Fredagsfavorit: En køkkensvamp

24.06.11
Køkkensvamp
Køkkensvamp
Foto: Fd-ren.dk

Nej, jeg vil ikke til at give husmoderråd, men en køkkensvamp er din bedste ven i kampen mod hård hud på fødderne næst efter en god fodcreme med carbamid (som også hedder urea).

At file sine fødder med fodfil, pimpsten eller hvad man nu kan få af redskaber er af det onde. Det stimulerer på sigt dannelsen af mere hård hud og gør kun problemet værre. Mange års næsten daglig fodfileri sluttede for mig, efter at jeg havde lært dette af en dygtig autoriseret fodterapeut, og siden har jeg ikke haft en brøkdel af den hårde hud, jeg havde før.

I stedet bruger du den grove side af en skuresvamp af den klassiske type, du kan købe billigt i netto, som du også bruger til at gøre din køkkenvask ren med eller skure kartofler med. Når du har været i bad og huden er helt blød, så skrubber du forsigtigt huden med den.

Og derudover så brug dagligt en fodcreme med et højt indhold af carbamid eller urea som det også hedder. Disse anbefalinger har jeg fået bekræftet flere gange af fodterapeuter og også af folk, der arbejder med diabetikere, som er særligt hårdt ramt af fodproblemer.

Læs mere i guiden om fodpleje til hård hud her.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
18 kommentarer
Kaja

& Det virker – jeg bruger det også flittigt 🙂

Pudderdåse Katja

🙂

Stine-Helene

Det trick har jeg benyttet mig af siden i første gang nævnte det her og det virker sg! Sammen med den Matas fodcreme ting i anbefalede i samme åndedrag, så har jeg de fineste sandalfødder. Når det nu engang bliver så varmt at man kan gå med sandaler 😀

Pudderdåse Katja

Det er så godt at høre 😀

Frk Skjold

Men hvorfor stimulerer det ikke mere hård hud, når nu en fil gør det? Det et vel i bund og grund den samme effekt man opnår??

Pudderdåse Katja

Det er et rigtig godt spørgsmål, som jeg ikke har det fulde akademiske svar på. Men når jeg kigger på mine egne fødder, når jeg gør det, så vil mit bud være, at det er fordi, man på denne måde kun fjerner de løse og døde hudceller. En fodfil og en pimpsten skraber i selve huden. En svamp fjerner ikke så meget som en eneste hudceller der sidder fast stadigvæk, den fjerner kun de opløste, døde hudceller. Den er simpelthen temmelig meget mildere, vil jeg tro er forklaringen. Jeg vil tro en grov vaskeklud kunne gøre meget af det samme.

Christina

Jeg troede ikke helt på dette, første gang jeg læste tricket her på pudderdåserne.. Men jeg gav det en chance, da jeg ikke har købt mig en fodfil efter jeg er flyttet – hvilket jeg nu er glad for! For hold da op en forskel! Jeg har aldrig haft så fine fødder som nu. Der er næsten ingen hård hud (hvilket jeg ellers altid har døjet med) 🙂

Pudderdåse Katja

Hvor er det godt at høre Christina. Jeg kiggede også på min fodterapeut som om, hun var faldet ned fra månen, da hun sagde det, men ja, det virker.

Bjørt

det må jeg da prøve !! Jeg har sð hðrd hud på min venstre storetå at det gør ondt når jeg går :/
Så det her vil jeg garanteret prøve i morgen 😉
Kan du ellers anbefalle mig en god fodcreme ?

Pudderdåse Katja

Det kan du tro: http://www.pudderdaaserne.dk/2011/03/23/dasedarlings-matas-fod-og-h%C3%A6lkur/ Der er ingen bedre 🙂
Og av, det lyder dælme ikke rart 🙁 Men med denne creme og rigtig pleje, så skulle det hjælpe. Hvis ikke, så kan det være en god ide at få behandling til at starte med hos en autoriseret fodterapeut, hvis man er rigtig hårdt ramt.
Læs den artikel, jeg linker til, som vi skrev for et par måneder siden. Generelt brug creme og en skuresvamp og ikke andet. Ikke noget med fil, lange fodbade eller noget i den stil. Lidt er godt, når det kommer til hård hud.

Pudderdåse Katja

Babyfoot er også godt som en kickstarter, men hvis du har sår på foden, skal du for guds skyld ikke bruge det: http://www.pudderdaaserne.dk/2011/05/17/anmeldelse-baby-foot/

Monica

det vil jeg afprøve asap 🙂

Pudderdåse Katja

Lad os høre hvordan det går!

Louise H

Hvor hurtigt kan man forvente babybløde fusser når man kombinere skuresvamp og Matas’ fod- og hælkur? 🙂 (som i: kan jeg når det inden min date mandag 😉 hihi)

Pudderdåse Katja

I overmorgen? Nej det kan du desværre ikke 🙁 Men næste mandag kan du godt se en forskel!

Lullumut

Det lyder for godt til at være sandt, det må prøves, tak 🙂

Hersom

Det lyder som om mange års (hård) kamp mod hård hud snart slutter!
Jeg skal i hvert fald hjem og prøve det tip allerede i aften.

Pudderdåse Katja

Rigtig meget held og lykke. Husk Fod og hælkuren fra Matas. Uden den eller en tilsvarende fodcreme med carbamid går det ikke.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *