Tirsdagstip: Brug tid på dine øjenbryn

03.12.13
Spock
Spock
Stillbillede fra Star Trek TOS S02E01 ”Amok Time” 1967

Er der noget der kan ændre dit ansigt, så er det dine øjenbryn. En forkert plukning kan lægge år til din alder og på samme måde trække årene fra, hvis den sidder lige i skabet. Uanset om dine bryn er buskede eller ikke-eksisterende, så vil en frisering eller optegning i langt de fleste tilfælde gøre, at du ser friskere og mere ”påklædt” ud. Uanset om vi taler almindelig hverdag, eller den mandag morgen hvor du sover for længe, så prioritér dine bryn… Det er en beslutning, du vil takke dig selv for igen og igen.

Udgangspunktet
Hvis du fra naturens side har et smukt og fyldigt bryn, så er en frisering måske nok, men det kan også være, at der er et par bare pletter, og så er det lidt farve, der skal til. Uanset om brynene er fyldige eller spinkle, så gælder det selvfølgelig om at sørge for, at udgangspunktet er i orden. Derfor er det lige så vigtigt at prioritere brynene under morgen- eller aftenrutinen så godt som dagligt.

Få det nu fikset
Synes du dine bryn er helt umulige? Så er der også råd for det. Der er masser af steder, hvor du finder kompetent og kyndig vejledning. De to steder, jeg har gode og positive oplevelser med, er Beauty Avenue og Benefit i Sephora i Illum, men der er selvfølgelig mange andre steder. En god indikator for stedets kvalitet er at tage et kritisk blik på behandlerens egne øjenbryn, er de i orden, vil vedkommende sandsynligvis kunne hjælpe dig til det rigtige look. Det kan være rigtig svært selv at se, hvad der skal til, for at du får det optimale ud af dine bryn, og derfor er det både sundt og meget lærerigt at få en anden til at forme brynene.

Formen
Måske det vigtigste ved at få en anden til at se på brynene er, at du kan få sorteret de urealistiske forventninger til dine bryn og dit look fra. Hvis dine bryn er lige, får de altså aldrig et knæk og omvendt. Man kan godt snyde lidt optisk, men at plukke øjenbrynene i en form de ikke har… Det er tæt på at være en dødssynd. Få derfor det bedste ud af det du har, eller find nogle skabeloner som kan hjælpe dig i den rigtige retning, når brynene skal fyldes ud.

De travle morgener
Vi kan alle sammen havne i den situation, hvor dynen er ekstra tung om morgenen, eller alting bare har taget lidt mere tid, end det plejer. Det er især de dage, hvor du vil være så glad for, at du har brugt tid og energi på dine bryn. Hvis makeuppen synes overskuelig, så kan du fint nøjes med at markere brynene. Med gode bryn ser du mere frisk, vågen og klar ud.

Formålet med billedet
Det, jeg prøver at fortælle med mit valg af billede, er, at øjenbrynene betyder alt for dit udseende. Der er formentlig ikke særlig mange, som ikke straks genkender Spock, uanset om han bliver spillet af Leonard Nimoy, som i sin tid gjorde karakteren til en legende, eller Zachary Quinto som er forholdsvis ny i rollen som den logiske videnskabsofficer på rumskibet Enterprise.

Billedekilde: Stillbilledet fra Star Trek TOS S02E01 ”Amok Time”, fandt jeg på bloggen This Day In Quotes.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
13 kommentarer
Baysen

Virkelig godt tip! Er selv begyndt at give mine sølle bryn lidt udfyldning og farve hver morgen, og det gør altså en forskel 😉
Men er der evt. nogen, der kunne give et godt tip til, hvor man bør få ordnet bryn i Århus-området??

AFA

Jeg får mine ordnet ved Træholt 🙂

Helene Randløv

Det er en god plan!
Kh. Helene

mathilde

Har i mange år lignet en buskmand..af bare skræk for at få de der tynde linier af øjenbryn mange gik med. Så er med på moden nu hvor de må være brede. Mangler dog alligevel lidt expertise:-):-)

Selma

Åh, øjenbryn er så meget mit looks akilleshæl :(. Har overplukket dem som teenager og de er desværre aldrig vokset ud igen. Nu er jeg begyndt at tegne dem op hver morgen, og sikke en forskel det gør! Tak for dette indlæg og bloggen generelt. Den er min bibel :).
Kender I til gode resultater med tatovering af øjenbryn?

Helene Randløv

Hej Selma
Selv tak <3
UUUUuuhhh jeg har set gode resultater, men jeg er den vildeste kylling, og jeg tror ikke, jeg ville turde…
Er det noget du overvejer?
Kh. Helene

Pernille Aaby

Jeg elsker flot markerede bryn, men hver gang jeg gør noget ved mine, så opstår der urenheder i området omkring brynene. Dette er sket ved brug af flere forskellige bryn produkter. Hvad skal jeg gøre?

Helene Randløv

Hmmm Pernille, det lyder da sært. Får du fjernet produkterne ordentligt i øjenbrynet? Jeg tænker, at det godt kunne være noget voks eller lignende, du reagerer på?
Men start med at rense lidt mere grundigt i en periode 🙂
Kh. Helene

Maria

Jeg synes altid, at jeg får tegnet de øjenbryn aaalt for meget op, så jeg ligner min svigermor 😛 (der tegner hendes fuldstændig op, som var de tatoveret). Har I et godt produkt, der lissom er lidt nemmere at gå til + der kan få formen til at holde hele dagen ? Har haft lidt udfordringer på den konto ved at tegne dem op normalt ved at bruge øjenskygge.

Helene Randløv

Hej Maria
Jeg er KÆMPE fan af Benefit og deres brynprodukter, særligt Gimme Brow <3 Jeg har skrevet lidt om den her:
https://pudderdaaserne.dk/2013/10/13/manedens-favoritter-september-2013/
Gimme Brow kræver dog, at du har bryn og ikke vildt mange "huller" i brynet. Jeg er vild med den, netop fordi den gør det hele på en gang, farver brynet, så det er der OG holder hårene på plads <3
Kh. Helene

Anne M

Jeg har lige købt Gimme Brow, og jeg synes virkelig den er fantastisk! Den er nem at påføre, og resultatet ser super naturligt og sundt ud samtidig med at det indrammer mit ansigt rigtig godt.
Jeg prøvede også Maybellines BrowDrama, men den fungerede slet ikke for mig. Enten fik jeg for lidt på, for meget eller klattede ved siden af. Og jeg synes børsten var hård og ubehagelig samt at produktet føltes meget stift på.
Så jeg er glad for min Gimme Brow selvom 215 kr er dyrt for sådan en lille én 😉

Anni

Uh bryn er virkelig ikke min ting.
– det er så slemt, at jeg har lige pandehår for at skjule dem.
Mit ene øje + bryn “hænger” en smule, og det resulterer i meget skæve øjenbryn og dermed et skævt ansigt. Jeg har prøvet mange steder, men alle mener at der intet er at gøre.
Kender I mon et sted der kan hjælpe – mener jeg har hørt om nogen der har fået løftet deres øje uden operation?

Henriette

Jeg kan varmt anbefale skråpenslen fra MAC nr. 266 Jeg bruger af farve enten MACs matte øjenskygge Charcoal Brown eller Brow Box Brown Sugar fra Urban Decay Dog synes jeg at resultatet bliver klattet hvis jeg ikke er meget omhyggelig med at ramme lige præcis den rette mængde med voksen fra UD-sættet Den yderste fjerdedel af mine bryn er meget sparsomme. så jeg kan også godt finde på at give holdbarheden lidt ekstra ved forsigtigt at optegne med en øjenbrynsblyant.
Jeg overvejer seriøst at prøve en øjenbrynsserum Men det er lidt en urskov at vælge. Jeg har også kigget her hos jer på jeres kommentarer til disse. Er der en i særligt vil anbefale fra vildnisset? 🙂
Tak for en fantastisk blog med seriøse og alligevel meget personlige indlæg og artikler 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *