Månedens favoritter: September 2013

13.10.13
Månedens favoritter: September 2013

Månedens favoritter: September 2013

Dagene flyver af sted, det gør de selvfølgelig, fordi jeg har drøntravlt på alle fronter. Hvordan halvdelen af oktober allerede er gået, forstår jeg slet ikke. I øjeblikket handler det om at nyde livet og passe på mig selv, det har jeg nemlig glemt lidt for længe. I september har jeg mødt nye spændende mennesker og blevet præsenteret for en hel del spændende produkter, alt det kommer du til at se i de næste par måneder.
På Katjas opfordring dykkede jeg ned i Mesoestetic og tester nu både behandling og produkter. Det har betydet en del mindre makeup, end jeg ellers bruger. Det er blevet kommenteret flittigt til de pressemøder, vi har været til, for alle de andre skønhedsdåser er jo vant til at se mig med farverig makeup. Inden makeuppen blev tonet ned, nåede jeg dog at blive temmelig pjattet med en helt anderledes palette, end dem jeg ellers er glad for.
Denne måneds favoritter er som altid en blanding af nyt og gammelt, krydret med nyopdagelser, glædelige gensyn og endda et par overraskelser.

1. Poul Smith Portrait for Women Eau De Parfum
Da jeg blev præsenteret for denne duft, blev jeg helt overvældet ikke af denne men af dens maskuline modstykke. Den duftede helt særligt og ualmindelig godt, kvinderne ved mit bord var alle enige om, at den var lækker til kvinder også. Selvom jeg har drømt om den siden, har jeg endnu ikke fået købt den. Overvej den lige, hvis din mand trænger til en ny duft.
I mellemtiden har jeg fundet den feminine version frem, og den er blevet ved med at overraske mig. Da jeg for snart tretten år siden blev gravid med ældsten, kunne jeg pludselig ikke holde en eneste af mine dufte ud. Da jeg føler mig nøgen uden duft, måtte jeg jo finde nogle alternativer. De dufte, jeg valgte, var en del grønnere end alle dem, jeg ellers gik med.
Forbindelsen til Portrait for Women er netop de grønne noter. De første noter, jeg kan dufte er sort te, bergamotte og kardemomme. Blid jasmin, et væld af roser og lidt solbær tager over, og duften af myrra og moskus runder duften af.

Poul Smith Portrait koster 420 kroner for 40ml. og 680 kroner for 80ml. Du kan finde Portrait i Magasin, Sephora, i udvalgte Matas og parfumerier. Online fandt jeg den hos Matas og Billigparfume.dk.

2. The Body Shop Camomile Sumptous Cleansing Butter og Muslin Cleansing Cloth
Det er mange år siden jeg faldt for denne type renseprodukt, men dengang var det kærlighed ved første blik. Det er som en fast olie, som bliver flydende i kontakt med huden. Det er simpelthen en fantastisk måde at rense huden på. Huden bliver nemlig både blød og ren uden, at det føles ubehageligt efterfølgende.
Det er især her i de kolde måneder, jeg elsker olie, men faktisk er det altid denne type rens, jeg vælger, når min hud virker lidt tør og irriteret.
The Body Shops variant er ret ny på markedet og den er simpelthen så rar. Selvom den selvfølgelig er fedtet, virker den let på huden og så dufter den virkelig godt, rent og mildt. Du kan selvfølgelig rense huden præcis, som du finder bedst, men jeg vil alligevel lige slå endnu et slag for de fantastiske lærredsklude, som hos The Body Shop går under navnet Muslin Cleansing Cloth. Fordelen ved kludene er, at de tørrer lynhurtigt, det er en stor fordel, hvis du ikke har lyst til at vaske hele tiden. Men det kræver selvfølgelig, at de bliver skyllet grundigt efter hver brug.

The Body Shop finder du i butikkerne rundt om i landet, eller online i The Body Shops egen webshop. Camomile Sumptous Cleansing Butter koster 130 kroner og Muslin Cleansing Cloth koster 50 kroner.

3. Egyptian Magic
Nu har jeg hørt om den creme i så mange år, at jeg ikke engang kan huske, hvor jeg læste eller hørte om den første gang. Og nej, jeg har ikke fået den i en My Beauty Box, jeg bad pænt Katja købe den til mig.
Nu skal jeg snart have en ny, ikke fordi cremen ikke er drøj, for det er den. Grunden er den, at min far, som har døjet skrækkeligt med rosen (Erysipelas) efter han fik nyt knæ sidste år, har fået den Katja købte. Rosen er en yderst ubehagelig hudinfektion og efter adskillige penicillinkure, var han villig til at prøve hvad som helst for at komme det til livs. Det var ikke tilfældigt, at jeg bad ham teste den for mig, der er nemlig både honning, royal jelly, propolis, bivoks, olivenolie og bipollen. Resultatet var helet hud uden rødme og tørhed, og når man tænker på, at manden har døjet med rosen siden december, så er det egentlig et ret tilfredsstillende resultat. Nu er farmand ikke let at imponere, men noget er der sket, for han bad om at få hele dåsen (jeg havde bare lavet en lille prøve).
Jeg bruger selv cremen på ALT der er tørt, det vil sige læber, neglebånd, ører og især snotnæser på mine knægte. De har også spurgt efter hver deres lille dåse, så der er rift om den fedtede creme her hjemme.

Egyptian Magic koster 299 kroner hos Matas. På Lookfantastic.com koster den 23,5 £ husk at få 10% rabat med koden LFNEW.

4. Benefit Gimme Brow, Speed Brow og High Brow
Under modeugen havde jeg jo fornøjelsen af at afholde en workshop i samarbejde med Benefit. Det er i forvejen et mærke, jeg holder meget af, men nu hvor jeg har haft mulighed for at pille endnu mere ved produkterne, er jeg helt solgt. Jeg har en ønskeseddel så lang, at jeg slet ikke ved, hvor jeg skal starte. Heldigvis måtte jeg også selv få en af de ret så lækre goodiebags med hjem efter workshoppen, i den var nemlig den helt nye Gimme Brow og High Brow, som jeg har sukket efter længe.
Speed Brow er en let farvet gelé til at holde brynene på plads, den bruger jeg oftest alene, når jeg lige har fået farvet bryn.
High Brow er en virkelig effektiv highlighter til brynene, her hjemme er den dog også testet på læberne og i øjenkrogen og der fungerer den også fint. Det er en meget cremet blyant og den skal tones grundigt ud, hvis det ikke skal blive for vildt. Det går heldigvis også nemt, fordi den netop er så cremet og så er den helt uden perlemor og det er jeg virkelig stor fan af (den fås også med perlemor).
Gimme Brow er som nævnt helt ny. Det er en farvet brynmascara med fibre i, som fylder sparsomme bryn ud. Det ser naturligt ud og den lille bitte applikator er virkelig en drøm at bruge. Selvom jeg har ventet på dette produkt så længe, at jeg næsten ikke kunne andet end at blive skuffet. Så har Gimme Brow alligevel taget mig med storm…

Benefit finder du i Sephora, hvor Gimme Brow koster 165 kroner, Speed Brow koster 145 kroner og High Brow koster 160 kroner. Du kan også finde Benefit på LookFantastic.com (husk rabatkoden LFNEW), selvom Gimme Brow mangler i øjeblikket.

5. Bare Minerals Ready Blush i farven The Aphrodisiac
Selvom Bare Minerals har været på det danske marked i mange år, så er denne blush blandt de første af deres produkter, jeg prøver. Nu er det godt nok en del år siden, jeg ikke brugte andet end mineralfoundation, men mineralblushes har jeg aldrig rigtig sluppet. Jeg har rigtig mange forskellige varianter, både faste, bagte og løse pudderblushes og fælles for dem er, at de står meget højt på listen over yndlings blushes. Det er selvfølgelig farverne, som først og fremmest er fine, men jeg synes også, at holdbarheden vinder.
The Aphrodisiac er en af de blushes, som lige nu bliver brugt flittigst. Det er en virkelig god hverdagsblush, især fordi den har den helt rigtige blanding af koral, orange og et hint af lidt pink. Det betyder at den passer til næsten alle farver læbestift, og det er et kæmpe plus i min bog.
Anledningen, til at jeg endelig fik testet Bare Minerals, er den nye og meget fine counter i Magasin. Bare Minerals har hidtil levet et lidt gemt og overset liv, men den nye counter er både flot og overskuelig. Det bedste er dog den meget venlige og gode vejledning.

Bare Minerals Ready Blush koster 329 kroner og du blandt andet finder i Magasin og Sephora. I øjeblikket kan du finde den til halv pris hos BeautyBay.

6. OPI Nail Laquer i farven Incognito In Sausalito og Matte Top Coat
Dybe blå nuancer fanger altid mit blik, Incognito In Sausalito er ingen undtagelse. Faktisk har hele OPI’s San Fransisco kollektion fanget mit blik. Så meget at jeg har været nødt til at skaffe de tre, man desværre ikke kan købe her hjemme. Det er ærgerligt at vi bliver nødt til at undvære nogle af de fine farver, på grund af butikkernes manglende plads… Men når det er sagt, så synes jeg at farverne, som rent faktisk kommer på hylderne er valgt med omhu.
Det er en af mine yndlings neglebloggere, som har inspireret mig til at lave mønstre med den matterende overlak. Desværre er hun stoppet med at blogge, og jeg kan derfor ikke linke til det fine billede, som startede det hele.
Der er to varianter over samme tema. Den ene mulighed er at lakere neglene og derefter lave mønster med den matte overlak. Den anden løsning er at lakere neglene og derefter lægge den matterende overlak på hele fladen og derefter lave mønster med den farvede lak. Du kan selvfølgelig også lakere nogle af neglene på den ene måde og nogle af neglene på den anden måde. Der er fine kontraster med begge fremgangsmåder, så det er op til dig at vælge.

OPI’s lakker finder du i stormagasiner, parfumerier, Matas og udvalgte klinikker, hvor de koster 125 kroner. Du kan også finde dem online hos Lookfantastic.com.

7. Smashbox Fade To Black Photo Op Eye Shadow Palette i farven Fade Out
Der er virkelig sket en sær udvikling i min makeup rutine. Godt nok er jeg stadig glad for farver, men de sidste par måneder har forskellige brune nuancer sneget sig ind i rutinen. I september var mine mest brugte øjenskygger dem i denne palette. At de brune nuancer efterhånden har vundet mig over skyldes nok, at jeg øver mig på et helt specielt look, som hidtil ikke rigtig har sagt mig noget.
Det er lidt surrealistisk at se sig selv i spejlet, når man er vant til klare farver, og pludselig er det hele brun med brunt på. Fade Out paletten kan heldigvis også bidrage med et par smukke blommefarvede nuancer og så kan jeg godt acceptere alt det brune.
Paletten er super anvendelige uanset om looket er helt stille og hverdagsagtigt, mere grafisk med skarp liner, mørkt og intenst smokey eller kontrastfyldt med skarp globelinje. Faktisk kan den det hele, og er man til de brune farver, forestiller jeg mig, at man ikke behøver andet.
Måske kan du huske at både Katja og jeg var rigtig glade, da StyleBox åbnede og løftede sløret for sortimentet… heriblandt Smashbox, som ellers ikke har været til at opdrive her hjemme i flere år.

Smashbox Fade To Black Photo Op Eye Shadow Palette koster 320 kroner og du finder de to varianter og resten af Fade To Black kollektionen i StyleBox i Lyngby, Field’s og Frederiksberg.

8. Estelle & Thild Stockholm Body Scrub Violet
Det hele startede med at den bodyscrub, jeg havde fundet frem, ikke passede sammen med den duft, jeg brugte mest i juli nemlig Tocca Violette. Den dufter skønt blandt andet af violer, og derfor fandt jeg på at finde Estelle & Thild Stockholms Violet serie med både Body Scrub, Slimming Oil og Firming Lotion. Serien dufter så fint og sart, at man ikke kan andet end at blive i godt humør af at bruge den. Samtidig er min hud blevet vanvittigt blød. Det er kun et par uger siden, jeg blev talt igennem hele Estelle & Thilds sortiment, og jeg er faktisk lidt flov over, at jeg aldrig før har værdiget dette skønne mærke et blik. I hvert fald glæder jeg mig meget til at teste deres helt nye produkter.
Estelle & Thild koster 210 kroner kan købes i Magasin og Sephora, du kan finde mange flere forhandlere på Estelle & Thilds eget site.

9. TRESemmé Oil Elixir
Vi bruger en hel del af de såkaldte olier til håret herhjemme, i langt de fleste af dem er det så som så med indholdet af olie, men det gør ikke noget, for silikonen gør arbejdet rigtig godt. Under Copenhagen Fashion Week i august stillede TRESemmé frisører og hårstylister til rådighed, så alle, der kom forbi, havde mulighed for at få lækkert hår. Det var der jeg blev præsenteret for Oil Elixir, jeg var så heldig at komme i hænderne på fantastiske Lasse Pedersen. Han sørgede for lækre og glamorøse krøller, men inden styleren ramte håret, gav han hver enkelt tot hår en ordentlig omgang olie. For at være helt ærlig satsede jeg på et meget fladt hår sidst på dagen. Det fik jeg bare ikke. Aldrig havde jeg troet, at mit hår kunne være så fint og bouncy efter SÅ meget silikone.
TRESemmés Oil Elixir er heldigvis også meget mere end silikone, der er nemlig kokosolie i. Med den meget overkommelige pris, vil jeg uden at blinke udnævne TRESemmé Oil Elixir til den bedste og mest tilgængelige olie på markedet. Det er den første olie, jeg selv har haft held med at bruge i lidt større mængder, normalt resulterer det nemlig i en meget fedtet og meget lidt medgørlig manke. Ældstens hår som jo er tykt og meget langt bliver bare blødt og lækkert. Samtidig synes jeg, at duften er rigtig dejlig og mindre orientalsk end de øvrige olier.

TRESemmé Oil Elixir koster 119,95 kroner og kan købes i Matas, udvalgte supermarkeder, Magasin og Matas webshop.

10. Elf Bamboo Smudge Brush
De rigtige redskaber er det, der kan løfte din makeup og gøre den perfekt. Selvfølgelig kræver det også noget øvelse, men en god pensel er alfa og omega. Elf er et af de virkelig gode billige alternativer på markedet, nu har jeg efterhånden prøvet mange pensler fra elf og jeg har kun været uheldig én eneste gang. Det var da selve hovedet på en af penslerne faldt af, fem sekunder, et tryk og lidt lim senere og den var så god som ny.
Penslerne hos elf er alle lavede af syntetiske hår, hvilket først og fremmest betyder bløde pensler, et andet kæmpe plus ved syntetiske hår er, at de er langt lettere at rengøre. Det er især en fordel, når man bruger cremede produkter, som virkelig kan være en kælling at få ud af penslerne igen.
Smudge Brush er, som navnet antyder, perfekt til at tvære eyelineren ud med, men den kan også så meget andet. Mine egne Smudge Brushes bliver både brugt til læber, concealer, highlighter, markeret globelinje, eyeliner og endda til nailart (den bliver selvfølgelig ikke brugt til andet). Det er guld værd at finde pensler, som kan bruges til mange forskellige ting, oftest kommer der flere og flere ting på listen over anvendelsesmuligheder i takt med, at du bliver mere tryg ved penslen.

Du finder Bamboo Smudge Brush i webshoppen, hvor den i øjeblikket koster 3 £. Husk at følge med hos det fantastiske nordiske elf-team på det danske site, hvor du både finder blog, medlemsklub, gode tips og tricks.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Helle

Jeg har også haft Rosen, det lyder smukkere end det er!
En hudlæge sendte mig ind i en ‘brusekabine’ hvor jeg fik noget lysbehandling. Så vidt jeg husker tog det 5 minutter pr. gang, kan ikke huske hvor mange gange, men under 10, og pist væk var det. Ingen penicillin eller grimme hormoncremer, bare lys.
Jeg fik at vide man kun kan få det en enkelt gang, det håber jeg er sandt, både for mig selv og din far.
God søndag.

Helene Randløv

Hej Helle
Nej, Rosen er hverken smukt eller rart 🙁
Tak for tippet med lysbehandlinger, det vil jeg straks give videre til den gamle.
Det kunne da være virkelig skønt, hvis det går væk og aldrig kommer igen, jeg vil krydse mine små fingre for at det er sandt <3
Kh. Helene

Line Høj

Gimme brow lyder som lige det, jeg mangler! Mine bryn er også sparsomme hist og her, og jeg kan bare ikke fylde det pænt ud med mit Brow zings kit 🙁
Jeg holder øje med Gimme brow!

Helene Randløv

Do it! Den er vildt god!

Vanessa

High Brow & Gimme Brow <3 Kan ikke leve uden! 😀

Vesna Barbu

Hej Helene
Hvor er jeg glad for at mit store problem blev nævt .Jeg har dessvære også rosen og det er forfærdeligt når ens ben er misfarvæde og røde 🙁 mit det er så slæmt at jeg er holdt op med at gå med korte kjoler og short da det ikke er et kønt syn 🙁 Det første som står på min indkøbsliste er Egyptian Magic cremen , og hvor er jeg spændt og håber det osse vil hjælpe på mig 🙂
Ønsker dig en forsat god aften og en hilsen til din far for uden ham havde vi nok ikke denne viden 🙂

Helene Randløv

ÅÅÅhh Vesna <3
Det er jeg virkelig ked af at høre :'(
Jeg vil krydse arme og ben for, at det virker. Eller at du måske kan bruge et af de råd, som andre læsere kommer med herover.
Mange knus og tanker
Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *