Dr. Hauschka – ikke for tøsedrenge

06.02.12

Jeg prøver det ikke! sagde Helene til mig, da jeg fortalte hende, at vi skulle teste Dr. Hauschka. Hun forsøgte sig med serien for mange herrens år siden, da hun var ung og uerfaren, og har ikke turdet nærme sig siden.

Og jeg forstår hende godt, for har man som Helene sart hud, så skal man passe virkelig meget på her. Dr. Hauschka er smaskfyldt med æteriske olier, allergene parfumestoffer og potentielt irriterende planteekstraskter. Der er æteriske olier i selv deres mascara.

Hvis du er med på bølgen om, at naturligt er bedre og sundere, så er du sikkert glad for denne slags mærker. Men hold godt med indholdet, for der er ikke meget at komme efter i de produkter, jeg har prøvet.

I Almond Body Moisturizer, Lemon Lemongrass Body Moisturizer og Lavender Sandalwood Body Moisturizer er for det første alkohol nummer to eller tre på ingredienslisten på dem alle. Dette gør dem potentielt udtørrende og irriterende.

For det andet indeholder de alle mellem 6 og 10 af de særligt allergene parfumestoffer fra EU’s liste.

Og for det tredje stammer disse parfumestoffer fra æteriske olier som lavendel, citron, citrongræs, bitter orange og sandeltræ, som er hhv. cytotoxisk, fototoxisk eller bare generelt hudirriterende. Dog er disse æteriske olier sandsynligvis i i meget lave koncentrationer at dømme efter deres placering på ingredienslisten. Men hvorfor overhovedet putte dem i? Produkterne ville være meget bedre egnet ud.

Og nej, der er ikke nogen af de gode (kemiske) ingredienser i, som vi plejer at ynde, fordi de sidste års forskning viser, at de kan udøve små mirakler for huden.

Men en ting må man give Dr. Hauschka. Hvis plantebaserede produkter er det, der tænder dig, så er deres produkter nogle af de få produkter, der rent faktisk stort set udelukkende indeholder naturlige ingredienser. Men planter gør det bare slet ikke for mig.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
17 kommentarer
Cecilie Ring

Har selv brugt skin tonicen, dagcremen og ansigsrens (orange serie)
og har ikke haft nogle problemer. Har hverken sart, tør, fedtet hud osv.
Men det er vel også fra person til person hvordan huden reagerer 🙂

Pudderdåse Katja

Selvfølgelig er det det 🙂

Shila

Hvor ville jeg ønske en af de store sladder aviser ville skrive om dette emne. For min opfattelse er, at den gennemsnitlige befolkning hopper i med begge ben, når naturlige produkter bliver lovprist.
Jeg selv kan ikke komme hurtigt nok væk, når jeg hører om disse produkter. Især er jeg stødt på lavendel i rigtig mange produkter, der efter sigende skulle være åh så milde, naturlige osv. Min hud reagerer næsten bare jeg hører ordet.
“Jamen det er jo naturligt” *blah* *blah*, får man at vide. Åhr jeg er så træt af det!

Miss Insolence

Jeg er helt enig med Cecilie. Jeg har selv en meget sart/tør hud og dermed bruger jeg visse produkter fra serien (Rensecreme, kvædecreme, skin tonic og rosencreme) Disse produkter har gjort min hud både dejlig at røre i og stærkere. Men ja, det ændre sig fra person til person…
Check my Blog! You might get surprised…

Gigi

Jeg vil gerne teste Dr. Hauschka ( for et større beløb ). Jeg har ikke sart hud ellers, men deres produkter virker ikke på mig. Jeg brugte lemongrass som på billedet – nøj hvor jeg fik knopper efter et stykke tid. Og rosenhåndcreme. Der er nok en masse allegener i de produkter. Jeg købte det i en ” hippieforretning” hvor de også sælger røgelse og biodynamiske tomater til ca. 9 kr. pr. stk. Så jeg gik rundt med dårlig samvittighed over at det ikke virkede på mig. Fik at vide det var et spørgsmål om tilvænning, mens min hud blev værre og værre. Jeg kan huske det fik meget positiv omtale. Så tak for jeres indlæg. Det er ikke godt for alle.

Anne

Jamen så er det jo ikke så mærkeligt at det var en knap så behagelig oplevelse for mig at smøre kroppen ind i deres Lemongrass-lotion efter et varmt bad – min hud reagerede voldsomt med brændende fornemmelse og røde plamager 🙁 Måtte gå i bad igen for at få skidtet af! Meget mystisk at de vil lægge navn til sådan et produkt, har ellers været godt tilfreds med håndcremen fra samme mærke, og deres rosencreme fejler vel ikke noget, den har jo nærmest kultstatus?

Pudderdåse Helene

Hej Anne!
Dr. Hauschkas produkter fejler skam ingenting, man skal bare huske at der er æteriske olier i og de kan give temmelig kraftige reaktioner 🙂
Desværre er hverken kultstatus eller naturlighed altid lig med kvalitet.
Mvh. Helene

Julie

Jeg havde for et par år siden sat mig i hovedet at al min hudpleje skulle være naturlig (det kan være en af bivirkningerne ved at få børn) med det resultat at jeg tørrede fuldstændig ud og så ti år ældre ud… Det tog mig ret lang tid at finde ud af, hvad problemet var!
Nu er jeg tilbage til mineralske olier, silikone og kemiske solfiltre og min hud har aldrig være mere samarbejdsvillig 🙂
Desuden må jeg lige nævne, at efter jeg er begyndt at bruge et AHA/BHA produkt hver aften, har jeg nærmest skiftet hudtype fra meget tør til normal/kombineret… helt utroligt!!!

Pudderdåse Katja

Man bliver lidt småtosset af at blive mor. Kender det godt 😀
Det er godt at høre at det virker!

Karina

Hejsa 🙂
Jeg bruger selv Dr. Hauschka, og er super glad for mærket. Jeg har super sart og tør hud, især i ansigtet. Men den tyske doktor hjælper virkelig mig, Ole Henriksen derimod er min hud ikke ret gode venner med, især ikke hans African red tea serie, den giver mig store røde svigende plamager i ansigtet.
Jeg skal ikke udelukke at jeg prøver noget andet engang, man søger vel altid de ultimative produkter (naturligt indhold, som gør underværker for huden)
De bedste hilsner herfra

Pudderdåse Helene

If it ain’t broke, don’t fix it!
Det er uvurderligt, når man finder produkter, som virker. Hvis det for dit vedkommende er Dr. Hauschka, er det jo fint. Du kan selv mærke om det er skidt eller kanel 😀
Mvh. Helene

Alexandra

Hej Karina
Jeg har for en måned siden prøvet den serie med African red tea cream. Og det har også givet mig brændende fornemmelse og rødme i ansigtet. Og jeg har det stadig en måned efter jeg brugte creamen sidst 🙁 og jeg har stadig synlige røde mærker efter hvor creamen har siddet. Hvor lang tid gik der efter din hus er blevet normal igen efter du har brugt hans produkter?
Hilsen
Alexandra

Karin Sørensen

Ifølge en meget dygtig kosmetolog der solgte produkterne og lavede ansigtsbehandlinger i mærket, skal man bruge Dr. Hauschka med skønsomhed, og efter grundige instruktioner!
Dertil kan man så sige at det måske ikke er så heldigt igen at man kan købe det alle mulige steder uden at få den nødvendige information!!
🙂

Annette

Dr. Hauschka kan være noget emsigt stads, på grund af alle de æteriske olier. Jeg prøvede en gang deres rensemælk, og det var for hidsigt til min hud, og endte med røde pletter. Selv kæresten kunne se en forskel på min hud, og det har vel noget at sige, når en mand kan se det. Til gengæld har jeg haft stor succes med deres Rosencreme Light. Men efter det med rensemælken, har jeg i hvert fald lært lektien med æteriske olier.

Pudderdåse Katja

Det kan være en hård lektie! Håber du har fundet noget der virker.

Kira

Hej!
Prøver lige igen, den sendte den ik’ før tror jeg, nå men videre!
Jeg vil rigtig gerne have nogle nye basic produkter til mit ansigt, jeg er meget sart i min hud, jeg har lidt pigmentfejl og en lille smule urenheder ved min hage, er der nogle produkter I’ vil foreslog i forhold til andre? eller mærke?
Håber i kan hjælpe!

Pudderdåse Katja

Hej Kira
Jeg synes, du skal starte med at læse her: https://pudderdaaserne.dk/2012/03/22/basis-hudpleje-rutine-for-alle/
Jeg tror, det vil hjælpe, og vend så endelig tilbage.
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *