Til min fødselsdag ønsker jeg mig… dufte

18.09.13
Dufte jeg ønsker mig

Dufte jeg ønsker mig

På lørdag fylder jeg 35, og jeg må nok erkende, at det meste af min ønskeseddel består af ikke-dåserelaterede ting som køkkenredskaber, e-bøger og varmt tøj. Onde tunger påstår nemlig, at jeg har rigeligt makeup i forvejen?

Der er dog en enkelt undtagelse, og det er dejlige dufte. At mangle er måske for stærkt et ord, men fødselsdagsønsker handler jo netop også om ønsker og drømme. Og disse dufte drømmer jeg om, fordi jeg meget længe har hængt fast i de samme dufte, der trænger til udskiftning.

cousu de fil blanc eau de toilette Absinthe
Det er ingen hemmelighed, at det er Helene, der får alvor har næsen blandt os to. Og det er ofte hende, der finder de bedste dufte til mig. Det gælder også Absinthe fra den franske sæbe og parfumeskaber cousu de fil blanc. Absinthe er en meget særpræget duft, der vitterlig dufter af absint – eller nærmere af lakrids. Noter af grå bynke, labdanum, anis, lakrids, lavendel og rosmarin gør den meget særegen, meget fransk og lige mig. Jeg har stjålet Helenes, men bliver nødt til at have min egen. Soo Luxury forhandler cousu de fil blanc.

Chanel Les Exclusif Bois des Iles
Da jeg købte min første Chanel Les Exclusif i sommer stod valget mellem Coromandel og Bois des Iles. Som sædvanlig var jeg ved at komme for sent til flyet i lufthavnen, og det skulle derfor gå lidt stærkt. Min mand fik derfor lov til at være med til at bestemme, og det blev blandt andet derfor Coromandel, der er mere main stream. Da jeg senere snakkede med Helene (der var den næse igen), så gættede hun af sig selv på, at jeg bestemt måtte foretrække Bois des Iles. Og det tror jeg faktisk også jeg gør, når det kommer til stykket. Den står i hvert fald højt på min ønskeseddel.

La Collection Privée Dior
To dufte fra La Collection Privée hos Dior står også min liste, og eftersom man ikke kan få dem i Danmark udover lufthavnen, er der endnu ikke lykkedes mig at indsnævre mit valg. Læder-dufte er noget særligt, og jeg har en fra CARNER Barcelona, som jeg er vild med. Leather Oud fra Dior er dog noget helt andet end den, selvom den også er baseret på læder. Samtidig er jeg pjattet med Eau Noire, der faktisk er en unisex duft. Jeg kan ikke vælge mellem de to, men da jeg lige nu kun skriver ønskeseddel, så behøver jeg jo heller ikke vælge?

Stella
Jeg har en forkærlighed for roser, og jeg har et par dufte i forvejen. Men Stella McCartneys Stella, som er bygget op som en kontrast omkring rosen, har jeg ikke. Og det er da klart en fejl. Stella koster mellem 249 kroner for 30 ml. og 710 kroner for 100 ml. hos blandt andet Magasin.

Balenciaga
Når det kommer til Balenciagas dufte, spiller mærket helt sikkert en rolle. Taskerne fra det spansk-franske modehus er mine absolutte yndlings, og jeg har et par stykker, som jeg elsker højt. Jeg ejer derimod ingen af mærkets dufte. Paris er en klassisk duft, som kan holde i mange år for mig – ligesom Balenciagas lædervarer. Paris koster mellem 435 kroner for 30 ml. og 735 kroner for 70 ml. hos blandt andet Magasin.

Anglia
Anglia fra det britiske Anglia Perfumery er igen en duft, som Helene har introduceret mig for, og jeg er helt vild med den. Det er en elegant duft for voksne kvinder. Den er meget blomstret, men på en ikke tøset og ikke Marc-Jacobs-er-gået-fra-forstanden måde. Soo Luxury forhandler den herhjemme online, og det er en relativ billig duft til 289 kroner for 50 ml. Eau de Parfum.

Linari Eleganza Luminosa
Duftene fra det tyske nichemærke Linari fra Hamborg er fascinerende og specielle. Dufte som Eleganza Luminosa, der umiddelbart kan virke afskrækkende, når man først dufter til dem, men som får en helt anden karakter, når man får dem på. Eleganza Luminosa er næsten vammelsød i flakonen, men skifter fuldstændig på huden. Og det skal jeg prøve. Linaris dufte koster 1100 kroner for 50 ml. Eau de Parfum hos Complete Me.

Aromatherapy Associates
At jeg skulle få et blødt punkt for Aromatherapy Associates, stod nok ikke lige skrevet i sol, måne og stjerner, men nu går der nærmest ikke en dag, uden at jeg lader min næse indhylle i deres skønne dufte. Deres aromaterapeutiske olier har en fantastisk afslappende effekt på mig. Sandsynligvis ren placebo, men who cares, bare det virker for mig. Jeg har nu prøvet mig igennnem deres Miniature Bath Oil Collection og er hurtigt ved at løbe tør for Support Equilibrium og De-Stress Muscle, som jeg derfor ønsker mig i stor. Jeg har i forvejen Relax Deep, som luller mig til ro som en baby. Udover Beauty Bay kan du også købe dem på både Beauty Expert, HQhair.com og lookfantastic.com, hvor der lige nu er en masse rabatkoder at finde her.

Hvad ønsker du dig til din næste fødselsdag?

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde. 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Mel

Der er 25% på alle dufte i matas fra tors-lør i denne uge 🙂

Katja Moikjær

Uha – skal jeg mon ikke købe en fødselsdagsgave til mig selv så?

Louise

Jeg elsker Stella-parfumen. Har haft den i mange år, og de ganske få gange jeg har forsøgt mig med andet, er jeg altid vendt tilbage. Den er helt fantastisk!

Katja Moikjær

Åh, jeg er også pjattet med den. Jeg holder faktisk først fest den 5. så måske….

Anja

Må jeg anbefale dig at gå efter Absolute Rose i stedet for Stella? Den er mere koncentreret og så skøn. Lidt svær at få fat i, men absolut det hele værd. Begge dufte er fra
Stella Mcartney ❤️

Katja Moikjær

Oh du siger noget. Jeg bliver vist nødt til at prøve den. Tusind tak

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *