Hybenkerneolie – den ultimative ansigtsolie

23.12.13
Hybenkerneolie fra Pai og Organic Pharmacy

Hybenkerneolie fra Pai og Organic Pharmacy

Hvis du er en af dem, der følger med i, hvilken skønhedsprodukter der er hypede blandt superstjener i Hollywood, så har du nok hørt om hybenkerneolie. Rosehip Seed Oil på engelsk.

Men i modsætning til mange andre tossede trends, så er der virkelig god grund til at kaste sig over hybenkerneolie. Dens unikke sammensætning gør den nemlig til noget helt særligt for huden.

For det første er en sprængfuld af både antioxidanter og fedtsyrer, der er særdeles gavnlige for huden (linoleic acid blandt andet).

Jeg er sjældent imponeret af almindelige blandede ansigtsolier, som man kan købe fra de fleste mærker. Hovedingredienserne i de fleste af dem er nogle temmelig kedelige olier, der er nødvendige for, at de ikke lægger sig som en fed hinde på huden. Ren hybenkerneolie føles overraskende let i sig selv og trænger hurtigt ind – set i forhold til, at det er en ren planteolie.

Rig på tretinoin
Det særligt interessante ved hybenkerneolie er, at den er naturligt rig på tretinoin.

Tretinoin kender vi fra receptpligtige lægemidler mod akne og det receptpligtige anti-age middel Retin-A. Det er en kraftig ingrediens, der kan genopbygge huden og løse mange former for problemer.

Hvad er så sker på huden, når vi tilfører hybenkerneolie på den? Kan man fjerne strækmærker, rynker og akne? Ja, det har selvfølgelig endnu ikke behaget nogen at lave et seriøst studie på.

Hybenkerneolie loves at kunne fjerne ar, rynker og løse næsten alle problemer. Og vi kan sige, at den indeholder mange af de rigtige ting – men vi har ikke nogle endelige beviser.

På nettet florerer der mange undersøgelser, men ingen af dem viser sjovt nok tilbage til de originale kilder, så jeg har endnu ikke kunnet finde noget ordentligt materiale.

Natcreme og strækmærker
Men min egen hud elsker det. Det er en genial antiage “natcreme” til tør hud, og jeg har også testet den på mine strækmærker. Har der været en dramatisk forskel? Nej – for forskellen er ikke stor nok til at man kan se på den på før- og efter- billeder. Men jeg kan afgjort selv se en – lille – forskel.

Så mens resten af Danmark lader til at være vild med arganolie, så holder jeg mig til hybenkerneolie. Ikke mindst på grund af lugten. Den dufter ikke af noget særligt, men heller ikke decideret dårligt som ren arganolie altså gør.

Her kan du købe det
Jeg har selv brugt hybenkerneolie fra henholdsvis Organic Pharmacy og Pai. Begge er økologiske og begge indeholder lidt andet også. Pai Rosehip BioGenerate Oil indeholder også E-vitamin, og Organic Pharmacy Virgin Cold Pressed Rose Hip Oil indeholder to andre planteekstrakter også.

Jeg kan ikke foretrække den ene fremfor den anden – de er dejlige begge to.

The Organic Pharmacy kosher 275 kroner for 30 ml. i blandt andet Magasin. Du kan også købe den fra Storbrittanien hos feelunique.com for circa 40 kroner mindre.

Pai Rosehip BioRegenaret Oil koster 230 kroner for 30 ml. også i Magasin. Den er lige nu på tilbud til 165 kroner på Beauty Bay. En rigtig fin pris.

Du kan også købe no-name hybenkerneolie i helsekostbutikker. I min lokale fandt jeg en ikke-økologisk til 78 kroner for 20 ml. Økologisk koster selvfølgelig mere, men kan stadig findes billigere i no-name varianter.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
57 kommentarer
Kathrine

Kære Pudderdåser!
Jeg håber, at I vil hjælpe mig lidt, da jeg har brug råd og vejledning. Jeg har tidligere haft akne og har været i flere behandlinger, som hjalp efter flere års forsøg – dejligt! Jeg bøvler dog stadig med urenheder. For ca. et år siden købte jeg jeres AHA-serum, som har gjort et stor forskel på min hud. Der er færre urenheder, jeg har fået en mere ensartet og glat hud. Det har gjort så meget for mig og min selvtillid – så tak for den! 🙂 Jeg har dog stadig urenheder, og jeg kan nu se, at jeres T-zone peeling måske vil passe bedre til mig? Jeg overvejer at købe den næste gang jeg løber tør for AHA og så tilføje jeres niacinimid samt Pais hybenkerneolie. Slutteligt vil jeg bruge min almindelige natcreme. Til dagsbrug havde jeg tænkt The Ordinary Hyaluronic Acid 2% (som jeg bruger nu) + B5, hybenkerneolien og derefter dagcreme. Vil det være en god ide, eller skal jeg bruge andre/færre produkter? Jeg har en hud med lidt forstørrede porer, lidt urenheder, lidt træt, hvis jeg ikke giver den ekstra pleje og tendens til begyndende bekymringsrynker og smilerynker om mund og øjne. Jeg er langsomt begyndt at bevæge mig mod en flottere hud ved at forsøge med forskellige serum osv., men jeg gider snart ikke smide penge efter flere dyre serum der ikke virker!
Det blev lidt langt, men håber I vil hjælpe mig 🙂

Katja Moikjær

Hej Kathrine. Ja, jeg synes du skal prøve T-Zone Peeling og Niacinamid. Og jeg vil egentligt råde dig til ikke at skifte mere ud lige nu. Fordi det ikke er godt af lave for mange ændringer på en gang. Hvad bruger du ellers nu?

Kathrine Nielsen

Hej Katja. Tak for svar! Jeg bruger morgen: the ordinary hyalyronic acid serum, päi hybenkerneolie, avene cleanance. Aften: jeres aha serum, jeres nia- et eller andet – serum, hybenkerneolie, avene skin revovery creme

Katja Moikjær

Det er da også enormt mange ting :))) Fortæl mig lidt mere om din hud? Har du stadig bumser? Fortæl om dem – hvor sidder de? Hvordan ser de ud?

Kathrine

Ja, det har du nok ret i 🙂
Jeg har i perioder udbrud – omkring menstruation for eksempel. Der kan jeg få forholdsvis store bumser, som nogle gange bliver under huden (altså aldrig bliver hvide), og så en del små. De kommer mest på hagen, øverste del af halsen, yderst på kinderne. Ellers har jeg altid hudorme i hele hovedet, men mest mellem øjenbryn, må hage og kinder. Jeg har tendens til fedtet ud, når jeg bruger olie, og så har jeg også lidt tør hud engang imellem. Jeg har lidt ar efter akne.

Simone

Hej pudderdåserne,
jeg er efter at have læst bl.a. dette opslag begyndt at bruge økologisk hybenkerneolie på min hud. Mit spørgsmål går på, om jeg skal bruge det alene eller kombinere med et andet fugtprodukt samtidig? Skal jeg fx bruge olien først og fx jeres antiage bagefter (den har jeg tidligere brugt og er meget glad for). Eller måske bruge en serum først og olien bagefter? Eller skal jeg egentlig bare holde mig til olien og bruge den alene?
Min hud er meget lys og får hurtig røde pletter/plamager om vinteren.
Håber I kan hjælpe mig!

Katja Moikjær

Kære Simone
Beklager det meget langsomme svar. Hvad har du gjort? Har det fungeret?

Silje Engaard

Kære pudderdaser. Nyder at læse jeres artikler og gode arbejde. Min henvendelse går på hvilken naturlig olie jeg skal vælge til min akne prægede hud. I ansigtet er huden uren på næsen med små sorte hudorme, og indimellem små bumser. Har tendens til tør hud. Castorolie.dk anbefaler blanding af ricinusolie, lavendelolie og tea tree olie, og nævner hybenkerneolie. Ole Henriksen skriver også om lavendel, men hvad vil I gå efter. Jeg har tidligere prøvet jeres anbefalede EGF Serum, men har ikke hjulpet på mine hudorme. Kan I hjælpe mig? Kh Silje

Katja Moikjær

Kære Silje. Der findes ikke nogen naturlig olie, der kan hjælpe på dit problem. Olie kan mange ting men ikke fjerne hudorme eller bumser. Kh. Katja PS. Jeg tror ikke vi har skrevet at EGF skulle hjælpe på hudorme, har vi? Det er især godt mod rynker.

Line

Kan jeg bruge ren hyebenkerneolie både morgen og aften som eneste fugtgiver (naturligvis med solcreme ovenpå om morgenen)? 🙂

Helene Randløv

Hej Line
Hybenkerneolie er ikke fugt men fedt, det skal din hud være til. Hvis du ikke har så tør hud, er det sikkert fint.
Kh. Helene

Line

Tak ☺️ Også for at svare midt om natten på gamle indlæg ❤️ Jeg forsøger. Og hvis min hud har brug for mere fugt, vil en mulighed være at bruge en god dagcgeme?:)

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *