Fredagsfavorit: MAC Lipstick Matte

11.11.11
MAC So Chaud Lipstick læbestift

Matte læbestifter får ikke nok kærlighed i denne verden, og MACs matte læbestifter er virkelig gode. Det er svært at finde matte læbestifter, der er ikke mange mærker, der har dem.

Det matte look er for det første ret lækkert. Det giver en mere afdæmpet version af nogle måske ellers hidsige farver, som man så kan tillade sig at bruge, og så er det en god kontrats i et årti, hvor kvinder ellers ofte griber til lipgloss og produkter med høj glans.

Samtidig giver matte læbestifter en længere holdbarhed. Som tommelfingerregel kan du regne med, at læbeprodukter med høj glans holder kortere tid, hvorimod matte læbestifter har en længere holdbarhed.

Kraftige farver
Mine favoritter er nogle af de kraftige farver, som MACs matte linjer har. Kombinationen af det matte og de kraftige farver, gør det til perfekte festlæbestifter, som holder meget længe. Faktisk holder de stærke farver i denne finish længere på mig end Pro Longwear Lipcreme gør.

So Chaud er en mørk orange, som ikke er pang-orange, men en mere støvet og stadig kraftig farve. Du kan se den i brug her til mit Danish Beauty Awards look. I går til Bloggers Delight festen havde jeg Russian Red fra MAC på, som efterhånden er en klassiker. En dyb, mat rød. Jeg har desværre ikke noget billede, men jeg lover, at vi får et look på med den på et tidspunkt.

MACs matte læbestifter findes også i mere afdæmpede farver. Men jeg synes, det er i det kraftige farver, at serien for alvor kommer til sin ret. Jeg kan især godt lide MACs version af matte læbestifter, fordi de ikke er 100 procent matte. Det vil sige, at de stadig er lidt cremede på læberne. Ultramatte læbestifter kan give følelsen af tør hønserøvs-mund, men MACs matte læbestifter er meget behagelige at have på.

MACs matte læbestifter er farverne:
So Chaud
Lady Danger
Chili
Russian Red
Ruby Woo (Retro matte, det vil sige, at den er ultramat i modsætning til de andre med en anderledes konsistens)
Diva
Please Me
Pink Plaid
Honeylove
Velvet Teddy
Kinda Sexy
Taupe

Her kan du købe det
Du kan købe MACs læbestifter hos Magasin og i Salling i Aalborg. Du kan også købe dem på Magasins webshop. Lady Danger og Kinda Sexy kan kun købes på Kgs. Nytorv.

Bruger I matte læbestifter? Fra hvilke mærker?

MAC So Chaud Lipstick læbestift

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
19 kommentarer
Conni Nørskov

Har endnu ikke prøvet, men kunne godt være fristet til det. Især de røde farver tror jeg vil være flotte i matte udgaver. Har dog undgået det indtil nu, da jeg har en idé i mit hoved om, at de udtørrer læberne; der skal nemlig ikke så meget til, før mine læber bliver lidt tørre, uanset hvilke mærker læbestift jeg bruger. Ærgerligt nok, for jeg er vild med læbestifter og røde kyssemunde! 🙂

Pudderdåse Katja

MACs matte er gode, for som jeg skriver, er de ikke så tørre som matte ofte er.
Men det er klart, at man skal pleje sine læber før man lægger dem på. Det vil sige eksfoliere dem og en god læbepomade. Kender du tandbørstetricket? https://pudderdaaserne.dk/2011/04/10/dasedarlings-en-blød-tandbørste/

Conni Nørskov

Jeg har godt hørt om det, men har aldrig praktiseret det, fordi jeg generelt er flink til at smøre læberne, og det plejer at være nok. Det er kun, når jeg bruger læbestift, det går galt, så jeg må nok se at få det afprøvet. 😉

Julie

Var lige forbi MAC, Magasin Odense, fordi jeg ville se Kindy Saxy men de havde den desværre ikke. Synes heller ikke jeg kan se den på onlineshoppen 🙁

Pudderdåse Katja

Ja… Det har du ret i. Den er heller ikke på Kgs Nytorv, som aldrig har hørt om den.
Jeg tror den er et af de produkter måske, som bare ikke er på det danske marked. Det kunne også være tilfældet med andre.
Jeg kan ikke få fat i MAC lige nu (fredag aften), men jeg vender tilbage.

Pudderdåse Katja

Godt så! Nu har jeg snakket med to MAC damer, der rent faktisk ved, hvad de taler om. Kinda Sexy ER en del af MACs kollektion. Den er bare MSO, hvilket metyder Mac Store Only, og den er derfor i Danmark kun at købe i Magasin på Kgs. Nytorv. Så du må en tur til København, hvis du vil have fingrene i den 🙂

Julie

ÆV altså!

Lonnie

Er ikke helt 100 på det, men mener altså at også Smoked Purple er en Pro Store Only – eller MSO – læbestift. Altså at den også kun kan købes på Kgs. Nytorv. Har nemlig haft kig på den på Temptalias (en amerikansk) blog. Iøvrigt en fantastisk blog, især når man gerne vil se lidt nærmere på en læbestift/lipgloss etc. – måske hun også kan inspirere jer til både at vise et ansigtsbillede og et nærbillede af læberne, som hun gør, når I anmelder/anbefaler en læbestift? Det giver altså bare lidt ekstra, når man både kan se, hvad farven gør ved ansigtet – og hvordan produktet sidder på læberne, når der zoomes ind via nærbilledet. 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Lonnie
Huargh, jeg har fået lagt alle Pro læbestifterne på ved en fejl. Du har ganske ret, den er Pro. Jeg har fjernet den og de andre Pro. Tak!
Vi tager så godt som altid nærbilleder af læberne, når vi anmelder læbestifter. Jeg ligger bare syg i dag, så derfor brugen af arkivbilkeder.
Men jeg er selvfølgelig helt enig med dig 🙂 Og læser selvfølgelig også Temptalia.
Kh. Katja

Tina

Jeg ville gerne bruge løbestift noget oftere, da jeg bare synes det er så flot!
Men jeg har desværre været uheldig til nogle fester, og er stoppet med at praktisere det..
Men i kan garanteret hjælpe! 🙂
Hvordan får man læbestiften til at blive på læberne, så den ikke ryger af når man spiser, drikker og kysser kæresten?

Pudderdåse Katja

Det gør man ikke, det problem kan ikke løses. Så man har den med i tasken og går på toilettet og lægger den igen, når man har slidt den af.
Med en cremet og let læbestift skal man gøre det temmelig ofte. Med en læbestift som Russian Red som er en kraftig og mat rød kan man i løbet af en aften nøjes med at friske den op efter middagen.
Jeg håber det var svar nok, selvom det måske ikke var lige det, du ønskede dig. Der er forskellige ting, du kan gøre for at få læbestiften til at holde bedre: https://pudderdaaserne.dk/2010/12/05/guide-til-de-perfekte-r%C3%B8de-l%C3%A6ber/ men ligegyldigt hvad du gør, vil en læbestift vil altid skulle friskes op i løbet af aftenen. Sådan er det at være dame 🙂

Caroline

Den røde læbestift fra Glitter and Ice-kollektionen, Such Flare, er også en mat, og den er noget så fantastisk!

Pudderdåse Katja

Oh ja! Den er så fin!

Julie

GREAT! Den har jeg faktisk købt, vidste ikke den var mat 🙂

Pudderdåse Katja

Nice!

Sarah

Ah, jeg sværger også til matte læbestifter. Er ikke så god til ret meget gloss, er bange for at smøre dem over det hele! Og så er matte netop mere diskrete, som I jo kommer ind på 🙂 Har nogle stykker fra GOSH (mest fordi de var på tilbud, men farverne er dejlige), et par fra Revlon, en fra Rimmel og en fra Clinique 😀 Farverne rangerer fra bordeaux til koral til støvet rosa og lidt MLBB også 🙂 Det er en dejlig måde at få lidt farve på et look 🙂

Lonnie

Hej Katja.
Uh! Havde ikke lige regnet med at få svar allerede – især ikke på dette tidspunkt af døgnet. 😉 Godt vi fik styr på det, men øv også – nåede lige at få håbet op, så jeg bare kunne hoppe ned i Salling efter den eller i det mindste prøve den.
Nu ville det jo også være meget at forlange lige med dette indlæg, at I viste billeder af alle læbestifterne – især da Pro farverne også var på. Måske husker jeg forkert, men synes bare jeg kan huske en anmeldelse af en eller flere læbestifter for ikke så længe siden, hvor der kun var nærbilleder – har kun fået øjnene op for blogverdenen og bloglovin for nogle måneder siden, så måske har jeg bare ikke opdaget, I rent faktisk allerede gør det, jeg foreslog. Kan ihvertfald høre vi er enige.
Iøvrigt en super blog I har, I er en af mine yndlingsblogs. Elsker min HTH lotion og min Matas fod- og hælkur, så tak for de anbefalinger – de virker altså! Fik ovenikøbet ros af en Chanel/Salling-ekspedient for min fine hud efter kun at have brugt HTH lotionen i et par dage. 🙂 Dejligt med en dansk version af Paula Begouns sider – som jeg også kender til pga. jer – især fordi mange af hendes anbefalinger af billigere “Best products” på beautypedia desværre ikke kan fåes i DK.
God bedring. 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Lonnie
Jeg er rigtig dårlig til at gå i seng om aftenen…
Vi prøver så vidt muligt at have både nærbilleder og af hele ansigtet. Men hele ansigtet lykkes ikke hver gang. Vi gør vores bedste med de begrænsede ressourcer vi stadig må nøjes med 🙂
Og mange tak for de pæne ord. De varmer 🙂
Du må jo bruge det som en undskyldning for en weekendtur til Berlin eller London. 😉
Kh. Katja

dina

ville lige give et tip til dem der bor i kolding:
i 1001 Ting kan man købe O.P.I. lakker til 30kr!
ja i læste rigtigt, der er dog ikke mange farver men der er stadig noget at vælge i mellem. Plus der er 20% rabat så en neglelak koster kun 26 kr!
og ja det er ægte O.P.I….
ha en god dag og tak for en god blog:)

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *