Restylane mod mørke rande

14.08.11
Mørke rande før og efter Restylane

Jeg har haft mørke rande hele mit liv. Da jeg som ung teenager blev bevidst om det, købte jeg også min første øjencreme, der lovede at udføre mirakler mod problemet, og jeg husker stadig min overraskelse, da det efter nogle ugers brug gik op for mig, at den ikke virkede. Overhovedet.

Siden har jeg jo så måtte nå den tunge erkendelse, at der ikke er noget, der virker mod mørke rande, som skyldes tynd hud, synlige blodkar og indsunkne hulrum under øjnene. Jeg har derfor levet dem med dem altid, og en god concealer har været min bedste ven.

Indtil jeg til et møde om noget andet på klinikken n’age fik at vide, at Restylane kunne bruges mod mørke rande, og min interesse var vakt. For det giver god mening.

Filleren Restylane
Restylane er en filler, som egentlig bruges mod rynker. Det er et stof, der hedder hyaluron, der naturligt findes i huden i forvejen, som man sprøjter ind under huden, for at fylde den ud og give den et ungdommeligt udseende igen. Dette får rynker til at se mindre ud og giver et yngre udseende, og resultatet holder i cirka 12 måneder.

Jeg kendte udemærket Restylane i den sammenhæng, men nyt for mig var det, at man også kan sprøjte det ind under øjnene. Her fylder det eventuelle hulrum ud og skaber et lag under huden, der gør, at den blå farve forsvinder. Den blå farve under øjnene skyldes jo, at huden er tynd, og at de fine små blodåre kan ses, og på den måde giver det god mening, at fylde noget indenunder. Det er det, Restylane kan.

Det er første gang, jeg har kastet mig ud i et kosmetisk indgreb større end et besøg hos frisøren, og det kræver selvfølgelig nogle overvejelser. Også i forhold til at skrive om det her, hvor vi normalt kun skriver om makeup og almindelig hudpleje. Men Restylane er et yderst sikkert produkt, hvor de problemer, du risikerer er sjældne og som regel skyldes fejlbehandling. Det handler altså om at finde en dygtig behandler, som man har tillid til, og det havde jeg.

Og i sidste ende, når det kommer til mørke rande, så er der ikke andre muligheder. Jeg kender ikke andre behandlinger, der gør en forskel. Og det gør denne behandling.

Det er heller ikke gratis. Jeg fik det lavet hos n’age på Kongens Nytorv i København, hvor prisen er 4100 kroner, og effekten holder cirka 12 måneder. Så det er selvfølgelig en udgift, man skal overveje.

Når alle forbehold så er taget, så har det været den største ting, jeg nogensinde har gjort for mit udseende. Jeg kan næsten bedst beskrive forskellen med, at jeg et par dage efter skulle have makeup på og tog min sædvanlige Bobbi Brown Corrector og derefter Concealer på. Jeg var nødt til at tage det af igen, det så frygteligt ud. Den passede slet ikke mere, den er alt for voldsom til mig. Jeg skal nu have en meget mere diskret concealer, jeg får en helt forkert farve under øjnene af de kraftige correctore nu. Og den var ellers perfekt før. Simpelthen fordi alt det blå er væk.

Jeg har stadig rande under øjnene, men de er ingenting i forhold til, hvad de var før. Den blå og grålige farve er væk og det konstant trætte udseende er væk. Hulrummet under øjnene er fyldt ud, og det betyder også, at jeg faktisk kan dække den sidste smule rødlige rande, jeg har, med concealer. En mission, der var håbløs før, fordi der jo var tale om hulrum, som ikke kan dækkes på den måde. Jeg synes mit udseende har ændret sig på en markant måde, og jeg føler mig meget mere tilpas. Det er svært at forklare helt, hvilken effekt det har haft på mig, men det er også mentalt.

Mørke rande før og efter Restylane

Mørke rande før og efter Restylane

Selve behandlingen
Restylane-behandlingen gjorde egentlig ikke ondt. Meget overraskende faktisk. Flere havde spurgt mig, om det dog ikke gjorde utroligt ondt at få injektioner under øjnene, men jeg kunne ikke mærke ret meget (det gjorde meget mindre ondt end i resten af ansigtet, mere om den behandling i en anden artikel). Selve indsprøjtningen foregik ikke ret tæt på øjet, men på det stykke ned mod benet under øjet.

Det gjorde som sagt ikke ondt, men jeg reagerede psykisk på behandlingen og fik pludselig kvalme og blev svimmel og måtte ned og ligge. Jeg ved ikke hvorfor og kan ikke forklare det. Men efter et glas vand og et klap på skulderen, så var jeg ok igen. Ifølge sygeplejerske og direktør for n’age, Ida Bille Brahe, som behandlede mig, så sker det engang i mellem. Min egen forklaring er, at det var tanken om en nål i nærheden af mit øje. Men jeg fik fin beroligelse og kunne behandles færdig.

Bagefter var der heller ingen smerter, men jeg havde små blå mærker under øjnene i ca. 1-2 uger efter.

Mulige bivirkninger
Der findes pt. to fillere i Danmark, nemlig Restylane og Aquamid. Restylane består som sagt af hyaluron, som er et naturligt stof fra huden, der forsvinder af sig selv efter 12 mdr. Aquamid er små hvide korn af et kunsstof, der bliver i kroppen og ikke forsvinder igen. Det giver et permanent resultat, men også større risiko for alvorlige bivirkninger. Der er set vævsdød og alvorlige skader ved Aquamid, som man ikke ser med Restylane. Til gengæld kræver Restylane genopfyldning hver 12. måned.

Risikoen ved Restylane er som ved alle injektioner bla. en infektion. Restylane kan også i sjældne tilfælde give en allergisk reaktion, som dog relativt nemt kan behandles.

Alle fillers, både Restylane og Aquamid, kan lægges forkert under huden af behandleren, hvilket vil give et uskønt resultat. For Restylane vil dette forsvinde igen, og man kan også opløse Restylane igen. Enkelte der får lagt Restylane forkert af en dårlig behandler oplever at få et blåligt mærker i den tid, Restylanen er under huden. Dette er fordi Restylanen er lagt for tæt på huden, og skyldes altså dårlig teknik fra behandlerens side.

Restylane er generelt et meget sikkert produkt med få bivirkninger, og som jeg skrev før, så skyldes de problemer, der kan opstå med det, som regel dårlig teknik. Hvis du skal have sprøjtet noget ind under huden, så find en behandler, du har fuld tillid til. Jeg kan varmt anbefale n’age, hvor jeg fik det gjort.

Det bliver ikke sidste gang
Jeg kan ikke fraråde eller anbefale andre at få det gjort, det er en personlig beslutning, det er jo ikke kun en creme eller en mascara, det er et kosmetisk indgreb. Men for mig personligt var ubehaget ikke ret stort, og resultatet har været så betydningsfuldt for mig, at jeg helt sikkert gør det igen om 12 måneder, når effekten fortager sig igen. Prisen på en Restylane behandling er selvfølgelig væsentligt højere end for et kosmetisk produkt, men regnet ud over et år, så giver det mening for mig.

Her kan du få det gjort
Der findes klinikker i hele Danmark, der tilbyder behandling med Restylane. Jeg har fået det foretaget på klinikken n’age på Kongens Nytorv, der også har en afdeling i Århus. Her koster behandlingen mod mørke rande 4.100.

Vi kommer til at skrive mere om Restylane til den mere traditionelle behandling af rynker i et par kommende artikler, hvor vi også vil snakke om Botox. Hvis I synes, jeg ser yngre ud i nederste halvdel af ansigtet er det altså fordi, der også er sket andre ting, men dem tager jeg op separat.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
48 kommentarer
Sabine vestergaard

Hejsa,
Hvor ser det fint ud :-))) Jeg overvejer det selv. Ved du, hvor meget du fik sprøjtet ind under begge øjne?
Mvh Sabine

Pudderdåse Katja

Nej, det ved jeg faktisk ikke præcis. Og jeg feg fik en lille smule ekstra ved kontrolbesøget efter cirka 14 dage.
Kh. Katja

Sabine

Hejsa,
Hvor er det et flot resultat, at du har fået!!! Jeg har længe gået og drømt om at komme af med mine rander under øjnene og den fuge, som er kommet med årene fra næse til mund.
Jeg vil bare fortælle, at jeg endelig fik sparret sammen til behandlingen. Desværre henvendte jeg mig det forkerte sted og sidder nu med to pøser under øjnene, som er fyldt med væske. Det er meget ujævnt og ser mildest talt forfærdeligt ud!!!
Jeg har ikke mange muligheder for at klage over behandlingen. Ville ønske, at der var mere kontrol med og fokus på behandlingssteder, som fejlbehandler, så man ender op med et dårligt resultat!!!
Kh Sabine

Pudderdåse Helene

Hej Sabine
Øv, hvor er jeg ked af at høre om din behandling 🙁
Det er dyrt nok, som det er, hvis så man ender med et dårligt resultat, er der ikke meget ved det.
Må jeg spørge, hvor du fik det lavet og hvorfor du ikke har mulighed for at klage?
Kh. Helene

Sabine

Hej igen og tak for svar..
Jeg har henvendt mig til klinikken, hvor jeg fik det lavet. Sygeplejersken som lagde restylane afviste, at der skulle være noget galt med behandlingen. Efter gentagne henvendelser fik jeg en tid hos deres læge. Hun kunne så godt se, at resultatet er dårligt. Hun kommer dog med undskyldninger om, at væsken kan være en allergisk reaktion. Jeg fik en anden vurdering på en anerkendt klinik, som med det samme kunne se, at min restylane under øjnene var udført forkert. Lægen på klinikken siger, at de ikke udbetaler penge tilbage og at der er risiko ved at få restylane. Nu er jeg så i den situation, at jeg må få den erfarne klinik til at lave det om, da jeg jo ikke vil gå rundt og se sådan her ud. Mine udgifter ender så på 12000. Det var jo ikke lige det, som jeg havde forestillet mig,,
Jeg ved ikke, hvordan man klager over kosmetisk behandling og tror mulighederne for at få medhold er små!!
Jeg vil skrive en skriftelig klage til klinikken. Jeg offentliggør gerne navnet på klinikken, hvis de igen ignorerer mig!!!
Vil bare sige pas på med, hvor i går hen! Det kan ende rigtig dårligt hos den forkerte behandler!
Og tak for, at jeg måtte komme ud med mine frustrationer her :-)))) Det er en rigtig god blog i har!
Kh sabine

Pudderdåse Katja

Kære Sabine
Hvor er det dog ærgerligt for dig. Du kan se her, hvor du kan klage: http://www.sst.dk/Tilsyn%20og%20patientsikkerhed/Kosmetisk%20behandling/Klage%20og%20erstatning.aspx
På MyLooks kan man lave brugeranmeldelser og der er også et stort forum: http://www.kosmetiskguide.dk
Og jeg kan kun sige, at jeg er helt enig i at man skal vælge sin behandler med omhu. Jeg vil meget gerne vide, hvor du har fået det lavet – om ikke andet så i en mail.
Kh. Katja

Sabine

Tusinde tak for hjælpen!!
Hvordan sender jeg en personlig mail til dig?

Pudderdåse Katja

katja@pudderdaaserne.dk Den står også flere her på siden flere steder 🙂

Maja

Hej Sabine
Må jeg få at vide, hvilken klinik der har udført behandlingen? Sidder selv og skal finde den rette klinik, og vil nødigt ende der hvor du var.
Vh Maja

Louise

Elsker når folk får sådan en succes. Det mentale i det er
alt. Jeg har selv tydelige mørke vener under øjene, og er altid
blevet spurgt om jeg har fået tæsk…det vil jeg ændre på nu, efter
at have læst dit indslag. Jeg anede jo ikke der fandtes andet en
corrector og concealer. Af hjertet tak. Skal helt klart til n’age i
Aarhus.

Pudderdåse Katja

Held og lykke 🙂

Få frisk, ung hud med en restylanebehandling

[…] restylane er en gennemsigtig gel, der injiceres direkte i huden i ansigtet og indeholder hyaluronsyre, der genopretter ansigtets […]

Katja Moikjær

Tak. Det er meget interessant

Linda

Hej
Jeg er ikke blålig under øjnene, men har altid haft lidt dybe fuger der ikke runder under øjet som på så mange andre, men som mere går lige nedad langs næsen – det gør mit ansigt langt og jeg ser træt ud. Tror I jeg vil kunne få glæde af behandlingen?
Jeg har læst at restylane kan opløses igen hvis det bliver lagt forkert, ved i om det korrekt? – så det ikke helt så risikabelt tænker jeg.
Jeg bor i Odense på Fyn, og vil jo gerne finde den bedste behandler i nærområdet, nogen gode råd/erfaringer for os fynboer?

Katja Moikjær

Hej Linda
Jeg ved det ærlig talt ikke. Du må snakke med en behandler om det.
Ja, hyaluronidase er et stof, der opløser restylane. Hvis der opstår problemer, så sprøjter man det ind.
Håber nogen andre kan hjælpe mht. fyn.
Kh. Katja

Mia B

Hej, får du stadig lavet denne behandling ved N’age? Jeg er lidt nysgerrig på hvor meget du må slippe for behandlingen i dag? 🙂

Katja Moikjær

Nej jeg har ikke fået det igen.

Lea

Hej Katja,
hvordan kan det være, at du ikke har fået behandlingen lavet igen? Hvor længe holdt resultatet?
Jeg har præcis samme problem (endda værre end dit) og har haft det hele livet, så jeg har med stor interesse læst dette blogindlæg. Virkelig dejligt at opdage, at jeg ikke er alene, så stor tak! Jeg er selvfølgelig bekymret for risici forbundet med det, så ved du mere om markedet i dag?
Og hvor længe inden og efter kunne du bruge makeup?

Katja Moikjær

Kære Lea
Det er godt, du spørger. Det er lidt en længere historie. Men for et par år siden fik jeg konstateret en sygdom, der hedder Sjøgren’s. Det er en gigtsygdom, der angriber kirtler og slimhinder og blandt andet giver ekstremt tørre øjne.
Jeg har derfor haft en del bøvl med mine øjne og ikke haft lyst til at udsætte dem for noget som helst udefra. Og det tror jeg heller ikke jeg får igen. Jeg har haft nogle hævelser under øjnene, som jeg ikke ved, hvad skyldes. Det kan være restylane, der har sat sig. Det kan være relateret til min sygdom. Jeg aner det ikke. Men under alle omstændigheder er jeg i dag et helt andet sted og ekstremt forsigtig med mine øjne. Det er ikke behandlingens skyld, men min sygdoms skyld.
Kh. Katja

Silje

Hej. Jeg har også altid haft tydelige sorte render under øjnene, og folk har altid kommenteret på det.

Lotte

Hej katja, hvor længe holdte restylanen dine rander væk?

Katja Moikjær

Årh det er længe længe siden nu. Men det var i hvert fald i et halvt år vil jeg sige.

Pernille

Nogen der ved hvad reglerne er i forhold til klage over juvadermbehandling ?
Jeg har været hos en klinik og fået juvaderm ved kindbenene fordi det skulle formindske render under øjnene.
Behandleren insisterede på at lægge det meget langt nede i ansigtet, da hun ellers mente jeg ville få Linse Kessler kinder, men det resulterede i at jeg i en måned har set ud som om jeg havde fåresyge og har været tydeligt større i den ene side.
Jeg har konsulteret to andre professionelle behandlere, der samstemmigt siger, at det er lagt forkert.
Jeg har i dag fået næsten det hele fjernet og kam endelig holde ud at se mig selv i spejlet.
Mit spørgsmål er om jeg kan kræve alle eller nogle af pengene retur ?
Det drejer sig om 8700 kr, så det er jo en sjat, når det eneste jeg har fået ud af det, er at føle mig megagrim i en måned.

Katja Moikjær

Det lyder som en ubehagelig oplevelse. Det eneste jeg ved er at det er styrelsen for patientsikkerhed, der tager sig af den slags. Men hvordan man gør i praksis aner jeg ikke: https://stps.dk

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *