Moroccanoil hårplejeserie

17.10.11

Som jeg har skrevet herinde et par gange, så er jeg ivrig bruger af den klassiske Moroccanoil, som jeg har brugt længe efterhånden. Det var derfor med stor forventning, jeg kastede mig ud i at afprøve en god portion af de resterende produkter i serien.

For Moroccanoil er vokset til at være meget mere end bare det serum, som mange kender og elsker. Der er shampoo, balsam, hårkur og stylingsprodukter også. Jeg har prøvet seriens shampoo, balsam, hårkur og både den klassiske serum og light versionen.

Moroccanoil klassisk og light
Jeg har skrevet et par gange om Moroccanoil, men jeg er stadig meget glad for den. Dette silikonebaserede serum til håret er yderst velegnet til slidt og umedgørligt hår, som straks bliver blødt, glat og lækkert at se på.

Mit afblegede og ekstremt slidte hår bliver blødt og lækkert igen, når jeg bruger dette – midlertidigt, for effekten holder kun til næsten hårvask. Men skidt pyt, for det gælder alle hårprodukter. Hår er dødt, og intet du putter på kan reparere det. Og Moroccanoils behandling er en af de mest effektive, jeg kender.

Det, du ikke kan se på billedet, er, at den kommer med pumpe, hvilket er yderst praktisk. I modsætning til Orofluido, som er stort set identisk på ingredienslisten, men som ikke har den praktiske pumpe.

Hvad kan Moroccanoil Light så? Ifølge Moroccanoil selv, så er den særlig velegnet til fint og blondt hår. Det er lige mig, jeg har begge dele. Men der er to problemer. Først og fremmest er ingredienslisterne på de to produkter fuldstændig identiske. Dernæst kan jeg overhovedet ikke mærke forskel på mit hår, om jeg bruger den ene eller den anden. Jeg har sågar i dag forsøgt at bruge den originale på den ene side af hovedet og light på den anden side. Jeg kan hverken se eller mærke forskel.

Jeg kan dog – de ens ingredienslister til trods – godt både se og mærke forskel på serummet i hænderne. Så der er en forskel, og jeg vil ikke udelukke, at nogen kan mærke forskel på håret også. Jeg er bare ikke en af dem.

Og lad os så lige få slået en tyk pind igennem, at bestemte hårfarver skal bruge den ene type og andre hårfarver skal bruge en anden type stylingprodukter. Blondt, brunt, rødt eller lilla hår kan fint bruge dem begge.

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo
Moroccanoil Moisture Repair Shampoo er et særsyn indenfor shampoo. Det er nemlig en shampoo uden de 26 særligt allergene parfumestoffer (kig i bunden af artiklen). Stort set alle shampoo’er, jeg kender, pånær de særligt parfumefri selvfølgelig, indeholder adskillige af de 26 særligt allergene parfumestoffer, hvilket efter min mening er et stort problem i hårprodukter, men ikke denne. Tværtimod indeholder den kun en lille smule almindelig parfume.

Derudover er den sulfatfri, hvilket vil begejstre jer med sart hovedbund. Prisen, du betaler for dette, er, at den ikke skummer, hvilket for mange vil føles lidt forkert, og som at man skal bruge mere. Den er især god til tørt hår og hvis du har problemer med sulfater.

Moroccanoil Moisture Repair Conditioner
Balsammen er også meget rig og på samme måde som shampooen bedst egnet til tørt og skadet hår. Mit afblegede og tørre hår er meget glad for både shampoo og balsam. Alligevel synes jeg ikke den tynger mit hår, hvilket selvfølgelig er en fordel. Igen er dette ikke en balsam for fint og glat hår, dette er plejeprodukter som er yderst velegnede til tørt og skadet hår, som har behov for en høj grad af beskyttelse.

Som shampooen er den meget mildt parfumeret.

Moroccanoil Intense Hydrating Mask
Med alle de fremragende produkter ovenfor, får mit hår alt det, det behøver. Og jeg har derfor ikke brug for hårkur. Som jeg i øvrigt ikke bruger, fordi hårkur på mange måder er overflødigt. Det er, hvad du bruger hver dag, der for alvor har betydning for dit hår efter min mening.

Men hvis du har seriøst tørt og skadet hår, så er dette en udemærket hårkur og et godt supplement. Og brug den gerne hver dag som balsam, hvis du trænger til ekstra pleje. Eller brug din yndlingsbalsam som hårkur. Balsam og hårkur er alligevel lavet på stort set samme måde.

Alt i alt er dette virkelig gode produkter. De er desværre også dyre. Moroccanoil serummet koster cirka 299 kroner, og det er meget for et hårprodukt. Men det er efter min mening pengene værd (ellers ville jeg jo heller ikke bruge det selv hver dag).

Arganolie og de smukke marokkanske kvinder
Er det arganolien, der gør det pengene værd? NEJ, det er bare den gode historie, som Moroccanoil markedsfører sig selv på. Der er arganolie i alle produkterne, men i meget varierende mængder. I det klassiske hårserum er de bærende ingredienser silikoner, som er de virkelige stjerner, når det kommer til hår. Arganolien står bagefter og er god, ja ja, men det er silikonem, der gør det hårde arbejde. I shampoo, balsam og hårkur står arganolien så langt nede i forhold til de andre effektive ingredienser, at den næppe har en afgørende betydning.

Hvilket bringer mig frem til en lille anekdote, som ikke har noget specifikt med Moroccanoil at gøre, men snarere med den effekt som markedsføringen af arganolie har fået. I meget markedsføringsmateriale af arganolie og produkter med argan (Moroccanoil undtaget skal retfærdigvis siges) ser man lovprisninger af arganolien som hemmeligheden bag marokkanske bondekvinders ungdommelige udseende. Mine gode kollega Eva, som rejser jævnligt på hesteryg i de mest landlige egne af Marokko kluklo, da jeg fortalte hende dette. Marokkanske kvinder lever hårde liv, og ser ud derefter. Der er ikke megen rynkefri hud, når man når over en hvis alder.

Men det var et sidespring… Moroccanoil serien byder på en række virkelig gode produkter. Min favorit er som altid serummet, og hvis du kun har råd til et produkt, så gå efter det.

Her kan du købe det
Produkterne fra Moroccanoil koster mellem 150 og 299 og kan købes hos frisører og på nettet. Det skifter hele tiden, hvor det er billigst, så søg grundigt, før du køber. Som regel er det mest fragten, du sparer på.

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
37 kommentarer
Chanie

Har også et indlæg om det her: http://www.chanie-beline.blogspot.com 🙂 Det er skøønt!

Kathrine

Hej 🙂
Inderholder Moroccanoil-produkterne methylisothiazolinone (MI)? Jeg forsøger at gå udenom stoffet, da min hud begynder at klø, hvis jeg kommer i nærkontakt med det.
Jeg har ikke kunnet finde en indholdsfortegnelse på internettet. Jeg er lidt “sart”, så jeg har længe forsøgt mig med svane/allergimærkede produkter, hvilket dog ikke har været nogen succes (mit hår er blevet til en tør høstak).. Jeg har længe haft kig på Moroccanoil’s Moisture Repair Shampoo 🙂
Mvh. Kathrine

Helene Randløv

Hej Kathrine
Jeg har ikke lige nogle af Moroccanoils produkter ved hånden, men jeg fandt en INCI online her: http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_e2c258187.html, i følge den er der altså ikke MI i, men jeg vil råde dig til lige at besøge en frisør og tjekke det ved selvsyn 🙂
Har du prøvet det danske mærke Ingredien? Det er det mærke, som har overrasket mig mest på det sidste. Det er nogle virkelig gode produkter, især vil jeg anbefale Soft serien (http://www.ingredien.dk/607), som effektivt holder høhår og tørke på lang afstand.
Mange hilsner
Helene

Camilla

Hej Pudderdåserne
Jeg ville høre jeres erfaringer med light modellen af Moroccanoils olie fremfor deres originale 🙂
Jeg har forholdis tykt hår, men det er lyst 🙂
Mvh Camilla

Katja Moikjær

Hej Camilla. Jeg mener at have skrevet om det for længe siden? Prøv at søge. Min egen helt personlige mening er at de er fuldkommen ens. Jeg kan godt lide begge, men har meget svært ved at mærke forskel.

Helene Randløv

Hej Camilla
Sørg for at få en prøve, især hvis dit hår er meget lyst… den kan desværre afgive lidt farve også den lette 🙁
Kh. Helene

Gitte

Hej!
Jeg har købt det er hedder pure moroccans silk, hvordan fungerer det?

Helene Randløv

Hej Gitte
Det ved jeg ikke, jeg har ikke testet mærket, hvad synes du selv?
Kh. Helene

Trine Nielsen

Light udgaven farver ik håret, det er forskellen:-) Nogle piger med helt blondt hår, har sagt den. Alm farver håret lidt gyldent☺️

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *