Om krop, vægt og folk der skal passe deres egen næringsvej

10.02.12

Katja, nytår 2008

Jeg bliver lige nødt til at kaste lidt opmærksomhed i Katrines retning. For hendes indlæg i dag synes jeg er noget af det bedste, hun har skrevet.

Alle, der synes, at Katrine (eller Kia eller Ditte eller nogen af de andre labre siv, der får den slags tåbelige kommentarer) er blevet for tykke, kan komme her, så skal jeg sætte mig på dem. Jeg vejer nemlig 87 kilo, er 182 høj og har et BMI på 26 og er derfor pr definition stadig overvægtig (selvom jeg er en tredjedel mindre end på billedet fra 2008 ovenfor, hvor jeg sjovt nok OGSÅ havde det rigtig godt med mig selv). Helene sætter sig øverst, så vi kan mase til, hendes BMI er højere end mit (tror jeg nok, vi er ret ligeglade begge to).

Luk nu arret!
Og hvad sker der for folk, der kommenterer andres vægt? Efter jeg har tabt mig er jeg blevet spurgt et par gange af velmenende folk, hvad de skal gøre ved den og den ven eller kollega for at gøre dem opmærksomme på, at det nok er en god ide, at de tænker lidt på vægten.

Øh… Jeg tror nok, din gode ven er mere end pinligt klar over problemet selv. Du skal nok bare lukke arret, tie helt stille og vente på, at vedkommende selv beder om hjælp.

Et par stykker, hvis navn jeg ikke skal nævne, gjorde det også, da jeg vejede mest. “Søde Katja, jeg har tænkt over det her, og jeg synes, du skal vide, at du nok skal gøre noget ved din vægt”.

“Guuuud er det rigtigt? Jeg havde søreme slet ikke selv opdaget, at jeg har taget 35 kilo på! Ej hvor er jeg glad for, at du fortæller mig det, jeg havde slet ikke selv set det…” (Indsæt selv ironi).

Katrine, du er et smukt menneske både udenpå og indeni, og folk skal lære at lukke arret!

I øvrigt synes jeg, at det er et interessant fænomen, at ud af de mange hade-kommentarer vi får (det gør alle bloggere), så har vi aldrig fået en om, at vi er fede og grimme (selvom vi rent faktisk ER fede i modsætning til de andre lækre sild, der er omtalt her). Vi har aldrig fået en eneste grim kommentar på vores udseende. Til gengæld bliver vi ofte i anonyme kommentarer beskyldt for at være uvidende, dumme, ikke researche og ikke at have forstand på det, vi skriver om. Hvorimod de smukke kvinder bliver beskyldt for at være fede og grimme. Kan man heraf konkludere, at den slags hade-kommentarer måske handler mere om afsenderen selv?

 

 

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
30 kommentarer
Heidi

NEMLIG JA!!!!
🙂

Annette

Rigtig godt skrevet. Jeg er godt nok i den anden skala (eller var – der er en baby der pt. har bygget godt ud) og er udfra BMI-skalaen undervægtig. Til mit først besøg hos jordemoderen, var hun efter mig og mente at jeg havde en spiseforstyrrelse. Men nej, sådan ser jeg (og resten af min familie) ud, og jeg har det godt med mig selv. Det skar i hjertet at skulle blive fremstillet som en med spiseforstyrrelser. Som Katrine også skriver, er vægten bare et tal. Det vigtigste er at man hviler i sig selv.

Pudderdåse Katja

Det er så frygteligt! Jeg har et par veninder, der er undervægtige. (Både med og uden spiseforstyrrelser) Og det er som om, at være undervægtig er en carte blanche til at folk må kommentere din vægt. Så er det ok at folk siger højlydt, at man skal spise noget mere, have noget sul på kroppen osv osv. Selvom det er fuldt ud lige så sårende som at sige til en overvægtig at hun er fed.

Lonnie

Den tendens har jeg også lagt mærke til, Katja! Og undret mig højlydt over.

Michelle F

Dejligt at se at diverse bloggere står bag hinanden, mod disse ondskabsfulde kommentarer! 🙂

Pudderdåse Katja

Tak 🙂
Men det handler vel i bund og grund ikke om bloggere. Det er ligegyldigt at vi er bloggere. Det handler om kropssyn og hvordan vi behandler hinanden som mennesker.

Nanna

Stor respekt til dette indlæg! det tager jeg virkelig hatten af for.
Vi kvinder er pænest med former! Det er min personlige mening.
og en lang række undersøgelser viser også at mænd bliver mere tiltrukket af kvinder med lidt ekstra på sidebenene, om det er bevidst eller ubevidst.

Line

How lovely that you are simply turning the problem around, saying that women without what you call “shape” isn’t as beautiful as women with “shapes”! (Although I’ve many times wondered what a person without shapes would look like, I have yet to find an answer…)
What difference does it makes what men think of women or not? This is about women feeling good about themselves, no matter what size you’re in. It’s not about craving for men’s desire and approval.

Patricia

Jeg ville egentlig bare sige, at jeg synes I er smukke og fantastiske 🙂
Tak for en dejlig blog, der hjælper mig lidt på vej i junglen af produkter

Katrine B.

Lækkert med et ordentligt indlæg fra nogle fornuftige kvinder! Netop nu er jeg faktisk på kur – ikke for at blive super slank, men for at få en bedre kondi (at blive forpustet fordi, man bor på anden sal, går jo bare ikke), og jeg må faktisk indrømme, at jeg tænkte: “Hey, jeg er jo også en babe så!”. Overvægtig eller ej, så er I dælme nogle skønne og smukke kvinder! SÅ inspirerende!

Marianne J

Jeg elsker jer begge for, at I altid får sagt tingene på den helt rigtige måde. Respekt!!

Julie

Typisk kvinder!!!!!!
Hvad blev der af søstersolidariteten og rummeligheden?
Der er så uhyggeligt mange mennesker (især kvinder) derude med dårligt selvværd 🙁
Jeg er efterhånden blevet rigtig god til at navigere uden om den slags trunter, så jeg bliver helt paf, når jeg bliver mindet om, hvor infame de kan være!
Tak for en blog der stråler langt væk af selvaccept og selvværd!

LisaLise

Du har et skarpt pen og skriver så det kan forstås uden at fornærme nogen. Godt gået, og godt sagt. 🙂

Zainab

I er smukke! 😉 Men et rigtig godt indlæg 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *