Anmeldelse: Cliniques 3-trins hudplejesystem

10.04.11
Clinique 3 step skincare

Clinique 3 step skincare

Kan du godt tåle Clinique?, spurgte en af mine veninder mig vantro den anden dag, da jeg fortalte hende, hvor glad jeg var for et af Cliniques nyeste produkter. Og trods at Cliniques forsøger at markedsføre sig som allergivenlig, hudlægeanbefalet og parfumefri, så er det en holdning, jeg ofte møder. Jeg har en fornemmelse af, at forklaringen skal findes i Cliniques berømte og berygtede 3-trins hudplejesystem.

Det har eksisteret, siden jeg var en lille pige. I hvert fald. Jeg prøvede sammen Charlotte Møller, som er gammel i gårde i skønhedsbranchen, for nylig at komme i tanke om, hvor længe det har eksisteret, og hun mente, at Clinique lancerede den første barsæbe i 1974.

Og det er meget sigende for Cliniques 3-trins hudplejesystem. For det er en serie bestående af meget forældede produkter. Barsæbe, skintonic baseret på alkohol og en creme, som ikke er mere avanceret end den babycreme, jeg køber til min 2-årige.

Facial Soap
Cliniques gule barsæbe Facial Soap mener vi som sagt at kunne spore tilbage til 1974, men den står helt for vores regning. Uden for enhver tvivl er dog, at den har eksisteret meget længe. Men der er altså en grund til, at man i moderne hudpleje er gået væk fra barsæbe og over til flydende sæbe, og det er, at sæbe i fast form kan udtørre huden og ikke er det bedste for huden. De ingredienser, der holder sæben i fast form, er heller ikke de bedste for huden. Hvis du har sart hud, er det i hvert fald ikke noget, jeg vil anbefale.

Clarifying Tonic
Clarifying Tonic er en skintonic baseret på alkohol og minder også mest af alt om et levn fra de gode gamle dage, hvor skintonic var alkohol, man smurte i hovedet for at affedte huden. Av siger jeg bare. Hvis din hud er det mindste tør eller sart, er det absolut no go. Det er synd og skam, for Clinique har faktisk fat i den lange ende, når de snakker om en mild eksfoliering, for Clarifying tonic indeholder ganske rigtigt små mængder salicylsyre, som er rigtig godt til en mild daglig eksfoliering af huden og kan forebygge acne og tilstoppede porrer, men med den mængde af alkohol er det ikke noget, jeg vil lade komme i nærheden af min hud.

Dramatically Different Moisturizing Lotion
Det er ironi på et højt plan, at Clinique kalder denne usandsynligt kedelige blanding af sesam- og mineralsk olie for dramatisk anderledes. Hvis den er dramatisk anderledes, er det fordi, den er så absurd outdated i forhold til alle Cliniques andre avancerede cremer, at det næsten er til at græde over. Der er INTET interessant i denne creme udover den fine gule farve. Intet. Du får ingenting udover, hvad en hvilken som helst billig fugtighedscreme fra supermarkedet indeholder.

Undtagelserne
Clinique har heldigvis tilføjet nogle nye produkter til serien de seneste par år, og de viser også, at Clinique må være klar over, at der skal nye boller på suppen. I hvert fald har de suppleret serien med nogle enkelte nye produkter, som er aldeles fremragende. Det gælder Dramatically Different Moisturizing Gel, som indeholder nogle af de interessante ingredienser, som dens søster lotion ikke gør, deres Mild Clarifying Lotion, som er en skintonic med alle de gode ting fra salicylsyren UDEN alkohol og deres Liquid Facial Soap Extra Mild, som virkelig er en rigtig god og meget mild flydende ansigtsrens. Jeg bruger faktisk selv de to sidste for tiden.

Hvis Clinique lavede resten af serien efter samme principper ville det klæde dem, men hvis min veninde har prøvet det klassiske 3-trins hudplejesystem og ikke kunne tåle det, kan jeg godt forstå hendes hud.

Hvad er dine erfaringer med Cliniques 3-trins hudplejesystem?

Her kan du købe det
Du kan købe Clinique hos Matas, i parfumerier, stormagasiner og i Magasins webshop.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
44 kommentarer
Anna

Det har eksisteret siden 1968:)

Pudderdåse Katja

Tak Anna! Ved du så også hvor længe 3-trinssystem har eksisteret? Eller ved nogen andre det? Så vil jeg gerne vide det 🙂

Lovis

Jeg bruger den milde flydende sæbe, den milde Clarifying lotion og DDML, og min hud elsker det 😀 Jeg kan ikke tåle produkter med parfume og på et tidspunkt gik min hud fuldstændigt i hårdknude; det er pga Clinique, at min hud nu er pæn og forholdsvis uden problmer 🙂

Pudderdåse Katja

Det er lige præcis også den milde flydende sæbe og den milde clarifying lotion, jeg selv bruger. Og de er nemlig rigtig gode. Resten ville jeg ikke røre.

Laila

Denne serie findes jo i mindst 3 varianter ahængig af hudtype. Jeg prøvede først den til alm hud – som bl.a. indeholder omtalte face bar, og den var ganske rigtig voldsomt udtørrende, men hvis jeg havde læst hvad serien var beregnet til havde jeg heller aldrig købt en serie til normal hud.
Da først jeg fik serien til tør hud med liquid face wash og en mildere tonic har min hud reageret ganske fint. Lige nu bruger jeg dog Ole Henriksen, og det er lækkert, men der kan jeg desværre heller ikke så godt tåle tonic’en.

Annette

Jeg kan heller ikke ‘tåle’ clinique, forstået som, at det udtørrer simpelthen min hud helt vildt, og den bliver rød og irriteret. Også med den mildeste version, som man kunne få for ti år siden. Jeg er aldrig gået tilbage ;). Jeg sværger i dag til Deceleor

Elisabeth

Er helt i tråd med Laila her.
Synes ikke I er helt fair over for serien.
Jeg fik en meget fin gennemgang af min hudtype af en Clinique-dame da jeg var i Matas en dag for nogle år siden.
Her fik jeg anbefalet 3-trins systemet til tør hud – med den flydende sæbe og den milde tonic.
Og min hud er blevet så meget finere – uden “blotches” og tørre, skallede steder på kinder og pande. Især om vinteren er forskellen til at se og føle på.
Så jeg er meget glad for serien.

Pudderdåse Katja

Hej Elisabeth
Som jeg netop skriver, så er den flydende sæbe og den milde skintonic to produkter, jeg gerne vil anbefale. Kig i det afsnit, hvor jeg skriver undtagelser. Dem bruger jeg faktisk selv. De er de fire gammeldags clarifying tonics, barsæberne og den gamle gule Dramatically Different Moisturizing Lotion, jeg er ude efter. Det er stadig dem, der tegner serien.
Men interessant at se, så mange der rent faktisk bliver anbefalet de to milde varianter i stedet. 😉
Kh. Katja

Karina Jørgensen

Kære Pudderdåser.
Jeg har afprøvet Cliniques produkter gennem den sidste måneds tid, og opdagede til min store overraskelse, at den lilla, clarifying lotion til hudtype 2, rent faktisk kunne delvist fjerne min neglelak!
Imponerende.
Jeg tror liiiige jeg dropper forsøget igen.

Pudderdåse Katja

HA HA HA! Fantastisk. Uha nej, jeg skal heller ikke nyde noget.
Kh. Katja

Maria

Hej Pudderdåser.
En lille historie fra min verden 🙂
I lang tid brugte jeg Clinique’s tretrinssystem i den tro, at det var et godt produkt. – Dette baserede jeg på, at Clinique lover forbrugerne, at deres produkt er allergivenligt, hudlægeanbefalet og fri for parfume. Desuden bruger mange af mine veninder tretrinsserien, endda min mor bruger Clinique.
Efter et stykke tid begyndte jeg at få røde knopper på kinderne. Det lignede udslæt, men jeg brugte flittigt videre af produkterne, fordi det var var “allergivenligt” og det ene og det andet. Med tiden blev det så slemt, at jeg begyndte at blive rigtig ked af min hud. Jeg har altid ment, at pæn hud går hånd i hånd med skønhed, også selvom man tit ikke selv kan gøre for om man har uren hud, sart hud etc.
Jeg besluttede mig derfor at tage til hudlægen. Jeg havde taget alle mine produkter med, og det første hudlægen siger til mig er, at jeg øjeblikkeligt skal stoppe med at bruge Clinique-produkterne. Jeg var meget overrasket! Ikke nok med, at jeg havde fået udslæt, så havde produkterne forårsaget, at jeg var gået fra “nomal hud” til en uren hud der var meget sart. – Og det skal lige siges, at jeg aldrig sover med make-up, renser min hud morgen og aften, ikke indtager store mængder af alkohol og andre usunde sager, som kan have en indvirkning på huden.
Jeg taget piller og er begyndt at bruge produkter der forhandles på apoteket i stedet. Det har været en lang proces for mig, at få pæn hud igen. Jeg tager ikke pillerne for min hud længere, men bruger fortsat produkter fra Avène. Jeg har virkelig været ked af min hud i lang tid, og jeg kunne aldrig finde på at bruge eller anbefale Cliniques produkter til andre, på baggrund af det jeg har været udsat for. Hvis jeg derimod skal anbefale noget, så er det at få hjælp på apoteket mht. hudplejeserier – for det virker!
Jeg synes da helt klart, at det er fedt for dem, der fortsat kan bruge Clinique uden problemer. JEG har bare haft en rigtig dårlig oplevelse med det.
Kh.
Maria.

Pudderdåse Katja

Tak for din historie Maria. Godt at høre, at du har fundet noget, der virker nu.
Kh. Katja

Mette

Heej 🙂
faldt lige over jeres hjemmeside og denne anmeldelse.
jeg bruger selv cliniques 3-trins system og vil bare sige at Dramatically Different Moisturizing Lotion
IKKE er en dagcreme – derfor giver den ikke nok. det er en creme der forbedre huden til at få dag/natcreme på og gør at dag/natcremen kan trange bedre ind.
Ha’ en god dag.

Pudderdåse Katja

Hej Mette
Tak for dit indlæg 🙂 Det er ganske almindelige fedtstoffer, der er i cremen. Der er ikke nogen grund til at bruge den før en anden creme, den får ikke andre cremer til at trænge bedre ind på nogen måde desværre.
En rigtig dejlig dag til dig også 🙂
Kh. Katja

Dorthe

Jeg elsker Clinique, og mht. deres Dramatically Different Moisturizing Lotion, har de heller aldrig markedsført den som en fugtighedscreme/lotion ; ) 😉 😉
Således at dine hud er gennemfugtet inden du bruger en “behandlende” creme…
Forsat god dag 🙂

Helene Randløv

Hej Dorthe
Nææææ og det er det vi mener er en fejl ;-P
Kh. Helene

Sabine

Hej Piger.
Jeg faldt også lige over denne tråd. Jeg står med Clinique bl.a. i CPH Lufthavn. Vi får mange delte tilbagemeldinger omk. vores 3-trins serie – den virker til nogle, hvor andre slet ikke kan tåle den. Men sådan er det jo med alle hudplejeserier. De tre trin (rensen, eksfoliatoren, fugteren) skal alle bruges sammen. Hvert produkt er lavet sådan, de skal bruges sammen. Har man en MEGET sart ud findes Step 2 (den eksfolierende) som alkoholfri – renseprodukter med alkohol kan nemlig virke meget voldsomme på huden – derfor kan skintonic godt give en av-av effekt. Ydermere – på trods af Step 3 “ligner” en skintonic har denne en eksfolierende effekt – DERFOR er det super vigtigt, man ikke ‘gnubber’ huden med en opvredet vatrondel. Man skal køre stille og roligt over huden én gang – that’s it. Step 3-Fugtcremen er ikke en ansigtscreme like so – den er sidste step i proceduren – derfor skal man faktisk bruge en creme ud over ex Clinique Superdefense, som er en fugtgivende creme. Har man rynke-tendenser findes der også cremer, der bekæmper dette. Så, det hedder faktisk 3 Trin Skin Care og SÅ en ansigtscreme.
Sab.

Sabine

*(…)på trods af Step 3 “ligner” en skintonic(…) – selvfølgelig mener jeg step 2.

Pudderdåse Helene

Hej Sabine!
Tak for dine erfaringer, det er altid dejligt med forkellige vinkler og forskellige meninger om produkterne.
Mvh. Helene

Helene

Kan du anbefalde den dér ekstra mild ansigtsrens til kombineret hud?
Har ledt længe efter en god ansigtsrens men har ikke fundet en der helt virker endnu.
Har du nogle gode råd/kan anbefale et produkt mod hudorme? har problmer med det specielt omkring næsen, det er som om at lige meget hvad jeg gør er der intet der hjælper.

Pudderdåse Katja

Ja absolut. Jeg har selv kombineret hud. Den vil ikke ændre på at din hud er kombineret – det er der ikke nogen renseprodukter der kan – men den er mild og god og gør det, den skal.
Du kan starte med at læse mere i det indlæg, jeg har skrevet om hudorme her: https://pudderdaaserne.dk/2011/08/21/forstorrede-porer-og-hudorme-eksfoliering-og-peeling/
Kh. Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *