Mine hårfavoritter netop nu

20.09.13
Mine hårfavoritter på linje

Mine hårfavoritter på linje

Efter mange år med kort hår, hvor alt handlede om at næsten udtørre det så meget som muligt for at skabe bare lidt struktur i mit ekstremt glatte og fine hår, så er mit hår nu længere end det har været, siden jeg var ung. Og fokus er derfor skiftet væk fra volumen til mere plejende produkter, men stadig produkter, der ikke tynger mit hår, og som sørger for struktur og volumen til mit tynde leverpostejshår.

Sebastian Professionel Hydre og Penetrate
Sebastian har lavet to serier, Hydre og Penetrate, der begge er fantastiske til tørt, frizzet og uregerligt hår. Jeg har MEGET svært ved at se forskel på både shampoo og balsam i de to serier. Især når jeg ser efter på ingredienslisten, og med mindre, jeg ser efter, så opdager jeg dårligt nok, om jeg rammer en Hydre eller Penetrate i badet om morgenen. Men lige gyldigt hvilken jeg vælger, så bliver mine tørre spidser bløde og behagelige igen efter badet.

Shampoo og balsam fra Sebastian koster 230 kroner for 250 ml (på billedet ser du travel size mini-størrelser., og du kan købe dem hos frisører. Du kan også købe dem på nettet hos for eksempel lookfantastic.com.

Alterna Caviar Anti-Aging Dry Shampoo
Som jeg skrev om i går, så er tørshampoo en af de skyldige, når det kommer til tørt hår. Alternas Caviar Anti-Aging Dry Shampoo er et virkelig godt alternativ.

Det er teknisk set en hårpudder og ikke en tørshampoo, og det er derfor den ikke udtørrer hår og hovedbund på samme måde som aerosol-tørshampooer. Men i modsætning til andre hårpuddere, jeg har prøvet, så er denne anderledes.

Det hvide pulver affedter håret meget effektivt, hvorimod det ikke giver særlig meget fylde, hold eller den der “klistrede” effekt, som andre hårpuddere kan give. Og det kan jeg enormt godt lide. Der er ikke andre hårpuddere på markedet, jeg har været i stand til at bruge som et reelt alternativ til tørshampoo. Det kan jeg med denne.

Den eneste ulempe, den har, i mine øjne, er dispenseren, som jeg ikke kan blive gode venner med. Jeg har ret svært ved at fordele pudderet jævnt i håret, hvilket ikke er en fordel. Men denne er stadig det absolut bedste alternativ til tørshampoo på spray, jeg har prøvet.

Den koster 299 kroner og kan købes hos frisøren eller findes billigere på nettet.

(Claims om anti-age effekt i en tørshampoo er så tosset, at jeg ikke engang orker at beskæftige mig med det. Køb den, hvis du kan lide den umiddelbare effekt – glem alt andet)

Toni&Guy Sea Salt Texturizing Spray
Og når jeg så har fået fjernet tørheden fra mit hår, så bliver det igen så glat og skandinavisk-fint, at det ikke er til at have med at gøre. Så er Sea Salt Texturing Spray fra Toni&Guy det helt rigtige til at give tyndt, leverpostejshår fylde og struktur. Jeg bruger den i håret, når jeg føntørrer det. Helene er i øvrigt også fan.

Toni&Guy Sea Salt Texturizing Spray koster 130 kroner i Matas.

KMS Califormia Hair Play Dry Wax
Når mit hår er kort, så kan min voks ikke blive stiv og tør nok. Men jo længere det bliver, jo gladere bliver jeg for især voks på spray. Det handler om flere ting. For det første kan jeg virkelig ikke ret godt lide at skulle tvære fedtet voks udover mine hænder. Det er en fornøjelse at slippe for. For det andet giver de et meget lettere og mindre fedtet hold – som et kryds mellem voks og hårspray. For det tredje så kan man arbejde med dem i løbet af dagen og stadig rode op i håret nogle timer senere. Min favorit har i årevis været fra lookfantastic.com, men dry wax fra kms er lidt anderledes. Man kan både bruge den i tørt hår på anden dagen og føntørre for at genopfriske frisuren eller som en almindelig sprayvoks.

KMS Dry Wax koster 189 kroner hos frisøren.

Kérastase Gloss Appeal
Sidst jeg havde en shine spray til håret, var det en klistret oplevelse, der ikke gjorde andet end at give et skær af silikone udover mit hår. Det er mange år siden, og mødet med Kérastase Gloss Appeal har vist mig, at glansspray kan være noget meget anderledes.

Den giver glans og dæmper frizz, men uden at håret skinner decideret. I modsætning til min fortids rene siliconesprays, giver Gloss Appeal også en smule hold og kontrol, og alt i alt fjerner den det lidt døde udtryk, som mine tørre spidser har for tiden. Jeg er helt tosset med den, og så bliver jeg i godt humør af den fine lilla flaske.

Kérastase Gloss Appeal koster cirka 240 kroner hos frisøren.

Her kan du købe det
Toni&Guy kan du købe hos Matas. De øvrige produkter, jeg har nævnt, er alle frisør-produkter, som du kun kan købe hos frisøren eller på nettet. Der er typisk en del at spare ved at købe dem på nettet. Der er både flere danske og udenlandske webshops.

lookfantastic.com og HQhair.com har mærkerne (undtagen Toni&Guy, og der er flere rabatkoder, der stadig giver op til 20 procent rabat.

Hvad bruger du til dit hår for tiden?

Jeg har også fået et meget nært forhold til Philip Kingsley, men det kommer til at kræve sit helt eget indlæg.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Baysen

Jeg er rigtig glad for Purely Professionals Shampoo 1, Treatment og Protection! Derudover redder Redken All Soft og Aussie Heat Protection mine tørre spidser. I øjeblikket bruger jeg ikke så mange stylingprodukter, da spidserne er så tørre, og hovedbunden beklager sig over vejrskift.
Tænkte iøvrigt på, om I har nogle gode bud på parfumefrie shampooer udover Purely Professionals, som ikke tynger/fedter, men som alligevel plejer?? Min hovedbund er nemlig ikke glad for parfume, hvad jeg tydeligt har mærket idag, hvor jeg rakte ud efter min ene parfumerede, fordi jeg lige ville spare lidt på min Purely Professional Shampoo. Det skulle jeg ikke have gjort, for hovedbunden har kløet hele dagen 🙁 Jeg synes, det er svært at finde de rigtige shampooer, når man har fint, tyndt hår. Det er virkelig en balancegang, fordi man ikke vil tynge håret, men heller ikke udtørre det.

Pernille

Tillad mig at henlede opmærksomheden på ‘smukkere.dk’ hvor der er pæne summer at spare på flere af de nævnte produkter 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *