GraVitamin og GraviOmega anmeldelse: Vind et halvt års forbrug af valgfrie MultiTabs

20.05.12
GraVitamin og GraviOmega

Sponsoreret indlæg

Da jeg var gravid med Erik for fire år siden, så Sundhedsstyrelsens anbefalinger til kosttilskud anderledes ud, men min anbefaling er stadig den samme: Følg dem!

Dengang som nu er det vigtige at få 400 µg folsyre. Grunden til dette er, at man ved, at det forebygger neuralrørsdefekter og dermed misdannelser af hjerte og rygmarv hos fostret. Misdannelser, der bliver dannet i de allertidligste stadier. Derfor er anbefalingen (som jeg netop har prædiket overfor et par veninder, der prøver at blive gravide – skal nok lade være med at nævne navne), at man starter på kosttilskud med 400 µg folsyre, FØR man ved at man er gravid, allerede når man begynder at forsøge på at blive gravid. Fordi folsyren har afgørende betydning lang tid før du overhovedet tester positiv. Når du tester positiv på en graviditetstest, er det i mange tilfælde for sent at forebygge med folsyre, fordi neuralrøret bliver lukket i allerede 6. uge.

Også for dine egen skyld
Men der er andre gode grunde til at tage kosttilskud som gravid som fx. GraVitamin. Jeg gjorde det selv som gravid – også af andre grunde end ovennævnte. En af de meget hurtige graviditetsgener, jeg fik, var, at jeg var træt. Træt, træt, træt, træt. Træt som Metusalem. Indtil en kvik veninde mindede mig om, at det var tid til at begynde at tage jern, og der skal jeg love for, at jeg kvikkede op igen. I dag anbefaler Sundhedsstyrelsen jern endnu tidligere i graviditeten, end dengang jeg var gravid. Og jeg kan godt forstå hvorfor! (Hvis du har slem kvalme, så kan det hjælpe at vente – snak med din læge.)

Også for ikke-gravide
Jeg tager også i dag en række kosttilskud, selvom jeg ikke er gravid længere. Jeg har rigtig god gavn af dem, men jeg gør det med megen stor omtanke. Der har – med meget god grund – været megen debat om vitaminer og kosttilskud og de bivirkninger, de også kan have. Med vitaminer er det bestemt ikke et spørgsmål om: Jo mere, jo bedre, og det er meget vigtigt for mig at understrege, at man som gravid skal passe på vitaminer og kosttilskud.

For eksempel er det vigtigt med et lavt indhold af A-vitamin, og det er blandt andet derfor, at jeg gerne vil anbefale GraVitamin, men derimod ikke de stærke vitaminpiller, der sælges mange af i dag. Der er bestemt ikke nogen grund til at tro, at bare fordi noget sælges som et vitamin eller kosttilskud, at det så er helt sikkert at bruge. Snak med din læge før du tager et kosttilskud, når du er gravid – som med hudpleje er naturligt bestemt ikke bedre nødvendigvis. Tag ikke et eller andet eksotisk naturprodukt, du ikke har snakket med din læge om.

Undgå D-vitamin mangel
Under graviditeten stiger vores behov for D-vitamin, og derfor anbefaler sundhedsstyrelsen også D-vitamin tilskud. Gravide er i større risiko for D-vitamin mangel, jeg har haft D-vitamin mangel, det kan ikke anbefales. Man bliver mildest talt en slatten karklud. Der er vist studier af D-vitaminmangel hos op mod 44% af gravide med hvid/vestlig hud (D-vitamin optages i huden og gennem solen, og etnisk oprindelse og hudfarve er derfor en afgørende faktor). GraVitamin indeholder netop den dosis D-vitamin, som Sundhedsstyrelsen anbefaler til gravide.

Hvad så med GraviOmega, Omega 3 og fiskeolie? Der er mange studier af Omega 3’s positive effekter på sundheden. Hjemme hos os tager vi det af så vidt forskellige årsager som ondt i knæet og godt for hjernen. Men ikke mindst så har det også den praktiske funktion, at D-vitamin og en lang række andre vitaminer er fedtopløselige og kun kan optages i kroppen, hvis man tager dem sammen med fedt. Og så slår man lige to fluer med et smæk der.

Vind et halvt års forbrug
Multi-Tabs, som laver GraVitamin og GraviOmega, har sat et halvt års forbrug af vitaminpiller på højkant til en af jer. Da det selvfølgelig ikke er jer alle, der lige skal være gravide nu og her (mig selv inklusive!), kan I selv vælge indenfor kategorierne:

  • Gravid
  • Børn
  • Voksen

hvis I vinder. Alt, hvad I skal gøre, for at deltage, er at lægge en kommentar. Og jeg vil bliver rigtig glad, hvis I samtidig vil skrive jeres holdning til kosttilskud og vitaminer. Tager I vitaminer eller andre kosttilskud? Og hvorfor/hvorfor ikke?

Jeg trækker lod søndag 27. maj blandt alle kommentarer – det er ikke et krav at deltage i debatten.

Husk også GraviOmega Facebook konkurrence på MultiVitamins Facebookside, hvor I kan vinde en barnevogn til en værdi af 9.000 kroner.

På Pudderdåserne kan du altid stole på, at vi giver udtryk for vores egen mening, uanset om indlæggene er sponsorerede eller ej. Dette er et sponsoreret indlæg.

Her kan du købe det
Du kan købe GraVitamin og GraviOmega på Apoteket og i Matas blandt andet. GraVitamin koster 159 kroner for 120 tabletter og GraviOmega koster 139 kroner for 100 kapsler.

GraVitamin og GraviOmega

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
55 kommentarer
Nybegyndermor

Jeg tager noget multivitaminpiller for gravide, jerntabletter og ekstra kalk/D-vitamin. Virkelig bøvlet, fordi de skal tages på forskellige tidspunkter og nogle må ikke tages sammen med andet, og nogle skal tages sammen med mad. Det er et helt lille puslespil hver dag. Men jeg tog altså ikke folsyre, før jeg vidste at jeg var gravid. Anede det simpelthen ikke. Satser dog på, at alt er ok alligevel.

Pudderdåse Helene

Kære Nybegyndermor
Min ældste er et meget uplanlagt ønskebarn, hvorfor jeg hverken tog det ene eller det andet før 12 uge. Han er helt fin og meget lækker alligevel.
Mvh. Helene

Gitte

Jeg er gravid, og tager selv kosttilskud til gravid. GraVitamin og et jerntelskud. Ligeså snart de først 12 uger er overstået (om en uge – HURRA) starter jeg på Omega3 tilskud også. Jeg synes det er rigtig vigtigt at få vitaminer, især nu når jeg er gravid. Dog spiser jeg også alt det grønt og frugt jeg kan spise.
Jeg har selv lidt af d-vitaminmangel, og det er bestemt ikke rart! I øvrigt kan jeg varmt anbefale b-vitaminer hvis der er nogen der døjer med vinterdepressioner – det er intet mindre end et vidundermiddel1

Emilie

er alt for dårlig til at huske at tage mine vitaminpiller og fiskeolier, selvom jeg har begge dele stående og ved det er godt for mig.

Isabel

Spændende debat, især nu hvor vitaminerne er kritiseret så voldsomt af nogle forskere. Jeg er dog lidt i tvivl om det ikke “bare” handler om vitamin A og E? De vitaminer lagres jo i fedtet og man kan derfor få for meget (hvilket kan være rigtig skadeligt!), hvorimod fx B og C-vitaminer er vandopløselige og derfor bare tisses ud – sådan at man rent faktisk ikke kan få for meget af disse. Det er i hvert fald det, jeg har læst mig frem til.
Nå, men jeg er vist lidt af en vitamin/kosttilskuds-junkie. Jeg spiser dagligt 3 longo-vitaler (som jeg kan læse, at andre spiser to af, så det burde jeg måske også prøve) og 1-2 kæmpenatlysolie-tabletter. Derudover har jeg i perioder suppleret med ekstra C-vitamin, fordi jeg bilder mig ind, at jeg ikke bliver så let syg så, ekstra B-vitamin for hår og negle (jeg så faktisk ikke rigtig nogen effekt) og ekstra D-vitamin i vinterperioden.
Jeg har ligeledes forsøgt mig med zinktabletter, da de skulle hjælpe på eksem, som jeg har lidt en lille smule af, men jeg har ikke lagt mærke til nogen forskel… OG så har prøvet MSM (http://www.highernature.co.uk/ShowProductFamily.aspx?ProductFamilyID=158), fordi min kæreste fik så fin hud af dem, men heller ikke her oplevede jeg nogen synderlig forskel.
Og – det er ikke slut endnu 😀 – så har jeg taget flaxseed i stedet for fiskeolie, fordi jeg har allergi overfor fisk. Det begynder jeg på igen, når mine kæmpenatlysolier er brugt op.
Ej, okay, jeg burde virkelig skære ned og slet ikke deltage i jeres konkurrence, haha! Jeg ønsker mig ellers voksen-versionen 🙂

Mette

Er vild med multi-tabs complete, der også indeholder fiskeolie 🙂
Har også prøvet longovital i en længere periode, men fik utrolig halsbrand af dem, hvilket jeg stadig, den dag i dag, undre mig over hvordan kunne ske.

Sofie

Jeg tager fiskeolie og multivitamin hver dag! 🙂

Anna

Jeg er gravid og spiser Gravitamin, men der er snart ikke flere tilbage, så jeg vil mægtig gerne være med i konkurrencen. Jeg spiste ikke vitaminpiller, før jeg blev gravid, men nu vil jeg jo gerne gøre det bedste for den endnu meget lille spunk. Måske begynder jeg endda at køre med cykelhjelm:-)

Baysen

Jeg er da selvfølgelig med 🙂 Jeg “spiser” nemlig både multivitaminer og D-vitamin dagligt. Multivitaminerne fordi jeg i perioder ikke spiser så varieret. Og D-vitamin fordi jeg har fået konstateret D-vitamin mangel, og fordi jeg har problemer med uro i benene. Jeg ville faktisk også gerne tage fiskeolie – det skulle jo være godt for stive og ømme led, men jeg får simpelthen sure opstød af dem :-/ jeg har ikke rigtig nogen holdning til om det skal være naturligt eller ej – om det skal være det ene eller det andet, tænker jeg, er mere et holdningsspørgsmål end et sundhedsspørgsmål.

Louise

Jeg spiser både kalk med d-vitamin (godt til min crohn sygdom), vitamineral tablet, fiskeolie (da jeg ikke bryder mig om fisk) og folsyre (og har taget det i 2,5 år pga en kamp for at blive gravid som endelig er lykkes)… Vil derfor være perfekt med et halvt års forbrug af gravitamin 😉

Camilla H

Lige nu tager jeg faktisk ikke nogen vitamin piller men burde nok 🙂
Begge de 2 gange jeg har været gravid har jeg taget alt det anbefalede og synes da bestemt at alle skulle gøre det samme 😉

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *