Tirsdagstip: Alternativer til den (alt for) mørke foundation

26.12.12
Bronzere

Bronzere

Nogle gange er det tilfældighederne, som afgør resultatet. Sådan var det for mig, da jeg glemte min computer den 22/12. Da jeg også glemte min telefon, var der ikke længere nogen undskyldning for ikke at give sig helt hen til familiehygge, juletræspyntning, overdådig julemiddag, glade børn, sang, dans om træet, julegaver, pakkeleg, ris a la mande, og endnu mere hygge. Det er ret så sjældent, jeg giver mig selv tid til at have fri, så det var en tiltrængt og nødvendig pause.
Der var ellers masser af ideer til indlæg og billeder klar på kameraet. Og selv om det ikke var en lang ferie, så har det alligevel betydet, at jeg fuldstændig havde glemt alt om lørdagslook, tirsdagstip og de andre indlæg, som jeg havde planlagt. I stedet håber jeg, at du har nydt din jul mindst ligeså meget, som jeg har.

Samtale om foundations
Mens vi alle sammen stormede rundt i butikkerne i de sidste dage før jul, overhørte jeg en samtale mellem to voksne kvinder i Matas. For at være helt ærlig troede jeg simpelthen ikke mine egne ører, og jeg måtte anstrenge mig for at blande mig udenom.
Samtalen handlede om foundation i den rigtige farve. Ekspedienten, som i dette tilfælde er en dåseyndling og absolut kompetent ud i kunsten at vejlede, havde efter de to kvinders mening været både irriterende og påståelig, da hun igen og igen havde valgt ALT for lyse foundations til hende den ene kvinde. Nu havde jeg stået på sidelinjen hele tiden, fordi jeg selv stod og testede noget lige i nærheden og derfor været vidne til hele optrinnet.

Kunden fik ret… ekspedienten fik fred!
Kvinden, som ledte efter ny foundation, var mindst ligeså skummemælksfarvet, som jeg er. Det betyder i sagens natur, at hendes foundation skal være (MEGET) lys. Kvinden mente, at ”en foundation skal give ansigtet kulør”. Ekspedienten var rolig, behagelig og bestemt, da hun forklarede, at det er en almindelig misforståelse og at foundation netop skal matche huden mest mulig. Kvinden blev ved og ved med at fortælle, at hun ikke ville se så bleg ud.
Ekspedienten gjorde alt det rigtige og forklarede om forskellen på at være bleg og at have lys hud, om bronzer og foundation i den rigtige farve og lige fedt hjalp det. Kvinden blev mere og mere frustreret over de alt for lyse farver, som jo altså stadig var mørke i forhold til, hvad hun burde bruge. Ekspedienten så mere og mere slidt ud og fandt til sidst frem til den foundation kvinden plejede at bruge og solgte hende den.

Kunsten at give ansigtet kulør
Nu er det jo ikke sådan, at jeg ikke forstår kvinden, for hvem har lyst til at være bleg? Men en eller anden dag må de af os med lys hud altså acceptere, at huden er lys og den ønskede sommerbrune farve altså er noget, som hører sommeren til. Der er naturligvis nogle forskellige alternativer, som du kan overveje:

  • Regelmæssige rejser til mere solrige lande. En meget behagelig men også en ret dyr løsning, om end det stadig er den helt rigtige løsning for nogle.
  • Selvbruner er en god løsning til kroppen, men den er efter min mening svær at styre i ansigtet. Hvis du har god øvelse i disciplinen at fordele selvbruner, sådan at du altid får den samme farve, så kan selvbruner sagtens være løsningen for dig.
  • Bronzer er en nem og meget brugbar løsning, som du let kan skrue op og ned for, helt som det passer dig. Synes du, det er svært? Så har jeg både tegnet med eyeliner og bronzer på Katja, for at illustrere hvor og hvordan du nemt og enkelt kan lægge bronzer.

Mørk foundation findes ikke på listen, det er nemlig ALDRIG den rette løsning!

Min egen foundation hedder kridt…
Som nævnt er jeg selv bekendt med problematikken omkring meget lys hud. Og det gælder om at finde humoren i at bruge en foundation, som hedder mælk(milk, som næsten er for mørk) og kridt(alabaster). Helt ærlig… hvor bleg kan man egentlig være? Da budgettet ikke tillader månedlige rejser og selvbruner er en udfordrende disciplin for mig, er det bronzeren jeg vælger, når ansigtet trænger til farve. Det kan også være en udfordring at finde en bronzer, som er lys nok og derfor har jeg naturligvis også lavet en guide til, hvordan du finder sådan en.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Negle Lir

Jeg kan huske at der engang var noget der hed bruncreme… var det ikke datidens foundation, som faktisk skulle give farve? 🙂 Måske sad den der matas-kunde fast i bruncreme tiden :-p

lis t

Ohh, jeg kan næsten se hende – og hendes ligesindede – for mig. De ender med at ligne en fastelavnsudklædning hvor de kommer som Pochaonntas.
Glædelig jul til Dåserne – det er altid en fornøjelse at læse jeres blog <3

Line

Super god post! Jeg har selv (i mine teenageår) været skyldig i at bruge en for mørk foundation, som vi dengang kaldte bruncreme (hvilket i sig selv jo også er ret vildledende!). Nu bruger jeg en foundation, der passer til min hudfarve, og jeg er også kridtfarvet, så det skal du ikke være ked af, Helene! Jeg er også stor fan af bronzer, så tak for linket til at gøre det rigtigt 🙂

Bodil

Godt indlæg. Som kridtfarvet bruger jeg alle former for selvbruner, her i vinterperioden.

Pernille Aaby

Haha jeg er et kridt, som er glad for bronzer 😉

Anne Nielsen

Min favorit foundation hedder “Ivory” – og så vidt jeg ved, er elfenben da noget hvidere end min hudfarve :-D. Jeg er endda mørkere i farven end min datter – så jeg ved slet ikke hvad “hvidere end elfenben” så skulle være? – Din “kridt” eller “alabaster”? 😉

Kathrine

Det sjovt I bringer det op – jeg synes jeg har et helvede til hyr med at finde den rette foundation fordi jeg er meget lys i huden. Jeg mixer 2 forskellige for at få den rigtige nuance der matcher min hud. Nu er jeg så ved at løbe tør for den ene og det er en foundation jeg engang fik af en makeupartist så det vidst ikke rigtigt et mærke der kan opstøves. Har gennemsøgt blandt andet Matas for en foundation i samme farve eller bare i det hele taget ÉN der matcher min hudfarve så jeg ikke skal blande, men jeg synes ikke rigtigt jeg kan finde noget.

Emilie

Jeg finder nok aldrig en rigtig foundation så langt jeg bor fra magasin osv.. Øv øv.
Glædelig jul til dåserne! Et lille juleønske fra mig ville altså være en coutore-guide eller hvordan det nu staves, i har lavet en guide til at bruge solskinspudder som falsk solskin men jeg kunne godt tænke mig at se jeres version af hvad pudderen/bronzeren også kan bruges til. 🙂

Meg

I går var jeg i magasin for at købe en foundation. Jeg spurgte om hjælp til at finde en nuance der passede til min hudtype, men da jeg påførte den på mit ansigt her til morgen, var det tydeligt at den var alt alt for mørk. Den er for det første mørk, men den er også gullig i det, hvor jeg er meget lys og lidt rødlig i huden.
Hvad skal jeg gøre? :i

Helene Randløv

Kære Meg
Jeg beklager det sene svar. Afhængigt af hvilket mærke du har valgt, skal du gå ind med din foundation og bede om en forklaring. Det er rigtig ærgerligt at ende med en forkert foundation, og derfor skal du ALTID bede om en prøve. Du kan sagtens købe den samme foundation med samtidig… naturligvis plomberet! Når du er i vanlige omgivelser, er det lettere at vurdere, om det er den rigtige farve, du har fået.
Vil de ikke bytte din foundation, kan du justere farven med en farvet primer (Clinique/MAC/Make Up For Ever) og en helt lys foundation du kan blande op med.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *