Guide: Sådan vælger du farve og konsistens til din bronzer

15.05.11
Bronzere
Bronzere
Nogle af pudderdåsernes yndlingsbronzere.

Der er ingen tvivl om, at bronzer er en af de bedste måder at få lidt farve i ansigtet. En bronzer giver den rette glød året rundt, uanset om det er, fordi solen svigter eller fordi SPF 50 er din trofaste ven. Her er en kort gennemgang af de forskellige konsistenser og en guide til at finde den rette farve.

Vælg bronzer efter hudtype
Der en del forskellige typer og konsistenser på bronzer og du skal selvfølgelig vælge det, der fungerer bedst for dig. Der findes bronzere, som er creme, gele, mousse, i stift form, løst/fast pudder og sikkert mange flere.
Personligt kan jeg bedst lide pudder til ansigtet, men til kroppen synes jeg, at creme/gel/mousse fungerer bedre.

To typer
Overordnet kan de mange forskellige konsistenser deles op i to kategorier nemlig pudder og creme (herunder gel, mousse og så videre).

Pudderbronzer er let og hurtig at anvende, man kan nemt bygge farven op og så er den nem at tage med til touch ups uden en masse griseri. En pudderbronzer kan med fordel anvendes hele året for at give en lækker glød. Den giver en meget jævn farve og er god til at fremhæve en eksisterende kulør. Til en pudderbronzer er det bedst at anvende en stor, blød pensel.

En cremet bronzer er et godt valg, hvis du har tør hud og derfor også god om vinteren, hvor huden ofte er lidt mere tør.
Vælg en gel, hvis du ønsker en meget let og transparent bronzer. En gelbronzer bliver hurtigt absorberet af huden og giver en ganske let glød. Den kan med fordel blandes med din foundation, hvis den bliver for lys i løbet af sommeren.
En flydende bronzer fordeles lettest med RENE fingre eller med en svamp (start på kindbenene og fordel bronzeren i cirkulære bevægelser op mod hårgrænsen, derefter tager du lidt af farven i panden, over brynet og på næsen). Byg langsomt farven op og brug hellere for lidt end for meget. Nogle af de cremede konsistenser er vanskellige at lægge jævnt på og kræver en del øvelse.

Valg af farve
Det er en god idé at vælge en bronzer, der kun er en eller to toner mørkere end din hudtone. Det er dog på ingen måde let at finde lyse bronzere, derfor er det vigtigt at vælge en let pigmenteret version og anvende ganske lidt af gangen og på den måde bygge farven op.
Det er altid vigtigt at prøve bronzeren på huden, for nogle af dem har måske nok shimmer, men når det kommer på er det ikke nødvendigvis så fremtrædende, som det er i æsken. Prøv altid produktet i ansigtet, i de fleste parfumerier, Matas og lignende kan du låne en pensel og prøve dig frem. Der er heldigvis flere og flere mærker, som også har lyse varianter, blandt andet Yves Rocher, Clinique, Nilens Jord og The Body Shop.
Når man skal vælge farve, er det vigtigt at styre uden om de meget orange versioner. Det ser ikke særlig naturligt ud og det sværere at få det helt rigtige bronzede look.
Hvis du har rynker, uren eller meget tør hud, er det også bedst at undgå bronzere med meget shimmer, da det vil fremhæve ujævnhederne i huden.
Det er altid en god idé at vælge en pudderbronzer med flere forskellige nuancer i, men det er ikke alle mærker, som har flerfarvede bronzere i sortimentet.

Nogle af pudderdåsernes yndlings bronzere
På billedet kan du se syv forskellige bronzere, som alle er vidt forskellige i konsistens og farve. Vi bruger dem efter ovennævnte principper og vælger med og uden shimmer afhængigt af humør og formål. De er ikke nævnt i prioriteret rækkefølge.

1. Clinique True Bronze Pressed Powder Bronzer i farven 02 Sunkissed
har i flere år været den bronzer, jeg greb ud efter. Den er rimelig lys og selvom der er shimmer i, ligner man ikke en diskokugle.

2. MAC Mineralize i farven Medium Dark er egentlig slet ikke en bronzer, men en helt almindelig presset mineralpudder. Den er god fordi man undgår en kunstig orange farve og fordi den kan købes endnu lysere end den viste. Det er nemt at bygge farven op og få et meget naturligt look.

3. MAC Bronzing Powder i farven Refined Golden er Katja foretrukne bronzer, den indeholder også lidt shimmer, men heller ikke her er det videre dominerende. Følg eventuelt nedenstående link til Magasins webshop

4. Aveda Uruku Bronzing Duo i farven 106 Brazilian Sun er en fin to farvet bronzer. Den er mørkere end jeg ellers ville bruge, men pigmenteringen gør det muligt at bygge farven langsomt op.

5. Mschic KIDE KA Mineral Bronzing Powder with Diamonds er også en mineralpudder. Denne har en hel del shimmer i, det er meget fint shimmer, så resultatet bliver ikke overdrevet glimret.

6. MAC Bronzing Powder i farven Mat Bronze er ret mørk, så mørk at det ikke er den, vi tager frem, når vi savner solen i november. Den er rigtig god når man har fået lidt kulør og det der er bedst ved den, er at den er mat. Selvom den er mørk er det muligt at bruge den til lys hud, så er det bare meget vigtigt, at du husker på at bygge farven langsomt op.

7. Yves Rocher Sunny Tri-powder/Compact Bronzing Powder i farven Three Earthy Shades er opdelt i tre farver. Den meget lyse bronzer er perfekt til lys hud, den indeholder en god portion shimmer, men når man arbejder pudderet ind i huden, bliver det stort set usynligt. Det er nogle store glitterpartikler, som kan børstes af med en ren pensel efterfølgende. (Desværre kan jeg ikke linke direkte til produktet, men på webshoppen kan du søge efter 29078 eller Kompakt solpudder i tre nuancer).

Den dag vi tog billedet, havde jeg desværre glemt en anden af mine favoritter nemlig Elfs Mineral Glow i farven Bronzed. Den er ikke helt mat, men giver en virkelig smuk glød og en meget naturtro farve.

Sådan opnår du et lækkert solkysset look
Når du har fundet den rette farve og konsistens og du er blevet dus med dit valg, så er der et par tips, som er gode at huske.
En lille smule blush i en klar farve (for eksempel pink eller koral) vil fremhæve den fine kulør og give dig et naturligt look.
Hvis du vælger varme farver som lys brun, fersken, koral eller pink nuancer til resten af din makeup, vil man lægge meget mere mærke til, den smukke glød huden har.
Det er en god idé at undgå meget metallic farver på øjne og læber (særligt guld og kobber). Disse farver kan giver et meget futuristisk og unaturligt look, hvis der også er shimmer i samme farver i din bronzer.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
6 kommentarer
Manja

Uha, endnu et meget brugbart indlæg! Tak for det 😀

Pudderdåse Helene

Hej Manja!
Godt at høre! Jeg undskylder, at det blev så forsinket 🙂
Mvh. Helene

Emma

Trevligt med ett bronzer inlägg!

Pudderdåse Helene

Hej Emma!
Har du set vores anden guide til bronzer?
Hvis ikke kan du læse den her:
http://www.pudderdaaserne.dk/2011/04/29/guide-sadan-laegger-du-bronzer/
Mvh. Helene

Melanie

Hvor kan man kæbe Elf mineral bronzer

Helene Randløv

Hej Melanie
Den er desværre udgået 🙁
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *