Nye produkter fra Moroccanoil: Volume Shampoo, Conditioner og Luminous Hairspray

03.04.12

Den velkendte Moroccanoil har efterhånden vokset sig til en stor produktserie. Senest i Danmark har vi nu fået en serie til tyndt og fint hår. Det var tiltrængt, som jeg har skrevet tidligere, så er jeg voldsomt glad for deres produkter, men de eksisterende har været velegnede til meget slidt og tørt hår og har derfor kunne tynge fint og glat hår som mit.

Jeg elsker Moroccanoils produkter, og det har absolut intet med arganolie, Marokko eller andre marketingstunt at gøre. Tværtimod handler det om nogle velformulerede produkter, som gør god brug af silikone, meget milde og gode rensestoffer og gode balsamingredienser. Arganolien er efter min bedste overbevisning mindre end sekundær og i produktet mere af markedsføringshensyn. I langt de fleste produkter står den meget langt nede på ingredienslisten – og heldigvis for det, silikone og behentrimonium chlorid føles virkelig godt til håret, olie er en temmelig fedtet oplevelse. Olie i shampoo? Nej tak.

Extra Volume Shampoo og Extra Volume Conditioner
Jeg kan rigtig godt lide dem af flere årsager. Shampooen er uden de potentielt irriterende sulfater, som jeg har snakket om før. Balsammen er en virkelig god blanding af primært silikone og ingrediensen behentrimonium chlorid, som jeg er stødt på for nylig også, og som er meget effektiv og yderst interessant. Det er ikke noget, der vil ændre dit hår permanent, men det er en fantastisk balsam til at give en øjeblikkelig følelse af sundere hår. Mit hår er voldsomt slidt i spidserne, og følelsen når man kommer denne balsam i er faktisk ret vild. Det er en øjeblikkelig udredning af fuglereden.

Produkterne er parfumeret, men det er mildt og uden de 26 deklarationspligtige parfumestoffer, hvilket er en kæmpe sjældenhed i hårprodukter, så kæmpe pil op for det.

Moroccanoil Luminous Hairspray
Jeg blev spurgt af en læser for et stykke tid siden, hvilken hårspray jeg kunne anbefale. Og jeg måtte blive svar skyldig, for jeg har ikke brugt hårspray siden en gang i 90’erne. Grunden er at jeg ikke har gået med opsatte frisurer og ikke har kunne se meningen med et klistret og ufleksibelt hold, som forsvandt så snart jeg rørte ved det. Denne har jeg en anden oplevelse med og har faktisk oplevet mig selv gribe efter den, vende hovedet ned, spraye og ryste det hele på plads for ekstra fylde og kapow og derefter sætte det igen med et sidste spray. Det virker, og den er fleksibel og føles helt anderledes end i de gode, gamle dage. Så her kan jeg præsentere den første hårlak, jeg har brugt siden 90’erne.

Der er en smule shimmer i, så den giver lidt shine i håret.

Udover disse produkter har Moroccanoil også lanceret en hårkur Weightless Hydrating Mask, som af uransagelige årsager indeholder et par skidte parfumestoffer (hvorfor når nu de andre ikke gør?) og Curl Defining Cream til krøllet hår.

Her kan du købe det
Du kan købe Moroccanoil hos frisører og på nettet. Produkterne er på markedet i løbet af april. Hairspray koster 159, shampooen koster 169 og conditioner koster 179, og de kan købes hos frisører og på nettet.

Har I prøvet nogle af Moroccanoils produkter?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
26 kommentarer
Susanne

Hej Helene og Katja!
Hvordan fungerer denne serie med ønsket om sulfat- og silikinefri hårprodukter?
I skriver i kommentarerne, at der er forskel på silikoner? Jeg mindes at have læst et sted (vist som kommentar til Emily Salomon), at (en af jer?) har ændret lidt syn på det med silikoner – eller husker jeg helt forkert?
Jeg bruger Purely Prof. shampoo nr. 0 + conditioner 2. Kunne rigtig godt tænke mig at finde gode stylingprodukter til krøller og overvejer krøl-creme fra Moroccanoil. Vil derofr gerne lige høre jeres (altid) fornuftige og gode kommentarer;-)
Bedste hilsner Susanne

Pudderdåse Katja

Kære Susanne
Jeg har ændret syn på sulfaterne https://pudderdaaserne.dk/2011/12/13/sulfater-revisited-ma-vide-til-tor-hud-eller-irriteret-hovedbund/
Men bestemt ikke silikone – jeg elsker silikone 🙂
Moroccanoil er uden sulfater, men indeholder MEGET silikone. MEGET! Så hvis du vil undgå silikone, så er deres balsam og plejeprodukter absolut no-go.
Der er også silikone i denne, men det er ikke meget. Ingredienslisten er:
Water (aqua), cetearyl alcohol, polyquaternium-11, glycol stearte, hydrolyzed vegetable protein PG-Propyl silanetriol, polyquaternium-72, argania spinosa kernel oil (argan oil), fragrance (parfum), dimethicone, behentrimonium methosulfate (and) C10-40 isoalkylamidopropylethldimonium ethosulfate (and) cetyl alcohol, ceteareth-20, DMDM hydantoin, lactic acid
Dimethicone er en silikone. Jeg ville personligt synes, det var temmelig fjollet at afskrive denne alene pga. silikonen.
Men lige skrækken for silikone har jeg jo så heller aldrig været med på.
Kh. Katja

Susanne

Hej Katjha!
Tak for dit udførlige svar! Jeg regner med, at det er ingredienslisten til krøl-creme fra Moroccanoil, du skriver (ja, måske dumt, men du skriver “denne”, og da indlægget handler om et andet Moroccanoil-produkt, end det jeg spørger til, vil jeg lige være på den sikre side;-)
Kan du skrive lidt om, hvorfor I ikke ‘frygter’ silikonen på samme måde som CG-motode-folkene? Er det dit indtryk, at eks. Prely Prof. shampoo sagtens kan klare jobbet med at vaske silikone ud? Jeg er lige begyndte at bruge deres produkter – bruger shampoo 0 fordi jeg har krøller – ved dog at shampoo 2 er mere målrettet til at udvakse stylingprodukter, men er blvet anbefaldet 0’eren af hensyn til de naturlige krøller. Har du en holdning eller input mon?
Takker endnu en gang for fantastisk råd og vejledning;-)!
Bedste hilsner Susanne

Susanne

Og lige et sprøgsmål mere…
Kender du eller Helene til, hvad andre med krøller synes om Moroccanoils krøl-creme?

Mette

Svar til Susannes indlæg d.30.10.2012:
Jeg har via min frisør prøvet Moroccanoils intense curl cream i mit naturkrøllede hår. Den gav udmærket liv til krøllerne, men de føltes lidt fedtede, så det er slet ikke min favorit 🙁
Jeg sværger til enten Label.m Curl Cream (og gerne sammen med deres Blow Out Spray) eller Evo Liquid Rollers Curl Balm – og prøver at holde mig fra produkter med meget silikone i, da jeg ikke synes, at de gør meget godt krøllerne.

Susanne

Hej Mette!
Tak for dit svar – dejligt du gad give input;-)

Therese

HJÆLP! Jeg har brugt 2 forskellige kerastase shampoos over længere tid, men begyndte at få ømme bumser i panden og i hårgrænsen. Jeg skiftede så til Moroccanoil’s volume shampoo, og bumserne forsvandt, men nu efter et par måneders brug, får jeg regelmæssigt bumser i panden og i hårgrænsen igen… Jeg har brug for en god shampoo, som gerne giver volume, jeg får hurtigt fedtet hovedbund og har spaltede spidser.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *