Hvordan den gamle holdt op med at støve: Anmeldelse af Sanex

20.12.12
Sanex Dermo Sensitiv Shower Cream

Sanex Dermo Sensitiv Shower Cream

Min gamle far har i flere år støvet, ikke kun fordi han er gammel, men fordi hans hud simpelthen var så helt utrolig tør. Min mor har købt den ene lotion og creme til ham efter den anden, som hun altid selv har måttet bruge, fordi det ikke rigtig behagede herren at smøre sig med dem.
Der skete først en forbedring med hans hud, da han en morgen for mange måneder siden gled i brusekabinen. For ikke at falde greb han fat i sæbeskålen, som sad fast på væggen. Efter denne undvigelses manøvre var det eneste bevis på sæbeskålens eksistens to huller i væggen. Det var sådan set held i uheld, for lige siden er det gået fremad med hans hud.

Fast sæbe
I omtalte sæbeskål lå et stykke klassisk fast sæbe. Det var kun min far, som brugte det, da min mor for længst er gået over til showergel. Min far ER en gammel mand og sæbe i hans øjne, er sådan et stykke fast sæbe. Selvom jeg egentlig godt kan lide fornemmelsen af sådan et stykke fast håndsæbe, så glemmer jeg bare aldrig de ubehagelige detaljer, jeg lærte om fast håndsæbe i mikrobiologi for snart mange år siden. Den information har brændt sig ind i min hukommelse. Skal vi ikke bare sige, at det ikke er den mest hygiejniske løsning…

Sund hud
I går blev ham den gamle opereret i knæet. Det betyder ikke bare indlæggelse, men også at han skal koncentrere sig om at spise ordentligt og pleje sit ar. Det er bestemt ikke hans spidskompetence at pleje sig selv, og derfor er jeg rigtig glad for, at han gled den dag i badet. Nu har han nemlig skiftet den faste sæbe ud med showergel og hans hud har det bedre end nogensinde før. Det siger faktisk ikke så lidt, for han har en hel del diagnoser, som påvirker huden og dens velbefindende.
Det med at spise sundt og sørge for at få den rette mængde vitaminer og mineraler, påvirker naturligvis dit velbefindende og men det påvirker også i nogen grad din hud. Ikke sådan at forstå at alverdens hudproblemer skyldes din kost, men du kan afhjælpe visse udfordringer ved at tænke mere over, hvad du fylder ind i kroppen. Gode fedtstoffer, fisk, masser af groft og grønt, så er du generelt ret godt kørende.
Vi ved alle sammen at kosten påvirker vores krop, men måske skal vi engang imellem lige huskes på, at huden faktisk er kroppens største organ og dermed også bliver påvirket af ubalancer i kroppen.

Hudens redning
I forbindelse med min fars uheld i brusekabinen, fik vi en lang snak om sæbeskåle, sæbe og showergel. Og da jeg lige havde modtaget tre liter(!) shower cream fra Sanex, var det meget nærliggende at forære den gamle sådan en. Han syntes ikke overraskende, at det var noget helt forfærdeligt noget. Faktisk var han så utilfreds efter sit første bad, at han straks gik i gang med at søge efter en ny sæbeskål. Da vi i den forbindelse igen talte om det dersens sæbe, kom det frem, at manden havde fyldt hånden med sæben, hvorfor det selvfølgelig ikke var så sært, at han igen skøjtede rundt i brusekabinen. En svamp og den rigtige dosering senere, er min gamle far så glad for Sanex, at han ønsker sig en ny til jul.

Heling og kost
I starten af december deltog jeg i et spændende arrangement, som netop omhandlede sund hud og kostens betydning for denne. Pudsigt nok blev arrangementet afholdt af Sanex, som jo er min fars nye bedste ven i badet. I dagens anledning kom Stine Junge Albrechtsen og talte om kostens betydning for huden. Stine er Klinisk Diætist ved Aleris-Hamlet i København og hun fortalte, at man ser klar forskel på heling hos de patienter, som efter operationer spiser fornuftigt og de, som ikke gør.
Det er jo ikke fordi kostrådene er nye og revolutionerende, men det er alligevel meget rart at få dem opfrisket nu og da. Og nu da den gamles operation står for døren, er det især rart at blive mindet om, hvordan særligt min mor, kan hjælpe ham til at komme hurtigere på benene… hvis han altså selv vil.

Sanex
Det var i midten af halvfemserne, jeg første gang stødte på Sanex. Og siden har jeg mødt den i rigtig mange hjem. Udover at være en effektiv shower cream har Sanex cementeret vejen til folks hjerter med store størrelser og særdeles konkurrence dygtige priser.
Senest har Sanex fanget min opmærksomhed med deres ualmindelig effektive uparfumerede roll-on. Min søn har testet den og jeg skal sandelig love for, at den virker! Sådan nogle knægte dufter altså ikke altid af roser… Og når aktivitetsniveauet er så tårnhøjt, så kræver det sin deo, at holde sådan en 11-årig lugtfri. Sanex klarer ærterne til UG med kryds og slange.

I Sanex’ sortiment finder du både den klassiske Shower Gel Dermo Protector, samt adskillige andre varianter, både stick, roll-on og spray deo, hårpleje og en herreserie. Priserne er gode og ligger oftest fra cirka 15-50 kroner. Sanex produkterne kan købes i supermarkeder, Matas og på Matas Webshop.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Camilla

Skøn historie med din far – de kan altså bare være så stædige sådan nogle fædre når det kommer til plejeprodukter! Håber han kommer sig hurtigt 🙂
Jeg elsker også Sanexs deodoranter! Jeg kan mange gange få en svag rød plamage under armene af andre mærker, men dem fra Sanex er der aldrig noget med, så det er virkelig dejligt 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Camilla
Ja, det er jo skønt, når man finder noget, som virker!
Og tak! Det håber jeg også, ellers bliver det en lang jul!
Kh. Helene

Maria

Ihhh Helene …. hvor kan du dog beskrive en mand helt fantastisk! 😀 Om det er ens far, mand, kæreste whatever …. det er bare sådan de fleste mænd er – enormt stædige og personlig pleje er en by i Rusland, hehe.
Herhjemme er det ikke shower gel’en som er problemet, men derimod cremer. Ad, det er ulækkert at ha creme på …. man kan ikke røre ved noget flere timer efter. “Jamen lille skat, så kan du da bare tage det på, når du skal i seng?”. Nej, det kan man ikke, for så kan han jo ikke sove, fordi han har creme på! haha…. utroligt altså.
Anyway …. jeg er helt enig ift. Sanex. Jeg har brugt Sanex i mange år …. specielt roll-on deo’erne, som jeg syns er helt fantastiske ift. ikke at lugte af sved. Havde en del problemer i teenage-årene og da jeg kom ud af dem – Sanex klarede den til U.G…. har aldrig (7-9-13) lugtet af sved de sidste hvad …. 12 år, jeg har brugt Sanex Roll-on.
Sanex shower gel ryger også i kurven herhjemme ….. syns også den er okay til huden. Jeg ville dog ønske, at A-dermas ikke var så pebret, ellers var den nok at foretrække, hehe. Men Sanex er okay – jeg syns dog ihvertfald til min hud, at der er klart bedre produkter på markedet, fx American Crew Body Wash (ja, den er vist nok til mænd, men den kan bare et el andet ift. at efterlade huden super lækker). Men altså … Sanex er billig og alle kan lissom være med og den ryger da også ned i kurven de fleste af gangene herhjemme 🙂
Super indlæg 🙂

Pudderdåse Helene

Mange tak Maria!
Min mand er også utrolig cremeforskrækket O.o
American Crew kender jeg ikke, troede faktisk kun at det var hårprodukter 😛
Kh. Helene

Maria

Ja, jeg troede også kun, at det var hårprodukter, men de laver altså en Body Wash, som er to-die-for 🙂 Den har bare ikke været så nem at opstøve herhjemme i butikkerne, så man skal nok primært på nettet for at få fat i den. Men klart et forsøg værd, hvis I kan få noget American Crew til test 🙂

J.

Sød historie 🙂
Jeg kunne godt tænke mig at høre lidt mere om, hvad du lærte om fast håndsæbe i mikrobiologi.. Min mor NÆGTER nemlig at skifte den faste håndsæbe ud med shower gel, selvom jeg adskillige gange har forsøgt at forklare hende, at det ikke er så hygiejnisk (dog uden særlig meget belæg herfor).. Så hvis jeg kunne uddybe det lidt mere, kunne det være hun ville ændre mening 😉

Pudderdåse Helene

Hej J
Ja…altså forklaringen er virkelig ikke lækker!
Du kan læse her:
http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/skal-jeg-bruge-handsaebe-eller-flydende-saebe
Er især vild med overskriften: Sæbe minder om tarm
Ok såååå, det er alligevel ret nice O.o
Kh. Helene
Ps. Held og lykke med projektet 😛

Louise

Sjovt jeg får netop skællet ud af Sanex, især deres hårprodukter er rigtig slemme ved min hovedbund. Min hovedbund bliver ildrød og skæller som sne, min famillie er eller ret glad for deres produkter, men min hud er også ekstremt sart.
Jeg er især glad for neutrals produkter, især deres 70% fed creme, som jeg bruger til ALT tørre fødder, eksem og ikke mindst sprunkne læber. Den virker meget bedre, end selv dyre læbeplejemidler.
Mvh. Louisse.

Pudderdåse Helene

Hej Louise
Den creme har jeg vist aldrig prøvet. Så længe det virker for dig, så er prisen fuldstændig ligegyldig 🙂
Det lyder ikke så rart med dine reaktioner på Sanex, det skal du nok holde dig fra og i stedet bruge det, du har gode erfaringer med.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *