Repost: Undgå hård hud og få bløde fødder

04.06.12

Så er det snart sommer, og det er tid til at vise fødderne frem i sandaler. Derfor vil jeg gerne benytte mig af lejligheden til at slå et slag for dette gamle indlæg, som stadig er topaktuelt.

Når den hårde hud og de grimme fødder rammer os, går vi til angreb med fodfil og pimpsten, men det bliver aldrig rigtigt andet end midlertidigt bedre.

Og det er der en forklaring på, for god pleje af fødderne handler mere om, hvad du IKKE gør, end hvad du gør. Jeg har disse råd fra den bedste, nemlig en meget dygtig statsautoriseret fodterapeut, og jeg har selv efterprøvet dem med stor succes. Der er to regler:

1. IKKE file fødderne med fodfil eller pimpstene
2. IKKE opløse fødderne i fodbad

At file hud af fødderne fjerner måske huden til at starte med, men det gør kun ondt værre på sigt og stimulerer huden til at danne mere hård hud. Og huden har ikke godt af at blive opløst i for meget vand.

Brug en fed creme med masser af carbamid/urea
Du skal have blødgjort og opløst den hårde hud på anden vis, og det er ved at bruge en god creme, der indeholder en meget højt andel carbamid eller urea, som det hedder på indholdsfortegnelsen. Smør dine fødder ind mindst en, men gerne to gange om dagen og gerne efter du har været i bad. Jeg kan anbefale Matas Fod- og Hælkur, som er den mest effektive, men også meget fedtet, eller Allpressan Fodskumcreme 15% som er en let og lækker skum som trænger lynhurtigt ind i huden. Allpresan kan du købe hos fodterapeuter.

Denne her proces tager lang tid, og det vil tage adskillige uger, før du for alvor vil se resultater.

En køkkensvamp er din bedste ven
Dernæst når du lige har været i bad kan du forsigtigt med den grove side af en køkkensvamp skrubbe døde hudceller af. Det er denne metode, fodterapeuter ofte anbefaler. Du kan ofte også senere endda nøjes med bare at skrubbe med dit håndklæde.

Jeg har selv siden jeg var relativ ung været hårdt plaget af hård hud på fødderne, men ikke efter jeg er begyndt at gøre, som der står her. Efter at have filet hud i et par årtier og fået mere og mere hård hud, har jeg de sidste 3-4 år gjort, som jeg har skrevet her. Og nu er mine hæle bløde og pæne igen.

Hvis du er meget hårdt plaget, kan det være en god idé at få en tid hos en fodterapeut og få hjælp til at starte med.

Så slut med fodfil, pimpsten og fodbade.

Hvordan holder I jeres fødder pæne?

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
38 kommentarer
Cecilie

Tjaeh jeg troede jeg plejede mine fødder med fodbad og fil men jeg vil da prøve den metode I anbefaler
En anden ting. Her i sommerperioden smører man sig jo ind i solcreme, men jeg kommer altså til at vaske solcremen af hænderne bagefter. Kender I til en håndcreme med faktor? Eller skal man her om sommeren bare bruge en solcreme som håndcreme?

Pudderdåse Katja

Jeg kender kun Ole Henriksens håndcreme, og den kan jeg ikke lide. Brug du bare en god alm. solcreme med en konsistens du kan lide – det er ca det samme der er i alligevel

Stella

Jeg smører mine fødder ind i vaseline om aftenen og tager plastikposer på fødderne, og en elastik om. Næste morgen har jeg de blødeste fødder efter en tur i bad. Det er fedtet og ikke såååå charmerende med poser på fødderne, men det virker, og skal ikke gøres så tit.

Pudderdåse Katja

Well, hvis bare det virker! 😀

henrik Boysen

en anden god måde er at smøre sine fødder ind i en creme med AHA syre og der efter putte vaseline på efter fulgt af sokker
Alpha hydrox enhanced lotion 10% Glycolic AHA Anti – wrinkle
kan købes på ebay for ca 150 kr med fragt for 177ml
den har en ph værdi på ca 4
kan også bruges i ansigtet og resten af kroppen god til normal tør hud
håber det var en hjælp tak for en god og ærlig side.

Pudderdåse Katja

Tak Henrik, super tip. Jeg vil lige kigge på det eBay produkt!

henrik Boysen

du kan sagtens bruge en solcreme som håndcreme
en super en hvis du vil passe ekstra godt på hænderne kunne være clinique Sun SPF 30 Body Cream som er fyldt med antioxidanter som beskytter ekstra
en sjov lille ting er også at denne creme er helt den samme som
clinique Sun SPF 30 Face Cream du får bare 3 gange så meget i den anden til samme pris, men de er helt ens tjæk selv ingretiens listen.
så derfor hvis du har normal til tør hud kan du også bruge
clinique Sun SPF 30 Body i ansigtet
hav en god dag.

Maria Silje

Virkelig godt råd!
Det må jeg nødt til st prøve af, om det også virker på mig, det ville jo ikke være tosset 🙂
// Maria silje

Pudderdåse Katja

Det tror jeg, det gør. Lad os høre, hvordan det går.

Louise

Kære Pudderdåser 🙂
Jeg har et problem mht. hudpleje, og selvom jeg godt ved, at det er svært at svare på når i ikke har set min hud, så prøver jeg alligevel at skrive til jer.
Jeg har i lang tid haft svært ved at finde noget ordentligt ansigtspleje. Jeg har skiftet mellem mange produkter, men aldrig været helt tilfreds.
Jeg er en pige på 19 år med relativ pæn hud, men jeg får stadig nogle irriterende urenheder til tider. Min hud bliver meget rød i solen (jeg kan ikke blive brun), jeg kan ikke pille i urenheder uden at min hud bliver helt rød, og mine kinder rødmer meget hurtigt – dette lyder umiddelbart som sensitiv hud. Dog er jeg ikke allergisk overfor noget.
Min t-zone vil jeg beskrive som normal. Den fedter ikke, og der er generelt ikke mange urenheder. Problemet er mine kinder, der føles meget fugtfattige. Jeg vil nok ikke sige at mine kinder er tørre, men de mangler lige det sidste skud fugt, så de føles smidige.
Problemet er, at når jeg endelig finder creme der gør mine kinder bløde, så er det lige som om, at den fedter/fugter for meget i t-zonen, hvilket gør at der kommer bumser.
Hvordan vil i karakterisere min hudtype ud fra forklaringen? Er den normal? Tør? Sensitiv? Eller kombineret?
Jeg kunne rigtig godt tænke mig at bruge Dr. Schellers produkter til ansigtet, hvor de har en creme til normal og fugtfattig hud. Tror i at den vil være passende ud fra min beskrivelse? Eller skal jeg gå efter en til tør hud?
Jeg håber at i vil svare, selvom jeg godt ved, at det er svært for jeg.
Mange hilsner
Louise

Pudderdåse Katja

Hej Louise
Mit første råd til dig er at glemme alt om standard hudtyper. De er opfundet af industrien og ingen af os passer ind i dem alligevel. Jeg har fx både meget sensitiv hud, fedtet T-zone og tør hud på kinderne samtidig. Og nogle gange skifter vejret og så er den helt anderledes. Led efter produkter der passer dig, ikke en bestemt hudtype.
Jeg kender ikke Dr Scheller, men hvis du har sart hud ville jeg nok gå udenom naturlige serier.
Prøv at starte med at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2012/03/22/basis-hudpleje-rutine-for-alle/
Kh. Katja

Henriette

Hej Louise. Jeg tænker på, om du måske kan have en hudlidelse, der hedder rosacea? Jeg havde selv nogle lignenende symptomer, da jeg var i 20’erne (jeg er nu 45). I en årrække brugte jeg Clinique produkter, hvilket gav en pæn hud på overfladen, men det var som om urenhederne blev indkapslet. Senere har jeg fået en meget sensitiv hud og tåler ikke længere solen i nær samme grad som tidligere. Jeg har hos hudlægen fået at vide, at jeg har rosacea i mild grad. Produkter fra Beauté Pacifique (specielt Creme Paradoxe og Serum Paradoxe) er gode til at mildne problemet. Det vigtigste er at undgå (de fleste) olier i cremer, da de virker tilstoppende. Du kan måske få undersøgt hos hudlægen, om du lider af rosacea?
Med venlig hilsen
Henriette

Julie/Gane&Gaffel

Jeg har et lidt andet – og dog relateret – fodproblem. I løbet af sommeren er mine fødder, og særligt mine yderste tæer, begyndt at skalle usædvanligt meget.
Har I nogen idé om, om carbamidkuren også vil hjælpe på dette – eller har I andre tricks i skuffen, der kunne være til nytte?
Kønt er det i hvert fald ikke! 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Julie
Jeg ville absolut forsøge det samme. Det er klart mit bedste bud.
Kram K

signe

Er jeg den eneste, der oplever at Matas fod og hælkur ligesom skiller? Som om den skal piske/blandes sammen. Lidt irriterende. Synes den er så “snasket”.

Pudderdåse Katja

Nej, det har jeg også prøvet, når den er blevet gammel. Så er det tid til at skifte den ud 🙂

Hvordan man får fødder så bløde som babyfødder | Pagik

[…] problemer med hård hud under fødderne i større eller mindre omfang. Efter jeg begyndte at følge Pudderdåsernes tip om at smide pimpstenen væk og kun fokusere på at smøre fødderne ind i fed creme, er mine […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *