Tirsdagstip: Sådan behandler du uren hud

02.07.13
Daniel Ishøj
Daniel Ishøj
Foto: Daniel Ishøj

Hos Bloggers Delight er vi jo en hel del bloggere, det betyder dialog på tværs af interesser og aldre. Det fører rigtig mange fine ting med sig, og det er fabelagtigt altid at have hjælp ved hånden. Her til aften har jeg talt med en af vores rigtig flinke og meget hyggelige teens, nemlig Daniel <3
Det er heldigvis ikke sjældent, vi taler sammen på Facebook eller driller hinanden på Instagram (@danielishojdk og @hehelene)… fnis! I aften startede vi med at drille og blev så mere alvorlige… Det kom nemlig til at handle om hudpleje og det er jo ikke noget at spøge med, haha!

Ro, renlighed og regelmæssighed
Daniel fortalte, at han er temmelig træt af, at huden driller i øjeblikket, hvilket resulterer i bumser og efterfølgende sår på grund af pilfingre (DET ER FORBUDT AT PILLE, NÅ!). Som nævnt er Daniel teen, og det betyder selvfølgelig, at skoleåret med masser af lektier og en stresset eksamensperiode lige er overstået. At huden vælger at reagere ovenpå sådan en omgang, er hverken sjældent eller sært. De gamle dyder og huskeregler gælder nemlig både babyer og hud, ro (masser af søvn), renlighed (grundig men mild rens) og regelmæssighed (sov i cirka otte timer dagligt og rens to gange).

Heksetips og sund fornuft
En anden af vores medbloggere døjer også med uren hud og modsat Daniel, er hun nået dertil, hvor hun kaster sig ud i hvad som helst, for at komme den urene hud til livs (for eksempel indsmøring med løg og tandpasta).
Det kan jeg desværre godt genkende, ikke fordi jeg nogensinde har haft voldsom uren hud, næ… min stakkels hud fik bare ikke en chance. Den er blevet skuret og skrubbet og udtørret med ren alkohol, kamfer og alt mulig andet mærkeligt, fordi jeg var af den klare overbevisning, at hvis det sved eller min hud blev rød, så var det fordi det virkede!
Ingen af ovennævnte remedier er eksempler til efterfølgelse!

Hva’ så?
Når ikke man skal lytte til afsindige oldnordiske eller selvopfundne kure, hvad skal man så gøre? Det har vi skrevet om flere gange, men det tåler altid en gentagelse.
Rens dit ansigt grundigt i mild ansigtssæbe to gange dagligt, sørg for at massere renseproduktet godt ind i huden og brug en blød klud til at vaske det af igen.
Er huden rigtig slem, skal du en tur forbi lægen, som kan hjælpe med en recept eller en tur på apoteket efter Basiron i håndkøb (husk, at Basiron afbleger ALT, det kommer i nærheden af… brug derfor hvidt sengetøj, håndklæder, tøj og så videre). Er huden kun lidt træls, kan du med fordel vælge en daglig mild kemisk eksfoliering.
Hvis din hud er fedtet, kan du med fordel stoppe her, er huden tør, er det en god idé med lidt creme.

Hvordan passer du din hud?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
33 kommentarer
Caroline

Jeg har haft meget urenhud i 2 år nu (er 15 år). Har prøvet virkelig mange produkter, og ikke at spise usundt i nogle uger. Jeg har virkelig prøvet meget, og intet har det hjulpet. I mandags fik jeg så en prof ansigtsbehandling, og anbefaling til clean starts produkter, som jeg bruger nu. Er meget spændt på om min hud bliver bedre af det!
Hvordan kan det være muligt at have en tvillingesøster, som har perfekt hud?

Frederikke

Jeg er også teenager, og har “kæmpet” om man vil, med uren hud de sidste 2 år. Af den grund, er jeg blevet meget mere usikker og socialt utilpas. Jeg var derfor et smut på Marselisborg Hospital, hvor jeg fik konstateret mild akne i panden, samt fik udskrevet Basiron, som jeg nu bruger dagligt inden jeg går i seng. Til at supplere med, bruger jeg Matas striber dagcreme og skintonic til tør/sart hud. Min “behandling” har været i gang i 1 uge, og jeg kan allerede se resultater. Jeg håber det fortsætter!!
Før dette brugte jeg enormt skrappe produkter til min hud, og jeg tænkte det samme; jo mere det svider og bliver rødt, jo bedre virker det, men i virkeligheden er det lige omvendt.
Rigtig godt indlæg, som sikkert kan hjælpe mange. Det lader til, at I har rigtig godt styr på det.

Frederikke

Beklager, mente altså Clindoxyl 🙂

Pudderdåse Katja

Mange tak Frederikke 🙂

Sigrid

Hej allesammen!
Jeg er en pige på 12 år. Her på det sidste er mine kinder blevet ret gnuppede. Altså det vil sige, at når jeg glider min finger hen over mine kinder, er de fyldt med knupper. :-O Det er ikke noget man ligger mærke til, kun hvis man kigger meget tæt på. De er ikke røde eller noget, så det er ikke bumser. Hvad er det, og hvordan kan jeg fjerne dem?
Hilsen Sigrid 🙂

Katja Moikjær

Hvor på kinderne sidder det?

Tina Jensen

Hej pudderdåser! 🙂
Jeg elsker Jeres blog! Jeg har fået rigtig mange gode råd, som jeg nu bruger dagligt 🙂 Men mit spørgsmål er: I har før nævnt La Roche Posay Effaclar Duo som et middel mod uren hud. Er det rigtigt forstået, at det har den samme aktive ingrediens benzoyl perioxide, som der findes i Basiron?
Mvh Tina 🙂

Katja Moikjær

Hej Tina. Det gør den kun i USA. I Europa er den uden benzoyl peroxid. Forklaringen er ganske simpelt at i EU må man kun bruge benzoyl peroxid i lægemidler (basiron er et håndkøbslægemiddel). I USA er det tilladt at bruge i almindelig kosmetik.
Den samme forskel er der på mange andre mærker mod akne, for eksempel Clinique, der også bruger benzoyl peroxid i USA. Det er derfor de europæiske versioner sjældent virker 😉
Effaclar Duo i den europæiske version indeholder primært syre i form af LHA. Det vil være godt at kombinere den med Basiron.
Kh Katja

Tine

Hej
Jeg har haft mange problemer med uren hud efter p-pille stop, og har også været i behandling hos hudlæge med midlertidige rigtig god effekt. har været gravid, og fik den fineste hud i slutningen af graviditeten, nu er jeg så tilbage med uren hud, dog ikke så slemt som før (men stadigvæk alt for meget) mit problem er når jeg bruger div. produkter til uren hud oplever jeg ofte at det som sådan kan hjælpe en lille smule, men at min hud bare tørre rigtig meget ud, og synes så bare jeg er lige vidt.
har f.eks. brugt Avene Tricneal men synes det tørre huden meget ud, har også prøvet jeres t -zone peeling, som hjalp helt fantastisk på hudorme på næsen det første stykke tid, og derefter forsvandt effekten lidt (fik dog ikke tør hud af denne) Har i nogle gode råd til hudpleje produkter til uren hud der hurtigt bliver tør af alle de skrabe sager??
Mvh Tine

Katja Moikjær

Kære Tine
Jeg er i tvivl om, hvad du efterlyser her. Produkter der virker mod akne – det er dem, der er nævnt her. Der er ikke meget andet desværre. Produkter mod tør hud som følge af aknebehandling – det er noget andet. Jeg har skrevet lidt her, men det er i kommentarfeltet, de bedste råd er at hente: https://pudderdaaserne.dk/2012/06/17/sporg-pudderdaserne-3/
Og et meget vigtigt råd er at undgå særlige ansigtsrens og lignende produkter der sælges mod uren hud, men som bare er enormt udtørrende.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *