Dåseposten: Hvorfor klør min solcreme?

28.06.12

Hejsa,

Jeg har netop læst jeres blog, og synes den er rigtig god! Jeg faldt over den, da jeg søgte på anmeldelser af solcremer, da jeg snart skal to uger til Gran Canaria.

Jeg vil høre om i kan vurdere nedenstående ingredentliste? Det er en solcreme fra Forever Living Products (Aloe Vera) med SPF 30. Jeg har prøvet at finde ud af ingridenslisten ud fra de ting i har skrevet på jeres blog om UVA og UVB-stråler, men kan altså ikke helt hitte ud af det.

Ingredienser:
Aloe Barbadensis Leaf Juice (Stabilized Aloe Vera Gel), Water (Aqua), Homosalate, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydiben-zoylmethane, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Butyloctyl Salicylate, Caprylic/Capric Triglyceride, Octocrylene, Glycerin, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Sodium Chloride, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Cetyl Dimethicone, Phenoxyethanol, PEG-75 Stearate, Triethanolamine, Xanthan Gum, Ceteth-20, Steareth-20, Tocopheryl Acetate, Methylisothiazolinone, Parfum, Citronellol, Geraniol, Hexyl Cinnamical-dehyde.

Så vidt jeg kan se har den den UVA-beskyttelse der kræves? (i form af butyl methoxydibenzyl methan).
Det siges, at den er god til folk med soleksem, og alle de år jeg har brugt den, har jeg heller ingen problemer haft.
Desværre oplevede jeg tidligere i år, da solen var fremme i en uges tid, at min hud begyndt at klø når jeg var i solen. Den så helt normalt ud, var ikke rød eller noget, men den kløede sådan. Jeg har aldrig lidt af eksem, allergi eller noget, og min hud tager nemt i mod solen, og jeg bliver sjælendt rød. Muligvis har jeg bare puttet alt for lidt solcreme på (har jeg vidst lidt tendens til), og siddet ude alt for længe i den varme sol lige på den vinterblege hud.

Men i hvert fald vil jeg blot høre om i kan sige OK for den nævnte solcreme i form af dens beskyttelse af både UVA og UVB-stråler? Den skulle være parabenerfri, hvilket vel er meget godt.
For så vil jeg forsætte med at bruge den. Men ellers må jeg finde mig en ny – især da jeg håber på at kunne være lidt i solen på min ferie, og krydser fingre for at min hud ikke begynder at klø igen. Men måske jeg skal have en højere faktor?

Hvis i har tid til at besvare mit spørgsmål, vil jeg blive meget glad! Og på forhånd tak for hjælpen:)

Mvh. Røskva

Kære Røskva

Tak for dit spørgsmål og dine pæne ord.

Når vi tester solcreme gør vi det alene ud fra ingredienslisten og SPF tallet. Og der ser den umiddelbart fin ud. Når fx TÆNK og Forbrugerrådet tester solcremer bruger de tetresultater fra laboratorier, som kan efterprøve fx SPF faktoren. Det har vi selvfølgelig ikke mulighed for (gad jeg ellers godt!).

Men jeg vil sige efter dels selv 33 år med soleksem og nu som mor til en med soleksem, at det er meget svært og meget individuelt at finde den helt rette solcreme. Så selvom beskyttelsen egentlig er fin, så kan det sagtens være, at lige du reagerer på et-eller-andet. Jeg har hørt så mange lignende historier. Så lyt til din hud og prøv dig frem.

Der er et par allergene parfumestoffer i denne kan jeg se. Limonene blandt andet. Men hvis du ikke har allergi, så er det næppe forklaringen. Der er også et konserveringsmiddel i, der kan give allergi, men næppe blot i form af løe i solen.

Der er en stor del Aloe Vera i. Selvom Aloe Vera har mange rigtig gode egenskaber findes der enkelte, der ikke kan tåle det.

Derudover er det muligt, at du er en af dem, der reagerer på solfiltret Octocrylene (som er i denne). Det skabte en del debat sidste år, da der dukkede en del reaktioner op på det meget udbredte filter. Det er nu fjernet fra (nye!) produkter med Astma- og Allergimærket, så du kan evt prøve med det.

Og helt grundlæggende synes jeg, at man skal lytte til sin hud. Hvis den ikke kan lide det (også selvom der måske ikke er en forklaring), så ville jeg høre efter.

Jeg håber, det hjalp lidt.

Kærlig hilsen
Katja

Stil et spørgsmål her

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Karolina

Wuhu for et indlæg 😀
Jeg har for første gang nogen sinde i år udviklet soleksem og sad lige og overvejede, hvad det egentligt er, da jeg surfede ind på jeres side 🙂
Om noget, må dette da være det perfekte indlæg til mit spørgsmål, som jeg håber, I ved mere om, end jeg gør… :-S
Er det vitterligt en allergisk reaktion på solllys eller er det bare et lidt populært navn til noget mere komplekst?
Tusinde tak for en genial blog i øvrigt.

Pudderdåse Katja

Hej Karolina
Det er der faktisk ikke nogen der ved. Ikke engang verdens klogeste hoveder. Det er en lokal betændelsestilstand, men om der reelt er tale om en allergisk reaktion eller noget andet, det ved man ikke med sikkerhed. Det man derimod ved efterhånden er, at UVA-stråler er af afgørende betydning ved soleksem. Så en solcreme med bredspektret dækning mod UVB og UVA er vigtig.
Kh. Katja

Karolina

UVA! Modtaget og noteret 🙂
Tak

Pudderdåse Katja

Anytime 🙂

Lotte

Hej med jer.
Tak for en skøn blog! Jeg er vild med den.
Men jeg har et spm., som jeg ikke lige ved, hvor jeg ellers skal stille, omend det er helt malplaceret her. Men:
Jeg er på jagt efter den perfekte babylyserøde/pale lyserøde neglelak, der dækker godt og ikke skal have fire lag.
Jeg har prøvet begge Sephoras egne og Essies. Jeg synes, særligt sidstnævnte skal have lag på lag på lag.
Kender I til en, der er lidt mere medgørlig?
Lotte

Pudderdåse Helene

Hej Lotte
Kan du give mig en mere præcis farvebeskrivelse? Gerne navnet på en lak, som har den farve i flasken, som du gerne vil have. Så kigger jeg på det. Lige netop Essie har jo rigtig mange transparente lakker, men derfor kan jeg godt forstå du er træt af det.
Kh. Helene

Lotte

Jeg tænker en farve i stil med Ballet Slippers fra Essie. Altså, meget lys lyserød.
Tak for hurtigt svar!

Pudderdåse Helene

Hej Lotte
Så fik jeg endelig slæbt mig ned i Matas for at kigge på Ballet Slippers. Det overraskede mig egentlig, at den er SÅ lys. Og jeg er kommet til kort, jeg aner simpelthen ikke, hvad jeg skal foreslå dig. Faktum er, at en så lys lak aldrig vil være særlig pigmenteret, eller ikke en jeg kender i hvert fald.
Mine bedste bud på noget, der ligner lidt er:
Dior Diorlisse Ridge Filler For Nails i farven 500
L’Oréal Paris Le Vernis Color Riche i farven 201 Rose Paradis
Wet ‘n Wild Megalast i farven E2052 Sugar Coat
Sally Hansen Complete Salon Manicure i farven 210 Naked Ambition der er perlemor i, men den er virkelig fin.
Mit sidste bud er en fra OPI’s kollektion NYC Ballet nemlig You Callin’ Me A Lyre
Håber du kan bruge disse forslag, jeg har desværre ingen bedre bud.
Kh. Helene

Lotte

Tusind tak, fordi du kiggede og for svaret! Så sødt af dig.

Pudderdåse Helene

Hej Lotte
Jeg håber bare, at du finder en, som ser ud, som du ønsker dig 🙂
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *