Palmolive: Billig spa-stemning til brusebadet

25.08.13
Palmolive shower gels

Palmolive shower gels

Palmolive har aldrig stået ret højt på min indkøbsliste. I en familie af sart hud hvor jeg forsøger så vidt muligt at undgå parfume og sulfater, så er det svært at argumentere for at vælge Palmolive.

Det er da heller ikke min hud, der er ubetinget Palmolive fan (selvom den omvendt ikke har noget problem med dem). Det er mit sind og mine sanser.

Stress og højt tempo er en faktor i mit liv, og hvor meget jeg end ønsker mig et badekar at ligge og slappe af i, så bor jeg altså på Nørrebro med bruser. Og der kan dufte gøre en stor forskel for mig, når jeg skal geare ned efter en hård dag.

Og netop duften er, hvad Palmolives showergels handler om. For selvom indholdet “bare” vasker dig ren uden nogen særlige fordele, så er der nogle overraskende fine dufte iblandt – prisen især taget i betragtning. Palmolives dufte har rykket sig langt de seneste år.

Afslappende bad at gå i seng på
Mine favoritter er Ayurituel Joyous, Aroma Therapy Absolute Relax og Thermal Spa Mineral Massage. Både Ayurituel Joyous og Aroma Therapy Absolute Relax dufter skønt og beroligende. Jeg går gerne i bad om aftenen, før jeg går i seng, og disse dufte virker afslappende på mig. Jeg har forstand på hudpleje – IKKE aromaterapi – og jeg skal ikke gøre mig klog på, hvordan duftene virker. Men de virker behageligt på mig. Mineral Massage er en mellemting mellem en body scrup og en shower gel. En shower gel med få meget fine korn.

De fire serier
På billedet er Palmolives fire mest interessante serier showergels fra venstre mod højre:

Ayurituel – med dufte fra ayurvediske traditioner. Jeg skal på ingen måde udnævne mig til ekspert i ayurveda og vil nødig udtale mig om, hvor vidt de lever op til dette. Men de dufter virkelig dejligt.

Aroma Therapy – igen handler det her om aromaterapi mere end om hudpleje, hvilket er et fag for sig og bestemt ikke mit. Men duftene er dejlige og har en effekt på mig.

Palmolive Thermal Spa – Thermal Massage er som sagt en meget mild body scrub, som jeg godt kan lide. Ocean Vitality indeholder ganske rigtigt både mineraler og alger, men i en body wash skal du ikke forvente, at de når at have en effekt på huden.

Palmolive Meditteranean Moments – dufte er en personlig sag, og disse er klart dem, der tiltaler mig mindst. De er søde og dufter af henholdsvis jordbær/fersken og mandel. Serien hedder Meditteranean Moments, fordi den skal henlede ens tanker på ferier holdt ved middelhavets kyster. Og der indeholder mine minder bare helt andre dufte.

Når jeg vælger produkter til mit brusebad ud fra et hudplejemæssigt synspunkt, så er der ingen tvivl om, at jeg vælger nogle helt andre end Palmolive. Palmolive er helt traditionel showergel bygget op om sodium laureth sulfat og tilsat parfume, og i de perioder hvor min hud er ultrasart er det bare ikke det, jeg vælger. Men i de perioder, hvor mit sind er sart, er dufte i badet interessante for mig. Og så koster Palmolive altså kun 50 kroner for 750 ml.

Et andet vigtigt aspekt er, at duften ikke hænger ved. Jeg kan altså stå ud af badet og tage anden parfume på, uden at duften af mit bad hænger ved.

Her kan du købe det
Palmolive koster 50 kroner for 750 ml. og kan købes i supermarkeder og Matas.

PS. Ved vores håndvask derhjemme står der lige nu på rad og række Palmolives nye Foaming Hand Wash i alskens übersøde frugtdufte for at glæde husets 4-årige. Hvad man dog ikke gør for at få barnet til at vaske hænder uden bøvl…

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Ditte K.

Pas på dem der er plastikstykker i – polyethylen – jeg smed et par stykker ud af mine Palmolive showergels efter jeg læste denne artikel: http://politiken.dk/debat/profiler/claudi/ECE1957856/saa-faa-dog-plastikken-ud-af-min-shampoo/

Pudderdåse Katja

Ja det er helt rigtigt. Gælder desværre de fleste scrubs

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *