Hvornår skal jeg starte med at bruge rynkecreme?

22.02.11
Rynket hund

Rynket hundEt kendt rynkecremefirma sendte Maria fra vores yndlingsmodeblog Modemedmere.dk ud i en mindre livskrise, da de sendte hende en æske med rynkecreme. For skal hun i en alder af 24 virkelig til at bruge rynkecreme?

Mange af os er sikkert som 25-årige blevet belært af en Matas-dame om, at man skal starte tidligt med rynkecreme og har pligtskyldigt købt dyrt ind ud fra devisen, at det er bedre at forebygge end behandle.

Men hvornår er det rette tidspunkt at starte med rynkecreme, spørger Maria? Og vi skal selvfølgelig forsøge at svare.

Rynkecremer vs. fugtighedscremer
Mit første budskab er, at der ikke er noget godt tidspunkt at starte. For en rynkecreme er ikke et must i en god hudpleje. For hvad er det lige, der adskiller en god fugtighedscreme fra en såkaldt rynkecreme? Ofte er det prisen.

De ingredienser, der virker i en rynkecreme, nemlig antioxidanter, peptider, cellekommunikerende ingredienser osv., findes ofte også i andre fugtighedscremer, og et kig på ingredienslisten siger mere om cremen, end om den hedder noget med rynker eller ej. Rynkecremer indeholder ikke pr. definition noget andet end de cremer, der bliver solgt som fugtighedscremer.

Rynkecremer forebygger ikke
Der findes meget få kosmetiske ingredienser der har en lille – hvis nogen – effekt på rynker. Peptider og lignende virker i den periode, du bruger dem, og når du holder op med at bruge dem, så virker de ikke længere. Jeg kender ikke til et eneste stof, der har en dokumenteret forebyggende effekt på rynker. Antioxidanter har en teoretisk forebyggende effekt, da de modvirker de frie radikaler, men det er stadig på et teoretisk plan og endnu vigtigere, så findes antioxidanter i overflod i mange almindelige fugtighedscremer.

Jeg spurgte engang Jørgen Esmann, som er en af Danmarks førende dermatologer om, hvad der kan forebygge rynker og svaret var:

Alle cremer virker på rynker. Virkningen skyldes, at cremer medføre øget vandbinding i huden, og det mindsker rynkerne helt af sig selv.

Men en ting kan forebygge…
Og hvis du er fast Pudderdåse-læser, så ved du hvad jeg vil sige: Solcreme. Smør dine børn ind, smør dig selv ind, smør din mand ind, hele året og hele tiden. Det er den eneste ting, det giver mening at tale om reelt forebygger rynker. Derudover er det alt rigeligt at pleje sin hud med det, der virker for den – rynker eller ej.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
maria

1000 tak for svar! Livskrisen er hermed afværget *tørrer sved af (den endnu rynkefrie) pande*
/Maria

Pudderdåse Katja

Velbekomme Maria. Nyd du din ungdom lidt endnu 😉

Halkjær

Hurra, så fortsætter jeg bare med at bruge mit Derma babycreme. Den bedste fugtighedscreme jeg nogensinde har prøvet til min tørre hud i ansigtet. 🙂
(Havde ellers (også) ladet mig fortælle, at man skal begynde med rynkecremen når man er 25, men jeg har vist glemt det de seneste fire år. 🙂 Desuden er smilerynker ganske klædelige, synes jeg. Og det er naturligvis kun den slags rynker jeg får!)

Pudderdåse Katja

Babycreme holder! Og naturligvis får du kun smilerynker Anne 🙂

Panderynken… | Mode Med Mere

[…] et ærligt svar på mit spørgsmål: Hvornår skal jeg starte med at bruge rynkecreme? Få svaret HER Kategori: DULLEGREJ Tags:hudpleje, Olay Tweet   ← A splash of […]

Lullumut

Super, tak for det 🙂 Jeg er 25 år og bruger stadig ikke rynkecreme, men jeg har tit tænkt, at jeg snart må i gang.. Nu behøver jeg ikke længere at have dårlig samvittighed 🙂

June

Nøj, hvor er jeg glad for det svar 🙂 For har lige investeret i ny creme, men var bange for, at jeg burde have investeret i noget rynke halløj, haha.. Fylder 25 år om et halvt år, men skal dog stadig vise “ID” alle steder..

Nina

Dejligt, at I lige har smidt en artikel om rynkecreme – så kan det være, jeg kan få overbevist min mor om, at det altså ikke er værd at smide penge efter! Jeg har selv haft en lang samtale med en sød ekspedient på det lokale apotek om præcis det her emne. Solcreme ER bare det eneste, der ellers kan gøre en forebyggende forskel. Og rynker kan altså ikke undgåes helt, sådan er det bare at blive ældre med årene 😉

Mille

Kan vi så ikke få nogle gode forslag til solcremer tilnsigtet? Ofte “smelter” de og svider i øjnene,eller også bliver man helt fedtet i ansigtet….hej spejl!?! 😉

Pudderdåse Katja

Det kan du tro Mille. Vi skal nok skrive meget mere om solcreme nu, hvor foråret nærmer sig.

Lika

Godt indlæg. Har I egentlig lavet indlæg før om dagcreme med solfaktor? Jeg er meget interesseret i at finde en der fugter godt, men synes det er overvældende svært. Kan I hjælpe?

Pudderdåse Katja

Hej Lika
Mange tak. Nej ikke endnu, men jeg lover, det står højt på to-do listen.
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *