GraVitamin og GraviOmega anmeldelse: Vind et halvt års forbrug af valgfrie MultiTabs

20.05.12
GraVitamin og GraviOmega

Sponsoreret indlæg

Da jeg var gravid med Erik for fire år siden, så Sundhedsstyrelsens anbefalinger til kosttilskud anderledes ud, men min anbefaling er stadig den samme: Følg dem!

Dengang som nu er det vigtige at få 400 µg folsyre. Grunden til dette er, at man ved, at det forebygger neuralrørsdefekter og dermed misdannelser af hjerte og rygmarv hos fostret. Misdannelser, der bliver dannet i de allertidligste stadier. Derfor er anbefalingen (som jeg netop har prædiket overfor et par veninder, der prøver at blive gravide – skal nok lade være med at nævne navne), at man starter på kosttilskud med 400 µg folsyre, FØR man ved at man er gravid, allerede når man begynder at forsøge på at blive gravid. Fordi folsyren har afgørende betydning lang tid før du overhovedet tester positiv. Når du tester positiv på en graviditetstest, er det i mange tilfælde for sent at forebygge med folsyre, fordi neuralrøret bliver lukket i allerede 6. uge.

Også for dine egen skyld
Men der er andre gode grunde til at tage kosttilskud som gravid som fx. GraVitamin. Jeg gjorde det selv som gravid – også af andre grunde end ovennævnte. En af de meget hurtige graviditetsgener, jeg fik, var, at jeg var træt. Træt, træt, træt, træt. Træt som Metusalem. Indtil en kvik veninde mindede mig om, at det var tid til at begynde at tage jern, og der skal jeg love for, at jeg kvikkede op igen. I dag anbefaler Sundhedsstyrelsen jern endnu tidligere i graviditeten, end dengang jeg var gravid. Og jeg kan godt forstå hvorfor! (Hvis du har slem kvalme, så kan det hjælpe at vente – snak med din læge.)

Også for ikke-gravide
Jeg tager også i dag en række kosttilskud, selvom jeg ikke er gravid længere. Jeg har rigtig god gavn af dem, men jeg gør det med megen stor omtanke. Der har – med meget god grund – været megen debat om vitaminer og kosttilskud og de bivirkninger, de også kan have. Med vitaminer er det bestemt ikke et spørgsmål om: Jo mere, jo bedre, og det er meget vigtigt for mig at understrege, at man som gravid skal passe på vitaminer og kosttilskud.

For eksempel er det vigtigt med et lavt indhold af A-vitamin, og det er blandt andet derfor, at jeg gerne vil anbefale GraVitamin, men derimod ikke de stærke vitaminpiller, der sælges mange af i dag. Der er bestemt ikke nogen grund til at tro, at bare fordi noget sælges som et vitamin eller kosttilskud, at det så er helt sikkert at bruge. Snak med din læge før du tager et kosttilskud, når du er gravid – som med hudpleje er naturligt bestemt ikke bedre nødvendigvis. Tag ikke et eller andet eksotisk naturprodukt, du ikke har snakket med din læge om.

Undgå D-vitamin mangel
Under graviditeten stiger vores behov for D-vitamin, og derfor anbefaler sundhedsstyrelsen også D-vitamin tilskud. Gravide er i større risiko for D-vitamin mangel, jeg har haft D-vitamin mangel, det kan ikke anbefales. Man bliver mildest talt en slatten karklud. Der er vist studier af D-vitaminmangel hos op mod 44% af gravide med hvid/vestlig hud (D-vitamin optages i huden og gennem solen, og etnisk oprindelse og hudfarve er derfor en afgørende faktor). GraVitamin indeholder netop den dosis D-vitamin, som Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide.

Hvad så med GraviOmega, Omega 3 og fiskeolie? Der er mange studier af Omega 3’s positive effekter på sundheden. Hjemme hos os tager vi det af så vidt forskellige årsager som ondt i knæet og godt for hjernen. Men ikke mindst så har det også den praktiske funktion, at D-vitamin og en lang række andre vitaminer er fedtopløselige og kun kan optages i kroppen, hvis man tager dem sammen med fedt. Og så slår man lige to fluer med et smæk der.

Vind et halvt års forbrug
Multi-Tabs, som laver GraVitamin og GraviOmega, har sat et halvt års forbrug af vitaminpiller på højkant til en af jer. Da det selvfølgelig ikke er jer alle, der lige skal være gravide nu og her (mig selv inklusive!), kan I selv vælge indenfor kategorierne:

  • Gravid
  • Børn
  • Voksen

hvis I vinder. Alt, hvad I skal gøre, for at deltage, er at lægge en kommentar. Og jeg vil bliver rigtig glad, hvis I samtidig vil skrive jeres holdning til kosttilskud og vitaminer. Tager I vitaminer eller andre kosttilskud? Og hvorfor/hvorfor ikke?

Jeg trækker lod søndag 27. maj blandt alle kommentarer – det er ikke et krav at deltage i debatten.

Husk også GraviOmega Facebook konkurrence på MultiVitamins Facebookside, hvor I kan vinde en barnevogn til en værdi af 9.000 kroner.

På Pudderdåserne kan du altid stole på, at vi giver udtryk for vores egen mening, uanset om indlæggene er sponsorerede eller ej. Dette er et sponsoreret indlæg.

Her kan du købe det
Du kan købe GraVitamin og GraviOmega på Apoteket og i Matas blandt andet. GraVitamin koster 159 kroner for 120 tabletter og GraviOmega koster 139 kroner for 100 kapsler.

GraVitamin og GraviOmega

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
55 kommentarer
Annette

Jeg spiste gravitamin og jernpiller da jeg var gravid. Tog også af og til kalkpiller, men var ved at kløjs i dem hver gang jeg prøvede, så det var ikke tit at de røg ned. Nu spiser jeg nogle vitaminpiller fra Matas’ egen serie, som ikke koster så meget.
Jeg begyndte også at spise gravitamin før jeg blev gravid, men da det gik så hurtigt, var det kun en kort periode – men hellere lidt end intet.

laila bindzus

jeg har til dags dato aldrig spist vitamin tabletter men nu siger min læge at jeg skal så det kunne da være lækkert at vinde start pakken til det .
Håber solen skinner på mig denne gang så jeg kan vinde det man har brug få
venlig hilsen
laila bindzus

Stinna

Jeg spiser omvi-vegan, da jeg er vegetar og ikke altid får spist æg osv 🙂
Udover dette spiser jeg d-3 og fiskeolie 🙂
Har i prøvet silica til hår og negle?
🙂 god
Søndag!

Pudderdåse Katja

Hej Stinna. Ja som vegetar og veganer, så er det ekstra vigtigt (husk B-vitamin!!!). Nej jeg har aldrig taget silica.
Kh. Katja

Anne

jeg tager ikke rigtigt nogen af delene, selvom jeg nok ville have godt af det.

Gitte Frigaard

Jeg forsøger at huske at tage dem, er i perioder en klovn til det :((( mener bestemt det er vigtigt at få dem hver dag, men dem jeg tager mod dårlig hukommelse er åbenbart ikke effektive nok GGG

Lullumut

Jeg spiser hver dag til aftensmaden 1 multivitaminpille, 1 fiskeoliepille og 1 d-vitaminpille. Det må være rigeligt 🙂 Vil gerne deltage i dem til “voksne” 🙂

Rikke

Vitaminer og kosttilskud er en stor post på mit budget. Jeg har Sclerose og får en del stærk medicin der er hårdt for kroppen og det tærer på “lagerene” 🙂

Pudderdåse Katja

Ja, det har jeg hørt om. Jeg har et par veninder med sclerose. Så er det også vigtigt med et højere niveau af D-vitamin, ikke?

Karina Pedersen

Jeg tager gravitamin, da vi prøver på at blive gravide, så jeg er allerede godt i gang. Jeg lider også af D vitaminmangel, og som du siger: Man bliver virkelig en klud :/ – Ellers er jeg ikke den store fan af vitaminpiller, og tager ikke noget almindeligvis.

Anne Stadil

Jeg tager ikke vitamin-piller, men ville egentlig gerne i gang – måske dette kunne blive starten på det?! 🙂
I så fald er jeg interesseret i pillerne “til voksne”.
De bedste hilsen fra
Anne

Helena Harbo Andersen

Tager dagligt vitaminer! Men udover det spiser jeg kalktabletter, da jeg hverken drikker mælk eller spiser ost 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *