Perfekt foundation – Shiseido Sheer and Perfect Foundation

03.09.13
Shiseido Sheer and Perfect Foundation

Shiseido Sheer and Perfect FoundationAntallet af gange Helene og jeg er enige om, at den samme foundation er fantastisk kan nok tælles på en hånd. Men i tilfældet Shiseido Sheer and Perfect Foundation er vi begge solgt. Det er vi langt fra de eneste der er, der bliver visket og tisket mange steder om, hvor fantastisk denne nylancering fra Shiseido er. Jeg selv har ikke frivilligt brugt andre foundations, siden jeg fik fingrene i denne.

Sheer and Perfect Foundation er en meget tynd flydende foundation. Den har næsten konsistens som en Face and Body foundation (som Helene i øvrigt elsker og jeg ikke kan fordrage). Og på samme måde kan man vælge at lægge et helt tyndt lag eller bygge dækningen op de steder, hvor man ønsker.

Semimat, naturlig, smuk og holdbar
Men derefter hører al sammenligning med andre tynde, flydende foundations op. Den er mat, holdbar på selv min foundation-slugende hud, og den er super nem at arbejde med. Jeg kan lægge den med både fingre, pensel og svamp – eller i blinde for den sags skyld – og resultatet bliver godt næsten lige gyldigt, hvad jeg gør.

Resultatet er en hud, hvor det, man ønsker dækket, er dækket på naturlig vis, men hvor det samlede udtryk er smukt og naturligt. Huden er semimat i overensstemmelse med den nuværende trend, og den holder hele dagen. Samtidig er den så nem at arbejde med, at enhver kan finde ud af det.

Naturlige og lyse farver
Shiseido har altid stået for nogle af de smukkeste og mest naturlige farver foundation. De asiatiske hudtoner og ofte gule undertoner foundation i Shiseidos sortiment er et godt udgangspunkt for foundationfarver, især til lys skandinavisk hud.

Desværre har Shiseido i en del år ikke sendt deres allerlyseste nuancer til Danmark. Det gør de nu med Sheer and Perfect Foundation, som vi også får i de farver, der hedder noget med 00 – eller Very Light. Tak for det Shiseido – vi har savnet dem!

Her kan du købe det
Shiseido Sheer and Perfect Foundation koster 295 kroner for 30 ml. og kan købes fra uge 38 i blandt andet Magasin og udvalgte Matas.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
46 kommentarer
Liselotte

Den er lige dukket op i Magasin, Kgs Nytorv.
Jeg sidder med en plomberet en plus en prøve, så jeg kan teste den op mod allergien:-)
Liselotte i Shiseidos stand er en af de bedste makeupekspedienter jeg har mødt. Det må være navnet;-)

Katja Moikjær

Det er helt sikkert det pæne navn 😀
(Der er parfume i – kan du tåle det?)

Liselotte

Umiddelbart virker det som om parfumen er ok, det er ikke alt jeg reagerer på. Hvis det er noget af det, som jeg ikke kan tåle, så gør det umiddelbart ondt få minutter efter jeg har duppet en smule på en hånd, der ikke lige har fået håndcreme for nyligt. Den reaktion får jeg ikke af ting, der er ok. Det hele handler om at kende sine reaktioner;-)
Jeg har også siden testet produktet på min helt egen uautoriserede måde, hvor jeg putter den på ren hud om morgenen og beholder den på natten over. Hvis det ikke gør ondt, hvis det ikke skaller, hvis jeg ikke ligner en rosin med mega dehydreret hud og hvis jeg ikke slår ud, så er den så ok, som den kan være.
Ekspedienten Liselotte reddede mig fra en akut allergisk reaktion ugen før jeg var inde og købe min foundation. Hun er sej:-)
Jeg havde været i Sephora, hvor en af medarbejderne havde brugt en åbenbart mindre ren pudderbørste på mig. Den indeholdt noget, som fik både ansigt og baghoved til at hæve op i en fart, som var helt ny for mig.
Da jeg nåede Liselottes Shiseido stand i Magasin og ville købe en mascara som det sidste på vejen hjem, fik hun mig heldigvis sat ned og hjalp mig med at fjerne al den ellers allergivenlige makeup (Make Up For Ever), som der var smurt på mig hos Sephora med en snavset eller lige renset pensel – penselrens kan også være et problem. Det fik standset accelerationen af den allergiske reaktion, så jeg kunne nøjes med en omgang anfaldsbehandling, da jeg kom hjem. Som sagt, så er hun megasej, også fordi man bliver lidt dum under et akut allergianfald;-)
Jeg har sagt tak ved personligt fremmøde, også på vegne af min ægtemand.

Helle

Er der nogen, der ved, hvor mange nuancer de har fået hjem i Magasin?

Helene Randløv

Hej Helle
Undskyld den lange svar tid, der er otte forskellige farver i Magasin 🙂
O20, O40 (gul undertone)
I00, I20, I40, I60, (beige undertone)
B20, B40 (rosa undertone).
Kh. Helene

Helle

Mange tak for svar. 🙂
Er du sikker på opdelingen af undertoner? På Shiseidos hjemmeside fremgår nemlig, at
O = Warm (gul)
B = Cool (rød)
I = Neutral

Helene Randløv

Hej Helle
Næææ, nu har jeg selv kigget på Shiseidos site og fandt helt samme info som dig. Jeg begik samme fejl, som mange andre og lyttede til en sød og overbevisende ekspedient. Hun fortalte mig at Beige altså den som hun sagde var neutral, er den “nye” tone. Jeg har ikke tidligere brugt Shiseido foundation, så jeg ved ikke så meget om farverne andet end det jeg nu har læst mig til! Jeg er glad for, at du er vågen… Når jeg sidder og sludrer! Tak for det <3
Kh. Helene

Helle

Hej Helene
Jeg får af uvis årsag ikke muligheden for at besvare dit svar – så nu svarer jeg på mit eget indlæg. Det er mig, der takker for jeres nærmest uundværlige blog! Mellem jer og Paula Begoun er man virkelig godt hjulpet.
Nu ved jeg ikke, om I stadig ser på denne tråd, men jeg kan til jer og andre læsere melde tilbage, at jeg nu har prøvet Sheer and Perfect, og på trods af endnu en uduelig Matas-ekspedient lykkedes det endda at få en generøs prøve med – næsten – den rigtige farve.
Min oplevelse er, at den er okay, men ikke den bedste, Shiseido har lavet. Jeg synes, at den er lige en tand for tør på huden, og så sætter den sig/tørrer så hurtigt, at den kan være lidt svær at arbejde med. Jeg har selv kombineret/normal hud med enkelte tørre pletter i ny og næ.
Mit primære sammenligningsgrundlag er en anden foundation fra Shiseido, som jeg efter anbefaling af en youtube-blogger har brugt on/off i årevis. I har nok hørt om den; den hedder Sun Protection Liquid Foundation.
Den er også meget tyndflydende (hvilket jeg selv foretrækker) og “kager” ikke på huden, er meget vandafvisende og EKSTREMT holdbar.
Jeg tænker, at den – selvom den nok er bedst til fedtet/kombineret/normal hud – kan være en mulighed for Katjas foundationspisende hud. 😉 Den er i hvert fald mindre tør end Sheer and Perfect. Jeg bruger den selv lige efter dagcremen, hvor min hud stadig er fugtig.
Den har solfaktor 30 med – ifølge Paula Begoun – rigtig god både uva- og uvb-beskyttelse. Det er også den absolut mest drøje foundation, jeg har prøvet – 2-4 dråber er nok. Mine flasker holder i ca. et år ved næsten daglig brug.
Med hensyn til solbeskyttelsen er de (små) mængder, man bruger foundation i jo normalt ikke tilstrækkeligt. Jeg kan dog nævne, at jeg engang på en solrig dag på skiferie havde et tyndt lag af Sun Protection Liquid Foundation på, men desværre havde glemt solcremen. Jeg var lidt nervøs, men ud over et par fregner, var min vinterblåblege hud uden skader efter en hel dag i solen/sneen, så den giver bestemt en nævneværdig beskyttelse, selvom man om sommeren nok ikke skal forlade sig på den alene.
Det eneste problem – som til gengæld kan være helt afgørende! – er, at farveudvalget er ret begrænset. Dog bedst i de lyse nuancer. De 7 nuancer er benævnt SP 10-70, hvor SP 70 er den mørkeste. Jeg ligger selv et sted mellem 50 og 60. Jeg har prøvet at blande 50, 60 og 70, men det er desværre ikke lykkedes mig at ramme min hudtone helt.
Til sammenligning er jeg en anelse mørkere end Sheer and Perfect I20 med neutral/kold undertone. Det bedste farve-/undertonematch for mig er Clinique Even Better foundation i farven neutral, som dog er lige en tand for mørk om vinteren.
Jeg kan ikke helt gennemskue undertonen i de respektive farver, jeg har den i, men SP 70 er i hvert fald varm. SP 50 får en askegråt skær på min hud, men det kan måske bare være, fordi den er lidt for lys(?).
Sun Protection Liquid Foundation fåes desværre ikke i Danmark. Jeg købte den første i Spanien og de efterfølgende fra en tysk webshop, så den er dog ikke helt umulig at opdrive.
Hvad siger I; har I prøvet den, og hvad synes I? 🙂

Christina

Hej damer…
Har brug for jeres hjælp da jeg nu har hentet flere prøver i dag af denne som i skamroser- og jeg syntes helt ærligt ikke den 20-årig pige der stod i Matas virkede særlig kompetent da jeg spurgte hende om hjælp.
Jeg er næsten sikker på jeg skal have en med gule undetoner da jeg i forvejen er ret rød i huden. Er det korrekt at dem som hedder I først er med gule undertoner? Og jeg syntes at mindes at I har sagt at langt størstedelen af skandinavisk hud er med gule undertoner? De bedste hilsner Christina

Helene Randløv

Hej Christina
Du må undskylde den skrækkelig lange svar tid. Jeg blev lige nødt til både at kunne huske og have tid samtidig! Det er mere vanskeligt end det lyder.
Det lyder rigtigt at din foundation skal være gul, og det betyder, at du skal gå efter dem der hedder O for Ochre (gullig farve :-)). Det betyder der er to forskellige farver. I står for Ivory og B for Beige.
Kærligst Helene

christina

Hej Helene…
Tak for dit svar. Det der er sket i mellemtiden det er at jeg er blevet totalt misvejledt, for jeg tænkte at Sephora ville da kunne vejlede mig rigtigt. Men wrong igen. De påstod at hvis jeg brugte en foundation med gule undertoner så ville jeg få en gråligt “skær” i huden, så godtroende som jeg er (for jeg er ikke den professionelle i denne sammenhæng) endte jeg med at købe en foundation hvor jeg syntes jeg så rød ud i hovedet hele denne uge hvor jeg har brugt den og 300 kr fattigere (Jeg købte en I20). Så man kan mildest talt sige at jeg er meget skuffet over deres kundeservice, og man skal ikke regne med at få den rigtige vejledning hvis man går derind.
Jeg havde ikke mulighed for at tage ind til Kgs Nytorv hvor de har en Shisedo stand, og det kan godt være at det er mig der er sær, men jeg synes at servicen skal være ens uanset om det hedder Magasin eller Sephora. *BØVS*
Og god søndag
Venligst Christina

christina

PS. har skrevet en mail til dem, så håber jeg at jeg at dette kan løse mit problem…

Helene Randløv

ÅÅÅhhrr altså 🙁 Det er jeg virkelig ked af at høre :'(
Hvordan passer den købte foundation? Husk altid at få en prøve på flere forskellige nuancer, sådan undgår du at skulle tage stilling til salgsbavl og uprofessionel vejledning.
Jeg håber, at du får noget ud af din henvendelse. Bøvs du bare, det er bare så træls altså 🙁
Kh. Helene

christina

Jeg havde hele tiden syntes at jeg gik rundt og havde et rødeligt skær i ansigtet og da jeg så prøvede O40, så forsvandt det røde skær, så de har klart givet mig den forkerte vejledning, men om de vil vedkende sig dette, det må tiden vise. De har i hvert fald ikke svaret på min mail endnu.

AFA

Har lige fået en prøve på den og den er skøn, men desværre for mørk til mig 🙁 Men det er generelt et problem for mig 🙁

Katja Moikjær

Det er et problem for mange :-/
Hvilken farve fik du prøve i?

AFA

I00. Det er vel den lyseste? Er jeg forresten den eneste, hvor sælgerne altid mener, jeg skal have en mørkere farve end jeg selv synes?

Helene Randløv

Hej AFA
Nej, desværre ikke 🙁
I00 er den lyseste af de neutrale foundations. Er du sikker på, at det er den rigtige tone til dig? Desværre kan man ikke få O00 herhjemme, generelt vil en gultonet foundation være lysere. Nu har jeg ikke set O00, så jeg ved ikke om det gælder denne 🙂
Mange hilsner
Helene

AFA

Jeg prøvede o20 og der var tonen rimelig underlig i forhold til min hals, men det kan selvfølgelig have været fordi den var for mørk. Jeg vidste ikke at gultonede generelt er lysere, men tak for tippet det skal nok blive brugbart, når man er så lys, som jeg er 🙂 Og også et tak for alle de andre råd, jeg har fået af at læse jeres blog 🙂

Amelia

Hej Pudderdåser,
jeg var nede for at kigge på Sheer & Perfect Foundation i Magasin, hvor jeg spurgte, hvad forskellen på denne og Perfect Refining Foundation fra Shiseido er, hvorefter ekspedienten fortalte, at Perfect Refining Foundation er uden olie. Jeg har selv fedtet/kombineret hud, og synes derfor at det var mærkeligt at hun anbefalede Sheer & Perfect og ikke den olie fri. Hvad siger I? Vil Sheer & Perfect være det bedste valg?

Katja Moikjær

Hej Amelia. Nu er det ikke fordi “oliefri” i sig selv er et meningsfuldt adjektiv. Men ifølge Shiseidos egen beskrivelse er Sheer & Perfect også oliefri, så det lyder til at ekspedienten har misforstået noget. Det står i hvert fald her på Shiseidos egen hjemmeside: https://www.shiseido.com/sheer-and-perfect-foundation-spf-18-very-light-ivory/0730852110427,en_US,pd.html?cgid=whatsnew
Jeg kender ikke Perfect Refining Foundation, så jeg kan ikke udtale mig om forskellene desværre. Men Sheer & Perfect er et godt valg, og sørg under alle omstændigheder for at få prøver.

Amelia

Okay, tak for svar. Jeg kunne desværre ikke få en prøve i magasin, men det lyder som om, at man kan i matas, så der må jeg et smut forbi:)

Katja Moikjær

Det bør man også kunne i Magasin!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *