Allergi overfor nikkel? Pas på sort makeup

01.06.13
Jane Iredale Mild Mascara

Jane Iredale Mild Mascara

Al makeup med sort farve i indeholder nikkel, og mange nikkelallergiker er desværre ikke opmærksomme på det problem.

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har talt med kvinder, der har undret sig over, at de ikke kan bruge mascara, indtil jeg spørger dem, om de kan tåle nikkel. Og de så svarer “nej”.

Makeup med sort farve i indeholder jernoxid (eller iron ixode på engelsk). Det er det sorte farvestof. Nikkel er et reststof i jernoxiden, og det er ikke muligt at lave 100 procent nikkelfri sort makeup. Man kan ikke garantere en nikkelfri mascara. Der er tale om forskellige niveauer af nikkel. Der står heller ikke “nikkel” på ingredienslisten. Men hvis produktet er sort eller mørkt nok til at du kan se, at det må indeholder en form for sort farve, så kan du være sikker på det.

Andres erfaringer
Hvis der er sort farve i din makeup, er der altså en risiko for, at du som nikkelallergiker kan reagere på den. Du har ikke en jordisk chance for at se på produktet på forhånd, hvor meget nikkel det pågældende produkt indeholder. Der kan du kun stole på andres erfaringer og tests.

Mascara og eyeliner er højrisiko produkter. Makeup, som tydeligvis ikke indeholder sort farve, indeholder typisk ikke nikkel som for eksempel blush, lys øjenskygge osv.

Det, jeg selv har hørt, fra hudlæger og nikkelallergikere, jeg kender, er at Jane Iredales mascara og eyelinere er gode til nikkelallergikere.

Men da jeg selv tåler nikkel fint, så har jeg ikke personlig erfaring. Jer, der ikke tåler nikkel – hvad bruger I? Jeg kunne rigtig godt tænke mig at samle gode erfaringer i kommentarfeltet.

PS. Lise kan fejre et års fødselsdag på sin Beautyblog. Ønsk hende tillykke og vær med i konkurrencen om Lancômes Advanced Genifique serum.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
45 kommentarer
Christina

Så vidt jeg er orienteret er der ikke nikkel i mascara længere? Troede der var et forbud mod det i EU? 🙂

Pudderdåse Katja

Du må ikke tilsætte nikkel som individuel ingrediens, men nikkel optræder som biprodukt i jernoxid i store nok mængder til, at man som allergiker reagerer på det.
Du også læse om det i denne laboratorietest, som dog desværre er så gammel, at testresultaterne af produkterne ikke er til at regne med mere: http://www.forbrugerkemi.dk/test-og-rad/testarkiv/test-af-nikkel-i-ojenskygge-og-eyeliner

Christina H

Så blev jeg klogere i dag 🙂 Tak!

Pudderdåse Katja

Dejligt at kunne hjælpe 🙂 Selvtak

Daisy

Jeg har gode erfaringer med Lacomes produkter, dem fra Dior kan jeg overhoved ikke bruge.

Pudderdåse Katja

Men er det pga. nikkel? Er Lancome særligt gode der?

Baysen

Jeg husker, at min søster i sine teenage-år ikke kunne tåle øjenmakeup. Dengang havde ingen en anelse om, hvad det skyldtes. Senere har vi kædet det sammen med hendes nikkelallergi. Hun kan i hvert fald ikke vælge frit mellem mascaraer.
I mange år har hun brugt Cliniques High Impact Mascara. Den virker for hende. Og jeg tror ikke, hun kunne drømme om at bruge andet.

Pudderdåse Katja

Nej, det er klart. Når man har slået så meget ud, så holder man fast i den, der virker

Isabella Avci

rimmel og maybelline er i hvert fald de værste! intet klør så meget! max factor er det eneste mærke som jeg kan tåle i øjnene, og det er heldigvis også de bedste mascaraer jeg har prøvet. 🙂

Pudderdåse Katja

Nu er I to, der har nævnt Max Factor – det må jeg huske

Katrine P

Jeg kan som du skriver, på ingen måde tåle nikkel og dermed (mascara) Jeg slår helt ud om øjnene, bliver rød, hævet og det klør. Har i nogle år gået rundt og lignt noget der var løgn, når jeg en sjælden gang imellem så brugte mascara fordi jeg skulle til fest f.eks.
Tro mig, jeg har prøvet MANGE forskellige slags og kun uden held. Indtil jeg fik nævnt problemet for min kosmetolog, som gjorde mig opmærksom på mærket Jane Iredale.
Nu kan jeg seriøst bruge mascara hver dag, uden nogen form for reaktion. Har ikke slået ud en eneste gang siden jeg begyndte. Det er fantastisk!!!!!
Så alle jer piger, der har det på samme måde som mig. Afsted…
Magasin sælger mærket, ved siden af den stand hvor de også sælger dermatologica. Ellers sælger mange kosmetologer det vidst også.
Derudover har jeg haft bestilt et par over nettet på hjemmesiden strawberry.com mener jeg den hedder. Der er det lidt billigere.

Pudderdåse Katja

Dejligt at høre, at det virker for dig. Tak for din erfaring

Lis T

Jeg fandt ud af ved hjælp af jer, at grunden til jeg lignede en der havde bokset så snart jeg havde øjenmakeup på, var nikkelallergi.
Først købte jeg en Jane Iredale i sort og det gik også fint. Jeg har så i mellemtiden fundet ud af, at bruger jeg brun mascara og øjenskygge (brugte hhv. sort mascara og mørkegrå øjenskygge før) så kan jeg købe næsten uanset mærke. Lige nu har jeg en Mabeline Lash Stiletto og den er helt fin. Jeg bruger den sammen med øjenskygge fra Jane Iredale.
Jeg er dog holdt op med at bruge øjenmakeup til daglig, men har kun på “til fin”. Jeg tror – sikkert ubegrundet – at har man det ikke på for ofte er der mindre risiko for at forværre sin allergi.
PS: Man kan købe Jane Iredale på med24.dk til fornuftige priser 😉

Pudderdåse Katja

Det skal du ikke sige – jo større eksponering jo større risiko. Det er jeg ret sikker på, at der er grund til at mene.

Estermarie

Jeg kan heller ikke bruge sort mascara så jeg bruger en brun fra Max Factor. Falshe lash effect i vandfast. Så er der ingen problemer.

Pudderdåse Katja

Tak – det er et godt tip

Maj

Efter at have brugt den samme mascara i 8 år, fik jeg lige pludselig voldsom eksem om øjnene. Jeg lignede noget der var løgn. Jeg var helt rød, skallede og var hævet, og det eneste der kunne slå det ned var en steroidcreme!
Jeg bruger nu en mascara der er lavet på bivoks. Jeg har kun set den på nettet og i helsekostbutikker, hvor de netop anbefaler den til nikkelallergikere. Den hedder Mirenesse og kan varmt anbefales! Derudover har jeg fundet en eyeliner jeg kan tåle – nemlig GOSH. Jeg har hørt og læst mig til, at det generelt er ret allergivenligt, hvilket kom ret meget bag på mig, men det har altså vist sig, at fungere for mig.

Pudderdåse Katja

Av, det lyder rædselsfuldt! Hvilken Gosh eyeliner er det?

Maj

Den hedder Velvet Touch Eye Liner. Den er ret blød, hvilket jeg ikke er kæmpe fan af, så tænker at jeg vil prøve nogle af deres andre eyelinere i fremtiden. Er jo med at slå til, når man finder noget man kan tåle. Lyder til at Jane Iredale også er et forsøg værd. Jeg holder mig selvfølgelig helt fra sorte produkter, som I også anbefaler 🙂

Pudderdåse Katja

Det er jo en af vores yndlings. Jeg var ikke klar over, at den var god til nikkelallergikere? Tak

Henriettelarsendk

Tak dit råd, lærte så meget ved at læse dette. Jeg har nemlig kraftige problemer, men kan ikke leve uden mascara, så jeg har bare lidt for skønhed og haft meget randene øje indimellem. Nu vil jeg prøve Jane Iredale og ser, om det virker for mig!! Tak for jeres gode blog, Pudderdåser -:)

Pudderdåse Katja

Tak Henriette 🙂

Bodil P

Jeg holder mig fra sort og bruger brun istedet. Desværre kan det være svært at opdrive brun herhjemme,så jeg køber på nettet eller når jeg holder ferie, sidstnævnte er godt fordi jeg kan få pengene tilbage, hvis jeg ikke kan tåle det.
Herhjemme køber jeg den brune og blå fra Max Factor (alle udgaverne dur) eller sort fra Jane Irendale.
Eyeliner her bruger jeg Max Factor eller Nars alt andet har det med at give mig problemer.
Øjenskygger bruger jeg mest til fest og der holder jeg mig fra de grå og meget mørke. Den eneste grå jeg kan tåle er fra Max Factor og så har jeg en gammel 2 farvet Lancome. I en periode har jeg ikke kunnet tåle dem fra Lancome og er nu holdt op med at teste de grå derfra, så om de lige nu har en jeg kan tåle er ikke til at sige.

Pudderdåse Katja

Tak for dine erfaringer Bodil

Marianne

Hej Bodil
Du kan få brun mascara på apoteket – den hedder Couleur Caramel og er en naturlig mascara fremstillet af mineraler uden parabener. Se her er forhandlerlisten http://www.couleur-caramel.dk/cca/find-forhandler.
Her kan du også få den refunderet, hvis du ikke kan tåle den. Det garanterer jeg (hvis ikke, så skriv til mig på marianne@natural-skincare.dk eller vis dem dette svar :-))
Held og lykke
Venlig hilsen
Marianne Roulund
Natural Skincare
Importør

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *