Hvornår skal jeg starte med at bruge rynkecreme?

22.02.11
Rynket hund

Rynket hundEt kendt rynkecremefirma sendte Maria fra vores yndlingsmodeblog Modemedmere.dk ud i en mindre livskrise, da de sendte hende en æske med rynkecreme. For skal hun i en alder af 24 virkelig til at bruge rynkecreme?

Mange af os er sikkert som 25-årige blevet belært af en Matas-dame om, at man skal starte tidligt med rynkecreme og har pligtskyldigt købt dyrt ind ud fra devisen, at det er bedre at forebygge end behandle.

Men hvornår er det rette tidspunkt at starte med rynkecreme, spørger Maria? Og vi skal selvfølgelig forsøge at svare.

Rynkecremer vs. fugtighedscremer
Mit første budskab er, at der ikke er noget godt tidspunkt at starte. For en rynkecreme er ikke et must i en god hudpleje. For hvad er det lige, der adskiller en god fugtighedscreme fra en såkaldt rynkecreme? Ofte er det prisen.

De ingredienser, der virker i en rynkecreme, nemlig antioxidanter, peptider, cellekommunikerende ingredienser osv., findes ofte også i andre fugtighedscremer, og et kig på ingredienslisten siger mere om cremen, end om den hedder noget med rynker eller ej. Rynkecremer indeholder ikke pr. definition noget andet end de cremer, der bliver solgt som fugtighedscremer.

Rynkecremer forebygger ikke
Der findes meget få kosmetiske ingredienser der har en lille – hvis nogen – effekt på rynker. Peptider og lignende virker i den periode, du bruger dem, og når du holder op med at bruge dem, så virker de ikke længere. Jeg kender ikke til et eneste stof, der har en dokumenteret forebyggende effekt på rynker. Antioxidanter har en teoretisk forebyggende effekt, da de modvirker de frie radikaler, men det er stadig på et teoretisk plan og endnu vigtigere, så findes antioxidanter i overflod i mange almindelige fugtighedscremer.

Jeg spurgte engang Jørgen Esmann, som er en af Danmarks førende dermatologer om, hvad der kan forebygge rynker og svaret var:

Alle cremer virker på rynker. Virkningen skyldes, at cremer medføre øget vandbinding i huden, og det mindsker rynkerne helt af sig selv.

Men en ting kan forebygge…
Og hvis du er fast Pudderdåse-læser, så ved du hvad jeg vil sige: Solcreme. Smør dine børn ind, smør dig selv ind, smør din mand ind, hele året og hele tiden. Det er den eneste ting, det giver mening at tale om reelt forebygger rynker. Derudover er det alt rigeligt at pleje sin hud med det, der virker for den – rynker eller ej.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Trine

Jeg har læst, at det er omkring 15-16 års alderen, at det begynder at vende. Det er jo også der, at folk begynder at se rigtig “voksne” ud og ikke have barnlige træk mere.

Natasha

Hej! Jeg faldt lige over denne artikel – Kan jo se, at den er skrevet nogle år tilbage. Men Jeg er netop begyndt at eksperimentere med anti-aging creme (er 26) men jeg bruger jeres Alt i en creme, som jeg ELSKER! (Virkelig dejligt produkt).. Men så undrer det mig, at I har en anti-aging creme også, når du netop I denne artikel skriver, at en god fugtighedscreme burde kunne gøre det. Vil du mene, at jeg ikke behøver begge cremer så?

Katja Moikjær

Hvis du ikke har nogen rynker, du gerne vil gøre noget ved, så behøver du den bestemt ikke. Vores antiage creme er kun beregnet til alle os, der allerede har rynker og andre alderstegn, vi gerne vil gøre noget ved. Hvis du er 26 (nu ved jeg jo ikke hvordan du ser ud), så er der næppe nogen grund til at gøre mere ud af det end Alt i en cremen 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *