En handywomans holdbarhedstest af neglelak

17.04.11
Zoya Adina

I går tilbragte jeg hele dagen med at være handywoman hjemme hos en veninde, der skulle have lavet forårsoprydning og sat sin lille lejlighed på Vesterbro i stand. Udover at det var sindsygt hyggeligt, var det også hårdt arbejde, og der blev skruet, hamret, banket, slæbt, vasket, skrubbet og ryddet op til den store guldmedalje.

Det, der slår mig i dag, er, at udover, at jeg er mørbanket i hele kroppen, så kan man stort set ikke se på min neglelak, at jeg har lavet fysisk arbejde i går. Jeg lagde den i forgårs, og du kan ikke se på den, hvad den blev udsat for i går. Det vil jeg kalde for den ultimative handy woman test. Jeg har lige fotograferet et bevis til jer af, hvordan min neglelak ser ud i dag.

Zoya Adina

Jeg tvivler på, det har ret meget med selve neglelakken at gøre. Jeg er ret sikker på, at æren skal tilskrives den over- og underlak, jeg bruger. Siden jeg opdagede de to produkter, har jeg ikke brugt andet, og det er længe siden. Jeg har skrevet om dem før, men jeg synes gårdsdagens oplevelse var en god anledning til at gentage.

Seche Vite Dry Fast Top Coat
Det unikke ved denne overlak er, at du skal lægge den på mens din neglelak er våd stadigvæk. Du skal altså lægge den med det samme, du har lagt sidste lag neglelak. Så hærder den op sammen med din neglelak og bliver en spejlblank og stenhård overflade, der er super holdbar. Det har også den fordel, at den får din neglelak til at tørre op og hærde på et splitsekund. Slut med at sidde og vente og vifte med hænderne, mens du venter på at lakken tørrer.

Jeg ved, at man kan købe den i Danmark, for jeg kender den danske distributør af det, men jeg må indrømme, at jeg faktisk ikke ved, hvor man kan købe det? Jeg skal nok skynde mig at undersøge det. Indtil jeg får svar, vil jeg henvise til gode, gamle og billige Beauty Bay.

OPI Nail Envy Matte
OPI Nail Envy er et kendt produkt, som man efter sigende kan bruge både som top og base coat. Jeg har kun brugt det som base coat og jeg bruger den matte version. Det, som Nail Envy kan, er at beskytte neglene mod misfarvning fra neglelakken, få lakken til at binde bedre og ikke mindst gøre neglene stærkere. Glem alt om kalk, kreatin, vitaminer, og hvad neglelakfirmaerne ellers reklamerer med kan gøre dine negle stærkere, det har absolut ingen effekt på negle.

Der findes kun en ingrediens, der kan gøre dine negle stærkere, og det er noget så kemisk og usexet som formaldehyd. Det er der i Nail Envy, og det virker bare! Formaldehyd er i store doser allergifremkaldende og problematisk, men i de små doser der er i negleprodukter er det sikkert at bruge. Formaldehyd er ikke et uproblematisk stof, men det er det eneste, der virker, hvis du vil have noget, der styrker dine negle.

OPI Nail Envy i Matte kan købes i Magasin og Illum til 190 kroner. Du kan også købe den billigere hos Beauty Bay.

Og neglelakken, som jeg har på, er en rigtig fin duochrome lak som changerer i lyselilla og lysegrøn. Det er Adina fra Zoya. Den kan ikke købes i Danmark, men Maria har været så sød at gøre opmærksom på denne webshop, der sender til Danmark.

Alle produkter kan i øvrigt med fordel købes på Ebay. Hvis du er usikker på det, kan du læse mere i vores lille guide her.

Du kan også læse mere i Pudderdåsernes guide til, hvordan man får neglelak til at holde længere.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
maria

Jeg er også fan af Seche Vite! Jeg mindes at have set dem i Urban Outfitters her i DK… Men jeg køber dem altid på eBay 😉
/Maria

maria

Og så kan man forresten købe Zoya her: http://www.beauty4nails-body.co.uk/ De sender til DK 🙂
/Maria

Pudderdåse Katja

I er fantastiske. Tak Maria!

rijaH

Seche Vite kan købes på nelly.com for 109 kr 🙂 og Nail envy kan også fås hos ezzence.dk for 167,50 lige nu, så der er lidt at spare 😀

Pudderdåse Katja

Tak. Godt at høre fra negleeksperten 😀

rijaH

Det ser ik rigtig ud til at jeg får mail ved nyt svar 🙁

Pudderdåse Katja

Nej det virker ikke. Åh suk. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.

Pudderdåse Katja

Hrmmm…. Skidtet virker ikke. Og jeg har ingen anelse om hvorfor. Jeg har deaktiveret funktionen nu, så man ikke fejlagtigt tror, at man får en mail. Men jeg kan ikke gøre så meget mere lige nu.

Pudderdåse Helene

Man kan også købe Seche hos Glambox
http://www.glambox.dk/product/list.aspx?manufacture=2105

Katja

Jeg har, som en fejl, brugt Nail Envy som overlak. Jeg opdagede det, fordi min lak blev så mat i looket 😀 Men den tørrede snapt, og holdt godt. kønt med to funktioner i sådan et fantastisk produkt!

Pudderdåse Katja

Den er også beregnet til det, jeg er bare så sygt vild med min Seche Vite. Der findes også en original Nail Envy som er blank, hvis du vil have en der kan begge dele, som er blank.

Lotte

Hvis jeg bruger lak med den mindste smule formaldehyd i, får jeg allergiske reaktioner som udslæt på hænder, i ansigt, hals, læber, i ører, på fødder osv. Får også nyseanfald. Så pas lige på med at sige, at det er uskadeligt i små doser.. Kh Lotte

Katja Moikjær

Allergi er selvfølgelig noget helt helt andet. Man kan ganske rigtigt være allergisk overfor formaldehyd (ligesom så meget andet) og så skal man klart holde sig langt væk

Michelle

Det her er måske et dumt spørgsmål, men kan man godt bruge opi’en hver dag? Jeg tænker blandt andet på om neglene så kan blive for hårde?
Jeg har helt almindelige negle, hverken betænkeligt bløde eller hårde – jeg søger bare en base coat, der er god og giver en holdbar neglelak. Hvis den kan styrke neglene samtidig er det kun et plus.
Lige nu bruger jeg bare Essies “Here to Stay”, men har endnu ikke erfaret om den er bedre/værre end andre base coats.

Michelle

Jeg bruger i øvrigt Essies Gel Couture 2 som top coat og elsker den. Den får også neglelakken til at tørre med det samme. Jeg har på jeres opfordring nu bestilt Seche Vite og er spændt på om den er bedre end Essie Gel Couture. Sidstnævnte giver jo en meget blank, tyk shellack-lignende negl, som jeg godt kan lide, men det vigtigste for mig er stadig holdbarheden. (-:

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *