Kære Pudderdåser
Tak for dejlig blog. Jeg er selv netop startet med at bruge Pai’s Rosehip Oil, og den virker rigtig lækker. Jeg er dog lidt i tvivl om hvilken rækkefølge jeg skal bruge mine produkter; skal ansigtsolie bruges før eller efter ansigtscreme? Min umiddelbare indskydelse har været at bruge olie under creme (jeg bruger pt. serum + olie + creme, hvor jeg venter et kvarters tid efter olien med at påføre cremen), udfra princippet om at påføre de tyndeste/mest flydende produkter først, men jeg har læst flere steder at olie helst skal bruges efter creme, da vandindholdet i cremen ikke kan trænge igennem olien, og at cremens gavnlige ingredienser derfor forbliver oven på olien. Andre argumenterer dog for, at det ikke er noget problem, da olie er lettere end vand, og at vandindholdet i cremen alligevel ender under olien, lidt ligesom hvis man hælder vand i et glas med olie, men jeg er ikke helt sikker på, at jeg er enig i den logik. Man påfører jo olien som et lag, der så trænger ned i huden, så vil det være muligt for ingredienserne i cremen at trænge igennem dette “lag”? Desuden er olie jo lettere at påføre let fugtig hud, så i tilfælde den skal over cremen, skal den så påføres umiddelbar efter? Ja, jeg har funderet en del over det, men jeg synes alligevel ikke jeg kan blive helt klog på det; er det mon noget I kan hjælpe med, kommentere på og eventuelt rådgive om? I ved jo simpelthen så hulens meget!
På forhånd tak og glædelig jul 🙂

henrik boysen

Hej Astrid tillader mig lige at give mit bud på dit spørgsmål 🙂
Du kan smøre din olie på lige som det passer dig bedst. Du kan smøre den under din creme, oven på din creme, blande den i hånden med din creme eller serum, ja du kan gøre lige som du lyster, og bruge den metode du bedst kan lide, og som giver din hud det feel du bedst syntes om 🙂
Dog skal du huske, at bruger du solcreme eller creme med sol faktor, skal den altid på til sidst, og må ikke blandes med andre produkter i hånden, da solfiltret så vil miste sin kraft. Håber det hjalp hilsen the angry beautynerd 🙂

Anne M

Jeg har været forbi Magasin efter en prøve på olien fra Pai, og det virker som om min hud er glad for den.
Men hvordan bruger du den, Katja? Som erstatning for creme om natten eller bruger du også creme (i så fald, før eller efter olien)?

Katja Moikjær

Jeg bruger den som erstatning for natcreme. Håber, den fungerer for dig 🙂

Anne M

Den er god, synes jeg 🙂 Særligt nu hvor det er blevet koldt og blæser så meget, og de daglige cykelture virkelig er hårde ved min hud, er jeg glad for den.
Så tak for et godt tip!

Lillian Segerskog

Ung pige på kun 58 år. følger jeg jeres blog der er mange gode gennemgange af produkter. Derfor har jeg har lige købt Triologi Rosehip oil.
3 dråber står der i ansigt hals. men hvordan hulen får man kun 3 dråber til at strække. Blander i det med anden olie. Eller er det fordi jeg er ved at blive en bedstemor.
Lillian

Katja Moikjær

Tre dråber? Ej, det er jeg også for tør til at kunne. Brug så meget som du har brug for. Du kan ikke overdosere – men selvfølgelig bruger man det relativt hurtigere.

Camilla Christensen

Hej dåser!
Hvor stor en betydning af det, om man køber olien økologisk eller ikke økologisk? og må der gerne være tilsat ekstrakter af rosenduft?
Jeg mener denne her: http://www.helsam.dk/templates/product.asp?ProductGuid=7202&GroupGuid=2504660
Mvh Camilla C

Katja Moikjær

Kære Camilla
Det økologiske er et miljøvalg. I dette tilfælde har det intet med effekten at gøre.
Rosenduften er en parfume. Hvis du godt kan tåle parfume, er det ikke et problem i sig selv.
Kh. Katja

Dorthe

Olier til ansigtet, jeg elsker det. Har for tiden en olie stående fra Amazing Space, hybenkerneolien fra Trilogy – foruden serum fra et par andre mærker – og så måtte jeg selvfølgelig prøve omtalte fra Pai. Jeg er helt begejstret. Den slår de andre, den er rigtig dejlig.

Katja Moikjær

Jamen jeg er helt enig 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *